• 9.377.779 stemmen

Pathfinder (2007)

Avontuur / Actie | 99 minuten / 107 minuten (unrated edition)

Genre: Avontuur / Actie

Speelduur: 99 minuten / 107 minuten (unrated edition)

Alternatieve titel: Pathfinder: The Legend of the Ghost Warrior

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Marcus Nispel

Met onder meer: Karl Urban, Moon Bloodgood en Clancy Brown

Gesproken taal: Russisch, Engels en IJslands

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Pathfinder

"Two Worlds, One War. The Ultimate Battle Begins."

Een schip met Vikingen strandt in Noord-Amerika en plundert op brute wijze een indianendorp. In de chaos laten de Vikingen één van hun kinderen achter. De indianen besluiten dat de jongen niet verantwoordelijk gesteld kan worden voor de daden van zijn volk en ze besluiten hem in hun midden op te nemen. De jongen groeit op tussen twee werelden en heeft moeite om vast te houden aan zijn oude Viking-identiteit. Dan, jaren later, keren de Vikingen terug om opnieuw dood en verderf te zaaien.

Heb de film met de juiste verwachtingen gekeken. Mooie opnames en redelijk goed acteerwerk. Het verhaal is wat aan de 'dunne' kant, maar al met al vermakelijk. Verwacht geen film als Lord of the Rings, maar zeker de moeite waard als je van een beetje fantacy houdt. Ik geef de film 3 sterren.

avatar van bateman

bateman

Verhaal was matig, actiescènes waren wel leuk gefilmd. De opnames waren ook goed. De achtervolging brengt juist vaart in de film. 1 keer kijken is voldoende

avatar van Hankert

Hankert

Na alle negatieve reacties op deze film heb ik deze film al maanden in huis totdat er werkelijk niets anders op tv was en ik geen andere films meer had. Toch maar aan gezet. En ik werd aangenaam verrast! Vond de film heel mooi! Mooie muziek, prachtig decor en mooie kostuums. Misschien waren de Vikings over de top maar ik vond dat juist erg mooi, je kan je zo goed voorstellen dat men ZO bang voor die mensen was. Geen standaard verhaaltje (in grote lijnen misschien wel, maar veel verassende vertakkingen).

avatar van chantal29

chantal29

avatar van Wassup !

Wassup !

Vandaag komt deze film op 2BE!

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Wassup ! schreef:

Vandaag komt deze film op 2BE!

inderdaad, ga hem dan ook zien

avatar van martinovitch

martinovitch

Komt inderdaad op 2BE, maar ook Deja vu komt op vt4. En op vtm komt ook een topfilm ik kan niet kiezen !

avatar van doodah

doodah

martinovitch schreef:

Dat probleem had ik ook. Maar ik heb dan maar besloten om deze te zien en Good Will Hunting op te nemen.

Maar ik moet zeggen dat het een reusachtige vergissing was deze film te zien...

Hij wist me echt langs geen kanten te boeien.

Het verhaal is nogal slordig en gehaast en je krijgt zeer weinig informatie. Over niemand weet je eigenlijk iets, zelfs de namen van personages krijg je volgens mij niet te horen. Buiten dan van het hoofdpersonage. Over hem krijg je toch iets van achtergrondinformatie.

Wat ik ook erg irritant vond, was het feit dat het beeld heel de tijd zo donker was. Maar dan ook echt heel de film lang.

Waarschijnlijk moest dit ervoor zorgen dat de film "duister" overkwam. Want van het acteerwerk, het verhaal en uitvoering moest de film het niet hebben.

Ja, ik heb me er echt door moeten spartelen.

Hij krijgt dan ook maar 1.5*

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Zeker geen slechte actiefilm. Zoals doodah al zei, is het inderdaad altijd donker (en zoals hij ook al zei, was dit volgens mij ook om de film wat duister te maken), maar ik had hier eigenlijk geen last van...

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Film sleept zichzelf een beetje voort. Beetje voorspelbaar en onrealistisch verhaal en teveel filtereffecten waardoor het meer leek alsof je naar een computerspel zat te kijken en je de hele tijd geconcentreerd moet zijn om een beetje door te hebben wat er gebeurd. Bij momenten veel te melig en ik pijnig mijn hersenen want ik denk niet dat het hoofdpersonage in de hele film meer dan 10 woorden gezegd heeft. Het hele concept deed me wat teveel aan apocalypto denken.

avatar van michelmoviefan

michelmoviefan

Geen beste film. Voorspelbaar verhaal en weinig tekst. De hele film is erg donker en zwart/wit kwa sfeer, ik kan me geen sfeer bedenken wanneer ik deze film nog eens wil zien.

avatar van JakobFugger

JakobFugger

Zeer matige film. Nergens wordt het echt boeiend, er is misschien een heel klein deel van de film dat een beetje boeit. Dan zit er nog een soort vage waas over de hele film, wat in mijn ogen een beetje misplaatst is. Verder zijn de effecten ook niet om over naar huis te schrijven en is het verhaal redelijk voorspelbaar en erg onrealistisch. Het verhaal is niet heel erg duidelijk, maar dit kan ook komen door het ontbreken van een echt verhaal. Daar hoeven zulke films het dan ook niet zo van te hebben, maar laat dan de actie weergaloos zijn. Niets is helaas minder waar. Het allerlaatste stukje, ook wel het einde genoemd, was dan wel weer oke, maar misschien was ik gewoon blij dat de film af was. Die vikingen zagen er wel stoer uit (alhoewel ik ze af en toe op LoTR orks vond lijken).

avatar van CodyN

CodyN

De eerste keer dat ik hem keek vond ik hem geweldig, nu ik hem nog een keer heb gezien snap ik niet waarom.. 3*

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Gister gezien en ik vind er eigenlijk maar weinig aan. Als ik eraan terugdenk snap ik niet hoe ze die 90 minuten vol hebben kunnen krijgen. Er gebeurt echt werkelijk niets interessants. Alsof er iemand op Vikingen geilt en er een film over heeft gemaakt met de gedachte, ach... zolang ze maar vaak in beeld komen.

Het verhaal: Indianen worden afgeslacht, maar er blijft een Vikingkind achter die het niet waardig is om Viking te zijn, die groeit vervolgens op tussen de Indianen, (niet dat ze dat laten zien, want het is ineens 15 jaar later) de Vikingen komen terug, ze gaan weer vechten, de aardige Viking vecht terug, maar is niet opgewassen tegen de Vikingen, de Vikingen laten sommige in leven, want dan kan diegene ze naar het volgende dorp leiden zodat ze daar weer een paar Indianen kunnen afslachten. De sympathieke Viking probeert ze eindelijk te slim af te zijn en wat denk je wat er dan gebeurd?.... Juist!!!

Nee niet mijn film.

avatar van GoldFinch

GoldFinch

chantal29 schreef:

een 5.0 is een 10

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

Heb de film samen met Outlander gekeken op dezelfde avond omdat een vriend van mij beide dvd's nog ongekeken had liggen en we toch een verveelde middag midden in de vakantie hadden besloten we ze maar uit hun stofhappende lijden te verlossen.

Beide films gaan over de oude scandinaviërs en ik moet zeggen dat Pathfinder de oude vikingen toch wat beter heeft neergezet. De film wordt nergens echt speciaal omdat het een voorspelbaar verhaal is met weinig plottwists.

Daar wordt de actie natuurlijk niet minder om. De film is gewoon een lekkere historische actiefilm die misschien niet heel goed is maar toch een leuke tijdbesteding is in plaats van anderhalf uur op de bank hangen naar comedy central kijken.

3/5

avatar van OlafK

OlafK

Matig.

Pathfinder gaat over een man die als jongetje door de Vikingen vergeten is, waarna hij achterbleef bij een Indianenstam. Hier groeit hij op en de film begint eigenlijk 15 jaar later, wanneer de Vikiningen terugkomen.

Wat volgt is een anderhalf uur durende strijd tussen een groep Vikingen en een groep Indianen. Wanneer de Vikingen het eerste dorpje heeft afgeslacht, dient de Viking die opgegroeid is tussen de Indianen de Vikingen naar een andere groep Indianen te leiden.

Al vanaf minuut 1 heb je door hoe de film eindigt. Pathfinder is dan ook een dikke anderhalf uur dom vermaak. Een film die nergens in uitblinkt, maar ook nergens echt belabberd is. Pathfinder is een matige film die niet de moeite waard is om in huis te halen. 2,0 sterren.

avatar van Phantasm

Phantasm

Matige film met veel donkere scenes, je moet het leuk vinden.

avatar van Lennert

Lennert

Er was iets aan deze film wat mij tegenstond, maar ik kan niet meteen zeggen of het lach aan het matige acteerwerk van de zogenaamde 'indianen' of aan het feit dat er geen lachje af kon in de hele film.

Cinematografisch gezien was er genoeg te genieten: goed camerawerk, prachtige landschappen en interessante slow-motion gevechten. Waar ik eveneens blij mee ben is het feit dat men het geweld niet schuwde en de slachtingen goed in beeld bracht of het nu de uitgeslagen ogen waren, de dood van minderjarigen of afgehakte vingers

Het verhaal was echter tegelijkertijd bijzonder matigjes in beeld gebracht: waar waren de mooie dialogen die tot echte karakterontwikkeling zouden leiden? De personages waren gewoon erg leeg, daar bracht het Amerikaanse accent van de indianen geen verandering in. De vikingen daarentegen waren met hun Scandinavische taal en imposante uiterlijk weldegelijk zeer genietbaar als slechterikken. al ligt dit zeker voor het grootste deel aan de immer machtige Clancy Brown

Al met al leuk voor een keer, maar niet goed genoeg om echt goed te zijn.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Wou deze film al zolang zien en vandaag dan eindelijk gekeken. Dit genre films zie ik graag en is voor mij een te gekke film. Ga hem 1 dezer dagen nog een keer kijken

avatar van mnrk

mnrk

Een redelijke film.

De film is wel inderdaad erg donker opgenomen wat sommige stukken van de film wel sterk maken (het vechten in het bos).

Voor de rest was het goed dat de vikingen inderdaad gewoon een soort Scandinavisch aan het praten waren.

De gevechten waren wel weer goed in beeld gebracht en deze film kun je net zo goed kijken als Outlander en The 13th Warrior.

avatar van Elineloves

Elineloves

chantal29 schreef:

helemaal top

Je stemt 5/5, dus dat is dan toch een 10?

Vanavond deze film nog maar eens herzien, kijken of ik hetzelfde ervan vind als de eerste keer dat ik hem zag.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Zo he, deze viel nou eens een keer absoluut niet tegen.

Had er nog nooit van gehoord, terwijl die relatief nieuw is.

Echt gave beelden van die Vikingen. Niet teveel bekende acteurs/actrices wat de film ook goed deed. Ik kreeg echt een hekel aan die gasten.

Dat taaltje van die Vikingen is ook echt donker. Als ik dat alleen al zou horen zou ik denken wegwezen hiero.

Ook hele mooie setting met de verschillende jaargetijden.

Ja dit was wel weer een meevaller in lange tijd. Het is dan ook wel een beetje mijn genre film.

Persoonlijk vond ik deze film niet mee en ook niet tegenvallen.

De donkere waas waar hierboven al over werd gesproken stoorde mij geenszins. Het voegde voor mij wel waarde toe aan de film; er werd gezorgd voor een bepaalde, tja, gespannen (?) sfeer. Daarbij zijn roodtinten niet mijn favoriete kleuren dus dat hier veel cyaan en zwart wit in terugkwam vond ik wel mooi

De verhaallijn had, mijns insziens, wel meer uitgediept kunnen worden. Nadat de jonge Viking is achtergelaten bij de Indianenstam wordt er een tijdsprong van 15 jaar gemaakt, waarna de jongen ineens is veranderd in eye-candy (waar ik op zich, gezien het late tijdstip, niet zoveel problemen meer mee had als toch vrij feministisch ingesteld persoon). Ik vond het tegenvallen dat er al zo snel een gevecht plaatsvond tussen de Indianen en de Vikingen, het verbaasde me. Het verrassingselement en de spanning die opgebouwd had kunnen worden wat betreft het volk van de Vikingen, viel zo voor mij compleet weg.

De rest van de film speelt zich af op een heel kort tijdsbestek, als er wordt gekeken in vergelijking met hoe snel 15 jaren voorbij gingen in het begin van de film. Daarbij is het einde eigenlijk vrij voorspelbaar (maar dit zal ik hier niet in geuren en kleuren uit de doeken doen) en hoewel het ook bittersweet is, is het eigenlijk ook wel weer mierzoet.

Een film die ik niet meteen zou afschrijven (juist omdat ik een interesse heb in cultuur van de native Americans) maar die het na één keer kijken voor mij niet snel meer waard zal zijn om in de DVD speler te stoppen.

2,5/5

avatar van Bombong

Bombong

Pathfinder deed mij op sommige momenten wat aan Apocalypto denken, maar die film is vele malen beter. Belangrijk minpunt van Pathfinder vond ik de donkere vrijwel zwartwitte kleuren. Daardoor was het met name in de actiescenes meestal nogal onduidelijk wie er tegen wie vocht en wat er gebeurde, met als gevolg dus geen spanning.

Hoogtepunt van de film vond ik dat de hoofpersoon - vrij in het begin van de film - als hij het dorp verlaat uit een bakje tortillachips wil snoepen Maakt het wel moeilijk de film daarna nog enigszins serieus te nemen.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Jeezes, wat een shitfilm
Van dezelfde regisseur heb ik "Friday the 13th (2009)" in de cinema gezien, dat was een goeie Horrorfilm.
Zijn vroegere remake: "The Texas Chainsaw Massacre (2003)" viel ook nog best mee.

Maar deze "Pathfinder" vindt ik een geflopt tussendoortje.
Het is prachtig in beeld gebracht, daar niet van, maar van enige samenhang in de plot valt niets te merken. Hij heeft er een rommelige, vervelende film van gemaakt.

Ik moet toegeven dat de Vikings bangelijk in beeld zijn gebracht, je hebt hen nog nooit zo angstaanjagend te zien gekregen als hier, maar dat alleen kan de film niet redden...

De cameraman is blijkbaar dezelfde als in zijn nieuwe "Friday..." film: veel gebruik van kikkerperspectief, dat geeft altijd een goed resultaat in zulke films.
Soms ziet het er een beetje uit als "Rambo", wanneer hij vallen zet in het bos om de Vikings te grazen te nemen.

Een goed uur verder, als de helden gevangen zijn genomen door de échte Vikings, sluipt er warempel enige emotie in de film.
Spijtig dat dit slechts een zeldzame opflakkering is, daarna gaat het gewoon verder in diezelfde inspiratieloze stijl.

4/10.
Hopelijk is dit een eenmalige misstap van deze regisseur.
Dat hij maar verder gaat met het inblikken van remakes van oude Horrorfilms, daar is hij wél goed in.

avatar van van duijn

van duijn

Vond hem in een kastje en had hem nog nooit gezien. Toch wel best goede film met veel actie en een goed spannend verhaal.

Ik geef hem een *3.5

avatar van Blarown

Blarown

goed verhaal, goed acteerwerk maar wel een beetje overdreven veel bloed, en die vikingen hadden ze ook wel een beetje te sterk gemaakt...

avatar van mock turtle

mock turtle

in het begin stoorde het me dat er zo weinig kleur was, later werd dat minder.

ook het feit dat het verhaal af en toe een sprongetje lijkt te maken en een beetje wordt afgeraffeld, stoorde op den duur minder, omdat het toen echt spannend werd.

orginele film vol actie

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Goede historische avontuur met prachtige natuuropnames in de sneeuw en spannende gevechten.

De vikingen zien er ook stoer en bruut uit.