Genre: Avontuur / Actie
Speelduur: 99 minuten / 107 minuten (unrated edition)
Alternatieve titel: Pathfinder: The Legend of the Ghost Warrior
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Marcus Nispel
Met onder meer: Karl Urban, Moon Bloodgood en Clancy Brown
Gesproken taal: Russisch, Engels en IJslands
Bekijk via Disney+
Plot Pathfinder
"Two Worlds, One War. The Ultimate Battle Begins."
Een schip met Vikingen strandt in Noord-Amerika en plundert op brute wijze een indianendorp. In de chaos laten de Vikingen één van hun kinderen achter. De indianen besluiten dat de jongen niet verantwoordelijk gesteld kan worden voor de daden van zijn volk en ze besluiten hem in hun midden op te nemen. De jongen groeit op tussen twee werelden en heeft moeite om vast te houden aan zijn oude Viking-identiteit. Dan, jaren later, keren de Vikingen terug om opnieuw dood en verderf te zaaien.
Ghost
Wind In Tree
Indian Mother
Jefferson019
Indianen vs de vinkingen.. yeah right..
Aan het begin van de film dacht ik ow yeah dit gaat wel een leuke film worden .filmlocatie en de costumes zag er goed uit , ook verhaal begon wel leuk , veel actie en de vikingen vond ik er bloedorstig uitzien.Maar namate de film vorderde ging het verhaal helemaal nergens meer over. de realiteit was helemaal zoek in deze film . terwijl de film er opzich helemaal niet slecht eruitzag.
2,0
dvdboer
Echt een gave film die van begin tot einde boeit.
Lekker veel geweld, wie niet van geweld houd moet deze film dan ook niet bekijken.
dvdboer
DVD in de winkel? Of in de videotheek?
Schicklgruber
Indianen vs de vinkingen.. yeah right..
Indianen vs. vikingen ? Ja dat kan wél want de vinkingen hebben al ver vóór de geachte heer Columbus de oversteek naar Amerika gemaakt.
menzo86
leuke film om een keer te kijken.
jammer dat sommige uitspraken niet overtuigend overkomen en de special effects aan het einde (lawine) konden veel beter.
naast dat is die wel ok maar verwacht er niet teveel van.
KickinAzz
Een grauwe, duistere setting en veel actie met een hoog 'spettergehalte'. Verwacht geen historisch correcte film, wervelende plotwendingen of diep uitgewerkte personages, maar zet 'de knop' om en geniet gewoon van de clash tussen de indianen (of beter gezegd Karl Urban) vs. de vikingen. Deze film is in principe alleen de moeite waard voor de actieliefhebber, maar die is dan ook mooi in beeld gebracht.
REGENCY
Wat een geweldige film.. Aanrader, vooral als je van dit soort genre houd..
Timecop
Fantastische film, in de stijl van LOTR. Deed me een beetje denken aan de ork-gevechten in lotr en dat is zeker als compliment bedoeld. Voor mij een dikke 3,5.
Carcamel
Indianen vs de vinkingen.. yeah right..
zeker right...................wel ff der bij blijven he
de vikkingen waren er al eventjes langs geweest voor meneer columbus
lordhumangus
Hakfestijnen waren goed in beeld gebracht, de carnavals kostumen inclusief helmen waren ook wel te pruimen en het verhaal welk ........... verhaal ?
3 sterren voor het hakfestijn en de helmen.
makoo
Zeer vermakelijke film. Zit genoeg spanning en actie in. Voor mij 3,5 ster.
balosa
vermakelijke film, het verhaal is niet te diep uitgewerkt, maar er zit voldoende actie en vaart in de film om boeiend te blijven 3.5*
johnrambo
De gevechten in deze film zijn zeer mooi uitgewerkt, en de grimmige en duistere sfeer komt wel degelijk over bij de kijkers van de film.
De acteerprestaties zijn voldoende voor een film van dit genré.
Het hele verhaal stelt weinig voor, en dat is jammer.
Als het verhaal wat meer inhoud had gekregen, had dit wel eens een hele goede kunnen worden.
Al had men dan ook op zoek moeten gaan naar acteurs van een zwaarder caliber.
Het mezelf proberen in te leven in de hoofdrolspelers is me de hele film niet gelukt.
Dat lukte me in de film 300 ook niet, en dat is dan ook een film die hiermee te vergelijken is.En dan doel ik niet op inhoud maar op beleving.
Het begin van de film ademde de sfeer en kwaliteit uit van het begin van gladiator.
Gladiator kreeg na het begin een andere wending, dat is bij deze film niet gebeurt.
3,5 ster omdat hij het kijken toch waard is.
Carcamel
Vond ik ook.
high54u
goeie film , prachtig in beeld gebracht vooral het hak en slachtwerk zag er goed uit. het verhaal op zich is matig maar voor de sfeer 4****
Tux Brothers
Vind het wel een aanrader, beetje in het genre van LOTR en daar moet je van houden
elhamlalila
Deed mij ook denken aan het decor van lord of the rings, alleen dan veel donkerder. De film is bijna in het zwart wit. Mij te donker, je ziet vaker alleen schaduwen, dat zelden mooie beelden geeft (stuk of 5).
Vind het geen goede film, er klopt weinig van. Veel ongeloofwaardige vechtscenes, Slechte indianen quotes... verhaallijn? = wraak.
1.5 punt voor de aankleding.
silverfaustx
Indianen vs de vinkingen.. yeah right..
die kenden idd elkaar ja, de vikingen hadden amerika ver voor columbus al ondekt
ralfsjam
om naar deze film te kijken was prima, maar het verhaal wat magertjes. soms was het net een mix tussen rambo en tarzan. alle standart trucs komen weer uit de kast
(imsmeren met modder om niet gezien te worden, vallen van een waterval en nog vele andere ideetjes uit het boekje "achtervolgings trucks voor beginners"). ook de held zelf kon mij niet boeien.
de beelden waren prachtig. de kleding en natuur was prachtig, maar het verhaal en sommig acteerwerk haalde het allemaal wat daar beneden. 3 en een 1/2. max.
evwi
Wat een vreselijk zwakke film zeg. Ik had een mooi verhaal verwacht met de botsing tussen de culturen van indianen en vikingen bla bla maar het verhaal was er eigenlijk niet. Alleen maar hakken en zagen, niets anders. Heel jammer. De laatste 15-30 minuten (op de bergrand) was wel aardig.
kleez
Nét gezien!
De film begon verwachtingsvol, goede costuums en zweer. Maar in het begin van de film viel me een aantal dingen tegen:
- De indianen praten Engels. In de film Apocalyps wordt ook een niet te verstaan taal gesproken, vind ik toch beter. Daarintegen spreken de Vikkingen wel een andere taal , ik denk een scandinavische taal, wat ik wel echt goed vond!
- Ze beslissen of de jongen toegelaten wordt bij de stam of niet. Opeens komt een vrouw binnen, en geeft zo haar mening. Volgens mij was dit bij de Indianen, echt on-be-spreek-baar!!!
- Ook een klein detail is het 'handen schudden'. Volgens mij schudden de indianen geen handen!
Kleine 'foutjes' dus, die meer met de verdieping te maken hebben. Het verhaal heeft ook weinig verdieping zoals hierboven al eerder werd vermeld, waardoor je je soms kunt afvragen: Waarom zo?!
Nog een kritiek puntje
: Voorspelbaar. Je weet meteen wie het niet haalt en wie wel. Niet getreurt; de film wordt goed gespeeld, zeer goede costuums en ook geloofwaardig.
Zeer vermakelijke film die ruim 90 min weet te boeien , ik zou zeggen een echte ouderwetse popcornfilm.
Toch doe je met deze uitdrukking de film te kort want het ziet er allemaal gelikt uit met werkelijk prachtige kostums en locaties, en de nodige lekkere actie voor me zelf een klein min puntje de film had wat mijn betreft wel een uur langer mogen duren.
Even wat anders de Vikkingen zagen er echt angstaanjagend uit!!

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen