• 9.381.214 stemmen

Geregisseerd door: Mel Gibson

Met onder meer: Rudy Youngblood, Dalia Hernández en Jonathan Brewer

Releasedatum: 11 januari 2007

Plot Apocalypto

"No one can outrun their destiny."

Tegen het einde van het Maya-tijdperk woont Jaguar Paw samen met zijn familie in een kleine Maya nederzetting in het bos. Op een dag wordt zijn dorp overvallen door een groep Maya uit een naburige gemeenschap. Hij weet zijn hoogzwangere vrouw en zoontje te verstoppen in een grot in de grond, maar wordt zelf gevangen genomen. Zal hij z'n vrouw en kinderen ooit nog terug zien?

avatar van Friac

Friac

Ik geraakte niet echt geboeid door de film, los van de prima actiescènes en beelden. Het omvatte gewoon erg weinig, ik had het gevoel dat ik naar één langgerekte actiescène zat te kijken. Alleen het laatste uur, de achtervolging en het één na één uitschakelen van de vijandige krijgers, was boeiend en spannend maar wekte zelfs dan niet superveel interesse op.

Had de film qua verhaal net iets rijker geweest, dan had er volgens mij veel meer ingezeten.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Het laatste uur was juist beangstigend slecht, alsof je naar een standaard aktiefilmpje van bv. Seagal, of Schwarzenegger in de jungle zat te kijken. Zo'n budget en cast en dan zo een film kunnen verkloten, erg jammer want tot de helft was het een goede film.

avatar van max4-ever

max4-ever

aardige film om een keer gezien te hebben, weer eens wat anders..

avatar van etherman

etherman

een boeiende film!deze moet je gewoon kijken.Naar mijn mening 1 van de betere films van deze tijd.4.5

avatar van RyanB

RyanB

Vond het een leuke film alleen allemaal een beetje lang. ik geef deze film 4*

avatar van krc 4ever

krc 4ever

ik had er meer van verwacht qua verhaal ( zoals zo velen), maar die achtervolging vond ik wel goed, een 3,5 maar zeker niet meer

avatar van The Eggster

The Eggster

Echt een meesterwerk van meneer Gibson. De film boeit van begin tot eind en het thema van de film komt duidelijk naar voren. Het is niet zoals ik (door even kort andere reactie te lezen) in een andere discussie lees een afschildering van het vrijpleiten van de acties van missionarisen om het christendom te brengen naar zuid amerika, maar een verhaal van een jong gezin dat de dupe is van de agresieve botsingen in de toen heersende cultuur.

Het is een feit dat de culturen intern elkaar hebben uitgemoord an afgezwakt. De spanjaarden hebben welliswaar de genadeklap gegeven, maar het was met name door het overbrengen van ziektes, dat de culturen zijn uitgestroven. Zodoende wordt de quote die in het begin van de film wordt gewezen, het duidelijke thema van de film, welke door Gibson, gebruimakend van schitterende beelden en een spectaculaire achtervolgingsscenen van bijna een uur, mooi wordt overgebracht.

***** 5 sterren voor mij!

avatar van Apster

Apster

Toch nog heel aardig gedaan, deze film van gekke Mel. Vooral de eerste helft zit je te kijken met de vraag waar het nu heen leidt.

Het laatste uur slaat de film om in een soort First Blood, compleet met vallen en een hoop bloed wat je kan verwachten van Gibson. Het zij hem vergeven, ik ging er compleet in mee. 4*

avatar van wim-film

wim-film

Een goede film van Gibson, heftig en gruwelijk maar zo was het toen, ik vind de film geen minuut saai, en Gibson had het niet beter kunnen doen. Uiteraard vinden veel mensen deze film te heftig.

Maar hij had er slechts een komedie van kunnen maken, of een nep film, van mij krijgt deze film:

4 ****

avatar van jedymaster

jedymaster

Een film die je weinig ziet de laaste tijd humor zit erin en gruwelijke scenes en hele mooi prachtige scenes een pluim voor Mel.

avatar van roelver

roelver

Ik snap niet dat sommige mensen deze film 5 of ook maar 4 sterren kunnen geven. Dit is meer een documentaire dan een film. Bovendien was er geen moment dat het spannend was doordat de verhaallijn nogal simpel was een dikke 2 dus.

avatar van gringo

gringo

Het was voor mij een mooie film,had wat bedenkingen erbij vooral ook door de taal maar het tegendeel was waar een zeer spannende film ook en totaal niet saai en soms ook behoorlijk bloederig en gewelddadig.Voor mij een 5 waard.

avatar van leon1970

leon1970

Indrukwekkende film.

Wel overmatig veel geweld, dat is een min puntje.

Waardoor het verhaal erg bekopt was, er had veel meer inhoud in kunnen zitten.

De film was vol buitensporig geweld is mijn mening.

Toch al met al was het wel een hele goede aktie film.

Waardering: **** 1/2

avatar van d3m0n

d3m0n

Ik had een veel boeiender dieper verhaal verwacht, dan dit "dikkie dik" verhaal. Gibson lijkt steeds meer op een hitsige porno-regisseur, die door middel van overdreven gepolijste slow-motion scènes, overdreven veel geweld en fonteinen van bloed, de kijker wil boeien.

Er moet wel gezegd dat het thema, nooit eerder zodanig verfilmd is en dat de taal en bijbehorende expressies, waardoor je als kijk een band krijgt, slecht heeft uitgepakt. Gibson heeft gegokt en daarvoor hulde, maar de voorspelbaarheid van legio scènes is belachelijk. Als of je naar "Scary Movie" zit te kijken.

Geen moment heb ik deze film als spannend ervaren. De offer-scènes waren aardig, maar geheel voorspelbaar. Qua geweld leek me het wel kloppen, gezien die Maya's zulke gezellige feestjes regelmatig organiseerde. De vader... tja, altijd raak, maar de reactie was een beetje flauwtjes. ...en een jungle-indiaan op het strand ...tja, altijd spontaan bezoek van verre familie!

Het verraad, leiden en sterven uit "Passion"... is inhoud. Jungle-boy krijgt aan de stok met andere jungle-dudes is... 2.5 *

avatar van obikenobi

obikenobi

sommige mensen kunnen er gewoon nie tegen dat anderen zich wel in kunnen leven in films.. dat is hun probleem jammergenoeg

thumbs up for mel

tenminste een regisseur die weet wat regisseren is, maar zoals altijd worden ware kunsteaars en wordt ware kunst (passion of christ) niet erkent. vooral in deze tijd met de special-effex hype door de domme massa.

dit is gewoon een goeie actiefilm zonder teveel poespas of een meesterlijk verhaal. Alsof meer verhaal altijd beter is.

en minder geweld zo ook niet logischer zijn geweest aangezien het over de azteken gaat.

het is zeker niet perfect, maar het voelt gewoon authentiek aan

das belangrijk..

f*king 4

avatar van Martinator

Martinator

wanneer komt ie uit op dvd?? of is ie er al lang?

avatar van film-gek

film-gek

vanaf 23 augustus is ie op dvd

avatar van shapeshifter

shapeshifter

zeer slechte film een geweldadige stam bezoekt de ander stam

met moord en doodslag nemen een handvol gevangen reizen

een 100 km door het bos om ze vervolgens weer te vermoorden

nog nooit zulke onzin gezien waardering 0,0

avatar van shidhi

shidhi

Erg mooi....ietsjepietsje te langdradig....vooral die ellenlange wandelingen....die onthoofdingen waren dan wel weer vet...

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Ik vind dit vooral een aardige, bij vlagen spannende actie film met sterke visuele effecten en veel mooie kleuren, vooral zoals de indianen eruit zien. De film begint grappig begint maar bevat daarna behoorlijk wat gruwelijke beelden, van het uitmoorden van rivaliserende stammen tot het groots in beeld gebrachte ritueel offeren van gevangenen bovenop een pyramide. Ik denk verder dat Mel Gibson ideeën uit legendarische films heeft gehaald zoals het veld met lijken bij de tempels (Killing Fields) en de achtervolging in het oerwoud (Papillon). Wat mij betreft gewoon een goede film die ik misschien nog 1 keer wil zien na een aantal jaren.

avatar van INCTRL

INCTRL

Zeker goede film, alleen heeft Mel Gibson 1 belangrijk steekje laten vallen tijdens deze productie: Die Maya dames hadden veels te stevige en ronde tieten! Ik denk eerder dat in die tijd de tieten tot aan hun knieen hingen!!!!! Niemand anders opgevallen?

BTW die hoofdrolspeler is volgens mij afkomstig van de stam van voetballer Ronaldinho!

3,5

avatar van Pgs3000

Pgs3000

De verhaallijn was nogal simpel, maar daarom nog wel een bijzondere film. Over een andere beschaving in de geschiedenis. Daarbij wel het nodige bloedvergieten.

en dat over die tieten, klopt wel ja.. maar 't maakt de film mooier

3,5 sterren

avatar van Cbken

Cbken

Ik vond het een goeie film, best spannend. Ik geloof wel dat je hem in het cinema moet zien, dat hij thuis niet zoveel waard zal zijn... Mijn eerste reactie was dat ik blij was niet in die tijd of in zulke leefwereld te leven...

avatar van astraboy

astraboy

zéér mooie mooie, met zeer veel mooie natuurbeelden. Ook leuk verhaal. Soms wel eens wreed, maar het was waarschinlijk nu ook eenmaal zo?

avatar van INCTRL

INCTRL

astraboy schreef:

In Irak vandaag de dag is het nog veel erger dan in die film.

avatar van FDIG

FDIG

Topper mooie beelden....in het begin even wennen (de taal) maar voordat je het weet zit je er midden in en kijk je de film in 1 adem uit!

avatar van PEN15

PEN15

Meesterlijk gefilmd, ik vind het een beetje richting kunst gaan. Zelfs wanneer ik de film geen bal aan zou vinden, dan zou ik hem nog afkijken voor de superieure filmkunsten. Veelal in korte stukjes, telkens vanuit verschillende perspectieven. Langzaam, roterend, vanuit vogelvlucht. De manier waarop werpwapens het doel misten en in beeld vlogen vond ik echt een dikke pluim waard. Ik heb dat nog niet eerder zo overtuigend gezien. De geluideffecten komen levensecht op me over. Het Indianenvolk lijkt ook nog een vleugje SF toe te voegen waarin ik vind dat ze wel op aliens lijken en met het bloed dat hier rijkelijk vloeit krijg ik ook nog een scheut horror toegedient. Zeer knap om een film te verduidelijken waarin geen enkel verstaanbaar woord wordt gesproken. Ik ben zeer blij dat ik in een periode die helemaal wordt ondergesneeuwd door het sneeuw der verzadiging, dat er weer iets opvallends en nieuws tussendoor komt. Goed werk van Gibson. En nogmaals gezegd, zeer fenomenaal gefilmd.

avatar van joostie

joostie

waneer komt hij op dvd uit?

avatar van notsub

notsub

Heel aardige film, duidelijk herkenbaar geregisseerd door Mel Gibson met expressief geweld, spektakel en bloed. De setting en de plaatjes zijn de sterke punten van het geheel. Helaas is het verhaal wat eenvoudig en zijn sommige scenes nogal voorspelbaar. De film geeft ook inzicht in de primitieve beschavingen van de indianenculturen en dat maakt deze film best uniek. Het is niet de beste Mel Gibson film, maar zeer de moeite waard, 3.5.

avatar van tweety21

tweety21

Wat een k*t film, blij dat ik hem gedownload heb, had er achteraf gezien geen cent aan uit willen geven.

Dit laat alleen maar zien, de kracht van de media.

Alles gebasseerd op oorlog en haat en leed.

Kijken we daar graag naar???

Tuurlijk is het 'niet echt' tuurlijk is het 'maar' een film. Zeker wijsgemaakt door jullie ouders?

Ik kijk veel, heel veel films, van oorlog tot sf, van humor tot docu's, maar dit is puur het om zeep helpen van de gedachten van de maya's.

Zij hadden ons veel meer te vertellen. En dat Mel zich hiervoor leent is pure omkoperij. Wat een l*l.

Het enige deze film laat zien is dat Bush bang is de wereld te verliezen. De Maya's hebben het al lang geweten, de wereld gaat veranderen, maar daar wil de grote meerderheid niet aan.

Jammer, want juist die mensen blijven in deze wereld, de rest gaat over naar een volgend niveau.

Maken we lekker met z'n alle de wereld kapot.

Ga morgen weer lekker in de file staan, negatieve gedachten sturen naar andere weggebruikers en daarmee jezelf benadelen, alles komt in drievoud terug.

Begin bij jezelf en maak de wereld beter door eerst de mens beter te maken.

Even een detail, nog nooit zo snel een zonsverduistering gezien, wat een nep, oh was jullie ook al opgevallen....

Super film hoor, hoop herrie, ellende, angst, precies wat de media wil. Het programmeren van de onbewuste gedachten.

Zoek dat maar eens op op internet ipv meegaan in de meerderheid die deze film 'super' vond.

Bah....