• 9.378.603 stemmen

Geregisseerd door: Todd Field

Met onder meer: Kate Winslet, Patrick Wilson en Jennifer Connelly

Releasedatum: 25 januari 2007

Plot Little Children

Een idyllische Amerikaanse buitenwijk, waar goed verdienende burgers ogenschijnlijk gemoedelijk naast elkaar leven. Onlangs is er een veroordeelde pedofiel in de buurt teruggekeerd. Een voormalig politieagent houdt hem in de gaten en hangt flyers op om de mensen te waarschuwen. Een aantal huisvrouwen bezoekt dagelijks met hun kinderen de speelplaats of brengt anders een bezoekje aan het drukke zwembad. Hun mannen leven in hun eigen wereld. Dan gaat één van de vrouwen met één van de mannen een spontane ontmoeting aan...

avatar van cornelis

cornelis

Pfoei, deze film gleed na een veelbelovend begin steeds verder af in de richting van een saai en stuurloos geheel, met een totaal oninteressant einde.

avatar van otherfool

otherfool

cornelis schreef:

Dat had ik ook, er kwam uiteindelijk totaal niks uit. De scene in het zwembad was wel mooi/leuk, maar voor de rest wisten de karakters me totaal niet te boeien. De voice-over was ook al een gemiste kans.

1,5*.

avatar van Raider

Raider

Mooie film, heerlijk sfeertje. Wellicht meer een film voor de iets meer ervaren filmliefhebber, die meer zoekt in een film dan een avondje met verstand op 0 een film te kijken.

Little Children duurt natuurlijk wel erg lang, 2 uur en 10 minuten. Toch heb ik me geen moment verveeld, een pauze in de bioscoop heb ik dus ook niet gemist. Ijzersterk geacteerd door Kate Winslet en Patrick Wilson. De drang naar verandering wordt heel mooi weergegeven. Weg met die sleur, het saaie leven, het doen alsof je gelukkig bent.

Kortom, heerlijk sfeertje, mooi in beeld gebracht, zonder spectakel etc.

avatar van car-men

car-men

Niet zo'n leuke film. Als je niets te doen hebt, is de film wel leuk om te zien, maar verder heeft het niet echt veel indruk op me gemaakt.

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

Filmpje van internet afhalen, is stuk goedkoper als naar de bios gaan;)

avatar van acjmjansen

acjmjansen

Prachtig uitgediept drama over vooroordelen en waarden en normen. Hoe vervreemd is de kijk op gebeurtenissen als je er zelf met je hart bij betrokken bent. Aangrijpend plot. Prima acteerwerk van beide hoofdrolspelers. Een film voor als het ietsjes meer mag zijn dan de geijkte Hollywooddrama's.

avatar van hinie

hinie

In the bedroom was al vreselijk.

Is deze beter?

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Mooi boek en mooie film over de perikelen in het leven van gewone mensen, die daarbij vastigheid en veiligheid zoeken. Helaas blijkt die dingen een illusie te zijn.

avatar van fkb

fkb

Een 'American Beauty'-kloon zal ik maar zeggen. Zelfs de maturberende mannen zitten erin, en als ik ergens geen zin in heb om naar te kijken...

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Op zich mooi uitgewerkt zoals hier al voldoende te lezen is, alleen vond ik de voice over en het pedofielen verhaal beide overbodig en dat maakte dat de film teveel op twee gedachten hinkte en niet alleen aandacht gaf aan het mooie verhaal van Winslet en Wilson. Jammer.

Heb m vorige week gezien en vond m best goed. Alleen was t einde inderdaad een beetje n anticlimax (zoals al eerder werd opgemerkt).

Toch 4 sterren

avatar van theresia

theresia

dacht bij eerste stuk, dit gaat echt ergens heen. maar na de helft ongeveer kakte de film heel erg in, en over het einde gesproken :S:S denk je, waar heb ik eigenlijk de hele tijd naar zitten kijken. 2 leuke mensen die een affaire hebben, meer niet. of ik zit ernaast.

avatar van donnie darko

donnie darko

Wederom zeer goede film uit 2006. Man, wat een filmjaar is dit uiteindelijk geworden. Is inderdaad wat in de stijl van Desperate Housewives, maar wel veel beter, en ik vind de voice-over op geen enkel moment storend.

Prachtige acteerprestaties van Patrick Wilson, maar vooral van Winslet én Connolly, die in de dinerscene geweldig is met één blik. Ook de pedofiel speelt een heel mooie rol.

En wat iedereen daar dan toch zo'n anticlimax aan vond, ik vond het gewoon eigenlijk heel mooi, en heel atypisch. Ik had iets anders verwacht na de slechte besprekingen over het einde hier, maar ben dan toch blij uit de cinemazaal gestapt. 2 Uur en 10 minuten, maar dat ging wel snel voorbij.

avatar van Nicole89

Nicole89

Ik vond het begin heel leuk enzo, ook een goede actrice (Kate Winslet), maar het werd richting het einde wel iets minder. Ik vond dat het einde een beetje los leek te zijn staan van de rest van het verhaal.

Ik werd trouwens echt bang van die ene man, wat dus betekent dat hij zijn rol wel goed speelde

3 sterren denk ik.

avatar van queenie

queenie

De film duurt best lang, maar is zo voorbij. Goed gespeeld (vooral ook die pedofiel). De film laat duidelijk zien dat er vervelende momenten zijn als je als huisvrouw dus thuiszit met kleine kinderen. Het einde is een beetje abrupt, want liefde kan niet ineens over zijn en dat je dan dit kiest? Of toch de liefde voor je kind. 3½*

avatar van AFX

AFX

de regisseur van deze film is de pianospeler uit "Eyes Wide Shut", dewelke Tom Cruise het paswoord geeft voor het feestje in het kasteel...

Wat glijdt deze film in het laatste half uur uit! Doodzonde!
Sowieso, was het hele van-dik-hout-zaagt-men-planken pedofielenverhaal weggehaald, was dit een briljante film geweest. Daar ben ik van overtuigd.
Wat een idiote verhaallijn zeg, met die pedofiel. En hij moet er zonodig erg eng en lelijk uitzien en zich in alles superverdacht en raar gedragen.
Ongelovelijk stom als ie zich zit af te trekken in de auto na z'n eerste date, terwijl z'n date nog in de auto zit. Wat een achterlijk gedoe zeg. Ook jammer dat deze regisseur het Jane Adams karakter uit Happiness zonodig vrijwel 1 op 1 moet kopieren, zelfs uiterlijk ziet ze er hetzelfde uit.

Het hele overspel verhaal van Kate Winslet en Patrick Wilson vond ik wel erg goed. Erg sterk geschreven alledaagse scenes. En de voice-over is hier nu eens geestig, die voegt wat toe.

Het einde is te idioot voor woorden. Harry Mulisch zou zich er zelfs voor schamen. Zo over-the-top.
Jammer, het had zoveel beter kunnen zijn. 3,5 sterren

avatar van demimoorefan

demimoorefan

Leuk die verschillende reacties op deze film

daar is de moviemeter dan ook voor...

verhaal van de film vindt ik persoonlijk goed gevonden

weliswaar is het dagelijkse kost helaas maar dat er even buiten gelaten

het pedofielen verhaal had er wat mij betreft ook wel buiten gelaten mogen worden want voegt aan de hoofdrolspelers niets toe eerder een storend personage

het lijkt ook wel of steeds meer films naar het fenomeen 3 of 4 verhaallijnen proppen in 1 film toe gaan

soms werk het soms niet zie bv crash daar werkte het naar mijn idee top

maar er zijn ok 13 in dozijn films waar het absoluut alleen al daar door flopt

deze film wist wij wel te boeien ondanks je weet waar het heen gaat blijf je toch kijken

zal niet veel verklappen over het verhaal

maar ik denk dat een gemiddeld stel wie de film gaat huren en denk effe lekker zaterdagavond filmpje kijken hem naar een half uur wel uitzet........

die hebben het dan wel gezien

de meer doorgewinterde filmkijker en van dit genre houdt kijkt hem zeker af

zoals ikzelf

en sterker nog ik wil hem wel vaker zien

al was het maar om Kate ....

verder de scene wie mij het meest bij blijft en wel lachen was is de man van kate in de film op zijn slaapkamer achter de pc.................................

4.0 voor de film en voor kate

avatar van spettertje

spettertje

deze film vond ik dus zeker boeiend

eigenlijk omdat het niet eens zo gek veel gebeurd

maar het gewoon weg gaat over een verveeld leven en de keuze,s die je daarin maakt

het pedofiele gebeuren is denk ik om het geheel spannender temaken

alleen is die missie helaas bij mij mislukt

vond het verhaal op zich staand wel mooi dus

het is dan wel niet eenonderwerp die zoveel stof doet opwaaien

maar toch ben je benieuwd naar hoe het zal verlopen

en idd zitten er een grappig stukje in van de echtgenoot achter de pc,vond dat echt humor ook al zal het mischien niet zo bedoeld zijn

dus zeker het kijken waard

daarom van mij een 4.0

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Aardige film.

'Little Children' duur lang, tot vervelendst toe zelfs, maar is nergens langdradig. Het verhaal heeft geen minpunten en de kalme sfeer van de film, maakt de gebeurtenissen alleen maar mooier. Het einde is ietwat onbevredigend (wat betreft Sarah's verhaal), maar vooral het verhaal van de man die op kinderen valt is erg goed. Toch bevat de film niets om mij in zijn ban te houden, en heb er dus een gemixt gevoel over.

3.0

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

kappeuter schreef:

Inderdaad, dat viel me ook wat tegen, bijv. de pedofiel in Hard Candy is veel geloofwaardiger. Neemt niet weg dat het wel fenomenaal goed geacteerd was. Maar inderdaad, de verhaallijn was onnodig.

Ja ook als je bijvoorbeeld The Woodsman gezien hebt, dan is het verschil te groot.

avatar van missl

missl

Ik vond deze film niet zo heel bijzonder, ik had er veel meer van verwacht laat ik het zo zeggen.

Kate kwam zielig over (wat misschien ook de bedoeling was maar ik vond het niet zo boeiend)

Beetje karma achtig kwam het over, het was wel vermaak maar niet echt zo'n film waar ik nog heel lang over na zal denken.

(Iets wat Kate Winslet wel deed bij mij met The Life Of David Gale)

avatar van maga234

maga234

Wanneer ligt deze film in de videotheek ?

avatar van sandertjeb

sandertjeb

hele mooie film en erg goed geacteerd van Kate. Echt een van de betere filmsvan vorig jaar

avatar van ryanmakhanlal

ryanmakhanlal

leuke film, maar meer niet 3 sterren

avatar van Margreet

Margreet

Ik vond deze film prachtig. Hij bleef me de volle 2 uur en 16 min. boeien. Het is een film waar ik zeker nog wel eens aan terug zal denken. 4*

avatar van ralfsjam

ralfsjam

wat een goeie film zeg! ****1/2

avatar van pjizzle

pjizzle

Wat ik erg mooi vond aan deze film is hoe het leven in "suburbia" wordt neergezet.

Iedereen probeert zo z'n best om erbij te horen, dat ze niet eens meer ruimte hebben om een fout te maken. Maak je die, wordt je gelijk een outcast van de maatschappij.

Kate die Patrick kust in de speeltuin en gelijk volkomen uit de groep wordt gegooid van speeltuin moedertjes...

De pedo die voor een minimale overtreding gelijk het monster van de buurt wordt.

De politie agent die kapot gemaakt is door de maatschappij voor een fout die hij ooit gemaakt heeft.

Het einde had van mij alleen wel wat heftiger gemogen..

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

pjizzle schreef:

Het einde had van mij alleen wel wat heftiger gemogen..

Precies, jij hebt het begrepen! Het is een film over vooroordelen. Als iemand uit de pas loopt wordt ie de paria van de groep. Dat komt op diverse manieren hier terug. Typerend voor dit thema zijn de kleinburgerlijke 'vriendinnen' van Sarah - het personage van Mary B. McCann voorop. De hypocrisie straalt er vanaf!

Wie dit puur ziet als een verhaal over overspel met een subplot over een pedofiel heeft echt niet verder gekeken dan zijn neus lang is...