Sl8n8 (2006)
Met onder meer: Kürt Rogiers, Carolina Dijkhuizen en Victoria Koblenko
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 5 oktober 2006
Plot Sl8n8
Kristel Lodema (Victoria Koblenko) gaat met vier vrienden naar een oude Belgische steenkolenmijn om het manuscript op te halen van Martin, haar zojuist overleden vader. Martin deed als criminoloog onderzoek naar de seriemoordenaar Andries Martiens, die een eeuw geleden als 'vuurman' in de mijn overleed. Vuurmannen waren ter dood veroordeelden die in de mijn hun laatste kans kregen. Na een rondleiding in de mijnschachten met een klein groepje 'toeristen', een therapeut (Kürt Rogiers) en zijn patiënten, komt de groep vast te zitten in het mijnlabyrint. Uit verveling en onder invloed van XTC oppert een aantal van Kristel's vrienden het idee om een séance te houden met het Ouija bord van Kristel's vader. Wat als een grap begint mondt uit in een nachtmerrie...
Kristel Lodema
Stefan
Louis Oup
Martin Lodema
RoOmieY
zeker niet slecht voor een NLDS film...
Nld gaat vooruit ook met de effecten
3.5
macvision
klopt ,vergeleken met Doodeind is slachtnacht geen slechte film maar
als er geen doodeind was dat is slachtnacht echt om te
zo slecht .
macvision
Gelukkig heeft niet iedereen de zelfde smaak anders zou het een saaie
bedoeling zijn,
wat ik al zeg slachtnacht is geen slechte film als je het vergelijkt
met doodeind maar als je dit los bekijkt zoals Complexx dat zakt hij echt
als een pudding in elkaar
Xx_YOU
ook al proberen de acteurs er zijn best voor te doen .. slachtnacht blijft slap bij het verhaal.. zoals veel mensen zeggen is die wel veel beter dan doodeind want dat verhaal snap ik nog niet omdat het gewoon nergens op slaat deze film krijgt van mij 2.5* voor de acteurs maar voor het verhaal alleen zou het het een *1 zijn geweest
Tarkus
Als Nederlands-Belgische 'slasher'-film is dit een zeer aardige poging.
Goede special-effecten voor een productie uit de Lage Landen, wat bewijst dat men tegenwoordig ook kwaliteit kan maken hier.
Maar helaas is het verhaal te zwak alsook de acteerprestaties van zowat iedereen.
Ook had de film wat minder donker opgenomen mogen zijn, het had de effecten beter tot zijn recht doen komen.
Maar als deze film een eerste is in een reeks van Nederlands-Belgische horrorfilms dan is dat toch een mooi visitekaartje voor volgende producties.
Touro73
Kan iemand de regiseur vertellen dat een scene niet spannender wordt door de camera heen en weer te bewegen ?
De helft van de tijd werd ik eerder misselijk van het beeld dat heen en weer ging dan dat het echt spannend was.
Hopeloos.
Ajax&Filmfreak
voor een nederlandstalige horror gewoon hartstikke goed! 3*
IcU
Opzich een leuk verhaal, maar er zitten wel enorm veel gaten in het toch al manke script. Er werd leuk gespeelt, en ik moest even wennen aan de nederlandse taal in zo'n soort film. 3*
black_shadow
Kurt Rogiers in een Belgisch-Nederlandse horrorfilm dat belooft.
Bij ons stelt hij op zich ook al niet veel voor, dus ik denk in deze film ook niet.
Halcyon
Verrassend goed!
Nergens uitstekend maar over de hele lijn een voldoende, enkel de acteurs staken wat tegen. Voor de rest erg degelijk, zowel op narratief als visueel vlak.
Een setting als deze hadden we nog niet te vaak gezien en het is altijd leuk om te merken dat er in de Lage Landen zo leuk mee omgesprongen wordt. Ook de special effects, weliswaar relatief sober, zagen er puik uit.
Voor al het internationale horrorgeweld is Sl8n8 nog een maatje te klein, maar we mogen er hier wel verdomd trots op zijn. Hopelijk was dit een voorbode van een mooie toekomst voor de Nederlandse/Belgische griezelfilm.
Mr_White
- 2067 berichten
Zeer en zeer matige film, die vooral mazzel heeft na Doodeind uit te zijn gekomen, de vergelijkbare maar nog slechtere Neder-horror.
Zavo
Ik vond deze eerlijk gezegd slechter dan DoodEind. Deze film gaat mee in de Amerikaanse hype van snelle camerabewegingen en een hoog tempo, wat ik alleen maar irritant vind bij horrorfilms. DoodEind is meer een traditionele horror, daar houd ik meer van.
kitno
CVoor Nederlandse begrippen in dit genre een leuke film. Victiria Koblenko vind ik toch een leuke dame pom naar te kijken en ondanks veke kritiek op haar vind ik dat ze toch goed acteert. Sommigfe aspecten moet ze nog wel aan werken, maar voor acteurs en actrices in een Nederlandse film vind ik haar een verademing. Er zijn op deze regel natuurlijk ook enkele uitzonderingen( Carice van Houten). Ik vond Doodeind en Sl8n8 allebei beter dan Complexx.
trigger
45% van de film zat je maar te raden waar je naar keek , de camerabewegingen
waren ook van heen en weer en dan wordt het van zelf wel spannend
en het acteren sloeg meermaals op mijn lachspieren
De film is wel goed gehyped
dat wel maar daar
prik je al snel doorheen als je via internet andere recensies
leest
Boeikens
Met Doodeind werd een eerste stap in de goede richting gezet om de Nederhorror te doen herleven. Echter viel er aan het eindresultaat nog veel te verbeteren. Met Sl8n8 is die verbetering al goed opgeschoten maar zeker nog niet voltooid.
Het is een slasher die zich afspeelt in een grimmige en duistere omgeving met toch mooie en zuivere beelden. De film heeft een redelijk tempo en is vooral opgeboud op acteerwerk zonder al te veel dialoog. De verhaallijn zelf is redelijk zwak en voorspelbaar maar is bij een slasher ondergeschikt aan de actie en die is ruimschoots aanwezig.
Ik vindt dat dit werk toch iets meer verdient dan het gemiddelde van 2,9* dat maar net iets hoger ligt dan bij Doodeind.
MR.BRN
hijs idd gooed!
ik vin ut alleen jammer met die geest. die verneukt ut egt
MR.BRN
maar kurt rogiers en victoria von ik ergg goed!
Funky Junky
WOW....wat een bout movie. Het acteerwerk was gewoon lachwekkend slecht. Af en toe had ik het gevoel dat ik naar GTST zat te kijken.
Een 1 voor de moeite
Reporterz
Na de teleurstellende nederhorror Doodeind had ik byna geen zin meer om nog een nederhorror te zien.Maar toch heb ik Slachtnacht een kans gegeven om te bekijken,in de hoop dat het deze keer stukken beter werd , na de afgezaagde nederhorror Doodeind.
De hoop was echter vals , want dit was weer een drastisch verknalde film.Met name de vele camerabewegingen,de camerabewegingen moesten de film nog n ''spanning'' geven,De kwaliteit van het camerawerk leek af en toe wel op een webcam.
Het acteerwerk is ook zeer slecht,de verhaallijn is ook slecht.
Een pluspuntje dan nog aan de film : De locaties waar het is gefilmd,zyn wel geschikt/mooi.
Tot nu toe , zyn er maar 2 nederhorrors/thrillers die my wel hebben weten te boeien, en waar ik ook in positieve zin over te spreken ben.
Dat zyn toch echt de klassiekers, ''De Lift'' en ''Amsterdamned''
1,0 ster voor de locaties waarop het is gefilmd.Daar houdt het dan ook mee op .
satanic-death
Leuk geprobeerd, maar echt een **film. Ik mis de spannende sfeer, en zoals Funky Junky al zei: soms was het net of ik naar GTST zat te kijken, en daar heeft hij ook gelijk in want dat was ook zo. Doodeind, Sl8n8, Complexx allemaal dezelfde crap. Ze hadden sl8n8 beter saainacht kunnen noemen. *0,5
mister blonde
De film gaat de clichés niet uit de weg. Alles wordt uit de kast gehaald; een seriemoordenaar, voodoo, geesten, bezetenen etc. Jammer dat de film niet een eigen identiteit probeert te krijgen.
Erg wisselend van niveau deze film. Soms is het behoorlijk sterk (vond het auto-ongeluk erg goed in beeld gebracht, af en toe is het aardig (paar aardige gore momenten), soms flauw (bij de schrikmomenten wordt het geluid gewoon hard opengedraaid, wat dat betreft speelt de film handig ingespeeld op veel Amerikaanse voorbeelden van tegenwoordig) en dan weer slecht (het belachelijke eind, sommige dialogen, de oorzaak- gevolg trekking (bij bijvoorbeeld het idee dat de geest in de fik gezet moest worden) en het acteren van die blonde lolbroek. Maar over het algemeen is het een aardige poging. Weinig voorbeelden van geslaagde Nederlandse genrefilms (en genoeg van goede Nederlandse niet-genrefilms), dus niet echt een verrassing. 2,5 sterren
BlackWidow
Auto-ongeluk ala The Forgotten,
Acteerwerk ala Vanish Oxi Action reclames,
Ik moest de hele tijd vooruit spoelen, achteruit spoelen, beeld stil zetten om te zien wat er nou gebeurde,
Als een lift het niet doet, dan doet hij het ook gewoon niet...
Maarja,
Ik heb gelachen,
En er was (godzijdank) veel bloed,
Dus een *3
Demoniac
Onverwacht leuke film. Had echt gedacht dat het tegenvallen zou, maar het was eigenlijk best spannend, met heel behoorlijke gore. Tegenvallers waren het rammelende verhaal en ik irriteerde me een aantal keren aan de cameraman die last had van de kou ofzo.
4 *
hellblazer93
Goede horrorfilm met een goed verhaal dat mooi in elkaar is gezet. Schrikmomenten zijn goed geplaatst en het acteerwerk is niet slecht. 4*
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Beter dan het toch al heel aardige Doodeind. De film heeft een volwassen uitstraling, met sfeervolle momenten en lekkere speciale effecten. Wat ik dan weer ontzettend jammer vind is het verschrikkelijke camerawerk idem montage. Als er een schep in iemands mond wordt geramd wil ik ook zien hoe dat gebeurt!!! Geluid was vaak ook slecht. Voorlopig 3*, maar had heel graag meer willen geven.
niethie
Ik ben dol op nederlandse films, maar als er een ding is dat ze niet kunnen maken dan zijn het wel horrorfilms (uitgezonderd de lift en amsterdamned dan he) , en daar bij moet je ook nog eens rekenen dat er maar 1 in de 5 jaar uitkomt en dan nog floppen ze. Ook deze film was weer lachwekkend slecht, half gtst doet weer mee en de acteerprestaties zijn dan ook allesbehalve goed (die rogiers wat een baggeracteur zeg, ik vraag me af en toe echt af van wie hij acteerlessen heeft gehad
. Het camerawerk is op sommige momenten zo rommelig en slecht dat ik er gewoon pijn van in mijn ogen kreeg. Het verhaaltje is echt belachelijk en dan dat afgedwongen happy end verschrikkelijk. Er wordt nog een beetje geprobeert spanning op te bouwen maar dit mislukt genadeloos, ook de zogenaamde emotie in het begin was om te huilen (niet lettelijk natuurlijk). Af en toe maar dan ook echt af en toe vond ik de moorden nog wel wat bloederig en stijlvol in elkaar zitten, maar dat is dan ook het enigste pluspuntje van de film. Kortom een grote baggerfilm slecht geacteerd, nergens spannend, belachelijk verhaal (het slaat nergens op, en af en toe hier en daar nog een stijlvol moordscenetje, maar voor de rest is dit zelfs voor een horror fan saai.
1,5 sterren
Ps:Niemand opgevallen dat de film precies op my bloody valentine lijkt??

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen