Genre: Fantasy / Komedie
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Mark Palansky
Met onder meer: Christina Ricci, James McAvoy en Richard E. Grant
Releasedatum: 24 april 2008
Dinsdag 17 februari in één bioscoop (Gouda)
Plot Penelope
"A fairytale like no other."
Penelope is een jonge vrouw, die door toedoen van een vloek op haar familie, is geboren met het gezicht van een varken, wat ze nog altijd op allerlei manieren tracht te verbergen. Vooral ook omdat een fotograaf er op gebrand is haar te fotograferen. In de tussentijd tracht Penelope er alles aan te doen de vloek te verbreken en daarbij stuit ze op een jongeman op wie ze verliefd wordt..
Penelope Wilhern
Mr. Vanderman
Mrs. Vanderman
Jake/Witch
el padrino
weet iemand wanneer deze film precies in de bios komt? beetje vaag verhaal, maar na walk the line, wil ik elke film met reese witherspoon zien
24 april.
Obiwan
Ik heb hem gisteren bekeken mmmmmmm.........!
Ik vind e'm wel geing !!
Inland Rabbit
Leuk uitgangspunt, maar de moraal is dan wel weer erg makkelijk. Er zijn genoeg films die opzich dezelfde boodschap over wilen brengen. Wil daarom niet zeggen dat hij niet leuk was, met goede humor.
Soms wel wat zoet, wat natuurlijk te verwachen viel, aangezien het thema en de filmstijl. Door de humor, grappige voice over en alghele sfeer, bleef het geheel dan toch nog overeind, waar menig ander film allang een kotsbakje nodig had gehad.
Jefferson019
Ondanks het warrige script, vond ik deze film toch erg leuk. Alleen jammer dat het plot hierboven al verraad. dat het meisje een varkenshoofd heeft, Ik wist dit niet bij het kijken van de film, wat ik opzich wel erg prettig vond.Ik schok me namelijk een hoedje en het maakte me erg nieuwschierig hoe de rest van de film nou zou lopen.
Angrod_Pallanén
Het is niet echt een spoiler, het is meer het hele plot van de film. Zonder dat zou het net zo goed een volwassen versie van She's All That kunnen zijn.
GGG
Een prachtig onderhoudende film met een mooie vleug humor... Een aanrader voor mensen die dit soort films (wel) waarderen!
ken1976
Ik kan hier kort en krachtig overzijn.
Leuke film! je moet er wel heel erg van houden omdat er ook wat sprookjesachtige aspecten inzitten.
Maar ik moet zeggen de acteurs doen het goed!
Christina Ricci , acteert goed ( ze wordt wel steeds magerder , echt zonde )
Een lekkere film met een vleugje humor en romantiek verwikkeld in een leuk sprookje!
het verhaal is leuk voor een drama daarom 3,5 sterren van mij!
AardeWerk
Een heerlijke film om samen met de (wat oudere) kinderen te kijken. 4*
Naduah
In het begin dacht ik...waardeloze film, maar gezien de bovenstaande recenties heb ik de film toch afgekeken. En eerlijk gezegd...vond ik het toch zeker de moeite waard. Apart verhaal, beetje overtrokken misschien, maar hier en daar wat drama...met name, doordat penelope als kind van de buitenwereld werd weggehouden en ik denk, dat dit soort dingen daadwerkelijk gebeuren, zelfs in deze huidige tijd.
Angrod_Pallanén
Ik denk het ook, we zijn nooit oud genoeg om te geloven dat magie, vloeken en varkensneuzen bestaan.
tal1b
christina laat hr weer van dr beste kant zien! leuk gedaan, goeie romantische komedie die lekker makkelijk wegkijkt
Tomsheep
Had wel effe wat minder voorspelbaar gemogen, maar de film is leuk tussendoortje voor met z`n tweetjes op de bank.
Reese laat wel weer eens zien (in een bijrolletje) wat een natuurlijk top talent ze is.
kanjertje
Mooie family sprookjesfilm.
Geen uitschieter, wel zeker het bekijken waard
missl
die james is een lekker ding, en dit is een leuk filmpje maar niet echt hoogstaand, had er veel meer van verwacht.
er zit natuurlijk ook echt een heel groot moraal in en dat vind ik eigenlijk niet echt nodig in deze film, alleen disney kan dat goed.
missl
weet iemand trouwens hoe zoiets werkt, dat reese deze film eerder heeft gemaakt dan Redetion maar dat deze nu pas in de bioscoop draait terwijl redention allang eruit is?
kanjertje
Ja hoor.
Het is niet omdat deze film eerder gemaakt werd in de VS dan Rendition dat deze daarom ook eerder uitkomt in andere landen.
Trouwens iedere film heeft een hoop van premieredata in de diverse landen en kwam bv al in 2006 uit in Canada maar pas in Feb 2008 in de VS
Ik denk dat de filmmaatschappij dat zelf bepaald.
