• 9.370.422 stemmen

Geregisseerd door: Don Coscarelli

Met onder meer: Bruce Campbell, Ossie Davis en Bob Ivy

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Bubba Ho-Tep

"The King vs. The King of the Dead."

Elvis Presley is niet dood, hij leeft nog! Tegenwoordig woont hij in een bejaardenhuis te Texas. Enkele jaren voor zijn dood schijnt hij met een Elvis-imitator van leven te zijn geruild. Zijn oude dag valt hem zwaar. Dit verandert als hij samen met een medebewoner, een zwarte man die denkt dat hij John F. Kennedy is, erachter komt dat een gestrande Egyptische mummy het bejaardentehuis gebruikt voor het winnen van zieltjes. Met het looprek in de hand besluiten ze samen de strijd aan te gaan.

Elvis Presley / Sebastian Haff

Hearse Driver

Hearse Driver

avatar van Macmanus

Macmanus

Wouden ze er ook drama elementen in stoppen? Zeker eruit geknipt kon ik echt nergens ontdekken.

Verder geloof ik best dat ze een eigen soort film wouden maken. Alleen dat ze hier en daar wat inspiratie hebben opgedaan uit Evil Dead en graag deze doelgroep wouden bereiken blijf ik nog steeds vinden ook al zegt de regisseur van niet, daar hecht ik niet zoveel waarde aan als je het niet erg vind.

Als het nou een Thriller/drama/romantiek/oorlog/musical film was geweest dan had ik het gelooft. Maar als je een Horror/komedie met Bruce Campbell in de hoofdrol maakt die niet met een cirkelzaag maar met een benzine pompje (ofzoiets) niet achter een bosmonster maar achter een Mummy gaat. Dan vind ik het wel veilig om te zeggen dat ze hier graag Evil Dead fans mee wouden aanspreken.

avatar van Zavo

Zavo

Macmanus schreef:

Dan heb je niet goed opgelet. Al die scenes waarin hij terugkijkt op z'n leven...

vinden ook al zegt de regisseur van niet, daar hecht ik niet zoveel waarde aan

Jij zult het immers wel beter weten dan de makers zelf...

avatar van Macmanus

Macmanus

O was dat drama

Verder word het een beetje welles nietes spelletje dat nergens meer over gaat dus laten we er maar over op houden. (ook omdat ik al zei dat het geen effect had op het cijfer van mij)

avatar van Asmahan

Asmahan

Grappig: als de Mummy wat zegt in zijn beeldtaal, kloppen de plaatjes echt. Het gaat wel vrij snel, dus goed opletten!

avatar van tovenaar

tovenaar

Gezellige en grappige horrorkomedie! Degelijk in elkaar gestoken met een apart sfeertje. Zoek er niet teveel achter (ook niet teveel drama), maar gewoon gezellig onderuit lachen om Elvis en Kennedy die achter een Freddy-Mummy aangaan. Bubba is onzinnige humor, maar gelukkig wel lollige humor.

avatar van tha_viruxxx

tha_viruxxx

weet iemand wanneer die in de videotheken komt te liggen.

avatar van MWX

MWX

ja dit is een zeer ondergewaarderde film is gewoon te lachwekkend om niet uit te brengen

avatar van Zavo

Zavo

Ik geloof dat in maart van dit jaar de regio 2 dvd uitkomt.

avatar van The Eye

The Eye

Toffe filmmuziek (metal, rock n roll en de overige deuntjes), erg goede grappen, Bruce Campbell en een lekker absurde verhaallijn. Kortom prima vermaak!

avatar van Mug

Mug

Elvis Returns in "Bubba Nosferatu: Curse of the She Vampires"

zo vertelde de aftiteling mij. Zou het?

avatar van james_cameron

Lang op de plank gelegen, nu eindelijk uit op regio 2 (Engelse import). De film is grappig, spannend en ontroerend tegelijk. Met veel liefde gemaakt ook. Iemand die dit op een hoop gooit met horror-films als de Evil Dead-reeks mist duidelijk de point van deze film. Het is een film over ouder worden. Over het vinden van kracht wanneer je eigenlijk geen kracht meer hebt. Het jagen op die mummy is natuurlijk een metafoor voor het vinden van een nieuw doel in het leven. Bruce Campbell zet hier zijn beste rol ooit neer. Geef die man een Oscar!

Lang links laten liggen deze film. Vind Campbell maar een idioot, het plot klinkt triest (zoals veel van die amateuristische, wannabee grappige 'horror-komedies', en de vergelijken met Evil Dead deden de film eigenlijk de das om.

Ik vind dit in de verste verte niet lijken op Evil Dead. Geen onnozele one-liner jokes, met pointes die "kijk ons eens grappig zijn, haha" uitschreeuwen. Een pak droger, en soms erg lollig. Ook weg is het frullige camerawerk. To-hep is vaak, vooral in het begin dan, stijlvol geschoten, met enkele leuke editing effectjes en een paar erg coole scenes.

Film dooft wel wat uit op het einde. Alles wordt wat normaler en het verhaaltje wordt mooi afgerond, een beetje jammer. Ik ga voor een dikke 3.5*, had iets meer ingezeten, maar kreeg veel meer dan ik verwachtte.

Op aanraden van Bad_Religion gekeken trouwens. De enige film die ik nog niet gezien had uit z'n top, die verder ook tip-top is

avatar van da_smak

da_smak

Onderhond schreef:

"kijk ons eens grappig zijn, haha"

Sorry, maar ik heb hard gelachen, deze film doet hem veel te erg!!! Tijdloze Elvis... Tijdloze JFK... klassieker. Waarom zijn Nederlandse distribies niet gek genoeg om deze film uit te brengen?? Ik zou het wel weten....

avatar van danuz

danuz

Alleraardigst filmpje, Bubba Ho-Tep. Heb me wel vermaakt, alhoewel ik hem soms wel wat weg vond zakken. Het plot is idioot, en zo is de uitwerking ook. Heerlijk droog, en soms erg grappig.

