• 9.380.738 stemmen

Geregisseerd door: Todd Field

Met onder meer: Kate Winslet, Patrick Wilson en Jennifer Connelly

Releasedatum: 25 januari 2007

Plot Little Children

Een idyllische Amerikaanse buitenwijk, waar goed verdienende burgers ogenschijnlijk gemoedelijk naast elkaar leven. Onlangs is er een veroordeelde pedofiel in de buurt teruggekeerd. Een voormalig politieagent houdt hem in de gaten en hangt flyers op om de mensen te waarschuwen. Een aantal huisvrouwen bezoekt dagelijks met hun kinderen de speelplaats of brengt anders een bezoekje aan het drukke zwembad. Hun mannen leven in hun eigen wereld. Dan gaat één van de vrouwen met één van de mannen een spontane ontmoeting aan...

avatar van johnrambo

johnrambo

Bijzondere film die inderdaad veel weg heeft van american beauty.

Een greep uit het leven van mensen uit een Amerikaanse welgestelde buurt, en alles wat daar gaande is.

Het was geen moeite om me in te leven in de karakters van de hoofdrolspelers, en dat zegt iets over de kwaliteit van de film.

Goede opbouw van spanning, houd de film de hele speelduur boeiend.

Deze film moet het hebben van klasse acteurs om te slagen.

Met het sublieme acteerwerk van Kate Winslet, Patrick Wilson en Jennifer Connelly is dit zeker het geval.

4,5 ster voor dit meesterwerkje.

avatar van BlueSword

BlueSword

vond dit een erg mooie film met een goed verhaal, raakte mij wel op sommige momenten en het acteerwerk is ook super!

zeker een aanrader..

avatar van bazillion

bazillion

ik vond die voice-over in het begin echt raar, ik dacht van dit kan ik echt niet serieus nemen, echt meets desperate housewives achtig, zoals de voorkant al aangaf. maar na een tijdje leef je mee met de karakters en is het een vermakelijke film om naar te kijken.

Ik vond het einde echt positief verrassend.

ik vond het in het begin een beetje een moderne vertelling van madame bovary. Maar later realiseerde ik me dat het niet ging om de vrouw die haar geluk wil zoeken en er voor wil vechten. Maar om het egoisme.

winslet en wilson waren inderdaad little children.

al met al, 3,5 *

avatar van janhero

janhero

Mooie film met goede acteurs en een mooi verhaal. Einde vond ik minder. Kate Winslet speelde weer uitstekend.

avatar van AFX

AFX

Afgaande op een vergelijkbare film als Happiness vond ik deze toch maar een pover beestje. Het begin was goed, maar het bleef eindeloos doorgaan en het moraliserende op het einde van de film was er ver over. Ondanks de goede vertolking van de 2 hoofdfiguren. Een povere 2.5

avatar van gotti

Intense film. De vergelijking met AMerican Beauty is wel op z'n plaats, alleen is Little Children stukken serieuzer van aard. Grotendeels erg mooi in elkaar gevlochten, naar het einde toe helaas ietwat te gekunsteld. De stukjes vallen op z'n plaats, maar werkte net niet helemaal lekker. Het einde an sich werkt dan wel weer erg sterk. Jammergenoeg waagt Hollywood zich maar zelden aan pedofilie en 9 van de tien keer ontaard het dan in zwart-wit denken op Danielle Steel niveau (films als The Woodsman en Happiness zijn positieve uitzonderingen op de regel); gelukkig was dit hier niet het geval. Een enorm intense scène (de beste van de film ook wel) waar Ronnie beseft dat zijn moeder is overleden en er achter komt dat de enige persoon die ooit echt van hem gehouden heeft er niet meer is. Hierop slaat hij, op z'n Citizen Kane's de kamer mét de klokken (hoe symbolisch...) helemaal aan gort. Kippenvelscène.
Enkele schoonheids- en iets minder schone foutjes daargelaten is Little Children gewoon een erg sterke film.

Die hele pedofiel verhaallijn is juist zo stereotiep als maar kan. Wat een debiel personage ook.

avatar van gotti

Juist niet. Vond hem door het overlijden van de moeder juist enorm veel in sympathie winnen en nog meer na die scène in die speeltuin. Empathisch gezien was dat ook de sterkste verhaallijn imo. En debiel? Omdat ie z'n moeder verliest en daar nogal hefitg op reageert? Of omdat ie pedofiel is?

Dit is weer zo'n Hollywood pedofiel die er ten eerste verdacht en vreemd uitziet, en ten tweede zich uitermate vreemd gedraagt.
Een zielig ventje dat nog bij z'n moeder woont en het emotioneel niveau heeft van een 10-jarige.
Gaat snorkelen in een vol zwembad. Welke volwassen man doet dat?
Bij de date met een andere outcast, gaat ie zich na afloop aftrekken in de auto, in het bijzijn van z'n date.
Hoe verzinnen ze het.

avatar van gotti

Ze verzinnen het. En het werkt blijkbaar. Vreemdgenoeg snapte ik beide acties wel. De man woont nog bij zijn moeder en heeft al jaren nauwelijks contact met andere mensen, waardoor hij emotioneel gewoon achter ligt en tot zulke wanhoopsdaden overgaat, waaronder ook het zwemmen in een vol zwembad. Een zelfbewuste pedofiel zou juist één van de kindjes ergens op een verlaten weggetje aanspreken, maar dat doet Ronnie hier juist niet. De scène in die auto precies hetzelfde. Ik zie die scène als een soort hunkering naar contact dat hij niet krijgt. Erg mooi...

avatar van BlueSword

BlueSword

jaa...zo vreemd vond ik dat niet, wel met die date maar de rest...zulke mensen heb je wel hoor.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Beste leuke, interessante personages, maar uiteindelijk maakte de film zich er wat gemakkelijk van af. Plots kwam iedereen op zijn of haar besluit terug en nu moesten al hun problemen en frustraties plots maar verdwenen zijn, of wat ? Hoe zijn ze nu van plan verder te gaan in hun leven. Het is te gemakkelijk om dat maar aan de creativiteit van de kijker over te laten: je moet ten minste kunnen verantwoorden waarom ze op hun besluiten terugkomen en waarom ze plots zo van gedachte veranderden. Het lijkt allemaal wat op een deus ex machina-einde. Te zwak op dat vlak, vind ik. De vergelijking met American Beauty doorstaat deze film dan ook niet: daar zag je duidelijk hoe elk van de personages met zijn of haar frustraties en problemen omging en waar dat toe leidde

De vergelijking met pakweg The Woodsman als het over pedofilie gaat, doorstaat ie ook niet, vind ik. The Woodsman geeft een doordringender en realistischer portret.

avatar van zenboy1969

zenboy1969

Een man en een vrouw die niet al te gelukkig zijn in hun huwelijk, 2 schatten van kinderen hebben die elkaar wel mogen, verder een pedofiel die verder wil met zijn leven, een moeder die hem beschermt en een agent die ooit ondoordacht en per ongeluk een jonge knaap heeft doodgeschoten en zich aanvankelijk afreageert op de pedofiel maar daar later op terugkomt... het lijkt allemaal wel chaotisch maar ik denk dat het hedendaagse leven nu ook wel zo in elkaar zit. Ja de film ging er wel in hoewel ik hem toch nog wel een tweede keer wil zien.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Prachtige film over een groep mensen samenlevend in hetzelfde dorpje. Voor mij gaat de vergelijking met 'Magnolia' meer op, al was die nog veel en veel sterker. Maar Winslet is echt een geweldige actrice.

avatar van 93.9

93.9

Aardig goede film.

De scherpe randjes bevallen me altijd wel.

Minpunt was de lengte, kon ook in anderhalf uur verteld worden.

avatar van Oscarwinnaar

Oscarwinnaar

Een leuke maar hier en daar ook dramatische kijk op het leven van een stelletje saaie stadsbewoners, die weinig meer te doen hebben dan zich druk te maken om banale dingen.

Die relaties die uiteindelijk tot stand komen zijn best wel verrassend. Deze film moet je gezien hebben, ook al is het wat mij betreft geen echte supertopper.

avatar van Remy-

Remy-

Ché Cliché schreef:

Prachtige film over een groep mensen samenlevend in hetzelfde dorpje.

Sluit ik me geheel bij aan. Aan het einde van de film was ik echt wanhopig dat 'het plan' uitkwam. Echt een topfilm.

avatar van Apster

Apster

Volwassenen die leven in de suburbs en zich nog kinderlijker gedragen dan hun kinderen zelf. Het is al eens eerder en beter gedaan zoals in American Beauty, maar Little Children verdiend wel enig lof. Vooral het spel tussen Winslet en Wilson is erg vermakelijk. Het pedofiel plotje is ietsje minder in de film, het had ook best wel weggelaten kunnen worden. Jammer ook van de anti-climax op het eind, daar had veel meer uitgehaald kunnen worden, kost toch een halfje minder uiteindelijk.

avatar van Walthera

Walthera

Ik vond dit echt een verbazingwekkende goede film, had ik niet verwacht. Ik zat gewoon aan de buis gekluisterd. Filmisch heel mooi, en verrassend. Een dikke vijf van mij.

avatar van johan76

johan76

Best wel goede film, verhaallijn is vasthoudend, acteerwerk sterk. Vond alleen het slotstuk van Wilson wat zwak tegenover de andere slotstukken.

Niet te min een aardig film!

avatar van rose

rose

Wat een geweldige film! Geweldig geacterrd en een prachtige verhaallijn die uiterst goed werd uitgewerkt.

Het einde (zoals vele hier juist slecht vonden) vond ik subliem. Het beseffen ineens wat je kwijtraakt, en het enorme gemis van het niet mogen hebben....Kippevel!

Deze film is goed voor een vervolg...

avatar van missl

missl

ik vind die 'enge man' wel heel eng.

goede film, sterk verhaal en kate is altijd goed natuurlijk

avatar van groban

groban

Kate winslet speelt fantastisch, goed verhaallijn. Ik kon niet stoppen met kijken. het einde vond ik wel oké, maar ook een beetje jammer, maar zeker wel heftig van die enge man. Ik vind die enge man trouwens echt zielig,

avatar van Ge0force

Ge0force

Geweldige film, heeft me echt geraakt!

avatar van JJ_D

JJ_D

Toen 'Little Children' in de Belgische zalen kwam uitten critici hun beklag over het feit dat deze film in feite 2 grote, afzonderlijke verhalen vertelt. En inderdaad, de raaklijnen tussen het thrillergegeven van de pedofiel en het romantische van de relatie tussen Sarah en Brad zijn eerder schaars - de climax waarin ze elkaar via bizar toeval kruisen voelt al helemaal onwerkelijk aan. En toch...

In wezen draait het natuurlijk om Brad en Sarah: de film gaat aardig van start, 'Little Children' lijkt af te stevenen op een genuanceerde feelgood-komedie. De sfeervolle regie van Todd Field, een goeie Kate Winslet en een Patrick Wilson die als een Griekse god doorheen het beeld flaneert - dit kan gewoon niet meer fout gaan. Langzamerhand verandert de toon van de film echter: Larry is een geobsedeerde creep, en in het laatste half uur voel je dat er iets verschrikkelijks op til is.

Dat het geheel dan uitmondt in een even onrealistische als spannende finale, beschouw ik niet echt als een minpunt. Todd Field had een aangrijpende emotionele film kunnen maken, maar evenzeer een meeslepende thriller. Dat 'Little Children' beide combineert valt verrassend goed uit, want het resultaat is duidelijk: een stijlvolle film die me van A tot Z wist te boeien.

avatar van lindakroes

lindakroes

Op zich een leuke film, maar was eigenlijk toch ook wel weer erg saai....

avatar van M.Bronkhorst

M.Bronkhorst

Little Children is uit het moderne, westerse, verwende leven gegrepen. De grenzeloze verveling van de hoofdpersonen vormt de rode draad van dit realistische verhaal. Geweldig acteerwerk levert een geloofwaardige, prachtige film op. Onvergetelijk is de scene met de van pedofilie verdachte zwemmer met, als gevolg van massa-hysterie, een leeg zwembad om zich heen. Deze film gaat over mensen die alles op een rijtje hebben volgens onze maatstaven, en desondanks een puinhoop van hun leven maken. Top!

Maartje Bronkhorst, Amsterdam

avatar van alec

alec

JJ_D schreef:

...het feit dat deze film in feite 2 grote, afzonderlijke verhalen vertelt.

Precies. Het één heeft weinig met het ander verhaal te maken. Een mooie film over besef en verantwoordelijkheid. Ingetogen en integer in beeld gebracht. Jackie Earle Haley heeft met zijn creepy rol diverse awards in de wacht gesleept.

Een *3.5

avatar van ajkriek

ajkriek

Een film waar ik hoge verwachtingen van had maar mij niet wist te boeien. Ik heb moeite met de voorstelling van zaken wat betreft relaties, gedragingen van mensen, dialogen of juist de afwezigheid van dialogen. Als ik de film moet geloven zijn mannen contactgestoorde wezens die vooral aan het rukken zijn en de vrouwen contactgestoorde wezens wanhopig op zoek naar wat sjeu in het leven.

Misschien leef ik in een troetelbeertjeswereld maar ik kan mij niet voorstellen dat deze film een realistische kijk geeft in 'een gangbare amerikaanse buitenwijk'. Misschien ook niet zo bedoeld maar voor mij is de film een te ver van m'n bed show, onrealistisch, vergezocht en daardoor gewoon niet zo interessant.

avatar van Epitaph

Epitaph

Redelijke film, duurde wel een half uur te lang.