• 9.377.664 stemmen

Geregisseerd door: Alfonso Cuarón

Met onder meer: Clive Owen, Julianne Moore en Michael Caine

Releasedatum: 26 oktober 2006

Plot Children of Men

"The year 2027: the last days of the human race. No child has been born for 18 years. He must protect our only hope."

In de nabije toekomst wordt de wereld geplaagd door een totale onvruchtbaarheid van het menselijk ras. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren. Dan komt het schokkende nieuws dat de jongste persoon op aarde - die achttien jaar is - gestorven is. Er ontstaat complete chaos, en een voormalig revolutionair wordt ingeschakeld om de meestgezochte persoon op aarde te beschermen: de laatste zwangere vrouw.

avatar van MrAmsterdam

MrAmsterdam

Children of men.. mmm.. weet niet zo goed wat ik er van moet denken.

Camerawerk vond ik (persoonlijk) erg goed... lange scenes gefilmt.. Clive Owen die (natuurlijk) weer een goede rol neerzet.

Het verhaal gaat over een zwangere vrouw.. de laatste op de wereld dus over de "irritante" zwangere vrouwen in deze film mag ik niets zeggen want daar gaat het over.. normaal vind ik ze nogal irritant, vooral in horror films.

Deze flick vond ik uiteindelijk toch wel goed, lekkere schietscenes en een paar mooi gefilmde explosies. Toch geef ik deze film maar 3*

Petje af voor Clive Owen, maar overall gemiddeld.

avatar van Steven Taylor

Steven Taylor

iedereen was nogal enthousiast over deze film, ik vond hem nogal vaag. Vooral het eerste gedeelte. Later werd er wel meer duidelijk natuurlijk.

mmmm ik weet het nog steeds niet, maar vooruit ik geef 'em toch nog 3 sterren voor het wel mooie camera werk en orgineel script

avatar van AmezorC

AmezorC

Wat een ontzettend "wazige" film.

Wazig verhaal, matig acteerwerk en ook de opnames

waren niet sensationeel.

Persoonlijk: met moeite een ½ ster.

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Het is "gewoon'' science fiction, niets is wazig het is blijkbaar gewoon niet jouw genre. De film is erg origineel er wordt goed geacteerd en het is geweldig gefilmd. Ik ben het er wel mee eens dat het einde van deze film een stuk beter had moeten zijn, hierdoor **** anders zeker nog een halve erbij.

avatar van Macmanus

Macmanus

Cuarón heeft het, maar het script niet.

Slecht is de film zeker niet. Maar ik vond het toekomst beeld toch iets wat oppervlakkig. Om 1 of andere reden krijgen mensen geen kinderen. En gaat het allemaal niet echt goed met de wereld. En als het niet goed gaat krijg je al snel mensen in kooien. Die door bozen soldaten worden bewaakt want ze zijn illegale immigranten. Want dat is het lijntje met de tijd van vandaag, want het westen heeft het niet zo op zijn immigrantjes. Dat hebben we in de toekomst nog minder. Ja, we gaan ons bezig houden met immigrantjes wanneer het wel heel kut gaat met de natuur en het voortbestaan van de mensheid. Ik betwijfel het. En daardoor had de film toch zo nu en dan een wat simpel gevoel. De laatste scène is briljant zonder twijfel. Het camerawerk is sowieso vaak sterk, helemaal eens met Jordy dat je het gevoel hebt dat je er midden in zit. Maar toch had het een mooier script verdiend, minder zwartgallig. De acteurs waren overigens ook nogal slap. Het zwangere meisje is ronduit slecht en Moore overtuigd weer niet, in het verassend korte optreden van haar.

Kleine 3.5*

avatar van tjp1994

tjp1994

mooi - origineel verhaal en goed acteer werk. toppertje

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Heeft dan niemand die enorm verlepte OS 2012 sweater van Clive Owen opgemerkt? Wat een geniaal detail was dat .

Verder snap ik niet de kritiek van de bloedspetters, dat overigens een foutje was. Als kijker ben je nog meer bewust van het ontzettend sterke camerawerk tijdens die scene.

4,5 *

avatar van Hankster

Hankster

ik kan kort over deze film zijn;

-verhaal stelde uiteuindelijk niet heel veel voor

-acteerprestaties waren meer dan voldoende, maar niet echt gedenkwaardig

-de regie was erg goed gedaan; het sfeertje en de beelden waren fantastisch.

Erg goede en vooral bijzondere film.

Was ik trouwens de enige die af en toe qua sfeer een beetje een 28-Days-Later-flashback had?

avatar van likeahurricane

likeahurricane

Een vreemde film die je wel bijblijft.
Sommige mooie shots worden afgewisseld met zeer rommelige passages.
Er zaten naar mijn gevoel meer foutjes in
naast de bloedspetters op de camera. Nadat julian is neergeschoten in de auto zie je het voorruit en de zijruiten in diggelen liggen. Vervolgens rijden ze na het bos weer met een volledig gerepareerde auto verder. Lijkt me nogal stug dat ze een carglass in het bos hebben.

Desalniettemin toch een aardige film. Deed me af en toe qua beelden aan "the return" van Andrei Zvyagintsev denken.

swankel schreef:

Jij weet het wel allemaal weer uit te leggen he?

Dat heb jij helemaal goed.

avatar van swankel

swankel

Uhum dat was sarcastisch bedoelt.

swankel schreef:

Uhum dat was sarcastisch bedoelt.

Duh

Enigma

Het valt mij altijd weer op dat over een film die gewoon niet zo goed is er altijd van die zogenaamde slimme mensen (van die namaak Goderietjes) er dan een draai aan gaan geven zodat het toch een hele goede film word wees eerlijk het is gewoon geen goede film.

Een 0.5 voor de moeite.

avatar van Wouter

Ik ben eerlijk en vond het heel goed.

Wouter schreef:

Ik ben eerlijk en vond het heel goed.

Laat me raden het camerawerk zeker ?

avatar van Wouter

Dat was heel goed, inderdaad. Geweldige regie, mooie rol van Caine en interessant gegeven.

Wouter schreef:

Caine heeft inderdaad een leuke rol dat is het enige lichtpuntje.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

En het camerawerk toch

feanaro surion schreef:

En het camerawerk toch

Super Caine super camerawerk super origineel verhaal 0.5

avatar van mfaut

mfaut

Ik heb de film zojuist gekeken. Het eerste uur is het allemaal nogal wazig vind ik. Je vraagt je al snel af waar het verhaal naar toe gaat. Het tweede deel van de film als je in de gaten hebt waarom het gaat word er flink wat afgeschoten en opgeblazen. Ik weet niet of het ligt aan het feit dat dit niet zo mijn genre is of dat het gewoon een matige film is. Dit is iets wat ieder voor zich zal moeten bepalen. Ik vond de goede momenten in deze film erg mager en kan er dan ook niet meer van maken dan 2,5 sterren, maar ieder zijn eigen mening uiteraard.

Ik zou deze film niet in de bios hebben willen zien. Dat was zonde van het geld geweest.

avatar van mitch3ll

mitch3ll

Hankster schreef:

ik kan kort over deze film zijn;

-verhaal stelde uiteuindelijk niet heel veel voor

-acteerprestaties waren meer dan voldoende, maar niet echt gedenkwaardig

-de regie was erg goed gedaan; het sfeertje en de beelden waren fantastisch.

Erg goede en vooral bijzondere film.

ik ook zelfde sfeer en doorgeslagen mensen

maar zit nu met nog meer vragen als waarmee ik de film begon

2 * voor de moeite

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Ik weet ook niet echt wat ik met deze film moet; ik kan me daarmee aansluiten bij de meeste reacties. Na hem net gezien te hebben was ik zeker onder de indruk, maar het slappe einde en de vervelende moraliserende boodschap die in de film verstopt zat heeft me doen twijfelen. Vooralsnog houdt ik het op 3,5* vanwege de beelden en de spanning. Maar dit gaat waarschijnlijk omlaag als ik hem nog een keer kijk.

avatar van NightWish_NL

NightWish_NL

De film ziet er mooi uit. Er zitten een paar goede actiescenes in en de toekomst is mooi opgezet.

