Sl8n8 (2006)
Met onder meer: Kürt Rogiers, Carolina Dijkhuizen en Victoria Koblenko
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 5 oktober 2006
Plot Sl8n8
Kristel Lodema (Victoria Koblenko) gaat met vier vrienden naar een oude Belgische steenkolenmijn om het manuscript op te halen van Martin, haar zojuist overleden vader. Martin deed als criminoloog onderzoek naar de seriemoordenaar Andries Martiens, die een eeuw geleden als 'vuurman' in de mijn overleed. Vuurmannen waren ter dood veroordeelden die in de mijn hun laatste kans kregen. Na een rondleiding in de mijnschachten met een klein groepje 'toeristen', een therapeut (Kürt Rogiers) en zijn patiënten, komt de groep vast te zitten in het mijnlabyrint. Uit verveling en onder invloed van XTC oppert een aantal van Kristel's vrienden het idee om een séance te houden met het Ouija bord van Kristel's vader. Wat als een grap begint mondt uit in een nachtmerrie...
Kristel Lodema
Stefan
Louis Oup
Martin Lodema
dutchtuga
Vind die poster niet veel anders dan alle moderne horrorfilmposters van nu hoor.
JoeHallenbeck
Horizonica, de derde Nederlandse horror film van dit jaar gaat ook in premiere op het NFF.
BenicioDelToro
En niet eens met Victoria Koblenko!
hihi
Soeperman87
Hopelijk zet dit een ''trend' van indie-producties op gang.
Dat is wel te hopen ja!
by_the_way
Ik vind die 8 voor acht al nergens op slaan waar is dat voor nodig.Het is toch geen msn taal?
tukkerstein
Ik vind het vieze taalverzieking voor 12 jarige tienermeisjes.
stan
Volgens mij is Doodeind beter maar ja heb deze natuurlijk ook nog niet gezien dus kan nog niks zeggen
FraVro
Gister ben ik naar "Duistere Openbaringen" geweest in Filmhuis van Helmond. Aanrader voor iedere horror liefhebber! Eerst 3 blokken van korte films (semi-prof, prof en amateur). heb alleen amateur kunnen zien. was lekker gore en lekker lachen!
Daarna was een presentatie blok. Hier lieten ze zien welke nieuw nederlandse horrors uitkwamen. ONDERDANEN, HORIZONICA en CARNIFEX. na dit te gezien te hebben dacht ik dat nederland de nieuwe horror/gore land ging worden!
Maar toen gebeurde het! er was aan het einde een verrassings film. en je raad het al! dat was Sl8N8. de "Onofficiele wereld Première". het jammere was dat het een verrassing was en we zaten er met maar 30 man. maar dat had ook wel wat.
Sl8n8 liet zien dat de nederlanders wel lekker Gore kunnen zijn! Ik vertel niet te veel want je moet het zelf maar zien!
Hopelijk wordt nederland het nieuwe gore land, na italie en japan! en na "Duistere Openbaringen" heb ik daar ook wel vertrouwen in!
Sam_Bracke
Ik was gister mee geweest met FraVro en ik raad het jullie ECHT aan om daar volgend jaar heen te gaan, het is echt super om daar aanwezig te mogen zijn. Ik heb het er erg naar m'n zin gehad, vooral omdat ik een horror fan ben.
En Sl8N8 was gewoon een super kikse film, had ik zelf niet verwacht van nederlanders dat ze zo'n film konden maken. Deze film was echt super en ik ben blij dat ik bij die Onofficiele Premiere aanwezig mocht zijn. Mijn dag kon gewoon niet meer stuk!
Tom Savini
Ben ook naar Duistere Openbaringen geweest. Was inderdaad een geweldige ervaring! Al die beginnende filmmakers....geweldig! Een must voor de die hard-horrorfan. Niet dat bij elke film het bloed en de ingewanden in het rond vliegen... Er zaten ook animatiefilms en drama/thrillers met een duister tintje bij.
Bij het amateurblok was het inderdaad soms lachen geblazen door het knullige acteerwerk en de gore.
Wat betreft SL8N8: Grote bak popcorn op schoot en lekker genoten van de spanning en de gore.
En de regisseur en een acteur uit de film waren ook aanwezig en werden na afloop nog geïnterviewd en mensen uit het publiek konden daarna ook vragen stellen.
Ik ben zelfs een keer naar die mijn geweest waar SL8N8 voor een deel gefilmd is (Blegny Mine in Blegny, niet ver van Maastricht). Dus dat was weer een extraatje voor mij!
_48_MX_
Dat vind ik nou ook. Van die BrEeZeR-iiCk-lOve-WjnmK-"tienermeisjes"...
Ik vind Slachtnacht veel beter staan dan dat Sl8n8...
Desalniettemin wil ik hem wel zien. Omdat deze film mij stukken beter lijkt.
Soeperman87
Ik heb het idee dat zwartboek beter wordt dan Amsterdammed
Ik heb het idee dat men bezig was met de vergelijking van Nederlandse (thriller) horrorfilms.
Dat heeft volgens mij niets met Zwartboek te maken...
Zaterdag 30 september naar de voorpremière van SL8N8!
Heb er best zin in, en dit wordt tevens mijn eerste Nederhorror die ik in de bioscoop ga aanschouwen.
Word vervolgd!
Mc
- 2092 stemmen
Dat heeft volgens mij niets met Zwartboek te maken..
Behalve dan misschien dat Zwartboek een Nederlandse thriller is...
sinterklaas
Zou wel iets voor Telefilm 2007 kunnen worden: Nederlandse horrorfilms.
Soeperman87
Het is inderdaad ook een thriller, maar ik zou het eerder onder 'oorlog' en 'drama' willen plaatsen.

Crime Spree
Misdaad / Komedie, 2003