• 9.375.065 stemmen

Met onder meer: Kürt Rogiers, Carolina Dijkhuizen en Victoria Koblenko

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 oktober 2006

Plot Sl8n8

Kristel Lodema (Victoria Koblenko) gaat met vier vrienden naar een oude Belgische steenkolenmijn om het manuscript op te halen van Martin, haar zojuist overleden vader. Martin deed als criminoloog onderzoek naar de seriemoordenaar Andries Martiens, die een eeuw geleden als 'vuurman' in de mijn overleed. Vuurmannen waren ter dood veroordeelden die in de mijn hun laatste kans kregen. Na een rondleiding in de mijnschachten met een klein groepje 'toeristen', een therapeut (Kürt Rogiers) en zijn patiënten, komt de groep vast te zitten in het mijnlabyrint. Uit verveling en onder invloed van XTC oppert een aantal van Kristel's vrienden het idee om een séance te houden met het Ouija bord van Kristel's vader. Wat als een grap begint mondt uit in een nachtmerrie...

avatar van mike&jos

mike&jos

Sl8n8 vond ik een zeer vermakelijke film. Onder andere gaf me de sfeer veel spanning , en de schrikeffecten waren ook eng en spannend!

3,5 sterren

avatar van Gert P

Gert P

Ik heb hem niet afgekeken dus weet niet of hij heel goed of slecht is.

Maar in die mijn met al die snelle en bibberebde beelden had ik het wel gehad.

Als ik zo film met mijn cam beland het in de prullebak maar hier noemen ze dat kunst of zo.

avatar van dsp9000

dsp9000

Inderdaad...bij een Horror film is het juist de bedoeling dat het het 'slacht'-werk goed te zien is. Waarschijnlijk om de slechte effecten te maskeren hebben ze er maar wat trileffecten op gegooid, maar daar trapt de echte horror-fanaat uiteraard niet in.

Teleurstellende film gewoon.

avatar van sander.h

sander.h

Vond het toch redelijk onderhoudend.
Victoria Koblenko is leuk om naar te kijken en brengt het er behoorlijk vanaf. De bijrollen zijn helaas weinig indrukwekkend, maar om nou te zeggen dat er prutswerk geleverd wordt, nee.

De setting vind ik eigenlijk best aardig gevonden, maar de uitwerking van het verhaal komt helaas niet om de genre-cliches heen. Het spookgebeuren is daarnaast behoorlijk knullig. De al vaker hier aangehaalde zwiepende camera tijdens de actiescenes is tenslotte ook tamelijk irritant - echter helaas een veel voorkomende truc bij low-budget horror films om slecht creature-design te verhullen (hoop ik dan toch..... het zal toch niet dat er regisseurs zijn die dat hip vinden?)

Anyway, niet slecht maar bovengenoemde kritiekpunten trekken het geheel helaas wel terug naar de middelmaat. 3*

avatar van canciser

canciser

Het verhaal is voor Nederlandse begrippen toch best goed uitgewerkt! De moorden/aktie waren wat minder. Ze wisten de spanning er goed in te houden. 3 sterren.

avatar van flemming000

flemming000

hele leuke kinderfilm moet je egt kijken met je kinderen wat hebben we toch gelachen met die morgan freeman en john markovich heel leuk voor de kids ook ik heb hem veel keren gekeken en die john markovich zegt alleen maar in de film: kip met kalkoen kip met kalkoen! dat is juist het leuke uit deze film het is een beetje kinderdetective heel leuk voor de kids alweer!

avatar van canciser

canciser

Helemaal mee eens flemming000 maar volgens mij staat je bericht onder de verkeerde film

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Hij start erg goed maar vanaf het moment dat ze komen vast te zitten zakt de film even helemaal onderuit. Het oeverloze geklets en gezever kon me écht niet boeien.

De eerste moorden waren slecht in beeld gebracht, bij dit soort genrefilms wil je toch alles tot in het goorste detail zien gebeuren..? Hier dus niet, enkel het resultaat van de moorden werd getoond, hoe het werd gedaan niet

Maar W817...
Vanaf die spadescène waarin Susan's hoofd op erg brutale wijze doormidden wordt gekliefd begon het warempel terug goed te worden !
Eindelijk hield het groepje jongeren op met lullen en kwam er schot in de zaak, het werd zelfs nog spannend en het gore-gehalte ging pijlsnel de hoogte in. Zo had het van in het begin moeten zijn, waarom er zo lang mee wachten...?

De hevig schokkende camera tijdens de meeste actiescènes vond ik erg storend, dat leek mij een goedkope truuk om allerlei visuele gebreken te verdoezelen, zoals hier reeds meermaals werd geopperd

De geluidseffecten waren opvallend goed gedaan, lekker donker en met een diepe rommelende bas erin,
zo hoort het

6,5/10.
Spijtig dat het zo lang moest duren vooraleer hij goed werd maar wat je vanaf dan nog te zien krijgt is dik in orde

Filmsite : http://www.sl8n8.nl/

p.s. Hier op de Belgische TV was hij Nederlands ondertiteld Dat hoefde voor mij helemaal niet want er werd mooi Nederlands/Hollands gesproken, tsja...

avatar van miss-liss

miss-liss

Een van de beste Nederlandse films.

avatar van bollepeer

bollepeer

wat een belabberd camerawerk zeg. ook niet zo best geacteerd, met uitzondering van victoria. het is nog best een vermakelijk filmpje als je echt niks te doen hebt. maar het is geen aanrader.

avatar van Kristeeel

Kristeeel

Ik vind dit zeker wel 1 van de beste Nederlandse films. Juist omdat het Nederlands is had ik niet zulke hoge verwachtingen met deze film.

Toch vond ik hem best wel goed en behoorlijk creepy. Vooral omdat ik dezelfde naam heb als de hoofdrolspeelster

avatar van 606

Een zeer aardige Nederlandse horror prent.

Goede oplopende spanning en geen onnodig geschreeuw.

Alles zag er behoorlijk goed uit en de sfeer was ondergronds aardig creepy.

Acteurs waren ook van een best niveau.

3,5 ster

avatar van Lau1986

Lau1986

Ik vond dit een vermakelijke film. Ik had er eigenlijk niet veel van verwacht, maar het viel mij zeer mee. De spanning werd aardig opgebouwd. Het zag er allemaal netjes uit en ook wel af en toe was gore. Alleen de camera was me toch iets te bewegelijk bij sommige slachtscene's.

Nee vermakelijke film!

avatar van rene1977

rene1977

deze film is voor nederlandse begrippen zeer goed,ik heb er van genoten vandaar 3,5.

gewoon kijken, en genieten.

avatar van Jules15

Jules15

Kristeeel schreef:

Vond je hem creepy omdat de hoofdrolspeelster zo heette?

avatar van Freckles

Freckles

Wat ik niet snap is de afgekorte titel ' SL8N8'.

avatar van Thom1994

Thom1994

Leuke, originele woordspeling..

SL8N8 / SlachtNacht..

Kan toch allebij?

avatar van puckb96

puckb96

Inderdaad, originele woordspelling! Alleen de film zelf is niet origineler of beter dan DoodEind.

avatar van davincstyle

davincstyle

Heb hem deze week gekocht en vanavond gekeken. Een echt goede horror film op nederlands gebied en ook de spanning was flink opgebouwd. Ik had hem vroeger ooit eens gekeken maar nu eindelijk een gekocht exemplaar wat natuurlijk veel beter is.

Verhaal is erg goed gedaan en ook de locatie was natuurlijk weer lekker griezelig. Hoewel het camera werk erg ADHD was en het heen en weer schoof had het wel zijn eigen style wat mij uiteindelijk niet echt stoorde. Ook het gore met bijvoorbeeld afgehakte hoofden en de soort zombies waren erg netjes in beeld gebracht waardoor het een bijzondere en aparte film is geworden. Ik geef 4 van de 5 sterren.

avatar van timburton

timburton

Een lekkere wegkijk film, waar het verstand op nul kan. Weinig Nederlandse horrorfilms zijn zo duidelijk en toch pakkend! De mix van Vlaams en Nederlands acteerwerk werkt ook altijd goed bij mij.

