• 9.369.475 stemmen

Met onder meer: Filip Peeters, Axel Daeseleire en Els Olaerts

Gesproken taal: Arabisch, Nederlands en Frans

Plot De Hel van Tanger

"Hell in Tangier"

Marcel Van Loock, een Antwerps buschauffeur, wordt in Marokko onterecht veroordeeld tot 5 jaar cel wegens vermeende drugssmokkel. In de meest erbarmelijke omstandigheden moet hij zien te overleven terwijl zijn familie in België hemel en aarde beweegt om hem vrij te krijgen.

Marcel Van Loock

Rudy Vermeersch

Jozef Van Zuylen

Agnes Van Loock

Jack Scholten

avatar van xenne

xenne

goeie vlaamse film, aangrijpend verhaal - over het algemeen goeie acteerprestaties, mooi gefilmd, goeie soundtrack. enige minpuntje : het script dat soms iets te clichématig is ... maar al bij al toch een aanrader ... 3½

avatar van helleke

helleke

xenne schreef:

Het is een waargebeurd verhaal dus aan het script kunt ge niet veel veranderen dan het weer te geven zoals het is gebeurd.

avatar van xenne

xenne

helleke schreef:

deze film is gebaseerd op feiten, maar bv die ontsnappingspoging heeft Pierre Stukken nooit ondernomen zenne, dit was voor mij het minste deel van de film (overbodig + ongeloofwaardig en érg cliché) en heeft gezorgd voor een ½ ster aftrek. btw, er was ook geen Rudy in het échte verhaal ...

avatar van Hilarious

Hilarious

Prachtige Vlaamse film. Filip Peeters acteert geweldig en is heel overtuigend. Het verhaal is aangrijpend, meeslepend en goed uitgewerkt. De regie was ook zeer goed. Ik kreeg er soms ook wel een krop in mijn keel van, verschrikkelijk om dat mee te maken als je onschuldig bent. Een echte aanrader! Net geen 4 sterren maar een dikke 3,5*.

avatar van Tarkus

Tarkus

Zeer goede Belgische film. Een waardige opvolger voor 'De Zaak Altzheimer'.

Filip Peeters en Axel Daeseleire zijn uitstekend in hun rol.

Maar vooral Filip Peeters verdiend lof, zoals hij zich heeft voorbereid op deze rol... 30 kg vermagerd, dat doe je niet zomaar. Peeters begint aardig op weg te gaan naar een Internationale carrière trouwens, hij wordt nu al veel gevraagd in Duitsland en Oostenrijk.

Ik verwacht nog veel van hem.

De film is gebaseerd op ware feiten trouwens en zeer overtuigend gebracht. De omstandigheden waarin de gevangenen moeten overleven in Marokko zijn echt een hel. Maar ook de trage gang van zaken hier in België, zelfs het compleet negeren van de gewone burger door regeringsfunctionarissen, wordt hier duidelijk aan de kaak gesteld. En het is inderdaad (helaas) maar al te waar wat men hier toont.

Kortom... Prima Belgische film !!!

avatar van a bronx tale

a bronx tale

leuke film. --- 4

avatar van brucecampbell

brucecampbell

zeer goede rol van peeters!

avatar van Sugakiss

Sugakiss

Ben drie keer in Tanger geweest, moet alleen zeggen dat het een prachtige stad is...

avatar van gn3x

gn3x

zwaar...maar absoluut de moeite waard. Filip Peeters stijgt nogmaals in mijn achting. 3,5*

avatar van wiekske

wiekske

Mooie film! Jammer dat de ondertiteling alleen bij de franse stukken het deed. af en toe is er van dat belgs niks te verstaan.

avatar van helleke

helleke

wiekske schreef:

Het is meestal Antwerps dialect die ze spreken wat voor een West-Vlaming als ik ook soms eens moeilijker te begrijpen valt,maar we horen dat zodanig veel op tv dat ik het stilaan gewoon begin te worden.

Nederlandse films(zoals Simon) zijn voor mij nog moeilijker te begrijpen

avatar van Mr.Hyde

Mr.Hyde

Sugakiss schreef:

Dit heeft niets met de film te maken, gelieve er dan niets over te vertellen.

avatar van Mr.Hyde

Mr.Hyde

wiekske schreef:

Mag ik erop wijzen dat er niets bestaat zoals "belgs", Vlamingen praten ook Nederlands. En als u het niet verstaat, zet dan gewoon de ondertiteling op.

avatar van Jic

Jic

Goed verhaal van onze zuiderburen. Okay geacteerd. 3.5*

avatar van Devilex

Devilex

Mooie aangrijpende film. Maar ik vind dat die rudy er wel doorvoed uitziet om in zo een gevangenis te zitten. Waarom zat die daar eigenlijk?

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Sterke, aangrijpende Belgische film met een glansrol voor Peeters. De rest van de cast doet het ook uitstekend.

