Genre: Actie / Thriller
Bekijk via CANAL+
Bekijk via SkyShowtime
Zondag om 23:20 uur op ARTE
Plot Children of Men
"The year 2027: the last days of the human race. No child has been born for 18 years. He must protect our only hope."
In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.
missl
Ik vond deze film niet zo interessant. Teveel schieten en het verhaal kon me niet echt bekoren.
Wel goed geacteerd dus toch nog 2 sterretjes.
hinie
Visueel gezien is deze film een plaatje. De kleuren lijken met de kinderen van de aarde verdwenen, maar vooral de man met de camera moet in de prijzen vallen. Verder zeer mooie decors. Hoe het twintig jaar in de toekomst eruit ziet weet ik niet, maar deze film lijkt technologisch gezien vrij realistisch. Erg tof gedaan, al die concept cars!
Had het niet mooier kunnen verwoorden.
Werd diep geraakt door deze film.
gondwana
Tja, ik vind wat ik vind, toch ?
En zoals ik zei, verder dan een half uur ben ik niet geraakt, eerste keer in jaren. En dat het geen misdaadfilm is avant la lettre heb ik door, maar ik heb het dus duidelijk over de sfeer, de belichting en de manier van filmen. Of gaat dat te diep voor je ?
...
Ik heb mijn beoordeling nu eenmaal gegeven op puur gevoel, volgens het hele eenvoudige criterium: hoeveel pret heeft de film mij bezorgd. Ik heb me hier niet beziggehouden met de 'objectieve waardemeters' voor het bepalen van de kwaliteit van de film.
tja, jij weet duidelijk waarover je het hebt...
maxcomthrilla
Leuke film met vooral een boeiend uitgangspunt. Niet speciaal genoeg voor een hoog cijfer omdat de humor uit Y Tu Mama Tambien vrijwel gerycycled wordt. Op zo `n gebied verwacht ik meer creativiteit. Daarbij zou de hoofdpersoon makkelijk vervangen kunnen worden door een andere acteur, waaruit ik opmaak dat hij geen meerwaarde voor mij betekende. De belevingswereld van de hoofdpersoon werd daardoor nooit de mijne.
De film scoort vooral punten op het visuele gebied. Niet altijd boeiend op dit gebied, maar soms worden bepaalde gebeurtenissen mooi in beeld gebracht. Met name de scène dat de hoofdpersoon in een busje wordt gesleurd en allemaal felle lampen op zich krijgt geworpen . Het leken eerst ongekend felle zonnestralen te zijn. 3,5*
GeeTee
Mooie film, mooi gefilmd maar geen vrolijk toekomstbeeld. Vond ook de technische details die men verwerkt had in de wereld erg leuk (zoals de snelheidsmeter die op de voorruit van de auto's wordt geprojecteerd). Naar het einde toe helaas minder boeiend. De ontknoping zie je al lang aankomen en die lange vechtscene aan het eind voegt weinig toe helaas.
Kisje
Heb deze film gekeken, vond het niet slecht, maar jammer dat Julianne Moore maar een korte rol in deze film speelde.. Deze film doet je wel nadenken over onze toekomst, natuurlijk wel zeer fictief gebracht maar toch
. Het einde vond ik maar niks na zo'n redelijk heftig verhaal...
3.5 *
TheRisingSun
Goede film met een niet al te vrolijk toekomstbeeld. Vooral de grauwheid die over de film hangt maakt het realistisch. 't Lijkt alsof de gehele wereld op zijn kop staat en er nergens rust is, maar overal gevochten wordt onder de mensen.
Owen zet samen met Claire-Hope Ashitey (Kee) een goed duo neer. Ook Caine is op zijn best, maar evenals Moore te kort in de film. Ik verbaasde me over de snelle dood van Moore. Ik kreeg het gevoel dat ze daar net zo goed een onbekende actrice voor in de plaats hadden kunnen zetten. En dan misschien nog iemand met een Engels accent ook. Dat had Moore namenlijk ook niet. Misschien had Moore deze rol deze rol niet eens aan moeten nemen. Ze kan toch veel meer als wat ze hier mocht laten zien! Maar goed, dit terzijde.
