• 9.378.916 stemmen

Geregisseerd door: Alfonso Cuarón

Met onder meer: Clive Owen, Julianne Moore en Michael Caine

Releasedatum: 26 oktober 2006

Plot Children of Men

"The year 2027: the last days of the human race. No child has been born for 18 years. He must protect our only hope."

In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.

avatar van Ithildin

Ithildin

Leland Palmer schreef:
Wat mij betreft had Clive Owen gewoon in leven kunnen blijven, want zijn dood is een beetje klungelig vind ik. Voor de rest is dit zeker een goede film!

Hij sterft voor de zonden van de mensheid, een van de vele bijbelverwijzingen in deze film

avatar van Slynkin

Slynkin

aardige film, maar hij viel me toch behoorlijk tegen, gezien mijn verwachtingen.

de acteerprestaties vond ik niet altijd sterk, en hij mist helaas wat in de uitwerking.

Bij vlagen is de film wel goed, maar over het algemeen kon hij me niet echt boeien.

nightbreed

Deze viel me toch wat tegen, ik had er veel goede dingen over gehoord.

Het is eigenlijk een A-film met een B-script.

Wat me ook tegenviel was dat Julianne Moore maar 2 minuten te zien was in de hele film en haar naam staat op de hoes alsof ze 1 van de hoofdrolspelers is, beetje naaierij als je het mij vraagt.

Ik vond de geweldscenes wel mooi gedaan, die kwamen zeer realistisch over.

Waar de titel op slaat is me totaal niet duidelijk, ik had een sci-fi verwacht waarin door omstandigheden de wetenschap een manier had gevonden om mannen kinderen te laten krijgen (ik lees meestal niet het verhaal zodat ik niet weet wat er moet gaan komen tijdens de film).

Al met al een leuk filmpje om eens te hebben gezien, geen hoogvlieger (wat ik had verwacht) dus.

avatar van The One Ring

The One Ring

nightbreed schreef:

Het is eigenlijk een A-film met een B-script.

Mochten de B-films willen.

Waar de titel op slaat is me totaal niet duidelijk, ik had een sci-fi verwacht waarin door omstandigheden de wetenschap een manier had gevonden om mannen kinderen te laten krijgen [/quote]

Men betekend niet alleen maar mannen, maar kan ook de mensheid in het algemeen betekenen. Dat is hier dus het geval. Vertaald wordt de titel dan 'Kinderen van Mensen'.

nightbreed

Ohw ja die men staat ook voor de mens (niet mensheid want dat is mankind) dus de vertaling is dan: 'Kinderen van de mens'.

Hoewel ze in sommige contexten mankind bedoelen als ze men zeggen.

Had ik ff totaal niet aan gedacht.

In grote lijnen is het een puur B-script alleen de dialogen zijn van een hoger (A) niveau dan de gemiddelde B-sci-fi.

BoordAppel

Het is mankind. En Children of Men heeft gewoon een A-script.

BoordAppel

Misschien dat je dan ook uit wil leggen waarom het een B script is volgens jou?

nightbreed

Leg jij maar eens uit waarom dit een A-script is want jij begon met mijn mening te weerleggen en dan moet je dat met argumenten doen om mij te overtuigen en niet door een welles nietes spelletje te gaan spelen.

avatar van veron35

veron35

Beetje dubbelop...

Ik vind het een B-script met de hoofdletter B.

Het kan geen mening zijn.

nightbreed schreef:

Nu wil ik niet kinderachtig doen maar jij begon met een statement te maken dat je helemaal niet toelichtte.

Maar goed, waarom is dit een A script. Zoals je zelf al aangaf zijn de dialogen van hoog niveau. Mede hierdoor zijn de personages geloofwaardig evenals hun acties. De wereld waarin ze leven komt ook geloofwaardig over. De opbouw van de film zorgt voor een goede afwisseling tussen actie en rustmomenten met een spetterende finale en bevredigend einde.

Ik vind het een B-script met de hoofdletter B.

Children of men is in ieder geval een A-film, want er zitten klasse acteurs in. Gecombineerd met de goede regie en het uitmuntende closeup camerawerk, is dit zeker een hele goede film.

