Genre: Horror / Thriller
Speelduur: 85 minuten / 100 minuten (unrated director's cut)
Geregisseerd door: William Brent Bell
Met onder meer: Frankie Muniz, Jon Foster en Samaire Armstrong
Releasedatum: 3 augustus 2006
Plot Stay Alive
"You die in the game - you die for real."
Loomis hangt op een avond verhangen aan het plafond, het vreemde is dat hij in het spel Stay Alive op precies dezelfde manier is gestorven. De vrienden van Loomis weten het spel Stay Alive te bemachtigen maar wanneer er precies hetzelfde gebeurt met een van de vrienden van Loomis komen zij erachter dat het spel is gemaakt voor een reden. Zo komen zij in aanraking met het legendarische verhaal over de vreemde vrouw 'The Blood Countess' en komen zij allemaal aan de beurt om te sterven.
Hutch
Loomis Crowley
Rex
Sarah
Die Hard,Willis
Er zat ook inderdaad bijna geen spanning in maar ik vond de game-real life scenes heel goed en interessant gemaakt..
Het acteerwerk vond ik ook niet echt tegenvallen dus al met al een redelijk leuke film.
Mary_Shaw
Kan iemand mij uitleggen wat dat nou is met die rozen ik snap het niet echt
dvdfreak123
Goeie film niet echt overtuigend verhaal maar veel spannende stukken in de film
CycloneXXL
Kan iemand mij uitleggen wat dat nou is met die rozen ik snap het niet echt
Dat wordt ergens (in het begin geloof ik) uitgelegd... In ieder geval zijn die rozen voor bescherming.
Echt originele, harde film over een groep gamers die het computerspel Stay Alive toevallig in handen krijgen en het gaan spelen. Zoals ze in het spel sterven, zo sterven ze ook om de beurt in real life. Er rust dus een vloek op. Best harde film en wat ik zo leuk vond is dat ze veel beelden zag van dat computerspel, waarna ze overspringen naar die zelfde beelden in het echte leven. Aanradertje voor de horrorliefhebbers.
s0062423
start heel sterk, maar naarmate het verhaal vordert zakt het steeds dieper en dieper in. Jammer, hadden ze wel iets van kunnen maken
Schiedammer
Gewoon een middelmatige film die door zijn korte speelduur best aangenaam is om te kijken. Verhaallijn is dom en simpel met veel onwaarschijnlijkheden maar omdat de beelden mooi geschoten zijn stoor je je eigen daar niet aan ( ik tenminste niet). Ik vond het ook niet echt een horror om op het puntje van je stoel te zitten maar toch had de film wel wat. Geluid op dvd was trouwens heel goed. Het geluid kwam van alle kanten op je af en dat is wat ikzelf altijd welpositief vind als ik naar een horror zit te kijken. Je krijgt dan een soort beklemmend sfeertje. Ik vind de film zelf een voldoende waard en daarom krijgt de film van mij 3*.
Lad
Redelijke horror...Enkele schrikmomenten.
Ik moest toch af en toe slikken, het was ook lekker origineel...
JoleneWatchesYou
Ook al een tijdje geleden dat we deze gezien hebben, maar elke keer hij in de PrimeCatalogus staat bekijken ik en mn vriend hem. Ook wij vinden deze film verrassend goed. Raar dat deze niet zoveel bekendheid of vervolgen heeft. Erg goede film! Jammer dat dit spel niet echt bestaat! Of tochh?
4,5'tje!! X
Don_Mat
Goeie film. Bevat wel een gruwelijke fout! Wanneer die ene irritante gast wordt aangereden door die koets. Dat ziet er niet uit. Dat waren echt special effects van de super nintendo. Verder goed in mekaar geflanst
Lad
Die poster past toch niet echt bij deze film ofwel...
Tonypulp
Zou inderdaad een andere poster doen, vind deze wat beter..
Of die (Zijn beide wat beter)
Triztan
Vond hem wel goed, maar hij werd steeds saaier en saaier.
Ralf81
Aardige film, denk met name interessant voor de gamer/gamesliefhebber. Film wekt goed de spanning op, vooral door gebruik van een grudge-achtig geluid!
