• 9.380.400 stemmen

Met onder meer: Hayden Christensen, Jessica Alba en Lena Olin

Gesproken taal: Japans en Engels

Releasedatum: 27 september 2008

Plot Awake

"Every year, one in 700 people wake up during surgery."

De film vertelt het verhaal van Clay, een man die slachtoffer is van bewuste verdoving, dat wil zeggen: volledig bij bewustzijn maar wel verlamd zijn tijdens een operatie. Deze traumatische ervaring heeft grote gevolgen voor zijn verdere leven en dat van zijn jonge vrouw, die bovendien zo haar eigen problemen heeft.

Clay Beresford

Sam Lockwood

Dr. Jack Harper

Lilith Beresford

Clayton Beresford Sr.

Dr. Jonathan Neyer

avatar van lighthammer

lighthammer

Niet super maar zeker ook niet slecht. Wat losse elementen in het verhaal maakt het er allemaal niet geloofwaardiger op maar desalniettemin wel orgineel.

avatar van Cinemaatje

Cinemaatje

Deel dat er veel meer uit deze film te halen was geweest.

Door het principe dat hij " bij" was tijdens de operatie is een mooi gegeven (de enige getuige), zoals Stephan al aangaf.

De operatie kan gewoon lukken, bv er ging iets fout in de procedure (of ingreep van toevallig binnenkomende arts etc etc). Dan moet hij iedereen / politie zien te overtuigen dat hij " bij " was tijdens de operatie en dat het medische team fout criminelen zijn.

Daar kan je als scriptschrijver een heleboel mee doen. Dit was de gemiste kans.

Toch was het vermakelijk en stoorde de vele fouten (zoals opa paul al aangaf) mij minder.

avatar van janus

janus

ik vind het maar een slecht uitgewerkt verhaal wat nogal primitief overkomt.

Kon me geen moment boeien.

Clicheematig gebeuren.

1 ster om het gemiddelde naar beneden te halen.

avatar van Ellis85

Ellis85

ik vond dit echt een geweldige film met plotwendingen die ik alleszins in de verste verte niet zag aankomen

een 4*

avatar van Norma

Norma

Deze film is een goed voorbeeld van hoe een interessant gegeven volledig om zeep wordt geholpen.

Absurd; je maakt een film met een dergelijk afschrikwekkend onderwerp en dan verzin je een script waarin dat hele onderwerp totaal niet relevant is. De enige functie die dan overblijft is om te shockeren en toegegeven, ik heb in eerste instantie met ingehouden adem zitten kijken toen de operatie begon.

Maar toen Christensen vervolgens commentaar begon te leveren op een manier die me enorm deed denken aan Look who's Talking was het snel gebeurd met de spanning, en gedurende de rest van de film heb ik me zitten verwonderen over het feit dat men zonder dat hele gebeuren het zelfde verhaal had kunnen vertellen.

Van enige dramatische impact is ook geen sprake (maar wat wil je met Christensen en Alba in de hoofdrollen) en de geloofwaardigheid op medisch vlak is ver te zoeken.

avatar van xpookyx

xpookyx

deze film heeft me voor eeuwig bang gekregen voor operaties

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Mooie film, met een apart en boeiend verhaal.

Goede acteerprestaties.

avatar van lianne*

lianne*

Goede film, de operatie ziet er best echt uit, voor de rest niet verwachtend complot.

avatar van chimboboom

chimboboom

tot mijn verbazing vind ik het een mooie film, een beetje kort maar een mooie plotwending! ik zeg een aanrader!

avatar van opa_paul

opa_paul

Norma schreef:

Ben het er volledig mee eens. Heb dit ook al beschreven toen ik de film net gezien had. Een film waar zoveel meer in gezeten had als ze het gewoon gelaten hadden bij het originele idee. Geen onzinverhaal er omheen!

Domme film die op medisch vlak echt absurd is!

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Een film dat op den duur te cliché voor ogen hield.

avatar van Diamantje06

Diamantje06

Wat een boutfilm! Hayden Christensen moeten ze echt nooit meer voor welke film inhuren. Jumper had hij ook al goed verpest. Alleen voor de rotte acteerprestaties 1*

avatar van skoi

skoi

redelijke film !

waarom ? dit verschrikkelijke einde waar eigenlijk de film helemaal NIET mee af is als je het goed had aangepakt ! hier was zoveel meer uit te halen ! zonde ! het hele verhaal dat hij bij bewustzijn is tijdens de operatie en het einge wat hij daar aan heeft behalve helse pijn is niks want de film is af zoveel laten liggen hier !

avatar van Kisje

Kisje

Vond het zeker geen slecht onderwerp. Vooral omdat je er dezerdagen meer en meer over hoort, over het feit dat mensen ontwaken tijdens een operatie.

Toch vind ik dat dit meer fictie was, bv. op het einde dat Clay met z'n moeder zit te praten.

Ook vond ik sommige scènes in de film niet relevant. Bv. de scène van z'n vader als drugsverslaafde... Het was een beetje of the record.

Ze hadden het veel dramatischer kunnen maken.. Toen Clay de eerste keer stierf, wist ik al meteen dat de moeder haar hart zou opofferen...

3* voor de overtuigende Alba...

avatar van teaser

teaser

Je weet dat dit een spoiler is, toch?

Niet dat ik deze film zal kijken, maar desalniettemin!

avatar van Nancy1980

Nancy1980

een erg goede film, ik vindt het verhaal goed, soms wat voorspellend, maar er zitten ook zeker wendingen in die ik niet verwachtte.