Kleine 4 *

avatar van krc 4ever

krc 4ever

prachtige film en zeer aangrijpend.

avatar van christophel

christophel

Je moet maar niet hopen ooit en dan nog eens onschuldig in een Marokaanse gevangenis te zitten!

Goed gespeeld. *** 3.5

avatar van krc 4ever

krc 4ever

christophel schreef:

Goed gespeeld. *** 3.5

Dit verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten, dus kan het wel

avatar van fabbyke

fabbyke

beste belgische film in jaren, ook vooral door de cast 4*

avatar van maxipower25

maxipower25

Prachtige film, al kwam ik pas op het einde te weten dat dit een waargebeurd verhaal was.

4 *

avatar van Many

Many

Misschien is m'n punt verhoogd omdat ik er niet veel van verwachtte, maar ik hem een 4.

Een belgische film is normaliter niet leuk, maar deze kon me echt boeien.

Een goed drama, zeker als je bekijkt dat de drama's gebaseerd op waar gebeurde verhalen al helemaal slecht zijn

avatar van film88888

film88888

Prachtige aangrijpende film. De beste Belgische film samen met De zaak alzheimer vind ik. Filip Peeters is geknipt voor deze rol. Ik zou echt niemand anders weten, hij speelt zo geloofwaardig, en op de duur ging ik echt mee in het verhaal ik zat er precies in, de pijn die hij had ik stelde mij het voor vreselijk gewoon. Ook een geslaagd waargebeurt verhaal. Je had ook in de film ruwe scene's als iemand slaag kreeg. Maar ik bewonder ook de rol van Els Olaerts. Zij speelt zijn vrouw dat ook eigenlijk vecht voor haar leven en wanhopig zit te wachten, prachtig gewoon. Een sterke film. Een 4,0

avatar van Friac

Friac

helleke schreef:

Dat is inderdaad waar, en ik snap dus ook dat de makers niet veel kanten uit kunnen. Maar toch is het toch maar weer dat nagenoeg alle cliché's in deze film aan bod komen de kritiek op de overheid die op het einde WEL in gang schiet zodat alles goed afloopt, de zelfmoord in de gevangenis, de typische opstootjes,.... Het zal allemaal wel zo gegaan zijn, maar om er in een Vlaamse context naar te kijken was toch een beetje lastig.

Voor de rest was de film mooi aangepakt, wat mij betreft was de cinematografie meer dan degelijk en waren de vertolkingen op niveau.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Dit doet me zo'n beetje denken aan de Midnight Express-versie voor de mensen die te lui zijn om ondertittels te volgen, of heeft deze meer te bieden?

avatar van dave

dave

De beste belgische film die ik al heb gezien, op de hielen gezeten door 'Alles moet weg'

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Op C'est Arrivé na de beste Belgische film die ik heb mogen aanschouwen. Hoewel het lichtjes aanleunt tegen Midnight Express heeft deze vlaamse versie iets meer te bieden.

De fabuleuze rol van Filip Peters heeft hier wellicht veel mee te maken. 4*

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Met 'De Hel van Tanger' beschikte van Mechelen over de mogelijkheid om ons een Vlaamse 'Midnight Express' voor te schotelen én uit te stijgen boven het twijfelachtige niveau van de Faits Divers-reeks.

In al zijn oprechtheid is deze prent echter niet meer dan een verdienstelijke poging. 'De Hel van Tanger' schuwt zelden het typische Vlaamse sentiment (getuige de scènes aan het thuisfront) en kampt bovendien met heel wat, haast onvermijdelijke clichés. Daarbij komt dat het personage, van een nochthans intens acterende Filip Peeters, bijzonder éénzijdig wordt uitgewerkt. Als enkele ongeloofwaardigheden, een opvallende simpliciteit inzake politieke kwesties en de deels geslaagde digitale opnames vervolgens ook hun intrede maken, is het vaak moeilijk om nog van enige emotionele betrokkenheid te spreken.

Ten slotte wil ik me nog even uitspreken over de mateloos irritante Warre Borgmans, die ook hier weer met verve laat zien wat voor een non-talent hij is.

avatar van killerfreak

killerfreak

Zonder twijfel een van de beste Belgische films die ik ooit heb gezien. Zeer goed acteerwerk van vooral Filip Peeters hoewel ik nooit z'n grootste fan ben geweest. Het verhaal en de acteurs komen overtuigend over, en het feit dat het om een waargebeurd verhaal gaat, maakt het nog geloofwaardiger en het drama nog completer.

Puik werk, maar toch een half * eraf bij de beoordeling; 3.5*!

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Ik wist niet dat we ook nog goeie films konden maken. Heel goed geacteerd, ook erg veel gevoel ook in de film. Ik leefde echt mee met de personages, wat toch ook al weer een eindje geleden is in een film. Enig minpuntje was wel de prisonbreak-scene.