• 9.234.460 stemmen

Geregisseerd door: Tomas Alfredson

Met onder meer: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson en Charlotte Gainsbourg

Releasedatum: 2 november 2017

Plot The Snowman

"Soon the first snow will come, and then he will kill again."

Wanneer Harry Hole, hoofddetective van een gespecialiseerde misdaadeenheid, de vermissing van een vrouw tijdens de eerste sneeuwval van de winter onderzoekt, vreest hij dat een ongrijpbare seriemoordenaar weer actief is. Met de hulp van een briljante nieuwe collega legt de agent een verband tussen zaken van tientallen jaren geleden en deze lugubere nieuwe zaak. Ze moeten de gewetenloze dader opsporen voordat het weer gaat sneeuwen en hij opnieuw zal toeslaan.

Detective Harry Hole

DCI Gunnar Hagen

avatar van werry

werry

jippie2010 schreef:

Ach, het kijkt prima weg omdat er wel een paar goede ingrediënten in zitten.

De setting s intrigerend en het verhaal gaat soms alle kanten op met als voordeel dat het mysterieus blijft.

Maar dit alles gebeurt in spectrum van lelijke dialogen, houterig geacteerde tussenscenes in een toch iets re langdradige vertelling. En dan hebben we het nog niet over het lelijke Engels. Helaas, teveel B-elementen om het geheel af te ronden naar een voldoende. *3.0

NB: Ik schrok van het uiterlijk van Kilmer! Qua uiterlijk is er niet veel meer van over helaas.

hij is dan ook ontzettend ziek (geweest). Hij heeft/had nieteens een stem in een groot deel van de film. De helft is gedubd.

avatar van Gish

Gish

Hoewel het verhaal zich prima leent voor een spannende thriller, is het de regie en de montage die de film de nek omdraaien. Het resulteert in een onrustig, rommelig verloop van de plot. Jammer, want de prachtige sneeuwomgeving en de topcast hadden veel beter verdient. Matig.

avatar van Bla

Bla

• 2084 stemmen

Wat een ongelooflijk wazige film. Hele snelle shots kort achter elkaar waar net niks in wordt verteld. Plotselinge wendingen die uit het niets komen zonder net te weinig context. Michael Fassbender in een extreem ééndimensionale rol terwijl hij normaal gesproken minimaal ruim voldoende is. Gehyped vanwege het succesvolle boek, maar de film stelt niks voor. Bizar dat dit van dezelfde regisseur is als Låt den Rätte Komma In (2008).

avatar van Tiany

Tiany

Tamelijk rommelige film, gaat vaak van de hak op de tak, af en toe spannend, vooral tegen het einde. Wel mooie beelden van een prachtige omgeving

avatar van Noodless

Noodless

Het eerste gedeelte van de film is chaotisch en gaat van de hak op de tak waarbij heel wat personages vlug passeren. Ook is er weinig aandacht voor karakteruitwerkingen van de hoofdpersonages. Toch weet de film voldoende interessant te blijven door het mysterie, de cast en het prachtige sneeuwlandschap. Ook de aankondiging van de kills door de seriemoordenaar door middel van een sneeuwpop is leuk bedacht. Het gevoel dat de film meer potentie heeft dan de uitwerking is helaas zeker aanwezig. 6/10

avatar van tommykonijn

tommykonijn

De gemiddelde kijker heeft overduidelijk een vervelendere ervaring gehad met deze film dan ikzelf. Had ik het gevoel naar een vlijmscherp meesterwerk te zitten kijken? Absoluut niet, maar The Snowman wist wel degelijk mijn aandacht vast te houden en zeker de eerste helft hing er een naargeestig, bij vlagen onbehaaglijk sfeertje dat zowaar voor spanning weet te zorgen. Naar mijn mening zakt de film gedurende het speelduur steeds verder weg, om uiteindelijk uit te monden in een wat gejaagde, weinig imposante climax en een belachelijk afgeraffeld einde. Michael Fassbenders personage is dusdanig stug dat je als kijker weinig met hem hebt, maar hij speelt hem goed. Ook de rest van de indrukwekkende cast doet het naar behoren. De Noorse landschappen en steden zien er daarnaast bij vlagen fantastisch uit en zij vormen een belangrijke bijdrage aan wat deze film de moeite waard maakt. Geen film die nog dagen later door mijn hoofd spookte, maar desondanks heb ik me hier uitstekend mee vermaakt.

avatar van slam1975

slam1975

Best een aardige thriller. Wel wat chaotisch in het begin en sommige stukjes waren een beetje saai. Maar zeker geen slechte film, was af en toe echt wel spannend met wat schrikmomenten.

avatar van Kondoro

Kondoro

"When I was a boy, the only winter sports I engaged in were the uphill snow shovel, and the 50-meter firewood carry.”

Jemig, wat een puinhoop deze film. Best jammer, het algemeen oogt best leuk voor een potentieel goede film alleen helaas, de uitwerking is gewoon echt heel matig. Ik heb deze film al jaren in mijn kijklijstje staan, nooit echt de moeite willen nemen om hem te kijken. De meningen waren toch altijd vrij negatief, dus dat weerhoud je dan toch ook wel weer om zo'n film aan te zetten.

Het probleem met deze film is gewoon echt wat voor een grote warboel het allemaal is. Dat maakte de film echt niet makkelijk om te kijken en zelfs om leuk te vinden, ik vond het hele mysterie om de killer nogal zwak, dialogen waren echt heel traag en zelfs saai om te volgen, er zat totaal geen spanning in en het acteerwerk is ook wel eens beter geweest.

Ik vond de moorden dan op zich wel geinig, zeker die ene in het kippenhok. Het was lekker bloederig en werd nog akelig fijn in beeld gebracht zeg. Daar won de film zeker een puntje mee, en ook met de prachtige landschappen wist de film mij alsnog wel erg te vermaken. Maar, daar bleef het ook wel bij. Het is gewoon over het algemeen vrij matig, en dat is echt jammer.

avatar van bolushapper

bolushapper

Zeer matige film, in Noorwegen maar er deed 1,5 Noor mee, de rest Engels/Amerikaans.

Ook de opleuking van rare muziekjes en vage scene"s mislukte falikant.

Domme keuze van Fassbender.