The Snowman (2017)
Met onder meer: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson en Charlotte Gainsbourg
Releasedatum: 2 november 2017
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Snowman
"Soon the first snow will come, and then he will kill again."
Wanneer Harry Hole, hoofddetective van een gespecialiseerde misdaadeenheid, de vermissing van een vrouw tijdens de eerste sneeuwval van de winter onderzoekt, vreest hij dat een ongrijpbare seriemoordenaar weer actief is. Met de hulp van een briljante nieuwe collega legt de agent een verband tussen zaken van tientallen jaren geleden en deze lugubere nieuwe zaak. Ze moeten de gewetenloze dader opsporen voordat het weer gaat sneeuwen en hij opnieuw zal toeslaan.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Snømannen (BoekMeter)
- The Snowman (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Oleg Fauke-Gosev
DCI Gunnar Hagen
Dr.Strangelove
Juist!
Een verhaal, een goed verhaal, een spannend verhaal, een verhaal waar als je de voorgaande films van Alfredson hebt gezien niks anders van kunt verwachten dan een cinematografisch meesterwerk met diverse oscarnominaties.
Elk jaar opnieuw zijn er lijstjes (van gerenommeerde recensenten) met films waar men naar uitkijkt.
Deze titel ben ik echter nog niet tegengekomen en ook op deze site zijn er tot op heden geen reacties op dit project.
Jammer genoeg heb ik het boek vorig jaar al gelezen, waardoor de spanning voor mij bij deze film een stuk minder zal zijn, dit maakt voor mij de nieuwsgierigheid echter niet minder.
Vanaf 19 oktober in de bioscoop (Universal)
EDIT: release verplaatst naar 2 november
Trailer geplaatst
Graaf Machine
Jammer dat net één van de mindere boeken uit de reeks verfilmd wordt. Maar wel begrijpelijk. Als het mindere deel slaagt, kunnen de betere delen ook een kans maken. Natuurlijk is "De Verlosser" moeiteloos het beste deel uit de HH-serie.
John Milton
Fassie (zoals mijn vriendin hem altijd liefkozend noemt) is altijd wel de moeite waard.
Hoef hem niet persé in de bios te zien, maar als het toevallig zo uitkomt...
Graaf Machine
Ik heb het idee dat dit toch wel een vrij losse verfilming van het boek wordt. In de trailer zie ik al dingen die niet in het boek passen; en verder is Harry Hole natuurlijk in het boek anders dan in de film wordt voorgesteld (nogmaals afgaande op de trailer). Zelfs zijn naam wordt niet correct uitgesproken.
Dat, overigens, betekent dat dit goed kan worden, want het boek is niet het meest geweldige in de Harry Hole - serie.
mjk87 (moderator films)
Lijkt me een film die prima naar Amerika verplaatst had kunnen worden en dan lekker met je Engelstalige acteurs. Blijf dat jammer vinden dat ze Engels praten in een Europees land.
John Milton
Harry Hole. Wat een naam.
Ik zou mijn gezicht moeilijk strak kunnen houden als iemand zich zo aan me voor zou stellen.
max cady
Harry Hole. Wat een naam.
Dat heb ik dus met Dhr. Dom Cobb (Inception 2010)
mjk87 (moderator films)
De site zegt hier 2 november, is dat aangepast? Ik zie verder overal 19 oktober.
Dit is inderdaad inmiddels aangepast; afgelopen vrijdag is de releasedatum gewijzigd naar 2 november.
Doom4
Toevallig net een boek gelezen over harry hole... zeker benieuwd naar deze film!!
badfans69
Harry Hole.... Er zit echt een steekje los bij de schrijver. Kan de hele film verpesten als ie als een harry hole gaat rondlopen.
arno74
Matige Scandinavische detective-thriller. Na ca. 50 minuten focust de film zich eindelijk op de twee detectives die de zaak onderzoeken en verliest het de storende ruisverhalen en vele bijpersonages die het begin rommelig maken. Tot dat moment weet de film niet welke kant het op moet gaan en is het van alles wat, zonder dat iets ook maar wordt afgerond. Wel fraaie kenmerkende Scandinavische beelden en sfeer, maar een slecht script die de film van alles wat wil laten zijn. Veel clichés uit diverse genres komen langs. 2,5* voor de tweede helft, 2* voor het geheel. Matig. Van de regisseur van Låt den Rätte Komma In (2008) die hier nergens te bekennen lijkt, onvoorstelbaar.
Graaf Machine
Eerlijk gezegd lijken de boeken van Nesbo over Harry Hole me ook niet makkelijk te verfilmen. Uiteindelijk zijn het gewoon misdaadverhalen, maar dan met een behoorlijk gecompliceerde politieman, Harry Hole, die zijn karakter ontleend aan de hele serie en niet in één boek neergezet is geworden.