Coco111
de film was voor mij een niet-disney sprookje, waar ik toch tevree bent. dit is een heel goed bedacht verhaal, vloeken zijn heel vaak eng zoals die uit thinner maar die van penelope is heel bizar en grappig te zien. zoals iemand denkt dat ze ook nog eens slagtanden hebt. het is mij een film om niet te vergeten zoo goed. en christina ricci is gepast voor de rol, ze is heel mooi, heeft mooie kleren aan. en haar kamer deed me een beetje denken aan beatrix potter's jeugd (ze had een leslokaal met allerlei dieren). hoewel die van penelope enkel plastic frutsels zijn. blijk het een mooie kamer
mooie groote debuut film voor Mark Palansky (hij werkte eerder aan kleinere projecten bergreep ik)
iedereen die deze film nog nie gezien hebt en nog nie gehoord van hebt. zeg ik: "je moet de film ooit eens zien. en ook eens op dvd kopen"
Sutherland
Ik had hoge verwachtingen van deze film, jammer genoeg werden deze niet allemaal waargemaakt. Het was best een leuke film, en heb me zeker ook wel vermaakt maar meer is het ook niet.
missl
oh ik dacht dat de film gewoon uit kwam wanneer die klaar is, maar blijkbaar zit er een heel systeem in, dank je!
MichaelMadsen
Modern sprookje, die muziek van Sigur Ros op het eind geeft toch wel garantie op sentiment, fantastisch.
Inwen
Grappig sprookje, maar niet veel bijzonders.
Ik had gedacht dat er meer (scherpe) humor in zou zitten, maar ze vervallen toch snel in clichés.
Koerok
Ik vond het allemaal te vergezocht. En nee, ik heb het dan niet over een meisje met een varkenssnuit, dat is onderdeel van het sprookje, maar over hoe krampachtig ermee wordt omgegaan. Het draait allemaal om een probleem dat er niet is. En nu weet ik wel dat het ook allemaal ging over het feit dat we onszelf en elkaar moeten accepteren zoals we zijn, en dat ons dat op een komisch bedoelde manier wordt duidelijk gemaakt, maar ik werd erg moe van de hysterische gedrag van mensen in het algemeen, en van dat van de moeder in het bijzonder.
niethie
Erg apart en fris filmpje met een eigenaardig verhaaltje, de film heeft wat leuke en opvallend mooi geschoten scenes, wat leuke grappen en (opnieuw) een sterke rol van Ricci, maar in zijn geheel is het niet al te bijzonder allemaal, gewoon prima vermaak niets meer niets minder-
dulcinea
Zalig hedendaags sprookje met een betoverende Christina Ricci en een onweerstaanbare James McAvoy, beiden geknipt voor hun rol. Het (kleine) rolletje van Witherspoon was ook leuk. Tuurlijk is het allemaal voorspelbaar maar dat zijn sprookjes altijd, in deze film heb ik me daar nooit aan gestoord. Ik heb er van begin tot einde van genoten dus absoluut z'n 4* waard!
Safri
Ik sluit me hier volledig bij aan. Ongelooflijk ook hoe Penelope zo beheerst blijft tegenover haar vreselijke moeder. Zelden zo'n egocentrisch iemand gezien. Ik weet dat het een sprookje is, maar dit was gewoon vervelend. Ricci zag er gewoon nog steeds super uit met die neus, allemaal heisa om niets.
Wel een pluspunt voor de bijzondere soundtrack.
Norma
"In de stijl van Burton" las ik ergens. Nou, had die het maar verfilmd, dan had ik er waarschijnlijk veel meer van genoten. Het verhaal an sich vond ik aardig gevonden en het idee van hedendaagse mensen in een sprookjesachtige setting is leuk, maar ik vond de uitvoering hiervan niet lekker werken. Waar Burton er naar mijn idee altijd in slaagt om bepaalde karakters extra kleurrijk neer te zetten werden ze hier, bij gebrek aan deze kunst dit goed te doen, stereotype en overdreven neergezet. Leuk om eens te zien, maar de teleurstelling dat het mooier had kunnen zijn kon ik niet onderdrukken.
Livefree70
Leuk hedendaags sprookje, verrassend af en toe, en maakt de hypocretie van de hedendaagse maatschappij pijnlijk leuk duidelijk. Ook een hysterisch goede rol van de moeder, waar kennen we haar ook alweer van? (home alone, stewart little).
Co Jackso
- 21924 berichten
Leuke cast en op sommige momenten wel te pruimen. Toch stelt de film heel weinig voor en is het einde en het verloop van het verhaal extreem voorspelbaar. Tel daar een aantal zeer irritante karakters bij op, en je hebt een mislukte film.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen