• 9.378.153 stemmen

Met onder meer: Alyson Hannigan, Adam Campbell en Eddie Griffin

Releasedatum: 16 maart 2006

Plot Date Movie

"An Unprotected Comedy"

Julia (Alyson Hannigan) is hopeloos in de liefde maar op een dag heeft ze toch de ware gevonden (Campbell). Voordat het huwelijk ook maar begonnen is beginnen de eerste problemen al, het bezoek aan de schoonouders, de getuige overhalen en het huwelijk plannen.

avatar van DwarreI

DwarreI

Hemelbewoner schreef:

destijds weggegaan uit de bios, slechste film ooit gezien.

Dit is voor mij ook de enige film ooit geweest waar ik de bioscoopzaal ben uitgelopen.

Het meest trieste aan dit soort films vind ik nog wel het feit dat ze niet alleen bedroevend slecht zijn maar dat er ook nog eens gigantische winsten mee gemaakt worden..

avatar van vanlok

vanlok

Hilarisch dat dit de beste film van de regisseur is.

Hierna is het alleen maar slechter gegaan.

avatar van cbokhove

cbokhove

Slechter dan slecht.

avatar van Olivia

Olivia

Wat een gruwelijke onderbroeken lol. Van de meeste grappen gaan mijn nekharen overeind staan. Een paar keer zitten grinniken.

Dit is gewoon té flauw en over het algemeen is alles waar té voorstaat niet grappig of wat dan ook.

avatar van kalehein

kalehein

Deze film is net als Disaster Movie, niet om aan te zien.

Wat een diep telleurstellende slechte grappen, die veel te flauw, veel te snel opvolgend aan elkaar geraffeld zijn.

De 0,5* is te danken aan Alyson Hannigan want zij is voor mij nog een beetje de moeite waard om naar te kijken.

avatar van huVILEub

huVILEub

Veels te veel stomme grappen op een hoopje. Te snel achter elkaar. Slechte acteurs. Het gaat helemaal nergens over. Zelfs te flauw voor een slechte komedie.

avatar van ( J )

( J )

heel knap als je je verstand zover uit kunt schakelen dat je hier van kunt genieten....wat een hersenloze zootje ongeregeld!!

een gesplashte vlieg op mijn voorruit doet mij meer dan dit...

avatar van Marki_san

Marki_san

Ik vond het een grappige parodie film...verstand op nul en lachen maar...meer is het niet dus neem het niet te serieus

avatar van Roel Bogers

Roel Bogers

Ontzettend idiote goedkope film gemaakt zonder liefde en 0,0 inspiratie. We worden voorgeschoteld met smakeloze grappen die 9 van de 10 keer niet eens grappig zijn. De personages zijn zo plat als ik weet niet wat, en het plot is ook ver te zoeken.

Al voor Date Movie was het parodie-genre helemaal uitgemolken en not-done vanaf de Scary Movie reeks, en toch... tóch moeten zo nog zo'n rotfilm maken met werkelijk precies dezelfde grappen. Deze formule is zo makkelijk en inspiratieloos hergebruikt, terwijl die al zo vaak is ge-herkauwt.

Het is dat mijn zusje deze film op TV keek en we met z'n allen beneden zaten, anders zal ik nooit zoiets kijken. Kan hier niet meer dan een 0,5 voor geven.

Of beter gezegd, ik kan hier niet mínder dan een 0,5 voor geven. Anders had ik dat namelijk zeker gedaan.

avatar van the new guy

the new guy

Best grappige. Leuke muziek en grappig sfeertje.

avatar van flipsyde

flipsyde

DwarreI schreef:

Door voor deze film een bioscoopkaartje te betalen doe je daar net zo hard aan mee.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Nog slechter dan ik verwacht had. Ik heb twee goede grappen kunnen tellen: de negerin op de motor en als je erachter komt wie haar vader is. Voor de rest is het een aaneenschakeling van sketches waarin de acteurs op totaal niet leuke wijze films nadoen. De meeste grappen komen ook uit de lucht vallen wat me doet denken dat er helemaal geen script was en ze gingen filmen als iemand dacht een leuk idee te hebben. Helaas had niemand dat. Er zitten zelfs grappen in die gewoon rechtstreeks uit de films komen die ze pretenderen te parodiëren. Dan ben je toch wel erg diep gezonken.

avatar van blablabla89

blablabla89

Ik vond de film best meevallen. Ik ken veel andere films die dan zogenaamd wel grappig zouden moeten zijn waar ik dan echt niks aan vind. Je moet inderdaad wel van de humor houden. Het is een beetje gek en droog en het gaat allemaal nergens over maar juist doordat de film zichzelf niet te serieus neemt kijkt het toch goed weg. De parodiën op de films zijn ook vrij aardig neergezet.

Als je van deze humor houdt moet je hem zeker gaan kijken. Zoniet, misschien dat je met een glaasje op er de lol van in ziet...

avatar van canciser

canciser

Wat een schandalige film, zelfs voor een parody is dit echt slecht. Humor die iedereen kan verzinnen en een verhaal wat je gewoon geen verhaal kan noemen. 1 voor deze schandalige film.

avatar van huVILEub

huVILEub

Marki_san schreef:

Ik vond het een grappige parodie film...verstand op nul en lachen maar...