Het is een intrigerende film, die je laat hopen dat het voor ons heel anders zal gaan lopen als dat in de film het geval is!
Jointz
Een film die eigenlijk nergens echt in uitblonk. Hier en daar een paar mooie omgevingen, maar toch heel erg veel kleine foutjes in de film.
Wat is de reden van de chaos en het overeindblijven van alleen Engeland?
op een paar kleine gadgets na is er nergens te merken dat we dik 20 jaar verder zijn, zelfs auto's die nu rondrijden rijden ook in de film gewoon rond.
Hier en daar een plasmascherm op een gebouw en dat was het dan wel weer.
Nee, geen bijzondere film dus, en daarom 2*
otherfool
Een film die eigenlijk nergens echt in uitblonk.
Ook niet in camerawerk?
cornelis
Wat is de reden van de chaos en het overeindblijven van alleen Engeland?
Wie zegt dat dat het geval is?
Cinematografisch is de film natuurlijk onbetwistbaar bijzonder.
Madecineman (moderator films)
Hier en daar een plasmascherm op een gebouw en dat was het dan wel weer.
Bekijk eens foto's uit 1987, zal verassend herkenbaar voor je zijn! Je mist wat kleine gadgets (Ipods, mobiele telefoons, laptops bv) en zelfs de auto's die toen rondreden zullen erg herkenbaar zijn (en sommige types rijden waarschijnlijk nu nog rond, mijn ouders hebben bv al een VW Golf uit 1987
)... Het is echt niet zo dat de wereld in 20 jaar onherkenbaar verandert (in films dan vaak weer wel trouwens...)
Olaf K.
Inderdaad. Wanneer speelt Buck Rogers? 2006? Zou me niet verbazen. Cool dat ik niet in zo'n stretch-pakje hoef rond te lopen...
Groenie
Hele vagen en aparte film.
Vond hem wel ok, maar geen topper.
Wel mooi duister gefilmd.
First Angelus
Trouwens, de mens heeft het opgegeven om nieuwe dingen te maken en te ontwerpen.
Zoals Owen zei in de film: "It doesn't matter anymore, it'll all be over in 50 years."
Ik weet het niet, maar ik zou toch ook niet meer zeer actief zijn als al een aantal jaar geen baby's meer geboren zijn en de Apocalyps in aanzicht is.
Tarkus
Hier had ik wel meer van verwacht.
Clive Owen, Julianne Moore en Michael Caine in één film, dat zou toch vonken moeten geven, maar helaas.
Terwijl Clive Owen de ganse film in beeld komt heeft Moore een zeer kleine rol en ook de rol van Caine is niet groot, hoewel ze allebei wel een belangrijke rol spelen in de film.
Maar je blijft tijdens en ook na de film met vele vragen zitten.
Neen, een aanrader is deze film niet.
Wel mooie locaties en decors, sterk acteerwerk ook, en een voortreffelijke soundtrack, maar dit alles kan het verhaal, waar je geen touw aan kan vastknopen, niet redden.
tukkerstein
Geen hele slechte film, maar ook niet erg geweldig. Verhaal is redelijk maar vergezocht waarom moeten ze trouwens nu met die vluchtelingen mee? Kan dat mens niet gewoon bevallen?
Acteerwerk is goed, decor is zeer goed. Camerwerk is storend, lekker schudden met de camera, is in de laatste tijd, maar ik vind het erg vervelend. Wel leuk vond ik dat sommige shots zelfs meerdere minuten duurden, terwijl ze niet saai werden
erpmans
Leuk idee, film boeide op zich wel, had er meer van verwacht toch wel. einde was n beetje plotseling , 2.5
The One Ring
Deze week wou ik de drie films gaan kijken van de drie Mexicaanse regisseurs die vorig jaar alledrie een zeer goed ontvangen film maakte. Deze films zijn uiteraard Babel, Children of Men en Pan's Labyrinth. Children of Men is de eerste die ik zie en waarschijnlijk ook meteen de beste.
Ik heb al in geen tijden meer een film van dit decennium gezien die zulke indruk maakt. Vrij onverwacht, want meer dan een simpel vermakende science-fictionfilm verwachtte ik niet. Children of Men heeft gelukkig meer te bieden.
Vooral het toekomstbeeld dat hier geschetst wordt is zeer sterk. We zijn het intussen wel gewend om zeer negatieve toekomstbeelden te zien in fictie (Brazil, V for Vendetta, Blade Runner, Metropolis, het boek Nineteen Eighty Four, etc.), maar van al deze toekomstbeelden is die van Children of Men de beangstigendste en ook zeker de geloofwaardigste. Dit omdat Cuarón er niet voor koos om er veel typische sci-fi elementen in te stoppen, maar de wereld van 2027 erg op die van ons te laten lijken. Het klinkt misschien gek, maar de film deed me meer denken aan een mix tussen de Saving Private Ryan (diens openingsscène vooral) en La Battaglia di Algeri dan aan iets als V for Vendetta.
Chidren of Men is ook een genadeloos spannende film, zeg maar gerust beangstigend. Veel situaties die we zien doen denken aan gebeurtenissen uit de geschiedenis na 11 september 2001 en Cuarón gebruikt de angsten die sindsdien heersen voor zijn spanning. Maar er is meer. Er heerst namelijk het gevoel dat elk personage elk moment gedood kan worden en zo hoort het in een film als deze, maar je ziet het heel weinig. Het is sowieso geweldig hoe personages geïntroduceert worden en vervolgens weer verdwijnen in deze film. Ze worden namelijk nauwelijks geïntroduceert, maar ze verschijnen plotseling. Wie ze zijn ontdekken we later wel. Maar de momenten waarop ze uit de film verdwijnen voelen telkens weer als een klap. Vooral doordat het zo plotseling gebeurt. De manier waarop Miriam bijvoorbeeld plot uit de bus gehaald wordt en we nog net door het raam zien dat ze een zak over het hoofd krijgt. Het heeft iets gruwelijks.
De hele film is gewoon een achtbaanrit. Het raast voort en voort en voort en voort, met nauwelijks tijd om stoppen. Het gaat steeds sneller. De cinematografie is dan ook weergaloos, met een aantal complexe en zeer lange shots die je helemaal in de film houden. Ik las op IMDB dat de langste shot iets meer dan 6 minuten duurt. Het lijkt langer. In ieder geval zat ik zo goed in de film dat ik haast de krachtproef van Owen meevoelde. Om elke hoek weer een nieuwe verassing. De film komt heel af en toe tot rust, maar deze scènes zijn minstens net zo goed als de actiescènes. Denk maar aan de scène waarin Owen ontdekt dat Kee zwanger is, de bevalling en de scène waarin Owen en Kee met de baby langs een hele groep mensen lopen. Magisch! En dat zonder dat het ergens overgedramatiseert wordt, wat makkelijk gekund had. Het einde is ook zeer passend.
Cuarón snijdt nogal wat moeilijke thema's aan van onze tijd. Maar ook hierin weet hij gemakkelijke valkuilen te ontwijken. Zo komt het nooit over alsof hij met zijn vinger wijst op onze fouten. Geen boodschap wordt geforceert. Ook komt het niet over alsof hij teveel pretenties heeft. Cuaróns' toekomstbeeld lijkt vooral te bestaan uit angst en wanhoop. En toch gaat de film daar niet over. Children of Men gaat over hoop. Niet veel hoop, maar hoop niettemin. Ergens aan het begin van de film zegt Owen, voordat hij weet dat er een zwangere vrouw is, dat zelfs al zouden de mensen weer kinderen kunnen krijgen, de Aarde toch al reddeloos verloren is, zo slecht als de zaken er nu voor staan. Ergens heeft hij gelijk, maar zodra hij de zwangere Kee ziet krijgt hij ineens hoop. Waarom weet hij niet. Ik snapte precies wat er in hem door ging. Een zwangere vrouw kan niet de hele mensheid redden, maar kan wel hoop geven in een situatie als deze. Erg geloofwaardig gebracht, al kan ik me voorstellen dat niet iedereen dat zo zal zien. Owens' situatie in de film vanaf dat moment lijkt uitzichtloos, maar we snappen dat het 't waard is om voor te vechten.
Cuarón is voor mij nu een gevestigde naam en ik zal eens snel naar Y tu Mama Tambien gaan kijken. Tot dusver kende ik de man alleen van de derde Harry Potterfilm, wat ik al de beste in de reeks vond door de goede regie. Maar de man kan duidelijk meer dan Harry Potter. Benieuwd wat hierna komt. Hoe dan ook, Cuarón heeft de beste, spannendste, aangrijpendste, mooiste en interessantste film van de laatste paar jaar gemaakt. Minder dan 5 sterren kan ik er niet voor geven. Jammer dat de film hier zo relatief laag scoort. Ik zou verwachten dat meer mensen hier het geniale in zien. IMDB is beter wat deze film betrefd.
Pieter Montana
Minder dan 5 sterren kan ik er niet voor geven.
Krijg enorm veel zin, na je review, om deze eens te verhogen naar 5*
Hoe vond je Clive Owen trouwens? Was jij het niet die zei dat hij je nog niet heeft kunnen overtuigen?
Kijk maar eens Gosford Park (5*) en Closer (4.5*), dan zal je snel merken dat het één van de beste acteurs is van de laatste jaren.
The One Ring
Oh ja, Clive Owen. In king Arthur vond ik hem zeer zwak en in Sin City ook niet meteen fantastisch. In Inside Man viel hij me voor het eerst positief op. En hier, in Children of Men, is hij gewoon heel sterk. Niet zozeer meteen de beste rol ooit, maar hij weet de film prima te dragen. Nog beter: hij houd zich prima staande naast Michael Caine, een van mijn favoriete acteurs. Prima werk van Owen dus
Nog een kleine vermelding die ik vergat: de briljante openingsscène! Je zit er meteen in.
extasis
goed camerawerk,leuke effecten maar het verhaal stelt niks voor en het einde is gewoonweg belachelijk.............. 2*
wegkijker niet meer niet minder
gondwana
Krijg enorm veel zin, na je review, om deze eens te verhogen naar 5*
ik kon hem pas smaken na Inside Man, en nu zeker in Children...
Gosford park nog niet gezien echter.
jow jow
jaspertje3
Oooh en wat heb ik genoten van die scene van een minuut of 6 in 1 camerashot genomen! Fantastisch! Wat een timing heb je daar voor nodig!
Verder erg goede film, fantastisch camerawerk en goed geacteerd. Ook aanrader, kijk eens naar de extra's op de dvd.
wallie550
WOW wat een film geweldig!!!
zo'n verhaal hat ik nooit kunnen bedenken alleen vond ik het einde een beetje slap omdat je niet wist hoe het afliep dat moest je er zelf maar bij verzinnen geweldige film lekker veel schieten goed geacteerd Ik heb genoten
EEn dikke 5*****!!
Flipman
Een voorzichtige vier punten. Ik vond de film goed geacteerd, het had een prachtig uitgangspunt, hij was spannend, op de production design/art direction was al helemáál niks aan te merken, alleen had men wel iets dieper op de situatie in mogen gaan. Ik snapte alles wel, daar niet van, maar ergens bleef het een klein beetje oppervlakkig. Misschien stoor ik me daar helemaal niet meer aan als ik hem voor de tweede keer zie, want wat er niet verteld wordt, krijg je natuurlijk wel te zien. En inderdaad, de manier waarop je het einde zelf moest invullen, jammer! Hopelijk komt er een vervolg
!
!
Ik hoop dat er geen vervolg komt. Het einde is juist ongeloofelijk sterk zoals het is. En zo open is het ook weer niet.
Ik snap ook niet wat er zo oppervlakkig aan deze film is. De film bewust het een en ander open voor eigen interpretatie, maar er zit inhoudelijk wel veel in.

Dystopische film 'Children of Men' van Alfonso Cuarón is vanavond te zien op televisie

In de ban van de geprezen bioscoopfilm 'Civil War'? Dan zijn deze films waarschijnlijk ook iets voor jou

In de ban van 'The Last of Us' op HBO Max: Vijf films die je vast kunt waarderen

Cidade de Deus
Drama / Misdaad, 2002