World Trade Center (2006)
Genre: Documentaire / Drama
Geregisseerd door: Oliver Stone
Met onder meer: Nicolas Cage, Michael Peña en Maggie Gyllenhaal
Releasedatum: 21 september 2006
Plot World Trade Center
"The world saw evil that day. Two men saw something else."
11 september 2001. Een groep Port Authority agenten gaat de Twin Towers in om mensen te redden, wanneer plots de torens ineenstorten. Twee overlevende agenten zitten vast in de ruïnes van het World Trade Center. Dit is het verhaal van de grote reddingsactie die volgde na de aanslagen van 11 september.
John McLoughlin
Dave Karnes
Allison's Mother
Allison's Father
Yvetje
Na er lang mee te hebben gewacht heb ik uiteindelijk de film op dvd aangeschaft. Fantastisch geregiseerde vertolking van een waargebeurd verhaal over het NY politiekorps tijdens 9/11. De 2 hoofdkarakters zijn geweldig neergezet en ook erg overtuigend. Michael Peña vindt ik echt één van de beste acteurs van het moment. Het is absoluut geen over gedramatiseerd en spectakel film geworden. Heel realistisch en rustig gefilmd. Ook vind ik het erg mooi hoe de emoties van de familieleden in beeld zijn gebracht. Ik kan me zo indenken wat deze mensen hebben moeten doormaken. Van begin tot eind heeft deze film me echt geraakt.
movo2
Blegh... Ik houd wel vban een goeie amerikaanse Film met wat cliches maar oi oi oi wat een drama is dit zeg een groot fiasco.
Sorry hoor Yvetje maar als je hier ontroerd van raakt ben je wel erg makkelijk te ontroeren.
-jack_sparrow-
Wat ik vind is dat oliver stone wel erg geïntereseerd is in de amerikaanse cultuur en geschiedenis . zoals de films born on the fourth of july , ...
best een mooie film is dat , erg knap in beeld gebracht en leuk dat ze de echte personags hebben omgezet in acteurs en die dan in de films zijn geplaatst.
movielip
Zeer goede film! zeer waarheidsgetrouw!
- mooi camerawerk, zeer goede shots!
- fraai acteerwerk
- zeer waarheidsgetrouw
- genereert een groot inlevingsvermogen
- soms iets te langdradig
Theatertje
- soms iets te langdradig
Dat vond ik nou ook. Zelfs de verschijning van Maria Bello kon het niet verhelpen dat hoe langer het duurde, hoe meer moe ik werd.
Yvetje
De daadwerkelijke gebeurtenis zal de hele wereld (op enkelingen na) ontroerd hebben ga ik vanuit, en aangezien deze herinneringen bij mij erg naar boven kwamen ontroerd dit mij inderdaad enorm.
Misschien is niet iedereen even gevoelig.
Theatertje
Misschien is niet iedereen even gevoelig.
Ik ben ook gevoelig, Yvetje, maar bij deze film had ik nou niet zoveel last van mijn emoties.
Oliver Stone is veel te braaf in deze film. Misschien dat de film toch wat te vroeg is gemaakt. Voor New Yorkers zal dit wel pijnlijk blijven, maar ik ben niet van New York. Nicolas Cage acteert hier tegen zijn zin en lijkt wel blij te zijn dat hij ondergedolven is. Fims als United 93 zijn veel sterker en een pak emotioneler. Het is af te wachten tot het tij wat gekeerd is en men er toch een gedurfde film over durft te maken zoals er toch ook kritische films kwamen na bvb de Vietnamoorlog...
Yvetje
Haha laten we het daar op houden.
ben the man
Wat een baggerfilm is dit zeg.
De preview is veelbelovend, daarom deze film vorige week gekocht. Het wordt tijd dat Cage weer eens een goeie film gaat maken, want dit is echt te erg.......Zonde van je tijd..! ( of je moet écht niks beters te doen hebben )
Vinokourov
Cage is gewoon een verschrikkelijk saaie sul. Dat hij uitgerekend in deze film terecht is gekomen, is alleen maar een bevestiging voor zijn onbegrensde saaiheid.
Ethicus
WTC is een slechte film. Alle oude trucjes worden weer uit de kast getrokken als het gaat om de twee mannen, die vast zitten. Ik heb het dan vooral over die loze gesprekken die er gevoerd worden. Op sommige momenten wilde ik werkelijk dat alles in zou storten en de twee onfortuinlijke mensen fijn zou drukken. Ik kon het simpelweg niet meer aan.
Ook duurde de film te lang omdat je van te voren toch al weet dat ze gered gaan worden en ook door wie ze gered gaan worden. De makers hadden op het laatst nog voor een verassing kunnen zorgen, door de baby Allysa te noemen, maar nee hoor...
Dan kun je wel zeggen: "Ja, het is een waargebeurd event," maar naar mijn mening, mag je hier en daar best wat verassingen inplanteren. Zo was het leuk geweest als de torens waren blijven staan in de film, en dan had deze helemaal niet gemaakt hoeven worden.
Nee, ik vond de berichtgeving rond 11 september aangrijpender dan dit stuk ongeluk. 2 sterren en dan ben ik nog mild.
wiekske
niks meer aan toe te voegen. Precies mijn woorden. wat een flauwe hap film zeg... pfff
johnny6
Wat een zeer zeer zeer slechte film. Gelukkig dat Cage deze film mag verzieken, snap niet goed dat deze acteur nog in films mag meedoen. Enige jammere van deze site is dat je niet negatief mag stemmen, wat mij betreft een dikke - 10.
Leland Palmer
Ik heb de film zelf nog niet gezien, maar ik betwijfel dat ik dat binnenkort nog ga doen! De gebeurtenis op 11 september 2001 was erg ingrijpend natuurlijk en ik krijg elke keer weer kippenvel en een brok in mijn keel als het herhaald wordt op tv. Ik zou het erg jammer vinden dat zo'n ingrijpende gebeurtenis slecht verfilmd zou worden. En het is al helemaal jammer dat mensen als Oliver Stone en Nicholas Cage tot de mensen behoren die dit gerealiseerd hebben! Ik zie de film zeker nog wel eens, maar ik heb er minder zin in dan eerst.......
werry
Natuurlijk geen hoogstaande film.
Maar het drama.
De 11 september gedachten.
Maken je toch ontroert.
Je leeft echt mee met de slachtoffers?!, dat is zeker niet bij elke film het geval!
Vandaar 4.0* omdat hij me toch ontroerd en ik de tranen binnenhield omdat ik niet alleen was:P.
Defnoch
Over deze film is bijna niks uit teleggen of over te vertellen, toen ik de film zag was ik Sprakenloos Puur omdat het allemaal dan in één keer zo dicht bij is
4,0
gribbel
heb het allemaal al vaker gezien
echte pure amerikaanse bocht....
owh owh wat zien we weer hoe sterk en mooi amerika is...
(dames en heren, dat is niet zo)
Horror-Maniac
Lang dradig ....
Lange Scenes...
Wel goed geacteerd...
4,5
wel emotionele film...
Wirrenth
Prachtige film over hoe mensen bij elkaar komen door een drama, vreemd en cru genoeg schitterend om te zien, dat wanneer iedereen door stof is bedekt, gelijk is aan elkaar. Je kan negroide niet meer van blanke onderscheiden, de Arabier is ineens niet meer van de Japanner te onderscheiden... Ineens, was iedereen gelijk aan elkaar, hielp iedereen elkander. Ineens deden die verschillen als huidskleur en godsdienst en afkomst er niet meer toe. Ineens verrichtte normale mensen die elkaar nooit zouden begroeten, heldendaden door elkaar te redden op wat voor manier dan ook...
safetyposter.nl
Het viel mij best mee deze rolprent want na het lezen van de kritieken had ik het ergste verwacht.
Patriottisme viert inderdaad de boventoon en wellicht moeten we nog een paar jaar wachten voor er wat minder gekleurde films over deze dramatische dag komen.
Misschien als die dollar-dictator van een Bush van het wereldtoneel is verdwenen kunnen er onbevooroordeelde visies op dit onderwerp worden losgelaten.
De film zelf had voldoende om mij te boeien en het blijft toch emotioneel als ze de twee er eindelijk uit krijgen.
3 ***
Blokland
1,5* voor dit oersaaie misbaksel. Dit onderwerp had een veel mooiere film verdiend.
mitje
Ik vond dat hij erg goed begon, maar toen de twee mannen daar lagen tussen het puin werd het saai en kon de film mij nog maar moeilijk boeien.... ik ben ook van mening dat je over deze dramatische dag een veel en veel mooiere film kunt maken.
MisterRoboto
Wat een saaie film, puur bedoel voor de patriotistische (zeg ik dat goed?) Amerikaanse doelgroep. Ik heb zelden zo'n film meegemaakt waarbij ik constant op mijn klok keek van wanneer is hij nou afgelopen. 9/11 verdient een betere film...
Ge0force
Realistisch, aangrijpend, prachtig in beeld gebracht, knap geacteerd... maar spijtig genoeg bij momenten net NIET te langdradig, hoewel je vaak het gevoel kreeg dat het dat wel was. 3.5*
thedudesons
best wel een aardige film. he enige minpunjte is dat het weer zo'n pro u.s.a film is geworden. weer een film hoe amerikaanse helden onstaan en dat je dat alleen maar in amerika ziet. vond de scene's toen ze onder het beton vast zaten een beetje saai en te langdradig.
Timecop
Film begint leuk, maar gaat als een nachtkaarsje uit. Anti-climax film. Een 2,5
Kisje
Niet slecht maar had er toch meer van verwacht. Vond hem op het einde zelfs langdradig worden...
gebruiker_56935
Ik had een hele mooie film verwacht, maar ik vond dit werkelijk bar slecht..

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Napola - Elite für den Führer