The Invasion (2007)
Met onder meer: Nicole Kidman, Daniel Craig en Jeremy Northam
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 25 oktober 2007
Plot The Invasion
"Do not trust anyone. Do not show emotion. Do not fall asleep."
The Invasion vertelt het verhaal van een geheimzinnige epidemie die het gedrag van mensen verandert. Een psychiater uit Washington, D.C. (Nicole Kidman) ontdekt dat de oorsprong van de epidemie buitenaards is. Vervolgens moet zij vechten om haar zoon te beschermen, die de sleutel waarmee een dreigende invasie gestopt zou kunnen worden, in zijn bezit zou hebben.
Carol Bennell
Ludmilla Belicec
Autumn
Yorish
Mischa
Om de een of andere reden is deze film het nét niet. Met het verhaal is natuurlijk niets mis (zie eerdere discussies over de oudere versies), en op sommige momenten is de film best wel spannend. Toch had ik gedurende het kijken de hele tijd een gevoel van 'nou en?' Het deed met uiteindelijk allemaal vrij weinig wat er met de personages gebeurde.
gauke
"Een allegaartje", las ik ergens. Dat klopt. De duistere film is en mengelmoes van genres en slingert en sleept zich van scène naar scène. Keer op keer worden de vaart en de intensiteit er volledig uitgehaald. Nicole Kidman rent, lijdt en huilt. Jammer.
NightSpirit
Goeie "beklemmende" film, die eindelijk niet zo cliche is in z'n genre. Ik heb echt een aantal keer op het puntje van mijn stoel gezeten, en dat is lang geleden. Het verhaal en de film ademde echt een "freaky" sfeer uit!
Queno
Een onwaarschijnlijk faalachtige keuze van Hirschbiegel (bekend van meesterwerk Der Untergang), Kidman en Craig in dit wangedrocht waar een huidschilferachtige epidemie zombies maakt van mensen, waar je metafoorbetekenissen aan kan geven als AIDS of het HIV-virus. Een film met gebrek aan originaliteit, waarin zo weinig zit dat zelfs bekende koppen van Kidman en Craig geen chemie met elkaar kunnen opbouwen.
Miekeey
Aardige film, gewoon lekker voor als je, je verveelt.
Goed geacteerd, waarbij ik me vaak nogal kan ergeren aan kindacteurs viel het me hier allesinds mee.
Al met al gewoon een goede 'wegkijkfilm'
SaNDuTjE
Een film met een redelijk sterk begin maar daarna overspoeld wordt met clichés en ongeloofwaardigheden dat het zijn kracht al snel verliest.
Zowel Kidman als Craig spelen een vlakke rol, waarbij vooral Kidman ongewild perfect gecast blijkt voor de film en met gemak emotieloos kan spelen. Waar het begin nog wel spannend was met een aantal leuke scenes zakt het verhaal in en wordt er te veel sentiment gebruikt om het verhaal tot een goed eind te brengen. Was het verhaal wat origineler geweest en/of beter uitgewerkt dan het het misschien nog wel een kleine voldoende kunnen worden.
TragieStar.*
Als Nicole Kidman emotieloos overkomt dan heb ik volgens mij een andere film gezien.
Niet goed uitgewerkt? Hoe zou het volgens jou beter kunnen dan?
SaNDuTjE
Met emotieloos doel ik meer op de scenes waarin ze niet wil opvallen tussen de geïnfecteerden en geen emotie kan tonen. Met haar botox-gezicht is ze wat dat betreft perfect gecast.
Het begin is nog wel sterk en is de sfeer bij vlagen onheilspellend, maar gaandeweg komt de focus steeds meer op het sentiment (altijd weer een kind) te liggen in plaats dieper op het oorspronkelijke thema in te gaan. Aangezien ik wel van dit genre hou vond ik dat gewoon erg jammer.
JustMike
Mooie film met Craig en Kidman!
Goede acteerprestaties van iedereen eigenlijk. Dus een spannende film. Ook erg leuk dat Craig meespeelde. Had dat eigenlijk niet echt verwacht. Ik vond soms een beetje freaky, maarja. Daar kan je niks aan doen. Mooi sfeer vond ik zelf
Goede film!
4.0
kaztor
Zeer goede film. Duidelijk gebaseerd op Invasion Of The Body Snatchers, maar dan vanuit een andere invalshoek.
Vooral de scene met de mannequins is fascinerend: Ogenschijnlijk in orde, van binnen leeg en kil.
Goed geacteerd en heel eng. Dat lage gemiddelde verbaast me dan ook.
Number23
Kidman en Craig spelen goede rollen en het invasie-gevoel is lekker getroffen, maar de film zal niet blijven hangen
Gon1234
Ik verwachtte een film die te maken had met aliens, maar het is eigenlijk gewoon een zombie-film waarbij het woordje 'zombie' verplaatst is door het woordje 'alien', en ik denk dat niemand dat kan ontkennen.
zo is er ook weinig buitenaards aan de film, en zit er weinig diepgang in de film (je komt nauwelijks iets van het virus te weten). Ook vond ik het einde niet origineel en erg verwachtbaar. Maar daar in tegen is er wel goed geacteerd en gefilmd en zaten er spannende scenes in, waardoor de film toch makkelijk weg kijkt. Ik geef deze film een 3*
De zoveelte verfilming van de Body Snatchers en het komt bij lichtjaren niet eens in de buurt van de 1978 versie. De film begint behoorlijk zwak met een barslechte introductie van het onderwerp en de personages. Enigszins bijgekomen van het slechte begin kent de film een aardig sfeervol middenstuk, om vervolgens met een lelijke sisser af te lopen. Nee, doe mij de '78 versie maar.
Bubblez
- 2060 berichten
Spannend van begin tot eind! Twee keer gezien en nog steeds op het puntje van m'n stoel
(Heeft Craig nou mascara op?!)
pethunia
Rommelig, rare overgangen, spannend thema, maar tegelijkertijd ongeloofwaardig probleem, fijne acteurs, stom einde.. Jammer jammer jammer.
herder
Nicole Kidman is wel goed, maar helaas laat het verhaal haar in de steek. Begin was wel nog aardig, maar het werd slechter en slechter.
Angelo2
Prima thriller met een lekker sfeertje. Acteerwerk was ook in orde en hij keek lekker weg. Zal best dat het orgineel misschien beter is, die heb ik niet gezien. Ja als kind zijnde maar kan me er weinig meer van herinneren alleen dat ik hem toen best eng vond.
Tja en bij een sci-fi film zijn er nog steeds mensen die zeuren dat hij ongeloofwaardig is.
Rodger
Het begon best aardig, maar na mate de film tot zijn einde liep.. werd het steeds slechter.
Het leek erwel op dat de film op het laatst gewoon afgeraffeld werd..
2.5 **
Insignificance
Net als Invasion of the Body Snatchers uit 1978 en in iets mindere mate die uit 1956 eentje om de rillingen van te krijgen, maar dan vooral vanwege het erbarmelijke niveau dat hier wordt bereikt. Net dat wat die films zo goed maakte, een zeer zenuwachtig sfeertje, laat men hier vrijwel volledig achterwege. De dode blikken zouden het moeten doen, maar zeker het eerste half uur jakkert het maar door van scène naar scène en blijft er bijzonder weinig over van het gevoel van naderend gevaar.
De keer dat het dan even pas op de plaats maakt, wordt gebruikt voor duf geneuzel tijdens een etentje. Het wordt nog pijnlijker wanneer dat in het slot nog eens terug wordt gehaald. Stof tot nadenken dus. Nogal potsierlijk binnen zo'n dommig, routineus opgezet verhaaltje dat probeert te scoren via star power (Kidman toucheerde maar liefst ca. 17 miljoen dollar voor deze wanprestatie), een vervelend kind, een kleine romance en wat actie. Een financieel en, belangrijker nog, een creatief fiasco.
Hedgehog84
Ik kan iedereen aanraden het origineel (nog een keer) te kijken en deze film vooral links laten liggen. Het is alweer een aardige tijd geleden dat ik hem gezien heb, dus kan het nu niet verder uitdiepen. Ben dat ook niet van plan ooit te gaan doen, aangezien het niet voor herhaling vatbaar was.
Edit:
Moet ik het wel goed zeggen
Met 'het orgineel' bedoelde ik eigenlijk de versie uit 1978 met Donald Sutherland (en dus niet het orgineel
erik1677
damn! wat is die Nicole Kidman toch ook een lekker wijf.
En bovendien een voortreffelijk actrice.
En verders komt deze film ook wel lekker op de gang, maar helaas slaat hij halverwege helemaal dood.
Persoonlijk ga ik meer voor die invasion -achtige film uit de jaren 90.
Daar doet Donald shutterland ook in mee, maar is volgens mij geen invasion of the bodysnatchers wat hie boven staat.
zal hem eens gauw opzoeken
erik1677
The puppet masters met shutterland is echt geweldig
DragQueen
Ondanks de Prima acterende cast, toch niet op alle fronten een geslaagde film. De regie lijkt erg rommelig. En dat is jammer, gezien het verhaal meer potentie bezit. De sfeer en spanning waren bij vlagen nog wel goed. 2,5 Ster.
RuudC
Dat het verhaal komt uit een tijd waarin het communisme als een soort besmettelijke ziekte werd beschouwd, mag duidelijk zijn. In dat opzicht past The Invasion niet echt meer in onze tijd. Het is een wat rare film, maar deze remake (ken de Bodysnatchers nog niet, maar dat lijkt me geen obstakel te zijn) heeft wel gewoon de juiste uitwerking. Het is een heel keurige SF-horror waarin een eigenaardige sfeer heel doeltreffend omslaat in een sterke dreiging. Het kan dan misschien niet je ding zijn, maar in het creëren van de juiste atmosfeer is Hirschbiegel een ongelooflijk goede. De atmosfeer komt overeen met die van zombiefilms; prettig apocalyptisch. The Invasion is een lekker gelikt filmpje met een prettige cast. Toch gek dat deze met Daniel Craig en Nicole Kidman niet meer aandacht gekregen heeft. Misschien omdat de film net té degelijk is.
Driello
Thriller over een virus dat de aarde bereikt. mwoah....redelijk idee, weinig origineel maar goed. Sleutelscene is vor mij het moment waarop het personage van Kidman bijna door dat van Craig wordt overtuigd van zijn gelijk. Dat had cruciaal kunnen zijn, ware het niet dat haar zoon een sleutelrol speelt die haar beslissing veel gemakkelijker maakt. En daar gaat de hele film voor mij eigenlijk mis: het feit dat een moeder een keuze moet maken die zo sterk door haar liefde voor haar kind wordt beinvloed, dt de spanning van die keuze er eigenlijk nooit echt is. Dat geldt overigens ook voor de vele, e rommelige, achtervolgingsscenes die wat ver gaan en nooit echt spannend worden, maa gaandeweg de film steeds meer ruimte krijgen. Daarmee wordt het aardige idee van de film, die aanvankelijk goed opbouwt, langzaam aan om zeep geholpen. Een pluspunt in ieder geval is, dat het allemaal niet nodeloos vies en horror-achtig wordt gemaakt, waardoor het allemaal dicht bij een mogelijke werkelijkheid blijft.
Daan258
Pffff wat saai zeg, heb hem echt met moeite af moeten kijken. Saai verhaal, totaal niet spannend, special effects zagen er ook niet uit en het acteren was ook niet al te best.
speurder
Redelijke film. Kan echter niet in de schaduw staan van Invasion of the Bodysnatchers uit 1978 met o.a. Donald Sutherland (dat is trouwens ook een remake, want 't origineel is bij mijn weten uit 1956).
Met name aan het eind wordt deze film opeens afgeraffeld. Er is eigenlijk amper een spannend moment in deze SF/thriller...
blurp194
Creatief fiasco.
Ik leen de woorden maar even van Insignificance, want hij slaat de spijker daar wel echt mee op de kop. Want waar de film er wel ietwat in slaagt om het oude bekende en teveel uitgekauwde verhaal spannend te houden, is het gegeven te onorigineel - de film brengt domweg niets nieuws.
Of Kidman nou wel of niet goed speelt is dan een matter of opinion. Het is in ieder geval wel heel makkelijk om haar emotieloze blik aan de botox toe te schrijven. Dat is de prijs die ze betaalt voor haar karikaturale makeover, denk ik dan. Craig daarnaast heeft eigenlijk maar weinig scenes waarin iets van hem gevraagd wordt. Ietwat teleurstellend, want deze film was me juist aanbevolen om eens te zien hoe hij meer kan dan een James Bond smoeltje opzetten. Dat komt er wat mij betreft toch niet echt uit.
Qua filmen, cinematografie, geluid, kwaliteit van de productie is het allemaal wel in orde. Jammer dat de originaliteit zo volkomen vergeten is.

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

The Lovely Bones
Drama / Thriller, 2009

Australia
Drama / Avontuur, 2008
sleepfluremakebuitenaards wezenontsnappendokterziektevaccinebuitenaardse invasiealien infectionepidemicspace shuttlesleeping doppelgängernews reporttext messaging sirencontaminationlost son viruspsychotherapistimmunity moeder zoon relatiepillsfighting sleepstaying awake