• 9.376.422 stemmen

Geregisseerd door: Tomas Alfredson

Met onder meer: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson en Charlotte Gainsbourg

Releasedatum: 2 november 2017

Plot The Snowman

"Soon the first snow will come, and then he will kill again."

Wanneer Harry Hole, hoofddetective van een gespecialiseerde misdaadeenheid, de vermissing van een vrouw tijdens de eerste sneeuwval van de winter onderzoekt, vreest hij dat een ongrijpbare seriemoordenaar weer actief is. Met de hulp van een briljante nieuwe collega legt de agent een verband tussen zaken van tientallen jaren geleden en deze lugubere nieuwe zaak. Ze moeten de gewetenloze dader opsporen voordat het weer gaat sneeuwen en hij opnieuw zal toeslaan.

Detective Harry Hole

Oleg Fauke-Gosev

DCI Gunnar Hagen

avatar van m1701

m1701

Pfff erg trage film.. de setting was wel erg mooi maar voor de rest niet heel veel aan

avatar van Theunissen

Deze Misdaad / Drama film kreeg en krijgt vooral negatieve recencies en nu ik hem gisteravond gezien heb, kan ik me daarbij alleen maar aansluiten. Het enige goede (beter gezegd mooie) aan deze film is de Noorse besneeuwde landschappen, die regelmatig fraai in beeld werden gebracht.

In dit verhaal (het zevende deel uit een boekenreeks over Harry Hole, die een losbandige rechercheur is in Oslo) draait het om een gespecialiseerde misdaadeenheid onder leiding van rechercheur Harry Hole (Michael Fassbender), welke onderzoek doen naar de vermissing van een vrouw tijdens de eerste sneeuwval. Samen met een nieuwe briljante collega, te weten Katrine Bratt (Rebecca Ferguson), weten ze de vermissing te linken aan moorden van tientallen jaren geleden en moeten ze de dader opsporen, voordat het weer gaat sneeuwen en hij opnieuw zal toeslaan.

Visueel gezien werd alles best mooi in beeld gebracht, maar het hele verhaal zit zo rommelig (mede door de tijdsprongen en de vele onduidelijke subplots) in elkaar dat het nergens echt spannend wordt en na de best maffe opening (waarbij een jongen door zijn vader overhoord wordt m.b.t. de geschiedenis van Noorwegen en bij ieder fout antwoord wordt de moeder in het gezicht geslagen en die moeder pleegt naderhand zelfmoord door met de auto door het ijs te zakken), weet je eigenlijk ook gelijk wie erachter zit. Oftewel het einde was totaal niet verrassend, maar door de vele dwaalsporen in het verhaal, ga je wel denken dat er misschien nog iets meer achter zit. Verder komt het verhaal inderdaad wat traag op gang en met circa 115 minuten is deze film misschien ook wel wat aan de lange kant.

De cast voor deze film is best indrukwekkend met o.a. Michael Fassbender, Charlotte Gainsbourg (die ik met de leeftijd steeds mooier vindt worden), J.K. Simmons en Val Kilmer (zag er best lachwekkend slecht uit en hij klonk ook voor geen meter meer), maar ook zei weten van deze film niets te maken en dat mede door de achterlijke rollen van J.K. Simmons (als de zeer vermogende persoon Arve Stop, die graag van vrouwen snoept en er ook foto's van maakt) en Val Kilmer (als inspecteur Rafto, die vroeger bezig was met het onderzoek naar de misdaad, ondanks dat hij geschorst was). Met name de laatste is misschien wel de grootste negatieve uitschieter in het verhaal en zeker als hij op een gegeven moment de gekste capriolen achter een raam op het kantoor begint uit te halen, waarbij je je afvraagt wat er gaande is (misschien had hij wel last van de vele chirurgische ingrepen in zijn gezicht).

Michael Fassbender probeert tenminste nog iets van deze film te maken in zijn helaas wel vrij clichématige rol van rechercheur Harry Hole. Hij is namelijk een kei in zijn vak, maar zijn leven daarbuiten heeft hij een stuk minder op orde. Zo heeft hij een moeizame relatie met zijn ex-vriendin Rakel (Charlotte Gainsbourg) en haar zoon Oleg (Michael Yates) en is hij ook ernstig verslaafd aan alcohol. Verder vond ik Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg en Genevieve O'Reilly (als moeder Birte Becker) wel mooie vrouwen om naar te kijken, waarbij de laatste wel maar een kleine rol heeft in het verhaal, omdat zij het eerste slachtoffer is welke vermist wordt.

De dader heeft het overigens voorzien op vrouwen met een kind en wiens relatie met hun man moeizaam verloopt en de dader slaat toe tijdens de eerste sneeuwval van de winter en laat dan op de plaats een angstaanjagende sneeuwpop achter. Na de opening en na het zien van ex-vriendin Rakel met haar nieuwe vriend/man, te weten Mathias (als dokter Jonas Karlsson die vaak op reis is), weet je eigenlijk meteen al wie de dader is. De dader slaat overigens hardhandig toe en onthoofd zijn slachtoffers (de vrouwen met draad en de mannen met een geweer, waarbij het lijkt alsof de mannen zelfmoord hebben gepleegd).

Al met al een zeer matige en vooral rommelige Misdaad / Drama film, die alleen nog het aankijken waard is vanwege de mooie besneeuwde Noorse landschappen van o.a. de steden Oslo en Bergen en rondom de plaats Rjukan.

P.S. dat in deze film een paar keren het ouderwetse instrumentale synthesizer nummer "Popcorn" te horen was, was wel geinig en leuk.

avatar van mixmaster

mixmaster

Teleurstellende film, ik had hier veel meer van verwacht.

Helaas is het goede verhaal heel slecht uitgewerkt, de film is rommelig en er is soms geen touw aan vast te knopen.

Het acteerwerk is wel goed net als het mooie camerawerk maar al met al is dit een flinke tegenvaller.

avatar van Starscream

Starscream

Deze was toch wel echt teleurstellend zeg

avatar van lang pee

lang pee

Afschuwelijk film, warrig verhaal en veel bekende acteurs, maar weinig goed acteerwerk. Twee hoofdrolspelers echt ondermaats!! En wat is er in godsnaam gebeurt met Val Kilmer, krijgt zijn mond niet meer open, en er is veel aan zijn gezicht gewerkt, maar zoals bij de meeste totaal mislukt.

Het enige mooie was de prachtige natuur. Film speelde zich af in Noorwegen, ze hadden ook beter Noorse acteurs genomen. Zonde van de tijd!

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Ik vond het best wel een goede thriller, het is geen meesterwerk maar hij is best te doen. De cast met vele bekende namen spelen goed, het verhaal ook wel maar idd is hij soms wat te traag qua verhaal. Vond de setting wel erg mooi, en de sommige vergezichten van Noorwegen zijn erg mooi het is een mooi land ik ben zelf er 1x geweest. Het boek van Jo Nesbo blijft goed en de film helaas minder maar dat hij zulke negatieve reacties en recensies krijgt vind ik niet echt terecht, nogmaals het is geen meesterwerk maar er zijn mindere films.

avatar van schumacher

schumacher

Nu niet dat dit mijn favo genre is en na vele reviews te hebben gelezen dacht ik amaai dit gaat hier rampzalig zijn maar dat blijkt niet zo te zijn. Neen, een topfilm was het niet maar slecht?? Belange niet.

Dit is geen aktie of horror film, het is een thriller/drama.

Het is van het begin tot het einde mysterieus en spannend, ja , traag dat wel maar de mooie dame, de mooie landschappen, de muziek en de spanning en sfeer vond ik goed.

Ik vond het een degelijke film in zijn genre.

Het moet niet altijd vol aktie of goor zijn, zo'n films mogen er best meer van zijn.

avatar van filmkul

filmkul

Matige thriller waar veel meer in had kunnen zitten. Het verhaal is best aardig, maar Alfredson weet er geen goede whodunit van te maken. Er is weinig spanning en als kijker heb je al snel door wie geen potentiële dader is en wie uiteindelijk wel. Daarnaast overtuigd Fassbender niet als ervaren detective. Hij loopt er een beetje bij als of het moet en er is geen wil om de dader te vinden. Om over de bijrol van Kilmer maar te zwijgen. Deze film heeft alle ingrediënten voor een topper maar mist behoorlijk wat zout en peper en is daarmee moeilijk te verteren. 2.0

avatar van APPEL68

APPEL68

Begint wel sterk, maar zakt in tegen het einde

avatar van tattoobob

tattoobob

Aardige thriller maar niet meer dan dat.

De film begint goed maar begint al snel wat langdradig te worden...jammer.

Ook jammer dat het kwa spanning wat tegenvalt.

Acteerwerk is wel oke te noemen.

avatar van coumi

coumi

Lage waardering op IMDB en slechte kritieken hier, waardoor je wellicht al bevooroordeeld bent, maar desondanks voor mij een hele redelijke thriller die doet wat hij moet doen: spannend zijn. Met twee uur aan de lange kant, regisseur Alfredson is geen tempobeul, maar die traagheid werkt wel functioneel. Daardoor ligt de focus wat meer op het verhaal zelf(weinig plat spektakel hier) en kun je in de tussentijd genieten van schitterende beelden van het landschap. Ik heb een hekel aan sneeuw maar op dit Noorwegen zou ik verliefd kunnen worden. Redelijke film dus, maar zeker niet perfect: de vertelling is soms te warrig en moeilijk te volgen, lijkt me dat er bij de montage iets niet helemaal goed is gegaan. Wat ook niet helemaal lekker werkt is dat er te veel acteurs van naam en faam aan dit project hebben deelgenomen. Al die bekende spelers in zelfs de kleinste rollen, met een weinig Noors voorkomen bovendien, leiden wat af en zorgen er voor dat je die kenmerkende maar o zo lekkere deprimerende sfeer van die succesvolle Scandinavische krimi's hier niet helemaal voelt. Fassbender mag ik altijd graag zien, en hoewel hij hier erg de mooie jongen is en meer de verloedering van deze detective had moeten tonen, krijgt hij toch weer een voldoende. Ook Simmons en zelfs Kilmer(goed dat hij wat kilo's kwijt is) doen hun best. Gainsbourg en Jones hebben weinig opvallende, inwisselbare rollen en zelfs Ferguson kon met haar solide bijdrage niet echt indruk op me maken. Typerend wellicht dat die enkele scandinaviërs die een rol hebben gekregen in The Snowman met hun markante koppen meer op hun plaats lijken dat hun beroemde collega's. Ondanks dat ik me best heb vermaakt en het vakmanschap van de makers heb herkend, denk ik dan ook dat de deur naar de vervolgen die aan het einde wagenwijd word opengezet, uiteindelijk dicht gaat. Daarvoor had men deze Harry Hole iets meer rauwe authenticiteit moet gunnen, en de geur van Hollywood die hier omheen hangt weg moeten laten.

avatar van Nosje

Nosje

Oh jongens wat een tegenvaller. Rommelig en na een redelijk begin steeds saaier. Het einde was helemaal een dieptepunt. Je denkt bij jezelf, die zal toch niet door het ijs zakken? Jawel, net als de film.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

Ik vond de film juist heel eg spannend en helemaal niet tegenvallen. Ik snap de lage scores hier en op IMDB niet.

avatar van aspers

aspers

Nosje schreef:

Thx... nu hoef ik de film dus niet meer te kijken? Wel handig die spoiler tags hé!

avatar van james_cameron

Unaniem gekraakte thriller, maar ik kon er wel wat mee. Hier en daar wat rommelig en qua plot voorzien van de nodige gaten, maar qua sfeer en visuele aanpak sprak de film me erg aan. Het akteerwerk is ook dik in orde. Van spanning is amper sprake en de plot ontvouwt zich op nogal voorspelbare wijze, maar uiteindelijk bleef er bij mij toch wel een positief gevoel hangen.

avatar van IH88

IH88

“I think it's the falling snow that sets the killer off.”

Ergens onder het barslechte en onsamenhangende script zit wel een goede film verscholen. Maar regisseur Alfredson weet dit goed verborgen te houden, en The Snowman voelt als een Ikea kast waar je, nadat je al een eind op weg bent om hem in elkaar te zetten, erachter komt dat er wat schroefjes en plankjes blijken te missen. Iedereen die dat wel eens heeft meegemaakt weet hoe frustrerend het kan zijn. De mooie beelden van besneeuwde landschappen helpen wel wat, en het acteerwerk is degelijk. Alhoewel ik de getergde en deprimerend blikken van Fassbender nu wel kan dromen.

avatar van MishimaH

MishimaH

Ik vond het nergens echt spannend worden. Het boek was zeker beter.

avatar van M!tch

M!tch

Vrij aardige thriller, maar met een rommelig plot. Het begin van de film is veelbelovend waarna het al snel wat langdradig wordt en de spanning eigenlijk een beetje uitdoofd. De cast is indrukwekkend, het acteerwerk overtuigend en de setting draagt zeer zeker bij. Al met al geen hoogvlieger, maar helemaal niet slecht!

avatar van scorsese

Aardige film waarin een agent de verdwijning van een vrouw onderzoekt. Ondanks dat niet alles even goed is uitgewerkt (zowel de personages als verhaaltechnisch), blijft dit moordmysterie zeker wel onderhoudend. Een fijne cast met aardig wat bekende namen en het besneeuwde, Noorse landschap vormt een sfeervol decor.

avatar van vindorent

vindorent

Een film die eigenlijk nooit spannend wordt en waarbij het verhaal maar een beetje voortkabbelt. Ik vond Michael Fassbender niet eens slecht acteren, maar je zag heel duidelijk dat het script gewoon niet sterk genoeg was, dus kon hij er niet echt veel mee doen.

Ik had heel erg het gevoel dat er cruciale scenes ontbraken en dat de film gewoon nog niet af was.

Wel vond ik de film heel erg mooi geschoten.

avatar van Gerben77

Gerben77

op zich een film of even de tijd te verdrijven,

Snap niet dat zij een relatie heeft en toch weer ex wipt,

hij was goed

Vond verhaal beetje flauw

beste vond ik val kilmer

dik lelijk en dronken lol

een leuke zondag film verstand op nul

en michael deed zijn best

avatar van bjoernbear

bjoernbear

Tja, Dubbel gevoel overgehouden aan deze film.

Camera werk en de mooie plaatje van Noorwegen waren echt heel goed gedaan vond ik.

De sfeer die men hierdoor wilde neerzetten kwam daardoor goed over. Voor mij was het niet duidelijk wie de dader was, dus dat was leuk.

Mijn vrouw heeft alle boeken van Nesbo gelezen en waar ik vele personages soms wat gek vond overkomen, was dat voor haar heel herkenbaar uit de boeken. Schijnbaar zijn daarin veel verknipte persoonlijkheden...dus ok. Ook het teruggrijpen naar gebeurtenissen uit vroeger was herkenbaar uit de boeken.

Daardoor werd het wel allemaal een beetje ingewikkeld en moest je er echt bij blijven om het verhaal goed te volgen. Het sprong wat van de hak op de tak...

Het werd helaas nergens echt spannend en qua acteerwerk waren de bijrollen beter dan de hoofdrollen.

Resumé....Er is echt geprobeerd om iets aparts neer te zetten, helaas is maar de helft echt geslaagd.

avatar van Dennis87

Dennis87

Echt een tegenvaller. Met deze cast had ik beter verwacht. Ik vond het helemaal niet spannend. Ik hou van Nordic Noir, maar het was saai, personages niet goed uitgewerkt, en een verspilling van de talentenvolle acteurs:

Charlotte Gainsbourg het onuitgewerkte ex-vriendin personage laten spelen is een belediging van haar talent. Alleen daarvoor al een ster aftrek..

avatar van JanLo

JanLo

lang pee schreef:

Kun je een leek als mij eens uitleggen hoe je kunt zien of er goed of slecht acteerwerk te zien is? Ik weet nooit wat ze moeten acteren. Als iemand mij moet acteren kun jij volgens mij niet weten of dat goed of slecht is, want je kent me niet. Het kan natuurlijk zijn dat ik als leek iets over het hoofd zie, maar leg me dat toch eens uit. Bij voorbaat dank! Ik zie trouwens bij de review na die van jou van Gerlof1378 die zegt dat er goed acteerwerk is. Ik hoop echt dat je mij gaat uitleggen hoe je goed of slecht acteerwerk kunt zien.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Lastige film, prachtige setting maar een verhaal wat warrig aan doet, beetje hak op een tak werk. Maakt her er allemaal niet beter op. Desalniettemin een zes voor de entertainment want dat was voldoende.

avatar van Fransman

Fransman

Sfeervolle thriller in de Noorse sneeuw. Mooie plaatjes. Vooral het begin is sterk, met die in het ijs zinkende auto en die besneeuwde beeldengroep. Jammer dat dit niveau niet werd voortgezet. Michael Fassbender is prima als grimmige zuipschuit en Rebecca Ferguson had voor mij wel even uit de kleren gemogen, maar ja, kennelijk te koud hè, met al die sneeuw...

Het verhaal is een gatenkaas en de kijker mag zelf de ontbrekende puzzelstukjes bij elkaar sprokkelen, en waar dat niet lukt, gewoon pech. Want wat deed Rebecca Ferguson nou in die hotelkamer van die tycoon? En waarom werd ze daar vermoord? Ik dacht te begrijpen dat de moordenaar de man/vriend is van de ex van de detective (klopt dat?), maar wat was nou zijn motief om die vrouwen te vermoorden? En wat hebben die sneeuwpoppen er mee te maken? Veel vragen dus. Iemand een antwoord?

avatar van Coco4444

Coco4444

murtcelP schreef:

Spannende, duistere thriller die duidelijk op de Scandinavische leest gemaakt is. Het doet erg denken aan bv The Killing en Män som hatar kvinnor.

Ik hou wel van dat sfeertje. De cinematografie is erg goed en de muziek zorgt voor de nodige spanning.

Het boek heb ik niet gelezen dus ik niet oordelen over welke er beter is, maar ik vond de film helemaal niet tegenvallen. Van de ontzettend slechte beoordeling snap ik dan ook niks. Misschien dat de trailer een wat verkeerd beeld gaf en dat men meer (Amerikaanse) horror verwachtten, dan snap ik dat dit een trage film is. De speelduur van 2 uur is ook wel kort om alle personages ontzettend uit te diepen, ik vond het voldoende. The Killing doet het in 13 afleveringen, dat is natuurlijk wel een verschil. Toch heeft The Snowman een goed verloop van verhaal en wordt je hier en daar op het verkeerde been gezet. Van mij mogen er meer van dit soort thrillers komen!

****

Hier ben ik het helemaal mee eens! Wat een prachtige thriller!

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Laat ik allereerst toegeven dat ik vrij weinig met Scandinavische series heb. Het meestal wat grauwe filter, de trage opbouw, de stijl... het is niet echt mijn ding. En laat The Snowman nou net wel al die onderdelen ook hebben. Ondanks het feit dat ik de acteurs prima vind, vond ik de film in z'n geheel wat warrig en teveel leunend op stilistische trucjes. Hij komt wat mij betreft nog net op een heel magere 5 uit.

5/10 (IMDB)

Coco4444 schreef:

Hier ben ik het helemaal mee eens! Wat een prachtige thriller

Waanzinnig goede film. Niet warrig; gewoon je kop erbij houden.

avatar van K. V.

K. V.

Deze thriller eens bekeken en het was niet mis. De film heeft niet het hoogste tempo en duurt ook redelijk lang. Michael Fassbender deed het prima en was ook wel de grootste rol. De film was nog redelijk bloederig, maar toch wel smaakvol in beeld gebracht.

Het einde vond ik wel redelijk gemakkelijk.

Geen waw film, maar vond het toch eens het bekijken waard.