Nomak
Wat een prul, dit moet dan het verhaal van de bloedgravin Elisabeth Bathory voorstellen??
homie
Hallo iedereen, ik heb gisteravond met een paar vrienden deze film bekeken, hij was echt mooi en bleef van het begin tot het eind spannend! Ik geef deze film een 4,0.
lagaiske
Opnieuw een ondermaads tienerslasher filmpje maar dan nu via een geest in een dodelijk videogame.
De moorden zijn slecht uitgewerkt en verre van origineel.
En wat doet die eikel van malcom in de middle in deze film???
Deze had waarschijnlijk met een sterke cast groter budjet en een beter uitgewerkt verhaal heel wat interresanter geweest.
X.MagnuM
Ik vind dit een erg orginele film
De game beelden waren ook cool.
Alleen het einde viel een beetje tegen, dat had wel beter gekund!
davincstyle
Ik vond hem erg tegen vallen
Ik vond het niet eng eerder rond uit saai ik had wel wat meer spanning verwacht
Ik vond het acteer werk ook niks aan
Ik vond het verhaal ook niet spannend genoeg ik had op wat meer spanning gehoop de ring vond ik wel goed
Ik vond het verhaal te lang dradig
Ik vond het erg saai en viel dus bijna in slaap dus deze film verdient een dikke vete 1,0
Haha jij hebt dus geen verstand van films.
Ik ga hem vanavond kijken
flipflop
slappe film. Snap niet waarom iedereen hier nou zo enthiousast over is. Ik vond het acteerwerk niet verbazingwekkend, het verhaal sloeg helemaal nergens op en sommige special effects waren echt dramatisch (de koets). Verder probeerde de film het wel, maar wou het op begeven moment net te veel elementen in een film stoppen. (waarom nou weer die spiegels? De film heet Stay Alive, niet Mirrors:S)
het feit dat een paar van mijn vrienden tijdens de film de veronica-gids gingen lezen zegt wel iets over hoe boeiend de film was:P.
Het enige echt goede van dit filmpje vond ik de ingame beelden, maar dat zal komen doordat meesterbrein Cliffy B die heeft gemaakt (die gast die Gears of War heeft bedacht)
Marinawren
zeer leuke film. Ik vond de verhaallijn leuk voor een avondje bankhangen.Het is altijd leuk om frankie muniz te zien. Ik kreeg rillingen van de feit dat de 'the blood countess' echt heeft bestaan.
Piraat
Stay Alive is beter dan het algemeen gemiddelde doet vermoeden.
Ik verwachtte er zelf niet veel van, maar moet toegeven dat ik toch af en toe op het puntje van mijn stoel zat. De film bevat goede schrikmomenten en weet je te laten verrassen. De cast kon beter maar stoort niet en de effecten vallen ook mee. Spannend is het niet echt, maar toch zit je de hele film met dat "wat gaat er nu gebeuren"-gevoel.
Overigens kon ik ook leven met het einde, al is het misschien wel wat voorspelbaar.
3 sterren, aanrader voor horror-liefhebbers, toch wel.
horrorfreak23
Ik vond deze bvest goed. Heb hem graag bekeken. Een aanrader voor een filmavondje
Minority_Check
hoe zat het nou met frankie muniz's rol
hij ging toch dood(er stond duidelijk op de scherm game over) waarom kwam die terug op het einde ? ik heb tien keer zitten terugspoelen ik snap het nog steeds niet
verder vond ik de film best wel leuk, de moorden hadden ze van mij mogen laten zien in real life in plaats van in de computer (op de computer zag het erg nep uit)
één ding wat ik erg leuk vond op het einde was wat je deed in het spel gebeurde ook in het echt (ik heb het niet over de moorden) maar bv. over de breekijzer en de sleutel waarmee de deur open ging
daarom een 3*
ik wil wel meer van zulke films zien
RickZ
Mooie horrothriller, beredeneerd vanuit een PC-game. Vooral het begin en het eind bevat lekkere creepy schrikmomenten, tussenin is het redelijk standaard allemaal. Zeer de moeite waard voor de horrorthriller fans.
Ice_Princess
hoe zat het nou met frankie muniz's rol
daarom een 3*
ik wil wel meer van zulke films zien
Omdat: hij in een rozenstruik was gevallen, en rozen houden je in leven
Minority_Check
Omdat: hij in een rozenstruik was gevallen, en rozen houden je in leven
oké waarom stond er dan in/op de laptop 'game over' ?

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix