• 9.374.112 stemmen

Met onder meer: Kürt Rogiers, Carolina Dijkhuizen en Victoria Koblenko

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 oktober 2006

Plot Sl8n8

Kristel Lodema (Victoria Koblenko) gaat met vier vrienden naar een oude Belgische steenkolenmijn om het manuscript op te halen van Martin, haar zojuist overleden vader. Martin deed als criminoloog onderzoek naar de seriemoordenaar Andries Martiens, die een eeuw geleden als 'vuurman' in de mijn overleed. Vuurmannen waren ter dood veroordeelden die in de mijn hun laatste kans kregen. Na een rondleiding in de mijnschachten met een klein groepje 'toeristen', een therapeut (Kürt Rogiers) en zijn patiënten, komt de groep vast te zitten in het mijnlabyrint. Uit verveling en onder invloed van XTC oppert een aantal van Kristel's vrienden het idee om een séance te houden met het Ouija bord van Kristel's vader. Wat als een grap begint mondt uit in een nachtmerrie...

FraVro

ondanks de naam en misschien soms een beetje kinderachtig verhaal is ie wel lekker gore!! (voor een nederlandse horror)

Soeperman87

Waarom moet dat 'voor een Nederlandse ....' er telkens bij?

Niet alle Nederlandse films zijn slecht en niet elke Nederlandse horrorfilm bevat weinig gore. Dus welke (van de weinige in het genre) heb je dan eigenlijk gezien?

FraVro

oke moet zeggen dat ik alleen maar amsterdammed en de lift heb gezien en misschien nog een, maar dat kan ik me niet meer herrinneren.

maar bedoelde er mee te zeggen dat er in andere landen horrors zijn gemaakt die nog meer gore hebben.

maar trouwens er komen wel erg goede horrors uit zoals: Horizonica, Onderdanen en Carnifex. die hebben waarschijnlijk nog een hoger gore gehalten.

Soeperman87

Horizonica bevat redelijk veel gore, Onderdanen is even afwachten, en Carnifex wordt ook een film om naar uit te kijken! Woensdag is een tijdje terug (2005) al uitgekomen, en staat nu ook op deze site.

avatar van Wouter

Soeperman87 schreef:

Het is inderdaad ook een thriller, maar ik zou het eerder onder 'oorlog' en 'drama' willen plaatsen.

Ik zou juist thriller voorop zetten. Oorlog als tweede.

Soeperman87 schreef:

dank voor de tip, altijd leuk dat soort horrors.

Soeperman87

Vandaag SL8N8 in de voorpremière in Almere gezien.

Hoewel ik er (eerlijk is eerlijk) niet veel van verwachtte, wist deze film mij heel erg te verrassen!

Er is een leuk verhaal om de film heen gebouwd, de acteurs en actrices spelen over het algemeen vrij tot zeer goed, de film bevat genoeg smerige scènes, de spanningsopbouw is oké en de nodige humor is gelukkig ook aanwezig.

Verder komt deze film met een prima en bevredigend einde.

Geslaagde Nederhorror dus!

avatar van Horrordude

Horrordude

Als iemand hem al gezien heeft... is het een slasher film ( met een moordenaar dus ) of een horrorfilm met geesten monsters of vloeken ?? ( wat ik dus echt helemaal niks vind zoals sommigen al weten )

avatar van BlueSword

BlueSword

kurt rogiers was bij jensen en die zei dat er zombies kwamen enzo...

avatar van Horrordude

Horrordude

BlueSword schreef:

kurt rogiers was bij jensen en die zei dat er zombies kwamen enzo...

zombies kan ik nog wel leuk vinden soms

avatar van Da Jando

Da Jando

FraVro schreef:

Voor degene die nooit van Carnifex hebben gehoord:

www.carnifexfilm.nl

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Net in Utrecht gekeken. Echt een geweldige film! Niet omdat het een sterke horror film is, want als je hem alleen daarop gaat beoordelen is ie eigenlijk best voorspelbaar.

De grappen in de film zijn echt super uitgedacht, en erg goed gecombineerd met spanning en gore.

Als je de Nederlandse maatstaven doorberekend naar die van Amerika vind ik dit een Horror film die in het rijtje met films als: Halloween, Friday The 13th en I Know What You Did Last Summer (die laatste vooral voor de "met horror gecombineerde" humor)

4,5* (4*, plus 0.5* voor het feit dat de zaal om de 5 minuten slap lag van het lachen en bij de meest gore stukken helemaal uit z'n dak ging. Sfeer was super! Dus een hoog entertainment gehalte en daar moet een film, vind ik, ook aan voldoen.)

avatar van Doom

Doom

T.S.S.A. schreef:

In mijn ogen zelfs het belangrijkste element van een film.

avatar van markie1978

markie1978

Kurt Rogiers 5 Punten, Victoria 1 punt. Film 3.

Dus gemiddeld 3

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik ben zeer benieuwd naar deze films.

De reviews hebben me nieuwsgierig genoeg gemaakt om deze binnenkort eens te gaan kijken.

Het klinkt leuk allemaal

avatar van M.ike

M.ike

beetje kinderachtige naam . maar verder oke

avatar van Woutjinho

Woutjinho

hele slechte naam ja. echt iets voor 12 jarige

ik ben ook wel nieuwsgierig geworden naar deze film, maar ik verwacht niet zo heel veel van, anders zal het wel tegenvallen

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Woutjinho schreef:

hele slechte naam ja. echt iets voor 12 jarige

Daar ben ik ver3tig om

avatar van MaNiAc E

MaNiAc E

vergeet Worst Case Scenario niet he mensen.

Jammer dat alle films zo lang opzich doen wachten.

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Wat heeft iedereen toch met die naam . Als je de film zou hebben gezien begrijp je wel waarom die 8en erin staan. Eerst kijken dan oordelen.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

De trailer van Carnifex ziet er briljant uit.

Het licht is erg mooi geplaatst, voor deze donkere sfeer.

Geweldig hoe de camera tussen de mensen door wandelt, uiterst geniaal.

De montage is op z'n minst meesterlijk te noemen, de versnelling, het knippen in het begin en eind. Het vage, "night" effect als ze bij het lijk staan.

En de gore geeft het een extra dreigend sfeertje.

Jammer dat ik nog nooit zulke slechte acteerprestatie's heb gezien. Met een stel goede acteurs zou dit zekers een grote film worden.

avatar van LEIDENAAR

LEIDENAAR

komt er ook nog naakt in voor?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Moet dat bij elke film gepost worden? (zie ook in DoodEind). Dit gaat natuurlijk nergens over. Als je zo graag bloot ziet huur je maar een film uit de porno sectie van je lokale videotheek.

avatar van wfiret

wfiret

Horrordude schreef:

Beide...

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Ik zag een stukje op tv, over de film, maar echt alsof een film van stephen king geript werd. ZO leek het erop!

avatar van stan

stan

Zoals ik al dacht is Doodeind veel vetter

avatar van bisse

bisse

Oke, met een titel als deze ga je niet na de film met verwachtingen wat betreft acteren, script, opbouw enz. De film heeft dan ook totaal niks te bieden op dit vlak. wat ik wel verwacht is enige spanning en wat gore en goede in beeld gebrachte slachtingen. Helaas heeft de film op dit vlak ook totaal geen zak te bieden.

Het allerergste is die vreselijke trillerige camera bij ieder stukje actie. Het is voor mij duidelijk dat dit steeds gebruikt wordt om de belabberde effecten te verhullen. Alle budget is waarschijnlijk opgegaan aan het nabouwen van die domme mijnschacht. Het gevolg hiervan is dat de kijker het moet doen met wat slechte sminck en wat kleurenlenzen om aan te tonen wanneer iemand bezeten is.

De makers doen zich ook geen enkele moeite op het gebied van horrorelementen of iets dergelijks. Ze denken werkelijk dat de kijker tevreden is met het zien van wat gespiesde hoofden en de nu en dan geslashte keel. De hele sfeer, montage en uitvoering van dit project suggereert echt dat deze makers echt geen gevoel hebben voor film en zich er op alle fronten makkelijk vanaf willen maken.

Hopelijk is doodeind wel te pruimen want dit is echt zware bagger.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Eindelijk gezien, en moet zeggen het viel me alles mee.

Ik had er niet veel van verwacht, mede doordat ik er weinig van gezien en gehoord had.

Verhaal is goed gevonden heeft veel weg van amerikaanse horror, je vind best veel dingen terug uit andere films, natuurlijk ook qua cliché's.

Maar dat maakt bij deze film gewoon niet uit, ik vond het verhaal leuk, het boeide mij vanaf het begin, en heb me niet verveeld.

Acteren was ook beter dan ik had verwacht, en ik vond het echt beter dan in Doodeind, was een hele vooruitgang.

De sfeer was werkelijk top, het blijft ook de hele film erg donker, dat was zeker een groot pluspunt.

Het gore was ook duidelijk aanwezig, ook meer dan in Doodeind, ze gingen ook echt een heel stuk verder nu, je zag echt meer. Ook zeker een pluspunt.

En een pluspunt voor mij is dat ik toch een aantal keer geschrokken ben, dat lukt vaak niet meer bij horror.

Kwam natuurlijk ook mede door het ontzettende harde geluid van de bioscoop.

Minpuntjes waren toch wel dat het beeld veel bewoog, waardoor sommige stukjes erg warrig werden.

Het acteren is natuurlijk niet super, en het verhaal was soms weer erg cliche.

Al met al heel vermakkelijk, en best wel een aanrader.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vermakelijk filmpje.

Neem een beklemmend sfeertje, goede make up, onderhoudend acteerwerk (vooral van Rogiers en mijn Nederlandse favoriet Koblenko) en een goed wegkijkend horror plotje en je hebt sl8n8. Niets hoogstaands maar zeker een leuk tussendoortje. De meerdere van Doodeind en kan makkelijk meedraaien met de horror flicks die dezerdagen uit Hollywood komen, dit is zelfs nog beter. 3,5*

avatar van neo.nl

neo.nl

gister gekeken in de bios, maar dan is het af en toe toch wel schrikken. na mijn mening een echt goede film. heel zeker aanrader om keer te zien 3,5*