Sl8n8 (2006)
Met onder meer: Kürt Rogiers, Carolina Dijkhuizen en Victoria Koblenko
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 5 oktober 2006
Plot Sl8n8
Kristel Lodema (Victoria Koblenko) gaat met vier vrienden naar een oude Belgische steenkolenmijn om het manuscript op te halen van Martin, haar zojuist overleden vader. Martin deed als criminoloog onderzoek naar de seriemoordenaar Andries Martiens, die een eeuw geleden als 'vuurman' in de mijn overleed. Vuurmannen waren ter dood veroordeelden die in de mijn hun laatste kans kregen. Na een rondleiding in de mijnschachten met een klein groepje 'toeristen', een therapeut (Kürt Rogiers) en zijn patiënten, komt de groep vast te zitten in het mijnlabyrint. Uit verveling en onder invloed van XTC oppert een aantal van Kristel's vrienden het idee om een séance te houden met het Ouija bord van Kristel's vader. Wat als een grap begint mondt uit in een nachtmerrie...
Kristel Lodema
Stefan
Louis Oup
Martin Lodema
Ja man!
Uit onderzoeken blijkt dat alleen al in Limburg jaarlijks zo´n 250 mensen sterven doordat er geesten tot leven komen en jongeren afslachten die perongeluk in mijnen klem zijn komen te zitten.
De cijfers liegen er echt niet om!
Ooit wel eens van de vrouwelijke geest gehoord die in de grotten van Maastricht een paar jongeren die zo stom waren in die grot geesten op te roepen,heeft achtervolgd en ze 1 voor 1 een op een gruwelijke manier hebben laten sterven??
gebeurde voordat ze 27 jaar werden. eentje heeft het maar overleeft. die werd 27 jaar,en gebeurde niets met hem.
Toen was de vervloeking gebroken.
Klinkt ongeloofwaardig,maar is echt gebeurd,dus...
moviemike
Weet niet, ik begin nu toch ook langzaam te twijfelen of zich in deze film geen waarheden schuilhouden. Indien het zelfs niet zo is lijkt het zeker niet ongeloofwaardig dat geesten het leven van domme jongeren onder de 27 (die zonder nadenken grotten komen verstoren waarin zich de geest van een vrouwtje huist) verwijderen van deze realistische planeet!
Drs. DAJA
Toen was de vervloeking gebroken.
Klinkt ongeloofwaardig,maar is echt gebeurd,dus...
Tuurlijk ken ik die geest!
Die komt nog dagelijks bij mij op de koffie
Drs. DAJA
*Wacht op een opmerking in de trant van "spot er maar mee, ze komt jou ook nog wel halen".
Bovendien haal ik de 27 jaar ook nog maar nét
Hét lot van een rock 'n' roll zanger he
De Mees
Vanavond gezien met mijn zoon, wij hebben ons goed vermaakt met deze film, het gaat de goede kant op met de Nederhorror 3*
Met een low budget EEN GEWELDIGE PRESTATIE
Bron?
Die heb ik voor je:
Dit ( waargebeurde) verhaal komt uit het boek Ongeloofelijk... maar waar van Ron Puyn.
Uitgever is Suspence Publishing.
Hier in dit boek staan nog meer waargebeurde spookverhalen die zich allemaal in Nederland afspeelden.
Tevreden???
SpikeR
had er weinig van verwacht, maar voor een nederlandse horror was ik eigenlijk best aardig onder de indruk
(zomaar geen bloot in een NL-film vond ik opzich al een prestatie)
Cinema-Reporter
Eindelijk begint de nederhorror-industrie weer opgang te komen.Een goede nederhorror met eindelijk weer een goed gore-gehalte.Slachtnacht is vergeleken bij Doodeind een topper.
3,5 sterren voor Slachtnacht.
Quido
Waar DoodEind het vooral moest hebben van de creepy sfeer en de (onderhuidse) spanning, gooien de makers van Sl8n8 het over een heel andere boeg. Het regisseursduo Frank van Geloven en Edwin Visser gokt op de andere zijde van de horrormedaille door het publiek te trakteren op een regelmatige stroom aan afgehakte ledematen en rondspattend bloed. Het verhaal stelt dan ook niet veel voor. Verder dan de gebruikelijke horrorclichés komt men niet: een groepje vrienden komt op een of andere donkere plaats terecht, waar iets duidelijk niet pluis is. Slim als ze zijn besluiten ze bij elkaar te blijven. Natuurlijk krijgt men onderling ruzie of raakt men iemand kwijt, waardoor de groep toch gesplitst wordt en een aantal van de vrienden zelfs alleen ronddwaalt in de weinig veilige omgeving. In het verdere verloop van de film leggen de acteurs in de bijrollen vervolgens één voor één het loodje en vechten de hoofdrolspelers verbeten tegen het kwaad.
Op zich is er niks mis met deze formule. Het kan zelfs alleraardigste films opleveren, mits men op een aantal andere gebieden zorgt voor de nodige spanning en sensatie. Sl8n8 slaagt hier echter maar ten dele in. Het tempo ligt in het eerste deel van de film veel te laag, waardoor je slechts af en toe even opschrikt door een aantal onverwachte schrikeffecten en plotselinge uitbarstingen. In het tweede deel van de film ligt het tempo al een stuk hoger en wordt de film ook aangenamer om naar te kijken. Dit is in de eerste plaats te danken aan de vele korte en afwisselende scènes, maar tevens aan de grauwere sfeer die dit deel van de film uitstraalt. Waar de mijngangen er eerst uitzien alsof ze zijn gebouwd met behulp van een doe-het-zelf pakket, komen ze aan het eind van de film meer tot leven en zorgen de donkere beelden en de chaos en het vuil in het decor voor een grauwer beeld.
Complete (DVD)-recensie: klik
LiamC
Helemaal niets van verwacht, maar ik ben positief verrast! sl8n8 is een film waar we best trots op mogen zijn. 3,5*
Rianneke_Dan
Bij herziening was het toch minder dan de eerste keer.
Hetgene waardoor ik het minder vond, was toch wel het ontzettende rommelige camerawerk, en het matige acteerwerk van sommige.
Qua sfeer en gore zit het zeker wel goed bij Slachtnacht, maar toch was het in de bioscoop een hele andere beleving.
Van 4* iets omlaag naar een 3,5*
megaman
Vergeleken met deze film is Doodeind toch een stuk minder qua acteren. Koblenko komt in SL8N8 een stuk realistischer over en er wordt in deze film tenminste niet overdreven gevloekt zoals bij veel Nederlandse films het geval is. Hoewel ik meer hou van psychische Thrillers (A Tale of Two Sisters enz) dan Slasher films, vind ik SL8N8 een veel betere film dan Doodeind. De bloed en andere gore effecten kwamen goed over en de film bevat genoeg spanning. En zoals LiamC al zei: "sl8n8 is een film waar we best trots op mogen zijn". Meer van dit niveau graag!
Quido
cezus
Wat krijgen we nou? Krijgen we nu Horror van kwaliteit van Nederlandse bodem?!?!?
Vond de film zéér de moeite waard, terwijl ik dat niet had verwacht.... Over het algemeen was ik niet zo gecharmeerd van Victoria Koblenko, maar in dit genre, en met name in deze film doet ze het zeer goed, ook Kurt Rogiers heeft hier boven verwachting gepresteerd!! sjappoo!!! Over het algemeen was deze film zeer vermakelijk en in tegenstelling tot 'doodeind' zit in deze film weldegelijk een goed verhaal !!!!
Xx_YOU
Als er 2 sterven weet je voort het hele verhaal...
want iedereen sterft om de zelfde wijze..
opzich bleef die toch wel spannend omdat je niet wist wie het overleefde..
en dat dit waar gebeurd is geloof ik niet zo precies!!
volgens mij is dit alleen maar om mensen bang te maken want anders zie ik er niks in .
* 3.0
johnnie diepte
De blair witch project moet ook zogenaamd gebaseerd zijn op de waarheid. En dat helpt zeker wel mee met de spanning in de film, maar het is niet echt gebeurt.
Psolitsa
Ik vind het niet zo'n geslaagde film..ach misschien hou ik gewoon niet zo van het genre.. Ik vind Victoria goed acteren,maar de rest had echt wel beter gekund.. Ik vind het zo'n ontzettend standaard cliche verhaal, dat vind ik echt tegenvallen... ** Meer dan 2 kan ik er niet van maken..
Dunny
ik hou niet zo van dit genre, maar toch vond ik het een prima film! Goede spanning en mooi gemaakt!
kneuckeretto
Goeie film, leuke effecten + een simpel maar amusant verhaaltje. Ik heb me in ieder geval wel vermaakt!
melanie178
Dit had allemaal veeeeel spannender gekund.....vond de eerste scene met de flashback naar 1857 (of zoiets) ook zeer overbodig. In de rest van het verhaal komt dit gegeven maar matig naar voren....
Ik vond Koblenko onverwachts goed acteren by the way, ik had GTST-taferelen verwacht maar dat viel alles mee....
2 *
blondegod8
Een absolute aanrader!! Als we meer van deze nederlandse films kunnen verwachten.....................Graag! Slachtnacht is toch een klasse beter als Doodeind.
Klasse!! van mij een verdiende 4 *
akira124
Ik vond het op een paar dingen na een spannende film. Ik vond het voor Nederlandse begrippen een 4 waard!
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Toen de film begon (die flashback naar 1857) had ik zoiets van ooh nee dit wordt echt niks.........maar na het ongeluk begon het echt spannend te worden............maar toen ze in de mijnen aankwamen werd het weer een stuk minder.
die zombie-effecten stoorden mij ook enorm fel, vond hem op het laatste echt niet meer spannend.
en vond je ook niet dat kurt Rogiers echt te fel acteerde naar de regeltjes van het toneel. Was wel eens tof om hem te zien in een hororfilm, alhoewel het beter kon.
feyezuid
Ik vond het begin juist goed, zo terug in 1857. Daarna werd het snel een matige film. De spannende momenten die er waren werden om zeep geholpen door het camerawerk. Het is al donker, en dan overdreven close-uppen, zodat je eigenlijk niets ziet, en de amateuristische special effecten verdonkerremaand werden. **
deStef
Ik kan er niks aan doen, maar vergelijk het toch wel met DoodEind. En als je deze 2 films met elkaar vergelijkt, is dit echt een paar klassen hoger. Het was een lekker spannende film, een horror waarin ook echt geslacht wordt. Doodeind was qua verhaal en horror niet vooruit te branden, maar die gaf me wel een goed gevoel als het om sfeer gaat. Maar slachtnacht passeert Doodeind op alle fronten. Prima film 3,5*

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix