• 9.382.814 stemmen

Geregisseerd door: Alfonso Cuarón

Met onder meer: Clive Owen, Julianne Moore en Michael Caine

Releasedatum: 26 oktober 2006

Plot Children of Men

"The year 2027: the last days of the human race. No child has been born for 18 years. He must protect our only hope."

In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.

avatar van BlueSword

BlueSword

goeie film, dat ik op bepaalde momenten wel beetje saai vond en het einde vond ik ook niet echt geweldig.

voor de rest is het verhaal wel super, en erg goed camerawerk, vooral die lange shots!

avatar van movieman7

movieman7

onverwacht goede film, met ook diepgang en goed acteerwerk. Zeker 4 sterren waard

avatar van Fikret8

Fikret8

Die Jasper in de film is echt een vuile fascist.

Degene die de film hebben gezien, zullen mijn sarcastische opmerking wel snappen.

avatar van veron35

veron35

Fikret8 schreef:
Die Jasper in de film is echt een vuile fascist.

Ik snap deze uitspraak niet. Hij is neergeschoten om Cleeve Owen, die vrouw en het kind te redden.

avatar van Fikret8

Fikret8

Ik haal de personages door de war, bedoel die andere..
die zogenaamde vriend van Jasper die uiteindelijk wordt vermoord door Clive Owen.

avatar van timmem

timmem

Geweldge film. Misschien wel een van de beste 2006. Goed verhaal en heel cool gefilmt allemaal. Het acteerwerk vond ik ook goed. Vooral Michael Caine vond ik geweldig, maar dat vind ik meestal van hem in een kleinere rol, kijk bijvoorbeeld naar Wheater man, Batman Begins en The Prestige.

Ik geef het 5* en een plaats in mijn top 10.

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Echt een Engelse film. Daar ben ik normaal geen liefhebber van, maar dit is een uitzondering. De scene in het vluchtelingenkamp is een 5 waard. Super. Ik zat er helemaal in.

Leuk en orgineel verhaal. Een 4.

avatar van Merel_*

Merel_*

veron35 schreef:

Ik wel

avatar van (m)oovi

(m)oovi

mooiste moment....als je ze tenmidden van kogelregens en soldaten in alle stilte naar buiten lopen.....brok in me keel

avatar van veron35

veron35

(m)oovi schreef:

Bij mij ook.

avatar van enzyme

enzyme

Oninteressante film, er gebeurt te weinig in en eigenlijk kon het me totaal niet boeien hoe het hier verliep, ik had wel iets anders ervan verwacht maar soit, op naar de volgende film.

Jasper was wel een sjik personage, jammer genoeg kwam hij niet langer erin voor.

1.0 ster

avatar van basketballerke

basketballerke

Een waar meesterwerk dit, wat is hier niet goed aan? Het sterkste toekomstbeeld dat ik tot nu toe heb gezien. Voornamelijk denk ik omdat hij zo lijkt op de onze. Erg sterk geacteerd ook, en dat geldt niet alleen voor de hoofdpersonages. Ook om hun heen is erg veel angst, hopeloosheid te voelen. Daarnaast ook erg sterk in beeld gebracht, vooral de geweldadigere scènes, als een soort documentaire haast. Ook de score is iets om op te noemen. Veel bestaande muziek wordt erg goed gebruikt. Met name de keer dat King Crimson wordt ingezet. Dankzij dit ben ik weer een ware Crimson freak geworden. Deep Purple of iets dergelijks kan ik me niet meer herinneren. De verwijzing naar Pink Floyd's Animals viel me wel gelijk op.

avatar van jester

jester

Matchostomos schreef:

Omdat namen als Deep Purple en The Libertines opduiken in de soundtrack.

Daarnaast natuurlijk de verwijzing naar het album 'Animals' van Pink Floyd.

Cuaron heeft duidelijk smaak.

Vergeet King Crimson niet. Inderdaad erg mooie soundtrack.

avatar van P8rb

P8rb

Behoorlijk ondergewaardeerde film! Boeide vanaf het begin tot aan het einde, mooi gefilmd, vooral de actiescenes vond ik super. De film duurt niet te lang, het toekomstbeeld was goed maar had toch wel iets beter kunnen zijn.

dikke 4*

avatar van Matchostomos

Matchostomos

basketballerke schreef:
Deep Purple of iets dergelijks kan ik me niet meer herinneren.

Ik ben even, met veel plezier overigens , op zoek gegaan naar de bewuste scène waar Deep Purple met 'Hush' wel degelijk zijn opwachting maakt: wanneer Jasper en Theo onderweg zijn naar het huis van Jasper, wordt het nummer afgespeeld op de radio (of op een cassette van Jasper?).

avatar van basketballerke

basketballerke

Toen ik wist dat het om dat nummer gaat herrinerde ik het me weer ja, was het denk ik voornamelijk vergeten omdat ik het niet echt een geweldig nummer vond en omdat hij niet is gemaakt in de bekende line up.

Ithildin

wat dachten jullie van 'life in a glass house' van radiohead (wordt gedraaid in t huis van jasper)

ook zeer toepasselijk en stijlvol

ben nog steeds n beetje stil van de film; 4,5*

k ga even wat meer erover lezen, maar ik vroeg me af of ik de enige ben die de hele tijd aan 'de ark van Noach' moest denken bij het zien vande film

avatar van The One Ring

The One Ring

Ithildin schreef:

Ik was er niet opgekomen in ieder geval. Vanwaar de vergelijking?

avatar van MaxB52

MaxB52

De film deed me denken aan een moderne versie van Mad Max ... de wereld is één grote bende en terroristische groeperingen zijn in een oorlog verwikkeld met elkaar en met de politie. Cinematografisch zat het allemaal goed in elkaar. De mix van verpaupering met een modern gehalte was goed aanwezig. Het verhaal echter vond ik niet erg realistisch. Het was me opgevallen dat de baby bijvoorbeeld niet wordt gevoed. Ook snap ik niet helemaal hoe ´de tomorrow´ wist dat de roeiboot op dat moment bij die boei aan zou komen.

ruim 3 sterren waard

Ithildin

De onverklaarbare onvruchtbaarheid is in dat geval een vloek van god ('Infertility is god' staat er op een spandoek) om de verdorven mensheid van de aardbodem te vagen. Maar Theo (Noach) neemt Kee mee naar een beloofd land waar ze nieuw leven naar toe brengen (via een boot nota bene), dat klinkt toch als het bekende arkverhaaltje, Verder voelen dieren zich aangetrokken tot Theo, een eigenschap die Noach ook had.
De verwijzingen naar de geboorte van Jezus liggen er dikker bovenop (zwangere vrouw in stal, grapje over onbevlekte ontvangenis) Theo zou dan Jozef zijn.
Aan t eind van de film sterft Theo als Jezus voor de zonden des mensheid (Zijn laatste woorden zijn 'oh, Jesus...' !) en het mooie is dat Theo letterlijk God betekent.
het zijn dus een heleboel christelijke verhalen tot een verweven, en zo beschreef P. D. James haar boek ook; "A Christian Fable"

MaxB52 schreef:

Gedurende het verhaal wordt duidelijk dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er een boot op hen wacht (de instructies zijn van mond tot mond doorgegeven) het is niet eens duidelijk of the human project wel echt bestaat. Toch zegt Theo in het bootje: "they 'll come back", in het volste vertrouwen dat dit ook gaat gebeuren. Dit heeft te maken met de chance vs. faith discussie die Jasper hield. Theo heeft zijn hele leven al door chance laten bepalen (de dood van zijn zoontje, Jasper zegt: "he lost faith"), nu levert hij zich helemaal over aan faith, en wordt beloond. Dit verwijst naar vele bijbelverhalen van mensen die blind in god moesten vertrouwen (Mozes, Jakob, Noach)

avatar van MaxB52

MaxB52

Ithildin schreef:

Dit was mij ontgaan. Thanks.

avatar van smirnoffanovich

smirnoffanovich

ik vond het een goede film, alleen hadden ze het beter kunnen uitwerken... ik vond wel dat ze echt briljant camerawerk deden..

net een 4*

avatar van errr

errr

Net weer bekeken en het is echt een geweldige film echt waar hij is zo realisties dat het gewoon eng wordt...

Jasper = j'espère = ik hoop

avatar van starbright boy

Een stuk beter dan ik verwacht had. Knappe, boeiende en spannende film. Op het soms misschien net wat te enthousiast inzetten van filters na, visueel ook zeer interessant. Geweldig cameragebruik soms.

Het toekomstbeeld vond ik hier ook veel sterker dan bij veel andere SF/toekomst/dystoptische-films. Het verhaal wordt nauwelijks opgehouden door allerlei uitleggerige stukken. Het beeld wordt opgebouwd in het verhaal en op de achtergrond.

De film gaat vooral over hoop en zit vol religieuze verwijzingen. Het einde is in die zin het enige kloppende, het laat in het midden of de wereld uiteindelijk gered wordt, het is voor mijn gevoel verre van onlogisch de Tomorrow te zien een soort religieus visioen, misschien wel het laatste wat de moeder ziet.

Ik lees hier veel vergelijkingen met 28 days later, dat is ook de eerste film waaraan me deze film deed denken. Alleen vond ik deze duidelijk een stuk evenwichtiger.

avatar van N811

N811

mooie decoren zeg.

avatar van Riddick

Riddick

Bedankt Ithildin voor het uitleggen waar het op gebasseerd is, zeker heel interessant.

Hele mooie film met geweldige camerawerk. Goed geacteerd en een mooi en krachtig verhaal. Vond de personages fantastisch goed uitgewerkt. 4,0*

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

errr schreef:

realistisch?
nadat Julian het loodje legde, was toch de voorruit aan diggelen? next shot waren ze ff bij de kwikfit geweest zeker...

voor de rest wel goed, de moeite zeker waard

avatar van errr

errr

Mood Indigo schreef:

realistisch?

voor de rest wel goed, de moeite zeker waard

Hahaha dat was me nog geen eens opgevallen

Maarja dat maakt de film toch niet gelijk minder realistisch? (ik dacht al dt ik t verkeerd spelde )