Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 99 minuten / 107 minuten (unrated edition)
Alternatieve titel: Pathfinder: The Legend of the Ghost Warrior
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Marcus Nispel
Met onder meer: Karl Urban, Moon Bloodgood en Clancy Brown
Gesproken taal: Russisch, Engels en IJslands
Bekijk via Disney+
Plot Pathfinder
"Two Worlds, One War. The Ultimate Battle Begins."
Een schip met Vikingen strandt in Noord-Amerika en plundert op brute wijze een indianendorp. In de chaos laten de Vikingen één van hun kinderen achter. De indianen besluiten dat de jongen niet verantwoordelijk gesteld kan worden voor de daden van zijn volk en ze besluiten hem in hun midden op te nemen. De jongen groeit op tussen twee werelden en heeft moeite om vast te houden aan zijn oude Viking-identiteit. Dan, jaren later, keren de Vikingen terug om opnieuw dood en verderf te zaaien.
Ghost
Pathfinder
Wind In Tree
Indian Mother
bduits
........Het begin van de film ademde de sfeer en kwaliteit uit van het begin van gladiator.
Gladiator kreeg na het begin een andere wending, dat is bij deze film niet gebeurt..........
Vooral jammer vind ik het Arnold Swarzenegger-gehalte naar het einde van de film.
Maar toch vind ik deze film erg goed......3.5
christophel
Ik dacht eerst dat het een konderfilm was, maar toen de slachtpartijen
begonnen,..., totaal geen realisme ...maar aardig gespeeld ...***2.5
tukker1966
geen verkeerde film hoor...het Rambo einde neem ik voor lief.
film heeft me positief verrast...3,5 ster
Crazy~Dutchman
Enorme tegenvaller deze film.
Ik kan de vergelijking met LOTR die sommige hier maken dan ook echt niet rijmen.
Geen mooie shots, een belabberd verhaal, indianen die engels spreken en noormannen die dan wel weer hun eigen taal spreken.
De film komt op mij over als een samengeraapt zooitje.
De scene waar de noormannen door het ijs zakken komt rechtstreeks uit King Arthur
Ook de logica is ver te zoeken in deze film, het ene moment sneeuwt het, en het andere moment loopt elke indiaan met een ontbloot bovenlijf. Om 2 minuten later weer in de sneeuw te staan.
Sommige scenes waren ook echt te belachelijk voor woorden denk aan het sleetje rijden
De kostuums zijn erg overdreven en de actie slecht in beeld gebracht, met bovendien erg lelijke CGI bloedspatters.
Kan hier helaas niets meer van maken dan 2*
Enorme tegenvaller deze film.
De film komt op mij over als een samengeraapt zooitje.
Kan hier helaas niets meer van maken dan 2*
Is gewoon een kwestie van smaak , ik geef bv C'era una Volta il West 5 sterren en jij 2.
Harry100
Deze film heeft mij positief verrast. Had van deze titel nog niet gehoord.
Tijdens het kijken kreeg ik qua sfeer een beetje het gevoel van de film 300, het verhaal deed mij denken aan apocalypto.
Goede actie.
Film gewaardeerd met 4 sterren.
Crazy~Dutchman
Ben ik het helemaal mee eens, ook bij C'era una Volta il West had ik het gevoel rustig even 10 minuten naar het toilet te kunnen gaan zonder iets spectaculairs gemist te hebben.
En ook daar had ik geen enkele binding met de personages, alle uber langdradige muziekstukken en 3 minuten durende shots van zweetdruppels ten spijt.
Maar gelukkig is dit een discussie forum waar we allemaal onze mening mogen geven, en verdedigen
grid8400
Niets mis met deze hakfilm.
Die noorman waren erg bruut weergegeven. Gewoon een goeie film. 3,5*
Owh, en @Crazy~Dutchman: de sneeuw lag in de bergen. en in het dal waar die indianen zaten, was het dus niet koud. Wel opletten he? tijdens de film
hvincken
Ik vond het een heel mooie film in de trend van apocalypto, jammer dat mijn zijn kinderjaren niet langer filmden, voor de rest een aardig verhaal.
hij was nog beter geweest als de indianen geen engels hadden gesproken.
Turkeyloverz
Vreemd. Ik heb argumenten om de film bagger te vinden, a la The New World - 300, maar heb toch wel genoten van Pathfinder. Hij is soms erg traag, staat een paar keer zelfs dood, maar toch heeft het zijn momenten. Absurd verhaal, slechte cast maar hij kijkt wel goed weg.
sharpei
Is zeker geen slechte film. Doet inderdaad denken aan 300 en Apocalypto. mooie vecht en slachtakties!! Is zeker het kijken waard.
Van mij krijg hij 3,5*
Uier
- 2006 berichten
Van mij krijg hij 3,5*
Het valt helemaal niet te vergelijken met interessante films zoals 300 en Apocalypto, maar eerder met andere saaie meuk zoals The New World, zoals hierboven al aangegeven wordt.