Als je dan één deel uit de serie pakt, en er een film van maakt, mis je de ontwikkeling van Hole in de rest van de boeken, en blijft er, zeker in het geval van De Sneeuwman, een verhaal over dat nooit de impact kan krijgen van de hele Hole-reeks.
Daarom had ook beter gekozen kunnen worden voor "De Verlosser", dat veel meer dan De Sneeuwman een zelfstandig verhaal is. En daarbij ook nog een unieke uitkomst heeft.
Maar toch ga ik de film straks in november wel kijken, want de serie is goed, en Fassbender is goed. Maar mijn verwachtingen zijn helaas niet goed.
arno74
Ik geloof je wel Graaf Machine, het begin kan misschien wel beter over meerdere films verdeeld worden, mits het goed aangepakt wordt. Nu krijgen we bijfiguren die snel voorbijkomen en elk wel uit een ander thema afkomstig lijken te zijn die men met het verdwijnen van de bijrolfiguur ook gelijk onafgerond laat vallen. Een mengelmoes zonder richting.
Graaf Machine
Misschien is het dus voor kijkers als ik, die wel bekend zijn met het personage Harry Hole, beter te volgen. Maar ik blijf mij verwachtingen laag houden. Kan het alleen maar meevallen. Nou ja, en als het tegenvalt, dan heb ik ook niet meer gezien dan een tegenvallende film. Dat gebeurt wel vaker.
arno74
Wat me trouwens in de film opviel is dat de tabaksindustrie een comeback met subtiele sluikreclame lijkt te willen maken.
Wibrand van der Kleijn
Ik vond het éen aardige film. Ik denk dat de ze teveel verhaal in de film hebben geprobeerd te proppen, waardoor het allemaal éen beetje onduidelijk en langdradig werd. Ik hou van Scandinavische films, maar dit was éen Amerikaanse film gemaakt in Scandinavie. Noren die Engels praten...
Wel hele mooie beelden en éen uhh.. dramatisch begin (niet zoals in het boek).
Al met al, geen slechte film. Maar ook weer niet de film van het jaar zal ik maar zeggen.
Dr.Strangelove
Djezus! Dit ziet er niet goed uit.
Gish
Mmmm teleurstellende comments hier, ik zag afgelopen zaterdag de trailer en was gelijk enthousiast. Maar nu ga ik echt twijfelen of ik deze ga zien in de bios.
marzuq
Ik snapje punt, maar kan het niet helemaal eens zijn. En wel hierom. De Sneeuwman is het eerste boek uit de Hole serie dat ik ooit las en ik was meteen verkocht. Ik gooi dit boek op het stapeltje van Thomas Harris (hannibal) ed. Dan moet dat met een film ook mogelijk zijn.
In ieder geval als de regisseur zelf uit begint te wijden over de gemiste kansen ziet het er niet goed uit...
Aii de eerste USA reviews ook al gezien. Een onevenwichtige trailer die van de hak op de tak gaat, omdat er verscheidene scènes lijken te ontbreken (wat de regisseur ook gewoon zegt). Dan hoor je in die reviews ook dat een aantal scènes uit het script gewoonweg niet gefilmd zijn om wat voor reden dan ook, terwijl die wel een betere verdieping zouden kunnen geven in de film.
Jammer. Ga toch met minder enthousiasme heen nu. Nu gaat het harige gaatje nog meer opvallen.
voskat
Wat hierboven al gezegd wordt.
Er lijken gewoon hele stukken te ontbreken, waardoor het lijkt alsof je naar de langste trailer allertijden zit te kijken. Je krijgt logischerwijs ook geen binding met de personages.
Schandalig. Hoe hebben ze hier zo'n puinhoop van weten te maken?
Shinobi
Michael Fassbender is een goede acteur, maar het gebeurt hem de laatste tijd te vaak dat hij in slechte films speelt. Ik had hier nog best zin in, maar na alle negatieve reviews laat ik de film links liggen.
Graaf Machine
Als je een vrij gecompliceerde misdaadroman van 500 bladzijden in een film van twee uur wilt vatten, weet je al dat je danig moet knippen in het verhaal.
Als de relaties tussen belangrijke personages uit de roman dan ook een serieuze rol in het verhaal spelen, en die relaties in eerdere romans al danig uitgediept zijn geworden, voel je vanzelf aan dat het een magere film moet opleveren. Zoveel informatie kan niet in twee uurtjes gegeven worden als er ook nog een spannend verhaal moet verteld worden.
Volkomen belachelijk dat nu net dít verhaal van Harry Hole verfilmt is geworden.
Maar toch ga ik hem zien. Dus ergens hebben de makers wel hun doel behaald.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Wind River

American Made
Actie / Komedie, 2017

Jungle
Avontuur / Biografie, 2017
detectivegebaseerd op boekpistoolwintercellarcabinesnowmanseriemoordenaarsneeuwtweelingenplastic surgeon alcoholischpsychosisoslo, norwayunfinishedunfinished movies