Penelope (2006)
Fantasy / Komedie
104 minuten
geregisseerd door Mark Palansky
met Christina Ricci, James McAvoy en Richard E. Grant
Penelope is een jonge vrouw, die door toedoen van een vloek op haar familie, is geboren met het gezicht van een varken, wat ze nog altijd op allerlei manieren tracht te verbergen. Vooral ook omdat een fotograaf er op gebrand is haar te fotograferen. In de tussentijd tracht Penelope er alles aan te doen de vloek te verbreken en daarbij stuit ze op een jongeman op wie ze verliefd wordt..
TRAILER
Best een leuk verhaaltje om in mee te gaan. Ook draagt Christina Ricci haar rol goed. Alleen is het gebrek aan drama iets te groot - niet dat ik een voorstander ben van zeer veel drama in een komedie - om er goed genoeg in mee te gaan. Ook zit het qua (grappige) humor niet helemaal goed en is de toon soms iets te onserieus. Maar afijn, best een redelijk sprookje.
Die gast kon btw echt PRACHTIG piano spelen:D
Vanavond niet kunnen kijken helaas, maar gelukkig heb ik de DVD al een tijdje liggen...

De film had her en der wat beter gekund, maar zker meer dan vermakelijk.
Er zit natuurlijk een boodschap in maar die wordt niet ergerlijk gebracht. Van Christina Ricci ben ik eerlijk gezegd niet erg onder de indruk (en ik vond het ook heel gek om haar zónder varkensneus te zien, vreemd genoeg). James McAvoy kan bij mij echter niets verkeerds doen en zijn aanwezigheid tilde deze film ook tot een hoger niveau. En dan Mr. Bingley... Hij mag dan in het echt anders heten en in deze film iemand spelen met een heel ander kapsel en een heel ander karakter, ik kon er niks aan doen, elke keer als hij in beeld verscheen zag ik Mr. Bingley. Reese Witherspoon komt ook nog langs en heeft wel een leuke rol. Die vader ken ik trouwens ook ergens van. Het leek me wel een leuke kerel, vooral hoe hij met zijn vrouw omgaat...
Het verhaal is grappig en lichtelijk overdreven, maar op een uitsluitend vermakelijke manier. Een grappig sprookje dus.
Maar James McAvoy... Hmm die kan me telkens weer doen smelten!

quote: it's not the power of the curse, it's the power you give the curse.
Loved it!!!!!!!

De film leek me bij het zien van de trailer wel aardig. Bij IMDb staat bij genre o.a. comedy, maar dat is misleidend. Overdreven dramatische zeurfilm naar aanleiding van die varkenssnuit. Mag ze nog blij wezen dat het niet in vroeger tijd is geweest anders was ze wel aan de kermis verkocht. Redelijk spel van Ricci en de snuit hebben ze ook goed gedaan. Een oud nummer in deze film You're are my sunshine. 1.0.
James McAvoy was ook erg aangenaam om naar te kijken.
Leuk verhaal, absoluut niet dramatisch, daar heb ik echt een hekel aan. Echt een zwijmel film, heerlijk!
En de bijrolletjes van Reese Witherspoon, en die acteur die ook Mr. Bingly speelt, en haar moeder (die ook in Home Alone speelt), geniaal!

Voor mij meer dan gemiddeld te waarderen.
Pas nog op tv gezien, toen vergeten te stemmen, dus bij deze.
Een aanrader voor een ontspannende filmavond.
Ook nog leuke bijrollen (die ik niet zag aankomen) van: Reese Whiterspoon en Russell Brand!
De eerste helft was even uitzitten, er gebeurde niet veel en was vrij apart. De 2de helft van de film vond ik beter tot zijn recht komen. Penelope die vlucht en ontdekt word en bij het volk aanslaat op een aparte manier, allemaal erg leuk om naar te kijken.
Leuk voor kinderen, maar ook voor tieners/jongeren en ik denk ook een aantal duizenden volwassenen en ook wel een beetje voor mij.

Leuk en origineel verhaal en een zeer goede Christina Ricci, toch een van mijn favoriete actrices, die elke rol blijkt aan te kunnen.
Normaal mijd ik dergelijke films maar een meid met een varkensneus, hey, dat trekt mijn aandacht

Leuke film!
Christina Ricci speelt goed en een betere dan James McAvoy hadden ze niet kunnen kiezen voor zijn rol.
Mooie fotografie, eenvoudige maar vlotte dialogen, een portie humor en ook wat satire op de sensatiepers en mediageile personaliteiten.