Acteerprestatie van de hoofdrolspeler is echt tenenkrommend slecht, terwijl eigenlijk niemand een goede rol wegzet.
Ché Cliché
Ik kon hier helemaal niets mee. Wat een saaie film zeg. Normaal zijn dit soort epische films fantastisch, maar gaaaap wat erg. Jay Tavare is alles behalve overtuigend. Eerder lachwekkend. Het verhaal is ook om te huilen. Dat was bij 300 ook wel zo, maar daar had je een prachtig assortiment aan actie, fantastische beelden en gigantisch mooie muziek. Dit sloeg nergens op. 1,5 ster.
Mikez
Ik vond dit een vermakelijke film, zoals eerder verteld moet je de film wel niet te historisch bekijken maar eerder als een vermakelijke avonturenfilm in het genre van 13th worrior (mss zelfs Beowulf & Grendel).
even terzijde:
Nét gezien!
De film begon verwachtingsvol, goede costuums en zweer. Maar in
het begin van de film viel me een aantal dingen tegen:
- De indianen praten Engels. In de film Apocalyps wordt ook een
niet te verstaan taal gesproken, vind ik toch beter. Daarintegen
spreken de Vikkingen wel een andere taal , ik denk een
scandinavische taal, wat ik wel echt goed vond!
- Ze beslissen of de jongen toegelaten wordt bij de stam of
niet. Opeens komt een vrouw binnen, en geeft zo haar mening.
Volgens mij was dit bij de Indianen, echt on-be-spreek-baar!!! ...
Ik dacht dat in veel stammen de vrouwen het voor het zeggen hadden/ het laatste woord hadden(toch buiten europa en het christendom), ik ben netuurlijk ver van een kenner maar het zou me dus niet verwonderen dat dit mogelijk is
iGeO
Had misschien iets wat meer verwacht van de film, maar des alniettemin leuk om naar te kijken.
Zat redelijk goeie actie in met een aantal mooie gevechts scenes.
Acteerprestaties waren niet meer dan gemiddeld.
Plaats hem wel boven "The New World", omdat dat écht een té saaie film was (terwijl die beter zou zijn gecast).
3***
Jic
zeker wel een goeie film helaas een beetje kort en vond hem nog al afgeraffeld op het einde ik mis stukken van het verhaal en er is weinig tijd besteed aan de uitleg waarom die lelijkerds hun vijanden zijn enzo, maar ondanks de gebreke een 3,5*.
geminy
Vond hem absoluut niet saai.. veel hack 'n slash.. veel mooie beelden in een prachtige omgeving.. verhaal wat dunnetjes, had uitgebreider gekund. Ik kom uit op 3***
Xcobra
Gewoon een goeie film, in ieder geval een van mijn favorieten geworden.
Woussie
Het opperhoofd is meestal een man maar de vrouwen hebben ook wel wat te vertellen
NeoGriz
jammer genoeg niet gezien
zet je dit bij iedere film die je niet hebt gezien :S ?
sofripa
De Noormannen waren gaaf. De rest; verhaal, beeld, muziek, letterlijk complete bagger. 0,5*
animalkrullie
Een lekker rauwe film met uit de kluiten gewassen noormannen.
De gevechtsscenes zijn mooi in beeld gebracht, het verhaal is flinterdun en standaard, maar desalniettemin prima vermaak.
3din
Film is oke, jammer dat die Indianen engels spraken terwijl de Noren hun eigen taal spraken.
volvo940
Ik vindt het een hele goede film die qua sfeer doet denken aan Gladiator en LOT. Ik vind de gevechten heel realistisch, het is alleen jammer dat het einde ongeloofwaardig snel word afgeraffeld.
Maar het blijft een goede film die blijft boeien.
Angrod_Pallanén
Ik zal niet stemmen want ik heb hem nu eenmaal niet afgezien. Waarom? Wat een rotzooi! Het is Pocahontas meets Tarzan meets Orcs. Want de Vikiningen worden als Orcs afgeschilderd. Er zit geen enkel verhaal in, de personages zijn zo cliché als een tienerkomedie en de vechtscènes zijn niet eens vermakelijk. Serieus, waar gaat dit nu over? Misschien dat ik hem nog afkijk als ik me doodverveel, maar wat dat betreft doe ik dat ook als ik nog één seconde verder kijk.
TannieJ
Ik vindt dit werdelijk een hele gaafe film.. Het verhaal zit misschien een beetje vreemd in elkaar maar eigenlijk is het wel iets waar bijna nog geen film over gemaakt zijn.. En dat is juist zo leuk aan
deze film.
De vikingen zijn totaal uitgedrukt hoe ze vroeger echt waren en dat vindt ik juist zo gaaf.. Natuurlijk ging dit over de arme vikingen..
Wat ik wel erg jammer vondt van deze film is dat de indianen engels praatte.. Dat was wel een beetje nep.
Ik geef deze film 4 sterren..

Mysteryklassieker 'The Da Vinci Code' met Tom Hanks vrijdagavond op televisie

Mysteryfilm 'Identity' van James Mangold verdwijnt binnenkort van Netflix