Verstand op 0? Eerder geluid op 0...

avatar van gukker

gukker

DwarreI schreef:

Je moet ook nooit naar een film gaan met "movie" achter de titel (Disaster movie, Epic Movie) Das vragen om problemen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Waardeloze parodie. Hier kon ik echt totaal niet om lachen. Ook de scene met die kat kon mij niet bekoren. 0,5.

avatar van kalehein

kalehein

movie acteurs schreef:

Je bedoelt dat stukje waar die kat op de wc zit???
Een overdreven stukje onzin, dat ook nog eens veel te lang duurde. Even persen een raar geluidje en scheve blik was genoeg geweest, maar nee.... lekker "over-done"

avatar van DwarreI

DwarreI

flipsyde schreef:

Ter verduidelijking: het was niet mijn initiatief om naar deze film te gaan, ik had mijn eigen bioscoopkaartje niet eens zelf betaalt en ik zal in de toekomst ook zeker het aanbod weigeren om naar een dergelijke film te gaan.

avatar van flipsyde

flipsyde

Oke, aan je top 10 te zien klopt het inderdaad al niet helemaal dat je echt voor deze film naar de bios zou gaan

avatar van Qar

Qar

Gewoon net iets minder slecht dan Pledge This, maar eigenlijk nog steeds nauwelijk boven een 0

avatar van Elineloves

Elineloves

'' C'mon! It's just a little Jesus juice! ''

Een voorstander van romantische komedies ben ik niet. De meeste vind ik dan ook niet leuk. In Date Movie komen enkele van deze films naar voren die ik niet leuk vond. And Guess What? Tijdens het kijken van Date Movie kreeg ik wel een smile op mijn gezicht.

Neem als voorbeeld films als: 'My Best Friend's Wedding', 'Kill Bill'. 'Notting Hill' , ''Star Wars', 'When Harry met Sally' en 'The Lord of the Rings'.... en vraag je dan af hoe je deze films allemaal met elkaar kunt verbinden. Date Movie laat zien dat het helemaal niet moeilijk is. Pak een bepaalde scene uit een film, laat die vervolgens achtereenvolgend in beeld verschijnen en je hebt een nieuwe parodiefilm.

Natuurlijk zou er meer uit gehaald kunnen worden, het verhaal is dunnetjes en je weet wat er gaat komen, maar bepaalde scenes zijn absoluut de moeite waard om te bekijken. Mits je een liefhebber van dit soort films bent.

Enige wat ik me afvraag is... Wat doen films als Kill Bill en LOTR in een parodie op romantische komedie's?

avatar van dave

dave

Date Movie, het regiedebuut van Seltzer, vertelt zoals steeds een compleet onzinnig verhaal dat zich met moeite vastklampt aan zijn geparodieerde voorbeelden. Ongeveer elk verhaalelement is gebaseerd op een of andere blockbuster of spelconcept.

In een notendop: opzichtige fatsuits, pluche katten die minutenlang krijsend op een toiletpot zitten en de ene platte grap na de andere. Gecombineerd met populaire Top 40 muziek en op voorhand gefaalde, melige momenten brengt ons dat bij een dikke flop. Alles oogt amateuristisch en geen enkele vorm van humor lijkt te werken, en laat dat nou net nodig zijn om een en ander te compenseren.

Veel woorden wil ik er niet aan vuil maken. Elke seconde is er in feite te veel aan geweest.

0,50

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Grant told me you were pretty, but he didn't mention that you were flat-chested. How cute.

Minder dan Disaster Movie die ik gister zag maar toch nog best leuk. Wel is het aantal slechte grappen hier veel en veel hoger, en helaas moest ik toch wel regelmatig om die slechte niet-leuke grappen lachen. Eddie Griffin is wel erg leuk.

De sequences tussen Monk en Hannigan vond ik wel het leukst. De sexy ex-vriendin en de wat minder sexy vriendin die gaan competen levert toch wel enkele leuke momenten op. En ik schaam me ook best wel dat ik in een scheur lag om die schijtende pluche kat. De film leek toch wel op een net geen voldoende af te stevenen door de vele slechte grappen maar toen kwam nog die King Kong sequence met Carmen Electra, tja, meer had ik niet nodig om toch dat halfje erbij te gooien.

avatar van leandero

leandero

Wat zonde dat zelfs Alyson Hannigan deze film niet kan redden, niet aan te raden!

avatar van juhnzun

juhnzun

Doodzonde dat lekkertjes als Alyson Hannigan

meedoen aan zulk troep puperale poep pies siert hen niet

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Bijna niet kunnen uitkijken maar toch gedaan. Met spijt.

Je kan niet lager gaan dan deze soort films te produceren vind ik. Toch komen er nog te regelmatig dergelijke draken voor. SuperHero Movie, Distaster Movie, Meet the Spartans, Epic Movie. Allemaal vuilbakrotzooi. Helaas blijven er mensen voor naar de cinema gaan, en is aaron Seltzer nog niet failliet.

avatar van xbubbles

xbubbles

erg saai, ik was er aan begonnen, maar heb hem al vrij snel uitgezet.

niets voor mij, zo´n film.

avatar van hendriks

hendriks

heb echt in een deuk gelegen met deze film

avatar van joosstrijker

joosstrijker

xbubbles schreef:

erg saai, ik was er aan begonnen, maar heb hem al vrij snel uitgezet.

niets voor mij, zo´n film.

Helemaal mee eens. De humor is zo slecht dat het niet meer grappig is...