En wat is volgens jou dan een B-script? Een eenvoudig verhaal of iets anders, want zo kan ik nog wel 10 zeer goede films opnomen die dan een B-script zouden hebben. Het is maar net hoe je alles interpreteerd natuurlijk .

veron35 schreef:

Beetje dubbelop...

Het kan geen mening zijn.

Wat kan het dan nog meer zijn volgens jou?

avatar van veron35

veron35

Een feit. Een slecht scipt kun je het wel vinden. B is niet hetzelfde als slecht.

avatar van Knisper

Knisper

Ik wist niet dat er ook een keurmerk voor scripts was?

veron35 schreef:

klopt. zijn genoeg goede B-films!

nightbreed

Het dreigende einde van de mensheid komt als thema voor in talloze B-films en dat is pure pulp en dus B.

In de jaren 50 vierden dit soort films hoogtij waarin de mensheid of een stad in gevaar kwam.

Toen waren het aliens of reuze dieren (naderhand zelfs zombies) en in deze film is het welliswaar dubieus wat de oorzaak is maar het komt op hetzelfde neer, pure pulp, alsof van de 1 op de andere dag geen mens meer vruchtbaar zal zijn, dat zou een proces kunnen zijn van vele duizenden jaren maar niet in een paar jaar tijd, dit is wetenschappelijk gezien belachelijk en daardoor pulp.

War of the world (de originele versie) bijvoorbeeld is ook pure pulp en B, de nieuwe versie had welliswaar een A-release maar het blijft een B-script.

En veron35, slecht heeft niets met B te maken (want je ging ervan uit dat ik dat dacht), dat is bullshit, want er zijn genoeg B-films en A-films met een B-script die zeer goed zijn.

nightbreed schreef:

Alleen al aan de cast kun je toch al zien dat het geen B-film is. Kenmerkend aan een B-film is toch (meestal) amateuristisch acteer- en camerwerk? Vind je I am Legend bijvoorbeeld ook een B-film?

nightbreed

Wel eerst even de discussie lezen Turkey want je commentaar slaat echt nergens op.

Turkeyloverz

Ik dacht dat je vond dat het een B-film was. Over dat script ben ik het wel mee eens. De regisseur ging er te snel van uit dat de kijker dat hele gedoe accepteert.

Ik haalde I am Legend er ook bij, want ook die is een A-film met toch wel een B-script en die ook nog goed is.

avatar van Phoenix

Phoenix

Pure cult, die bijbel.

nightbreed

Ah, kijk we zijn het met elkaar eens Turkeylovers

Wat een onzin, de bijbel is dus ook een B-filmscript .

Van al jou domme commentaren is dit echt de domste

. .

Oke, volgens jou is het einde der tijden een concept dat in de jaren '50 is ontstaan. Prima.

We kunnen niet helemaal zo slim zijn, sorry.

. .

We kunnen niet helemaal zo slim zijn, sorry.

Ik dacht dat het niet dommer kon, jij bewijst wederom het tegendeel, gefeliciteerd

Tja, met dit soort non-argumenten ga je maar met je moeder discussieren, dat is me te nutteloos.

Wat een onzin, de bijbel is dus ook een B-filmscript .

De Bijbel is de bron, dat is zeker niet te vergelijken. Zulke films maken een beetje misbruik van die bron, het blijft ten slotte een erg interessant onderwerp.

kos schreef:

Tja, jou opmerking was zo dom dat ik er gewoon niet serieus op kon reageren. Maar ik zal je matsen.

De bijbel is niet geschreven om als filmscript te dienen. (duh)

Ook is de bijbel niet als een fictief verhaaltje bedoeld (volgens de schrijvers en de gelovigen) zoals die sci-fi films uit de jaren 50 wel zijn bedoeld. (duh)

De bijbel proberen onder te verdelen in een A- of B-script is dus te dom voor woorden, zelfs de suggestie wekken is erg dom.

Het is je eigen argument dat het een B-film is omdat het over het einde der tijden gaat en dus een B-film is. Alsof alles wat in een B-film voorkomt meteen betekent dat het B is (zoals bvb het einde der tijden).

Dat is inderdaad erg dom, alleen jijzelf komt er mee, niet ik.