Het uitzetbeleid dat NL heeft gevoerd de afgelopen jaren is toch voorbeeldig als je dat vergelijkt met de opeengedreven illegalen zoals dat in deze film gebeurd.

Kortom een soort apocalyptische 2e wereldoorlog setting. Het verhaal was niet geloofwaardig, maar het is leuk opgezet. 3,5*.

avatar van martenaria

martenaria

waar moet ie dan in gods naam naartoe met dat kind en die vrouw!!!???

En dat er ook echt mensen zijn die deze film snappen. Waarom moet die zwangere vrouw dandood

avatar van nickje76

nickje76

Hmm volgens mij moest die zwangere vrouw niet dood, maar wilde bijna iedere gemeenschap het kind dat ze bij zich droeg. En ze kwam voor zichzelf en het kind op.

Op zich een grappig verhaal. In het begin wazig (zeker als je hem in de nachtdienst kijkt), maar als het verhaal op gang komt is het wel leuk bedacht. Ik vond de acteerwerk rederlijk, maar de camerawerk heel goed gefilmd. Zeker de belichting in sommige scenes heel goed! Voor een SF-film zeker geen slechte film. Ik ken slechtere SF-films!

avatar van Bartel

Bartel

goede film, orgineel verhaal alleen het einde had wel wat beter gemogen wat mij betreft

avatar van SiSsY bOY

SiSsY bOY

Mmmm, imdb top 250 materiaal. Ik kan er persoonlijk niks mee. Op het camerawerk en de acteerprestaties valt niks aan te merken maar het verhaal is me te wazig. 3*

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Niet echt mijn genre maar het boeide me wel. Vooral het sfeer en de camerawerk waren top. Het verhaal was ook best origineel, de film was op sommige momenten wat saai maar bleef spannend tot het einde..

avatar van The Eye

The Eye

Bij het bekijken van de film dacht ik dat dit het debuut was van de regisseur, maar nee. Er zaten namelijk enkele debuutfoutjes in zeg maar, zoals de inconsistentie van de muziek en scenes die mijns inziens te lang gerekt werden doordat er een mooi liedje op de achtergrond speelde. Echter wel King Crimson en dan ook nog es een van mijn favoriete nummers van die band . Ik kon dus ook niet echt opletten tijdens dit nummer. Over het algemeen veel mooie muziek in de film.
Verder zaten er wel erg veel ideeën in de film. Maar goed het gaat uiteindelijk om het resultaat en dat resultaat mag er best wezen vind ik. Het uitgangspunt is best boeiend, de uitwerking is goed gedaan. Hoewel het toekomstbeeld enkele hiaten in technologische vooruitgang laat zien, zijn de sociale ontwikkelingen beter uitgewerkt. De oorlogsscene aan het eind was wel gaaf uitgewerkt. En het gebruik van handcam en leuke camerapunten vond ik ook verfrissend in de hedendaagse high-tech gelikte pan en crane zoetfilmerij.

Ik weet niet of dit volledig hollywood is, daarvoor was de film toch wel te rauw denk ik en het ontbreken van de plichtsgetrouwe hollywood-zoen en een stervende hoofdrolspeler tillen de film net naar een hoger plan. Ik geef uiteindelijk 3,5*, de schoonheidsfoutjes voorkomen hoger, maar verder was dit een prima film.

avatar van Elboo

Elboo

Aaaaah ik weet niet hoor

tegen die tijd kunnen we vast zonder vrouwen kinderen 'krijgen/maken' dus het verhaal komt ongeloofwaardig op me over. Als je dat terzijde stelt mag het er best wezen afgezien van het ietwat slap/teleurstellend eind..