• 9.383.108 stemmen

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Rudy Youngblood, Dalia Hernández en Jonathan Brewer

Releasedatum: 11 januari 2007

Plot Apocalypto

"No one can outrun their destiny."

Tegen het einde van het Maya-tijdperk woont Jaguar Paw samen met zijn familie in een kleine Maya nederzetting in het bos. Op een dag wordt zijn dorp overvallen door een groep Maya uit een naburige gemeenschap. Hij weet zijn hoogzwangere vrouw en zoontje te verstoppen in een grot in de grond, maar wordt zelf gevangen genomen. Zal hij z'n vrouw en kinderen ooit nog terug zien?

avatar van valerio2003

valerio2003

een hele heftige film,ik heb hem gisteravond op upc zitten kijken en had eigenlijk nog nooit van deze film gehoord,ik dacht bij mezelf ,ga deze film kijken misschien is ie wel leuk.

jeeeetje wat een spannende film en echt gruwelijke dingen gebeuren er,ik zou hem geen tweede keer meer willen zien,maar ik vond hem wel heel erg goed.

ik vond 10.000 bc ook goed en het heeft er wel een beetje van weg qua verhaal,alleen was die niet zo eng qua spanning daar zaten nog komische dingen tussen en deze was totaal niet komisch

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Spannende en goed gemaakte film.

avatar van offermans

offermans

De film geeft de kijker geen rust. Steeds de dreiging van gevaar en dood en verderf. Teveel van dit. Wel mooi gefilmd, maar wel een erg dun verhaaltje. Ik begrijp niet geheel de bedoeling van de regisseur. Een 3,5

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Superfilm!!!

Veel mensen ergeren zich aan de historische feiten en /of die wel goed zijn belicht. Nou mensen deze film is een adrenaline rush van begin tot eind, en of Mel Gibson er dan een beetje naast heeft gezeten doet er eigenlijk niet toe. Deze film is superspannend en zal geen seconde vervelen. De effecten zijn fantastisch en de acteurs fenomenaal. Een klasse A produkt!

avatar van shadowmaster100

shadowmaster100

snelle vermakelijke film, maar het verhaal zelf is niet zo boeiend

avatar van red bull

red bull

prachtige actie zit erin, het verhaal is eigenlijk niet echt geweldig, maar alle actie maakt dat naar mijn mening zeker weten weer goed, gewoon een geweldige film.

avatar van mental_jos

mental_jos

Tijden geleden dat ik zo aan de tv gekluisterd zat.. geweldig brute film met een paar fantastische rollen, zoals voor die ronaldinho look-a-like

4 ster

avatar van yordimontana

yordimontana

Zeker een goede film ik heb hem toen in de bios gezien en vond het jammer dat die te kort duurden

avatar van maerk

maerk

Wat mij betreft Gibsons topper. Geweldige film.

Gibson heeft hier een enorm lastige maar tegelijkertijd ook een heel verstandige keuze gemaakt. Hij heeft ervoor gekozen om de acteurs de oude Maya-taal te laten spreken. Hiervoor gebruikte hij ook onervaren acteurs die die taal spreken. Hetgeen pakt echt briljant uit. De film komt overtuigend over dankzij die keuze. Ook waren alle acteurs onervaren. Maar het acteerwerk is bijzonder goed. Rudy Youngblood speelt erg natuurlijk.

De make-up, kledij en omgevingen/decors in Apocalypto zijn werkelijk prachtig. De omgevingen zijn prachtig: Een grote jungle, een complete Maya-stad en een grote waterval. De make-up en kledij zijn geweldig en doen nergens nep aan. Ook het bloed en verwondingen zijn heel natuurgetrouw nagemaakt.

Het camerawerk in Apocalypto is werkelijk prachtig. De camera schiet prachtige plaatjes en brengt alles heel mooi in beeld. Het zal vast heel moeilijk geweest zijn de achtervolgingen op hoge snelheid in de jungle te filmen, maar ze zijn echt supermooi en retespannend! De camera beweegt het grootste gedeelte en zweeft soms vanuit een close-up ergens naartoe. Een techniek die ik erg waardeer. En de slow-motion shots die erin zitten zijn erg fraai.

Ik wil nog wel even de actie-scenes vermelden. Die zijn namelijk enorm goed geregisseerd door Mel Gibson. Alle gevechten zijn ten eerste mooi gefilmd met veel beweging maar je ziet toch goed wat er gebeurdt. Verder ziet het er erg echt uit. Je hebt het gevoel naar een echt gevecht te kijken als je die Maya's grommend op elkaar in ziet beuken. Net zoals in zijn vorige films in Mel Gibson niet vies van veel geweld en een grote hoeveelheid bloed. De actie-scenes zijn meestal erg hard en ik waarschuw mensen met een zwakke maag want sommige scenes zijn best wel goor. Mijn favoriete actie-scene was het gevecht tussen Jaguar Pow en die vent die zijn vader vermoord heeft. Ze rennen met een rotvaart op elkaar af, opeens is daar slowmotion en glijd Jaguar Pow onder hem door. Zeer mooi gedaan. Jagaur Pow pakt de knuppel en slaat op die vent zn hoofd. De klap komt enorm hard aan, ik zou niet graag in die vent zn plaats daar willen staan! Die vent heeft een grote wond bij zn slaap en het bloed spuit en met kleine stootjes uit. Knap gedaan, misschien een beetje vies. Dan slaat Jaguar Pow hem genadeloos hard op zijn hoofd. Het ziet er levensecht uit. Zulke scenes zijn echt enorm stoer maar gelukkig draait het niet alleen om vechten in Apocalypto.

Minpunten van de film zijn een aantal storende ongeloofwaardigheden. Zo is een zonsverduistering niet binnen 5 seconden voorbij en lijkt het me sterk dat ze zulke sterke valstrikken hadden die tijd (dan heb ik het over die arm, die dan wel erg stoer was). Het einde was ook te 'plotseling'.

Bij The Passion of the Christ heb ik posts van mensen gelezen die zeggen dat Gibson maar beter kan stoppen met regisseren. Die mensen wil ik aanraden Braveheart en Apocalypto te kijken.

Enorm onder de indruk, maak er dan een 4,5*van, 4* vind ik toch iets te weinig. Deze film mag van mij in de top 250! (aangezien de score zou dat met wat meer positieve beoordelingen best wel eens kunnen lukken)

avatar van Vegetius

Vegetius

Een beetje te druk, opzich is dat niet erg, maar er is geen moment dat je de andere kant op kan kijken.

Origineel idee, en veel klopt ook met de werkelijkheid. Zoals de komst van de Portugezen vlak voor het einde. Ben het ook helemaal eens met Maerk.

avatar van Lord Salo

Lord Salo

OMG, dit is een film waarbij ik nog urenlang met de rillingen liep

Dit is eens een film die totaal anders is dan alle andere films.

Ik heb niets toe te voegen aan de opmerkingen van maerk, die heeft het perfect verwoord...

avatar van eeff

eeff

Wat was nu eigenlijk de bedoeling van deze film...

Voor mij was het meer een overweldiging van moord en doodslag.

Over de top, weinig verhaal.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Al met al een goeie film. We krijgen hier gewoon een zeer goeie actiefilm te zien met indrukwekkende beelden. We krijgen op zich geen geschiedenis, de film vertelt gewoon het verhaal dat zich zo'n 500 jaar geleden in Colombia afspeelde. Sommige scenes waren enorm schokkend, dus raad ik aan de kinderen niet mee te laten kijken.

Dat zou ik in ieder geval niet doen.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Er waren geen Maya's in Columbia, maar in het zuiden van Mexico en in enkele landen in centraal Amerika (Guatamala en Belize), maar dat terzijde. Vergeet je niet te stemmen?

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Er waren wel pre-Columbiaanse Maya's, maar je hebt gelijk.

Wat de stem betreft moet ik nog even over nadenken.

avatar van nightbreed

nightbreed

Mooie, goede en spannende film die lekker wegkijkt.

Ik vond het camerawerk bij aktiescenes wel een beetje te druk, maarja zo lijkt het allemaal wel spectaculairder.

Wat ik mij ook een beetje aan stoorde was dat het een 'good vs. bad' verhaaltje is, de gevangen genomen mensen waren allemaal jezusjes terwijl de andere maya's allemaal satannetjes waren, veel te zwart wit dus.

De puberale grapjes in het begin van de film had ook niet gehoeven, dat was te geforceerd en niet grappig.

avatar van keukenzout

keukenzout

Ik hou helemaal niet van actiefilms, en al helemaal niet van historische actiefilms, maar ik vind deze film echt zo gaaf! Ik weet niet waarom, het verhaal vind ik interessant, de beelden mooi...zoiets, hij spreekt me echt onwijs aan.

avatar van Cat1971

Cat1971

supermooie film. Als men al twijfels had bij de regie kwaliteiten van Mel Gibson, dan zijn deze nu weggenomen.

Vind de hoeveelheid geweld wel meevallen. Teveel aan geweld lijkt me eerder de "tijdsgeest" van "toen"

Het camerawerk is subliem. Het verhaal is magertjes, maar dat zegt ook iets over die tijd. Waar bestond hun doen en laten uit? Ik denk niet veel meer dan we in de film te zien hebben gekregen.

avatar van Defective

Defective

Baksteen schreef:
Ik heb er nog een nachtje geslapen en haal er bij deze toch nog een halve ster af. Dit doordat ik een paar pebalenende scenes irriterend achterhaald vond of die gewone weg nergens op sloegen. De scene dat de hoofdpersoon zich in een boom verstopt en er dan uitgerekend weer een druppel bloed naar beneden moet druppen. En waarbij gedurende de hele achtervolging in hoog tempo gerend word. Uitgerekend in dat stukje waar hij zich heeft verstopt gaan ze opeens zenuwslopend stil sluipen.. (te cliché). En daarnaast dan nog die baby die er daar eff uitgloept onderwater.. (WTF?!)

Als je dit soort scenes al achterhaald vind, dan zul je toch wel vaak geirriteerd naar films zitten kijken!

avatar van daantje81

daantje81

gewoonweg een superfilm klaar 5*

avatar van daantje81

daantje81

W.M.J.M schreef:

dat is wel waar want gibson is enkele maanden met die mensen opgetrokken en die spelers zijn geen acteurs maar echte mayas. dus die wonen daar wel zeker

avatar van film-gek

film-gek

De hele film is opgenomen in Mexico, dus ik weet niet waar je die info vandaan hebt want er wonen inderdaad geen maya's in Colombia.

avatar van Poes

Poes

BRILJANT !!!!!!!!!

Top film!

Van het begin tot het eind boeiend en érg spannend.

avatar van Stephan

Stephan

W.M.J.M schreef:

Belize staat er nu bekend om dat het een grote Afro bevolking heeft. Het was in het verleden een toevluchtsoord van gevluchtte slaven die er onder een piratenbewind een eigen staat op na hielden.

avatar van mckiller

mckiller

Spannende film met een super boeiend en goed verhaal. Heb me niet gestoord aan de taal gelukkig. Deze mag van mij in de top 250 komen

dikke 5*

avatar van Mheo

Mheo

Echt een geweldige film!!!!

Spannend en boeiend tot het eind.

avatar van moviemike

moviemike

Hoewel het verhaaltje misschien een beetje dun lijkt slaagt Gibson er alweer in om je van begin tot eind naar de keel te grijpen en die verschillende malen serieus dicht te knijpen, op zijn eigen behoorlijk gewelddadige en brute manier.

Er kan gediscutteerd worden of dat geweld wel helemaal verantwoord is en of het verhaal historisch correct verteld word, maar uiteindelijk blijft Gibson na 'Braveheart', 'The Passion of The Christ' en deze 'Apocalypto' een meesterlijk filmmaker!

avatar van tarentino

tarentino

wat een ongeloofwaardige film. Naast het feit dat veel dingen niet kloppen is t ook nog heel voorspelbaar en daardoor totaal niet spannend met uitzondering van de achtervolging in het bos. En dan nog het geweld in de film. Nu staat mel gibson al bekend om het overdrijven van geweld inn films maar dit slaat echt alles. Ik noem dit gewoon ziekelijke fantasie. Mja als je niet let op de fouten en houd van misplaatst over-de-top geweld moet je zeker kijken.

avatar van Spider1980

Spider1980

Zonder teveel woorden........

De meeste onder ons zouden deze in de TOP 250 willen zien. Terecht!

avatar van JVD

JVD

Na het over-the-topgelovige verhaal van The Last temp. of Christ gaf ik deze verfilming van een stukje verleden geen kans.........

The Last temp. of Christ was me te bloederig en onrealistisch gerfilmd. Kan me zeer weinig horror/slasher films bedenken die echt bloediger waren dan deze film.

Maar Apocalyto verrastte me.......met af en toe wat smerige/storende beelden......verder was het erg goed gedaan. Op die te snelle zonsveruistering na...een verduistering duurt geen enkele seconden...

Het is gewoon niet te zien dat de meeste acteurs totaal geen voorafgaande ervaving hadden.......goed gedaan!!

Net geen 4,5 .......een 4