Near_Dark schreef:

Je kunt ze het niet kwalijk nemen. Die achterlijke Hollanders hier ondertitelen ook Flikken Gent.

Thom1994 schreef:
Leuke, originele woordspeling..

SL8N8 / SlachtNacht..

Kan toch allebij?

Het heeft te maken met de contactpogingen die worden gedaan bij de geesten. Hier zijn de combinaties dikwijls combinaties van letters en cijfers, zoals wanneer de geest voor de naam Rodriek Ro3k gebruikt.

avatar van papaEd

papaEd

was leuk om naar te kijken een paar goeie schrik momenten.

avatar van Blarown

Blarown

vond het wel een aardig filmpje,

maar zoiezo vind ik Nederlandse films niet heel leuk,

en ik vond hiet ook het camerawerk heel eritand.

er zaten we 3 of 4 goeie scrikmomenten in.

avatar van xxc

xxc

Hehe, eindelijk weer eens een lekker eng horrorfilmpje..

Ik heb de laatste tijd steeds meer behoefte om films van eigen bodem te zien. Dus ook daarom had ik deze dvd maar meegenomen. Plus, toendertijd, toen hij pas op dvd was, spraken er in mijn omgeving veel mensen over. Niet allemaal positief, maar genoeg voor mij om me te overtuigen. Jammer dat het zo lang duurde voor ik hem daadwerkelijk kocht.

Maargoed. Ja, victoria koblenko. Een ontzettend mooie vrouw, straalt zoveel wijsheid en sympathie uit. Heerlijk. Ook de rest van de cast was niet slecht.. Er zaten wel wat 'minpuntjes' bij, maar ja, weinig films hebben dat níet.

Het verhaal is lekker opbouwend. Je word er al gauw mee in gesleurt, en mijn aandacht was er constant bij. Ik had alleen wel wat meer van de zogenoemde 'vuurman' willen weten en zien.

Lekkere schrikmomenten. Kreeg er de kriebels van.. Opgesloten zitten onder de grond, in een oude mijn. Nee, alleen al van het zien kreeg ik de kriebels.

Lekker hollands filmpje!

avatar van Renfield1976

Renfield1976

Ik was zeer aangenaam verrast door deze film, ik vind het voor een Nederlandse productie een zeer goeie Horror !!! Zeker als je deze vergelijkt met bv Doodeind !!!

avatar van jippie2010

jippie2010

Viel me niet tegen. Goed geacteerd voor Nederlandse begrippen.

Had op zich de spanning die een horror nodig heeft,

ook al was het een standaard scenario.

Duidelijk geen budget voor echt goede special effects,

zeker een minpunt. 2.5

avatar van Melvv

Melvv

Een van de betere (nederlandse) horror films.

*3.0

avatar van killer13

killer13

een erg goede nederlandse horrorfilm. heb deze voor de 2de keer met plezier uitgekeken en dat zal ik zeker nog eens doen. doet me wel af en toe denken aan my bloody valentine. maar dat is geen minpunt aangezien ik die ook erg goed vond.

avatar van kampsie1

kampsie1

Op de schokkende camera na, toch de beste nl film die ik ooit gezien heb.

avatar van Perry Meer

Perry Meer

Hollandse Horror! en wat voor een! daar kunnen die Amerikanen nog een puntje aan zuigen
wij hebben Serge-Henri Valcke met z'n kop op een stok
het bibberende camerawerk tijdens de actie is natuurlijk een foutje maar voor de rest
een spannende, enge, in vliegende vaart griezelfilm
3,5

Lang geleden gezien was opzich geen slechte film!

Normaal ben ik altijd wel van de Horrors dus deze was ook welkom bij mijn verzameling.

Natuurlijk kon Victoria Koblenko in deze film niet ontschieten. 3*