• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Don Coscarelli

Met onder meer: Bruce Campbell, Ossie Davis en Bob Ivy

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Bubba Ho-Tep

"The King vs. The King of the Dead."

Elvis Presley is niet dood, hij leeft nog! Tegenwoordig woont hij in een bejaardenhuis te Texas. Enkele jaren voor zijn dood schijnt hij met een Elvis-imitator van leven te zijn geruild. Zijn oude dag valt hem zwaar. Dit verandert als hij samen met een medebewoner, een zwarte man die denkt dat hij John F. Kennedy is, erachter komt dat een gestrande Egyptische mummy het bejaardentehuis gebruikt voor het winnen van zieltjes. Met het looprek in de hand besluiten ze samen de strijd aan te gaan.

Elvis Presley / Sebastian Haff

Rest Home Administrator

Hearse Driver

Hearse Driver

Chainsaw

Volgens UHM komt deze film in mei dit jaar uit.

avatar van GerwinF

GerwinF

25 Mei komt hij uit op DVD. Hier nog wat info over de dvd (bij news).

ps. Bij dvdsoon is de collectors edition 13.78 euro!!!! Kopen dat ding!

moviefreak#1

Wat een ontzettende leuke film was dit ! Stond al geruime tijd zwaar bovenaan mn to-see lijstje en via de pindakaas akties heb ik m weten te bemachtigen. Hij voldeed volledig aan mn verwachtigingen en Bruce Campbell was echt geniaal als Elvis Presley

Absolute aanrader 4 1/2

Diesel

Wil deze zo snel mogelijk zien.

BoordAppel

Ik keek heel erg uit naar deze film. Probleem daarvan is dat ie dan enorm kan tegenvallen maar dat is gelukkig niet het geval!

Origineel script met enkele niet-originele dingen erin maar dat mag (en kan) de pret niet drukken. Volgens mij hadden de hoofdrolspelers er ook de grootste lol in want Ossie Davis en vooral Bruce Campbell spelen de sterren van de hemel. Geweldige Elvis zet hij neer en hij laat ook meteen zien dat het een goede acteur is, het is mij dan ook een raadsel dat hij niet meer rollen heeft gekregen.

Ik heb enkele keren ook goed hard moeten lachen om de droge humor: Spannende muziek, je denk dat er een schrikmoment aankomt, Jack: Would you like a ding dong?. Een andere van Jack vond ik ook erg goed: Well, he went in to take a crap, got bored and started writing on the walls. He probably wrote on pyramid walls centuries ago. Tsja, dat vind ik dan weer grappig .

Bij vlagen is de film ook nog best spannend en de film heeft zelfs nog een soort van boodschap: roem is vergankelijk. Een aantal sterke scenes (het gevecht met die kever, Bubba die door de gang loopt) maken het geheel af.

Nog enkele minpunten: de muziek was af en toe iets te nadrukkelijk aanwezig en ik vond de muziek ook niet al te goed (behalve in de kever scene). Ook gaat Bubba wel een beetje erg makkelijk dood, je moet m gewoon 2 keer in de fik zetten en klaar is Elvis. Verder niets dan lof, erg leuke film die ik zeker nog vaker ga kijken.

By the unwinking red eye of Ra! 4*

avatar van Quentin

Quentin

Deze moet ik zien, zeker met zo'n rate bij imdb; 8.0 (met 2003 stemmen!)

Chainsaw

Hilarische film met een gigantische hoeveelheid knipogen, gortdroge humor en dialogen en uitmuntende acteerprestaties van Campbell en Davis. B-film liefhebbers zullen hun vingers in ieder geval flink aflikken bij deze hilarische horrorkomedie. Ik heb in ieder geval ontzettend genoten. Eén van de leukste scènes was wel als Elvis met z'n looprekje en John F. Kennedy in z'n rolstoel zo stoer en cool mogelijk door de gang van het bejaardentehuis lopen, op weg naar Bubba Ho-Tep. Ik had 't niet meer.

4,5 sterren.

Diesel

Ik ben, als grote fan van The King, zeer benieuwd naar deze film.

Hoe heb je de film gezien Chainsaw?

moviefreak#1

Als fan van The King weet ik niet of het wel zo'n goeie films is , er worden toch een aantal dingen voorgesteld die als Elvis fan misschien iets TE zijn.

Diesel schreef:

Hoe heb je de film gezien Chainsaw?

Calvé Pindakaas. Smeuïg tot op de bodem.

Chainsaw schreef:

Haha, die was idd erg hilarisch. En of je fan van Elvis bent of niet maakt niet veel uit.

avatar van as

as

moviefreak#1 schreef:

Dit is eigenlijk de beste elvis film ooit gemaakt, alleen dan zonder de echte elvis. Dat geeft je toch te denken.

avatar van Wouter

moviefreak#1 schreef:

Zoals?

avatar van neo

neo

dat hij nog leeft

avatar van GerwinF

GerwinF

Wheehaw....de mijne is shipped. Weer 14 dagen te vroeg, net zoals bij Big Fish! Goede zaak die DVDSoon!

avatar van as

as

Wouter schreef:

Zoals?

Dat (de echte) Elvis in zijn leven nooit een goede film heeft afgeleverd. De beste Elvis film is dan een film zonder Elvis. Deze dus!

as schreef:

Niet precies waar ik op doelde maar toch verdiend deze constatering een Amen.

avatar van MWX

MWX

geniale rol van bruce campbell hadden ze geen bettere voor kunnen krijgen elvis was de king van de rock en roll maar bruce is zekers the king van de B-films

Diesel

...Forget Kurt Russell; Campbell is the King.

James Berardinelli

avatar van De GeuS

De GeuS

Een tegenvaller; alleen Bruce zijn vertolking als de oude "Elvis" was nog te pruimen; 2,5 ster....

avatar van TheMaestro

TheMaestro

Bruce Cambell is geweldig. Wat een leuke humoristische film. De Elvis puriteinen zullen wel weer jammeren, maar ik vind het een leuke film.

avatar van stinissen

Niet mijn humor en niet mijn film....

avatar van Quentin

Quentin

Erg geestige film, Campbell is super 3,5*

Wel oké allemaal.
De film slaat werkelijk nergens op en ik had ook niet anders verwacht, alleen was het wel een heel dun verhaaltje. Je krijgt wat terug blikken van Elvis, en dan een kort speurtochtje hoe die mummy toch hier is beland, en dan het verplichte afmaken van het "vreselijk" monster
De film verveeld geen moment maar het is zeker geen Evil Dead waar het toch een beetje op wil lijken als je het mij vraagt.

Kleine 3 sterren.

BoordAppel

Dat snap ik dus niet. Buiten dat dit ook een horror/komedie is die zichzelf niet al te serieus neemt, waar lijkt deze film op The Evil Dead?

Macmanus

De acteur Bruce Cambell die met wat droge grappen komt en dit keer niet achter een "bosmonster" gaat maar achter een mummy. Dat vond ik wel grote overeenkomsten. En het leek mij ook redelijk duidelijk dat de makers de Evil Dead fanclub wouden bereiken, maar ik kan er naast zitten.

avatar van Zavo

Zavo

Je zit er volledig naast. De makers wilden helemaal geen pure horrorfilm maken zoals Evil Dead. De enige overeenkomst is dat Bruce Campbell er in zit. Hier zie je ook meteen zijn probleem, elke volgende film met hem wordt met Evil Dead vegeleken, zeker als er 'horror' bij staat.

avatar van De GeuS

De GeuS

Het ademde voor een groot gedeelte ook wel precies dezelfde sfeer uit als "Evil Dead". Buiten dat zou ik ED ook geen pure horror willen noemen....

Zavo schreef:

Ondanks ik meer overeenkomsten zie gaat het me daar niet om. De film gebruikt Bruce in een horrorfilm waar een monster moet worden afgemaakt en gebruikt droge humor. Als je deze ingrediënten gebruikt dan lijkt het mij redelijk duidelijk dat ze graag achter de Evil Dead doelgroep aan willen. Ik heb ook nergens gezegd dat het een remake is, ik wil alleen aangeven dat de ik en waarschijnlijk meer met mij deze film als een soort Evil Dead variant zagen (en het dat in mijn ogen ook is) en dat het dat niveau nergens haalt.

Dit heeft voor de rest ook helemaal geen invloed gehad op het aantal sterren dat ik deze film heb gegeven.

avatar van Zavo

Zavo

Macmanus schreef:

Dit is echt onzin. In het audiocommentaar op de dvd zegt de regisseur ook duidelijk dat ze niet een film in één genre wilden maken, maar behalve horror- ook drama-elementen en humor in de film wilden stoppen (wat goed gelukt is). Ik denk niet dat makers van dit soort films, die geen geld hebben (Bruce Campbell kreeg niet eens betaald) in 'doelgroepen' denken, laat dat maar aan Hollywood over. Deze film is TOTAAL NIET met Evil Dead te vergelijken.