Ik raad zeker aan deze film te kijken.

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Kisje schreef:

3* voor de overtuigende Alba...

Zet je berichten voortaan in spoiler.

Dat Jessica Alba uiteindelijk zo'n bitch blijkt te zijn..

Veel plotwendingen en overtuigende acteerprestaties. Wel jammer dat het zo kort duurt. Toch een aanradertje! 3,5* (dicht tegen de 4* aan).

avatar van bakkiepleur

bakkiepleur

Wat een originele film!

Had toch een compleet andere film verwacht..

Verhaal vond ik erg goed. Acteer prestaties waren goed, Jesica Alba was ook heerlijk.

Vond persoonlijk wel dat er meer drama in had gemogen om het wat minder luchtig te maken. Vooral als hij op de tafel licht en opengesneden wordt.

Er zitten inderdaad een paar fouten in achteraf maar die vallen me nu pas op omdat het verhaal erg interesant genoeg was. Eigenlijk gewoon superverast door het verhaal terwijl ik er ook al veel van verwacht had.

Einde had van mij wel wat spannender gemogen. Opzich geen slecht einde maar een paar scene's meer over hoe het verder gaat was niet verkeerd geweest.

Twijfel om 3,5/4.0 maar door de orginaliteit toch een dikke 4*

avatar van elandenburg

elandenburg

Aardig onderhoudende film, weer eens iets anders.

avatar van Kisje

Kisje

gerwinmaster schreef:

Zet je berichten voortaan in spoiler.

Dat Jessica Alba uiteindelijk zo'n bitch blijkt te zijn..

Sorry... Dacht nog altijd dat dit door MovieMeter zelf werd gedaan.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Op zich een aardige film, waarbij de plotwending verrassend te noemen was.

Moet zeggen dat de acteerprestaties tot zekere hoogte aardig waren alleen tijdens de operatie vond ik het commentaar teenkrommend.

Alsof je zo zou reageren.........

Maar een absolute voldoende door het toch wel originele script.

avatar van Banjo

Banjo

• 2038 berichten

ik ben hem nu aan het zien (ik zit op 60 min) en de film maakt toch wel wat los in mij kwaad word ik er van! ...

nou ja even door kijken

avatar van Banjo

Banjo

• 2038 berichten

and he is awake! een kort maar krachtige film waar de boodschap sterk is, vertrouw niet zo maar iedereen.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Film met een leuk onderwerp, maar helaas een matige uitwerking.

Verhaaltje begint nogal standaard, even kennismaken met de personages en dan opbouwen naar de 'climax'. Dat het verhaal niet echt weet te boeien komt misschien ook omdat het script overal tussenin hangt. Er is totaal geen sprake van een dramatische impact in het verhaal, voor een thriller is het niet spannend genoeg en om de medische correctheid kan je alleen maar lachen. Acteerwerk is wat je een beetje kan verwachten, Christensen speelt nogal saai en dufjes en Alba is vooral leuk om te zien. De film is prima uit te zien, mede dankzij de korte speelduur maar zeker geen topper.

2 ster.

avatar van Elineloves

Elineloves

Goed onderwerp dat ervoor zorgt dat je zelf na gaat denken hoe jij je zou voelen als je zoiets zou overkomen.. Verder vond ik dat er genoeg plotwendingen inzaten. De keuze van de acteurs vond ik minder, hun acteerprestaties wisten mij niet te boeien. Hayden vond ik nogal matig, alsof hij gedurende de hele film onder narcose was.

Een 3* voor het verhaal.

avatar van Noodless

Noodless

[quote]Elineloves schreef:

Ga hier mee akkoord. Maar je zag het allemaal van ver aankomen. Redelijk voorspelbaar filmpje. Niet slecht, een gemiddelde film, dus een 6/10

avatar van mikey

mikey

Een aantal interessante gegevens zijn door de film zelf om zeep geholpen. Dankzij een aantal vervelende onwaarschijnlijkheden/fantasietjes en clichematig gebruik van plottwists. Aan de andere kant was ik ook wel weer blij dat het geen afgrijselijke martelfilm werd. Daar ging ik namelijk in eerste instantie van uit.

avatar van Nohands

Nohands

Aardige film voor tussendoor.....

avatar van Ramie

Ramie

Ik vond het een erg boeiende film maar het is niet echt wat ik verwacht had:

Ik had al eens gehoord van het fenomeen 'awake zijn tijdens een operatie'... Echt een ontzettend horror-scenario!

Een goed onderwerp voor een film dus.

Het gekke is dat deze film totaal niet gaat over het 'awake-zijn'. Als dit fenomeen weg was gelaten in de film, was dat geen gemis. Het heeft eigenlijk geen enkele rol. De film draait er totaal niet om; het is echt bijzaak.

Nogal raar; het hoofdonderwerp van de film dat uiteindelijk bijzaak wordt... Je zou het kunnen zien als een enorme blunder; noem je film dan anders en omschrijf hem anders!

Toch vond ik het een leuke film; de thriller is goed. Het blijft boeiend (inclusief de plotwending) en de acteurs doen het aardig. Alba is uiteraard weer geweldig om te zien.

Kortom; het onderwerp 'Awake' is om zeep geholpen maar de film blijft staan.

avatar van annakin

annakin

ik snap niet waarom die film zo laag scoort ik was echt geboeid vooral de plotwendingen in de film vindt ik zeer verrassend en goed.. moet een beetje op gang komen... maar verdient van mij zeker 4 sterren