Toch werd het in mijn ogen soms wel wat saai. Had het idee dat het wel wat meer mocht opschieten. Het is een redelijk simpel verhaal, wat wel wat uitgebreider had mogen zijn, of zo.

Zeker geen geniale film, maar gewoon leuk vermaak, ik blijf op 3,5* hangen.

avatar van PsychoBoyJack

PsychoBoyJack

kan iemand mij vertellen hoe ik aan deze film kan komen, of wanneer hij nu eens eindelijk hier op dvd verschijnt?

alvast bedankt!

avatar van Bad_Religion

Bad_Religion

Is al op dvd.

Klik

Nog eens klik

avatar van Reinbo

Leuk gegeven en binnen de mogelijkheden van een laag budget leuk uitgewerkt. 92 minuten is net te lang 3*

avatar van tommyf

tommyf

echt te gek voor woorden wat een drama

avatar van tommyf

tommyf

ten eertse is de maker een looser die nog nooit een knappe film gemaakt heeft.

die 1000000 dollar die de film gekost heeft zijn er 900.000 te veel.

het is cult dus een hoop mensen vinden dat ze moeten zeggen dat het geweldig was en daarom geeft iedereen hem een hoog cijfer en heeft de film toch 2.000.000 opgebracht!

Met andere woorden niets dus kom op nou zou iemand hem kopen voor 20 euro!!

avatar van as

as

tommyf schreef:

ten eertse is de maker een looser die nog nooit een knappe film gemaakt heeft.

Tja wat moet je daar nu tegen inbrengen? Maakt dat wat uit bij deze film? Doet dat af aan de kwaliteit?

die 1000000 dollar die de film gekost heeft zijn er 900.000 te veel.
De film kostte een half miljoen. of is dat 400.000 teveel?

Wat een onzin zeg.

Met andere woorden niets dus kom op nou zou iemand hem kopen voor 20 euro!!
Niet voor 20 euro gekocht maar voor 15. Alle centjes waard. En nu graag een een goed onderbouwde mening in plaats van deze onzin.

avatar van otherfool

otherfool

Net iets te gewild grappig om echt grappig te zijn, deze bizarre film over seniele oudjes, verloren gegane helden, zielzuigen en aanverwante thema's. Grappig dat mensen woorden als 'metafoor', 'drama' en 'boodschap' gebruiken, terwijl de makers in mijn ogen wel érg hun best doen om deze film in de cultsectie van de videotheek te krijgen. Natuurlijk zitten er wel grappige dingetjes en quotes in, maar al met al viel het me niet mee.

De extra's op de dvd zijn overigens ook af te raden, het is haast tragisch hoe vaak Campbell daarop de woorden 'my good friend Sam Raimi' gebruikt.

2 magere sterretjes.

avatar van as

as

Van Marsdust: Bubba Nosferatu nieuws

We recently talked to Bruce Campbell for an upcoming interview. Although we cannot post the interview yet without spoiling a huge MarsDust surprise, we felt compelled to not sit on the following bits of news straight from Bruce himself...

MarsDust: There have been rumors of a "Bubba Ho-Tep" prequel called "Bubba Nosfertatu" that takes place in New Orleans during Elvis' younger days. What's the real scoop so far on that? Wishful "fanthink", actual planning, money on the table? Tell us dammit (please)!

Bruce Campbell "It's gonna happen, but the nickel has to drop. There are a few companies interested, but administrative shakeups tend to slow business down."

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Eén keer noemt hij Raimi volgens mij. Coscarelli ook. Dus Raimi wordt twee keer genoemd. Schandalig vaak inderdaad.

Leuke extra's. Niets wereldschokkend maar leuk om te kijken. Moet de commentaartracks trouwens nog luisteren.

Is dit trouwens ook al lang?

Volgens mij nemen ze bij IMDb de aftiteling iets te serieus . Op de extra's maakt Campbell al duidelijk dat het er nooit van gaat komen en ik geloof het ook pas als er iets concreets is. Hij maakt trouwens ook een goede grap over Evil Dead IV op de extra's.

avatar van marcelgg

marcelgg

Heerlijk, zo'n film waar ze zich schijnbaar weinig aantrekken van de filmindustrie en de standaard verhaaltjes. Schijnbaar, omdat er vast weer een hoop verwijzingen in zitten, maar daar trek ik me nu eens even niks van aan. Lekker absurdisme blijft over. En daar houd ik van.

avatar van RedSosa

RedSosa

Zeer goede film, volwassen humor en een beetje horror. 4 sterren

avatar van Rancid

Rancid

Wat een geniale humor. Ik en een vriend van me hebben om zo'n beetje elke zin van 'Elvis' dubbel gelegen. Wat me wel tegenviel was het eind. 3,5*

avatar van Zombie Crew

Zombie Crew

Inderdaad. vette film, ik heb met een vriend van me zitten kijken tijdens het genot van enige alcoholische versnaperingen. " From now on I'll lube my pecker myself"

avatar van jimbo79

jimbo79

heel grappige film met een schitterende campbell

de hele film zaagt hij en zegt hij gevatte one liners

ook de nevenpersonages zoals de cowboy zijn echt lachen

alleen op het einde duurt hij mi!sschien wat lang maar toch echt lekkere zwarte komedie

avatar van Wouter

Had er toch meer van verwacht. Vooruit, drie sterren voor de idioterie.

avatar van Wouter

De upcoming prequel klinkt minder leuk.