Genre: Actie / Thriller
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Zondag om 23:20 uur op ARTE
Plot Children of Men
"The year 2027: the last days of the human race. No child has been born for 18 years. He must protect our only hope."
In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.
Enigma
Er is creatief gebruik van gemaakt en zelfs nog een stap verder gegaan. Die longtake van ik gok een minuut of 6 is geweldig en maakt tig meer indruk dan de openingscène bij SVR.
De openingscene van Saving private ryan is nog nooit overtroffen en zeker niet door deze overgewaardeerde baggerfilm.
Matchostomos
De openingssequentie van 'Saving Private Ryan' is bijzonder intens en indrukwekkend qua opzet, maar mist tegelijk een emotioneel diepsnijdende indruk, zoals dat in 'Children of Men' overduidelijk het geval is (daarbij doelend op zowel de openingssequentie als de eindsequentie).
Emotie is primair en de keuze is dan ook snel gemaakt...
Sjaako
Gisteren weer gezien en ik moet mijn mening toch bijstellen.
Geweldige film! Perfecte Sfeer! Ik heb ervan genoten!
Op sommige fronten is de openingsscène van SPR idd wel beter (vooral op auditief niveau), maar qua camerawerk is de scène hier tig keer intenser.
SeLL
heb je het dan over de scene dat ze met de baby in de armen uit dat gebouw komen?
Wat een dramatische slechte scene is dat zeg! Eerst op de vlucht slaan, zodat ze niet gepakt worden door de leger, en dan als ze helemaal omsingeld zijn door die zelfde leger, gewoon naar buiten lopen alsof er niets aan de hand is.......
Kan er bij mij echt niet. Waarom wordt er dan uberhaupt zo moeilijk gedaan de hele tijd als het ook zo makkelijk kan?
Veel ongeloofwaardiger kan je het volgens mij niet maken. En dat de cameraman er zes minuten lang achteraan holt praat het verhaal niet goed, en voor mij gaat het toch echt om het verhaal ......
In benarde situaties doe je soms de vreemdste dingen, die achteraf het beste bleken te zijn. Hier zijn ze steeds met die baby op de vlucht omdat ze bang zijn, dat deze in verkeerde handen gaat vallen. Wanneer ze eenmaal in het nauw gedreven zijn, weten ze niet meer wat ze moeten doen en zien ze dit als enige uitweg, met de hoop dat iedereen zo verbaasdzal zijn, dat ze hen met rust zal laten. Dit blijkt zo te zijn en ze kunnen enigzins ontsnappen. Was imo vrij logisch allemaal...
mister blonde
Ach kom, Gotti. Het eind was natuurlijk een groter (plot)gat, dan het gat in de ozonlaag.
iedereen was diep onder de indruk van het kind, niemand wist wat ze moesten doen etc. prima. Wanneer er vervolgens geschoten wordt en iedereen verliest plotseling alle aandacht voor de drie en ze kunnen wel heel rustig weglopen en alsnog op de boot, is dat compleet ongeloofwaardig en totaal niet logisch. De film leek erg veel op een videospelletje opeens.
Verder een prima film trouwens, die lang niet altijd om het verhaaltje gaat (@Sell).
SeLL
Ik weet niet goed wat je bedoelt... Persoonlijk vind ik verhaal het belangrijkste element van een film, maar je bent natuurlijk vrij hier een andere mening over te hebben...
sunnie1967
Ik vond het een hele mooie, spannende film. Het mag dan wel sci-fi zijn, maar ik vond hem erg realistisch...
Ik zag ergens een posting, waarin iemand zei; sci-fi is geen realiteit en als deze film dan zogenaamd realistisch was...in welke wereld zou die persoon leven?
Eh..wel..misschien niet hier in ons veilige landje...maar in Irak, Afghanistan zijn dit soort verschrikkelijke toestanden orde van de dag...
daarom is die film zo beklemmend echt en helemaal niet zo fictie..
mister blonde
Mja, kan je net zo goed een boek lezen. Vind het verhaal ook belangrijk, maar er zijn zo veel andere dingen die net zo belangrijk zijn. Spanning, emotionele binding met de hoofdrolspelers, acteerprestaties,de look van een film, individuele scenes, maar ook samenhangendheid, diepgang en zo kan ik nog een half uur door gaan. Vond in deze film nu juist het verhaaltje veel minder belangrijk.
SeLL
Dat ik verhaal het belangrijkste vind sluit natuurlijk niet uit dat ook andere elementen een film maken, en dat je inderdaad met een verhaal alleen er niet komt... Als het verhaal goed is, dan is de film pas echt goed als al die andere elementen natuurlijk ook kloppen.
Maar als het verhaal onzinnig is terwijl het zichzelf wel serieus neemt, dan is de film voor mij mislukt, ondanks eventuele mooie special effects en goede camera- en acteerprestaties.... En dat was bij deze film het geval.
mister blonde
Vond in dit geval het verhaal compleet ondergeschikt. Het ging veel meer om het uitgangspunt (zonder de verdere uitwerking daarvan in een slim verhaaltje), veel sterke individuele scenes die tegelijk het geheel ondersteunde (een nogal triestige toekomstvisie) en vooral de visuele flair (ik zag echt dingen die ik nog niet eerder zag). Daarnaast waren de acteerprestaties prima (geloofwaardig --> waardoor alles realistisch overkwam) en was de film alles behalve voorspelbaar (individuele gebeurtenissen, niet de plot op zich). Het verhaal kan me echt verder gestolen worden.
ML Webdesign
De film is net afgelopen, was een hele mooie film,
heb weinig aan te merken!
Toppertje 4 Sterren *
cales77
film zat wat mij betreft vol met onmogelijkheden, al met al wel vermaakt....daarom 3*
errr
Wat mij betreft had deze film de oscar voor beste film mogen krijgen!
xangadix
Pretty nifty scenes in deze film, maar als geheel kon hij me toch niet genoeg boeien. Het kon me geen moer schelen wat er met wie gebeurde.
Over 20 jaar is de wereld trouwens wel een vieze bende als we de film moeten geloven, gatverdamme..!
Monty
Inderdaad wel vermaakt en toch veel onmogelijkheden.
Helaas ook een erg abrupt einde. En vraag me ook af wat bloedspatten op de cameralens doen, terwijl we op dat moment niet keken door iemands ogen, of in ieder geval niet duidelijk genoeg.
En waarom zou er opeens een grote opstand komen als er iemand van 18 overlijdt, terwijl er volgens de film nog iemand van 18 leeft...
beetje aparte film, concept is goed, helaas slecht uitgewerkt, *2,5
bennie jolink
Wat een immens prullarium zeg, deze film. Het ziet er allemaal prachtig uit maar ik kan NIET bevatten waar dit over moet gaan.
mister blonde
Het ziet er allemaal prachtig uit
psycholamp
- 1960 berichten
Zeer cool filmpje. Goede sfeer, mooie effecten en goed camerawerk. Ben zeer blij dat het zich in Engeland afspeelt en niet in Amerika vol spierbundels en lekkere wijven.
veron35
Wat een verschikkelijk laag gemiddelde. Dit is de op een na beste sf film die ik gezien heb. Goed geacteerd. Orgineel, mooi en leuk verhaal. Genoeg drama. Niet te lang. Goede sfeer. Bijna perfecte film dus. In mijn top 10 en dus 5*.
Gizzmann
Geweldige film! Vreemd dat hij hier zo erg is gezakt, aangezien hij wel een best goede positie heeft gekregen in de Imdb-top 250.
Is ook een goede film voor mensen die niet houden van ontzettend futuristische SF-films (niet dat ik daar zelf echt iets op tegen heb). Avontuur/Science-Fiction zijn misschien ook wel de verkeerde genres. Drama/Science-Fiction zou beter passen. Je zou het zelfs kunnen zien als een soort oorlogsfilm, het is niet echt het thema van de film maar het voelde soms zeker zo aan. Ik raad deze film dan ook aan voor liefhebbers van oorlogsfilms als The Pianist (compleet met onderduiken). Heel stiekem krijg ik ook de gedachten dat een aantal mensen de film niet zo goed vinden omdat het niet waargebeurd is en daarom minder meeleven met de karakters (oorlogsfilms krijgen doorgaans vaak hoge cijfers). Maar deze bewering zal vast wel grote onzin zijn.
De opzet van de film is erg realistisch en ik vind dat ze op dit gebied ook erg geslaagd zijn. Zou het zo allemaal geloven. Ja, er zitten wel wat onwaarschijnlijkheden in (zijn eigelijk allemaal al genoemd bij de voorgaande berichten), maar die zitten allemaal niet in het feit dat het zich in de toekomst afspeelt.
Om het allemaal realistisch te laten ogen is er weer eens gebruik gemaakt van de handcam-achtige manier van filmen, een techniek die wel vaker word toegepast (vind het altijd een beetje raar, toch lijkt het wel te werken). Best sterk gefilmd allemaal, er zitten een paar erg mooie shots in en de lange takes waren uitstekend uitgevoerd. De ontsnapping uit de boerderij naar de auto had op de een of andere manier een erg goede sfeer, al was ook deze best onwaarschijnlijk. Hoe kunnen ze nou niet gezien worden?
Acteerwerk vond ik erg goed, de muziek werd goed en orgineel gebruikt en er werden best interessante wendingen genomen. Ook wist de film mij vaak te raken en dit alles zorgt voor een ontzettend dikke 4,5. Misschien ooit zelfs nog een halfje hoger.
king16
- 1904 stemmen
Wil deze echt graag zien, blijkbaar DE film als je een beetje van symfonische/progressieve rockmuziek houdt
Oh ja? Hoezo dat dan?
Ik houd best van progressive rock, maar zie niet wat het met deze film te maken heeft.
Matchostomos
Omdat namen als Deep Purple en The Libertines opduiken in de soundtrack.
Daarnaast natuurlijk de verwijzing naar het album 'Animals' van Pink Floyd.
Cuaron heeft duidelijk smaak.
swankel
dat soort meesterlijke muziek maken ze inderdaad niet meer. Tegenwoordig heb je geen child in time meer. Ik vind het in ieder geval heel vet dat Cuaron die verwijzing erin heeft gestopt.
Ja, lekker progressief Deep Purple anno 2007.
veron35
Deze discussie is meer iets voor musicmeter. Ik zat op mijn kamer in een vakantie huisje wat heel erg doorklinkt te kijken. Mijn vader hoorde Deep Purpel vanuit de huiskamer en kwam toen gelijk mijn kamer binnenstormen.
Gizzmann
Daarnaast natuurlijk de verwijzing naar het album 'Animals' van Pink Floyd.
Kwam ik pas achter bij het lezen van de imdb-trivia.Tja, ik versta automatisch iets anders onder prog- en symforock.

Dystopische film 'Children of Men' van Alfonso Cuarón is vanavond te zien op televisie

In de ban van de geprezen bioscoopfilm 'Civil War'? Dan zijn deze films waarschijnlijk ook iets voor jou

In de ban van 'The Last of Us' op HBO Max: Vijf films die je vast kunt waarderen

Cidade de Deus
Drama / Misdaad, 2002