• 9.376.805 stemmen

Met onder meer: Filip Peeters, Axel Daeseleire en Els Olaerts

Gesproken taal: Arabisch, Nederlands en Frans

Plot De Hel van Tanger

"Hell in Tangier"

Marcel Van Loock, een Antwerps buschauffeur, wordt in Marokko onterecht veroordeeld tot 5 jaar cel wegens vermeende drugssmokkel. In de meest erbarmelijke omstandigheden moet hij zien te overleven terwijl zijn familie in België hemel en aarde beweegt om hem vrij te krijgen.

Marcel Van Loock

Rudy Vermeersch

Jozef Van Zuylen

Agnes Van Loock

Jack Scholten

avatar van skipy05

skipy05

redelijk goede film, niet echt een film voor mij maar toch een goede belgische film 3*

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Wederom een erg interessante en boeiende vlaamse film! Zaak Alzheimer vond ik ook al zo'n meevaller (had er eerlijk gezegd weinig van verwacht). Meer van dit!

avatar van AGE-411

AGE-411

2 weken geleden is trouwens de echte man, omwie het verhaal ging gestorven.

Ouderdomsziekten, en dat op z'n 67. Wat jaren van onrecht met een mens kan doen...

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Idd, het is schrijnend dat in de 21ste eeuw de gevangenissen in vele landen nog zo gevaarlijk/ziekteverspreidend/onhygiënisch/streng/corrupt zijn.

Hoewel misdadigers een straf verdienen - in dit geval was er door de misschien ietwat naïeve hoofdfiguren geen misdaad gepleegd - blijven het mensen en hebben ze ook rechten.

Deze film laat ook zien dat mensen met geld zich overal beter kunnen uitpraten, terwijl mensen zonder geld overgeleverd zijn aan de grillen van anderen.

Ik vond dit een zeer sterke film die deze problematiek goed onder ogen bracht. Dat Peeters en Daeseleire goede acteurs zijn, dat wist ik wel al langer, maar ze zetten hier toch beiden een sterke rol neer.

avatar van JJ_D

JJ_D

Filip Peeters in één van de meest irritante (en oppervlakkige) rollen ooit, en dat dan nog in een "schrijnend en oprecht drama" (dat sommigen zelfs durven verheffen boven het magistrale 'Midnight Express'! - van oprechtheid gesproken) met zodanig veel stroop dat je er als 'filmvriend' zowaar koppijn aan overhoudt... Dit is amper om aan te zien.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

best goeie film zit goed in elkaar

avatar van Erwinner

Erwinner

Het ging mij vanaf het midden van de film veel te snel allemaal.

Te cliche en ook nog een beetje sloom geregiseerd.

Het leek op een aardig serie.

Weinig verhaallijn en behalve dat de uitkomst steeds uitzichtlozer

werd voor de onschuldige meneer, was ie ook ineens plots weer vrij.

Zo'n gevangenis drama moet volgens mij toch wel op zijn minst

2.50 a 3 uur moeten duren, wil je er echt diepgravende drama in

stoppen.

Nee, ik verlang weer naar Midnight express of Pappillon

avatar van Gael

Gael

goede film. 1 van de beste belgische films maar een stuk slechter dan midnight express.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

olano schreef:

Deze film is gewoon fantastisch!! Prachtig acteerwerk van Filip Peeters, realistisch overkomend, een film die veel gevoelens naar boven brengt. Is zeker en vast een 5* waardig voor mij.

Ja, prachtige Vlaamse film, schitterende rol van F.Peeters, en voor het eerst 5 sterren voor een Vlaamse film gegeven.

avatar van Esther_ke

Esther_ke

Super goede Vlaamse film, met fantastische acteurs.

Sterk en ontroerend verhaal.

avatar van McScot

McScot

JJ_D schreef:

en misschien hebben ze bij Midnight express wel gelijk en moet iemand zich serieuze vragen stellen bij zijn smaak

avatar van freeboy

freeboy

Film zit goed in elkaar.Goed geacteerd. Indrukwekkend.

kimberlyVD

enorm aangrijpende film. 'mooi' verhaal, goed geacteerd... heel erg als je weet dat zo'n dingen gebeuren... 4,5****

avatar van Mescaline

Mescaline

Zeker voor een belgische film erg indrukwekkend!

Filip Peeters zet een erg sterke rol neer.. eerste film die ikmet hem zie en ben ervan onder de indruk!

Het gebeurd jammer genoeg nog iedere dag dat er onschuldige mensen van holland en belgie vast zitten in Marokko.. Marcel Van Loock is in iedergeval niet oud geworden. en jaren ten onrechte vast gezeten en mishandeld.. de hele film door dacht ik maar aan 1 ding: hoe kunnen ze in Marokko hier in hemels naam mee leven.. onschuldige mensen op tesluiten.. en alleen de rijke mensen hebben daar nog hoop.. het einde ging wel erg snel.. maargoed zo is het waarschijnlijk ook gegaan in het echte verhaal.. 4 wel verdiende sterren voor 1 van de betere belgische films !

avatar van Boemmeh!

Boemmeh!

JJ_D schreef:

Stop een met de Belgische films af te breken,ik word er gek van!

Deze film heb ik nog niet gezien,dus heb ook geen mening.

avatar van desteven007

desteven007

Zeer mooie film van Frank van Mechelen, Filip Peeters kon perfect zijn rol toepassen en Axel Daeseleire is ook een zeer goede acteur, op het einde van de film in die gevangenis is in Tongeren daar ben ik ook al geweest. (nee ik heb niets misdaan) Was gewoon een rondleiding. Het is nu trouwens een museum.

kimberlyVD

men stem verhoogd tot 5***** en hij staat nu ook op nr 10 in men top 10...

avatar van aerts007

aerts007

IDEM-DITO!

avatar van Quentin

Quentin

Teleurstellend, script van een 'woensdagavond-film' en gedraaid voor een knaak. Wel aardig spel. kleine 2,5*

avatar van martinovitch

martinovitch

Deze film is echt prachtig !!!

Een super Belgische topper !

5 *

avatar van Movsin

Movsin

Wat heeft deze film minder dan gelijkaardige Amerikaanse superproducties met supervedetten ?

Onvermijdelijk doet de film mij terugdenken aan "Missing" uit 1982 waarin Jack Lemmon en Sissy Spacek hun hoofd stootten tegen corruptie en niets ontziende economische en poloitieke belangen.

Ook nu is dit volgens mij het leidmotief.

Het verhaal is diepmenselijk en ontroerend en zeer goed in beeld gebracht.

Filip Peeters is effenaf schitterend.

avatar van moonbaby0

moonbaby0

prachtfilm.

zeer goed geacteerd.

ik had er niet veel verwachting voor, maar tog wel 1 van de betere films, ik was ng een half uur aan het nagenieten dat ik nog maar met 1 anderre film had dus dat zal wel iets betekenen.

avatar van J. Clouseau

J. Clouseau

De regie en de acteerprestaties zijn subliem, het scenario kon veel beter.

kimberlyVD

Na hem een tweede maal bekeken te hebben hem toch 1 puntje verlaagd. Maar het blijft een geweldige film.

avatar van Nomak

Nomak

Wat een onzin, bijna iedereen in de film spreekt Nederlands.

avatar van DONNI

DONNI

Aangrijpende film

Rollen worden zeer goed gespeeld (vooral Peeters zet een dijk van een prestatie neer) en film kijkt vlotjes weg

Een must see!

Ik sluit me bij de meesten aan. Prachtige film. Langzame opbouw maar een pakkend en dramatisch einde. Goede acteerprestaties. Ik krijg meer en meer respekt voor de Vlaamse films. En daarmee bedoel ik natuurlijk ook de kaskraker:' Loft '

Een dikverdiende 4.00 van mij.

avatar van Jan Vanhulle

Jan Vanhulle

Klasse film, een belgisch pareltje...

en zelfs als je al zoveel films hebt gezien : een pakkend verhaal

avatar van Groenepaperclip

Groenepaperclip

filmpje dat ik wel kon smaken,

hoewel het niet echt mijn genre was.

Belgische films worden beter met de jaren!

4* !

avatar van krizziz

krizziz

Heb 'm nu al paar keer gezien , word steeds beter vind ik

erg goede film