• 9.378.933 stemmen

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: Op Zoek naar Nemo

Geregisseerd door: Andrew Stanton en Lee Unkrich

Met onder meer: Albert Brooks, Ellen DeGeneres en Willem Dafoe

IMDb beoordeling: 8,2 (1.195.718)

Releasedatum: 27 november 2003

Plot Finding Nemo

"There are 3.7 trillion fish in the ocean. They're looking for one."

De clownvis Marlin leidt samen met zijn enige zoon Nemo een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij Australië. Wanneer Nemo onverwachts weggehaald wordt van zijn thuis, en in het aquarium van een tandarts belandt, is het aan Marlin om hem te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Dory, de vis met het slechtste kortetermijngeheugen en het grootste hart van de hele oceaan.

Marlin (stemrol)

Bubbles (stemrol)

Deb / Flo (stemrol)

avatar van bartlaurey

bartlaurey

Ja, ff serieus, maar dit is tocht gewoon een heerlijke film? Prachtig om naar te kijken, grappig en nog best spannend ook, geef toe! Wie was er nu níet beniewd naar de afloop? Wat mij betreft één van de betere films qua het neerzetten van karakters! Fantastisch! En dat deze in Amerika alle records gebroken heeft zegt al genoeg, toch?

avatar van Ramon K

Ramon K

Dus een blockbuster is per definitie goed? Lijkt me niet.......

avatar van bartlaurey

bartlaurey

Nee natuurlijk niet, dat bedoel ik eigenlijk niet zo. Ik ben filmkenner genoeg om te zeggen dat dat niet zo is! Wat ik wil zeggen, is dat Disney er zo goed in geslaagd is een naam, een campagne enzovoorts neer te zetten, zodat de film terecht een succes is geworden! Er zijn ook films die vallen enorm door de mand, met dezelfde formule, denk aan Daredevil, of The Hulk!

avatar van Droopy

Droopy

bartlaurey schreef:

Zo zie je maar, met de juiste marketing en communicatie kom je een heel eind, maar "all the way ...."

avatar van BoordAppel

BoordAppel

bartlaurey schreef:

Wie was er nu níet beniewd naar de afloop?

Ik. Was aan het begin van de film eigenlijk al duidelijk hoe die ging aflopen. Ik was er meer benieuwd naar of ze nog meer leuke grappen hadden, en dat was zo.

avatar van jongleon

jongleon

Van de hele film zijn de bijrolletjes het leukst. Denk aan de vegetarische haai of de vissen bij de tandarts in het aquarium. Kijk deze film wel in het engels, de nederlandse voice acting suckt zwaar, vooral bij Dory en die schildpadden, om je dood te ergeren

avatar van rolsnol

rolsnol

je nog meer Ik ben het met bartlaurey ook eens

Ik heb deze film gezien en vond (vind) hem zeer goed.

Lekker weer zo`n disney film die top is.

Mooi gemaakt, leuke figuren, humor ,spannend ,wat wil je nog meer?

voor mij 4 sterren

was wel fun, maar ik vond hem wat langdradig. Het einde was voorspelbaar. geef het een ster of 2, gewoon omdak het ni voor dit soort films heb.

avatar van SlingBlade

SlingBlade

The Flying Duck schreef:

geef het een ster of 2, gewoon omdak het ni voor dit soort films heb.

Maar je heb wel lekker gegeten dus ? Sorry maar ik snap echt niks van je.

avatar van Esteban

Esteban

Dude! Chill out, go check Finding Nemo, ...sweet! (I loved the turtle) Op gebied van animatie is de combinatie Disney/Pixar duidelijk weer het beste wat er word aangeboden. De grenzen zijn alweer iets verder getrokken en het resultaat is adembenemend. Voor de rest kan dit vissenverhaal genieten van de gewoonlijke succesformule die laatst nog te zien was in Monsters Inc. Een deftig verhaal, de nodige humor, overvloedige characters met enorm veel mensentrekjes, visuele pracht, een moraal en yeps, het overige emotionele feel-good gehalte die keer op keer blijft werken. Maak je gewoon klaar voor 100 minuten waterpret! Btw, tegen (en vanzelfsprekend ook tijdens) de aftiteling lijkt het wel of aquariumstaren een goeie therapie is, cozzze dude, I was helemaal relaxed.

Finding Nemo ****

avatar van Dollos

Dollos

Muahahah, jongens, ik heb me echt werkelijk doodgelachen bij het bezichtigen van deze film, JAP? Animatie is ook wel mooi. Maar het idee om als vaderzijnde de hele oceaan rond te reizen om je zoontje te vinden, really touching. Snik snik, jap Snik

hele mooie kleuren en mooi om te bekijken voor de kinderen

avatar van silverfaustx

silverfaustx

n moderne classic , voor jong en oud^^

avatar van Loesa

Loesa

Een woord: geweldig!!

hans vd togt

beetje overdreven allemaal niet, ok ok, het is een heel erg goede animatie film, maar al met al belachelijk dat ie meer sterren krijgt dan toy story...

avatar van bennie jolink

bennie jolink

er zijn ook veel minder leuke nemo speelgoedjes te koop dan dat er voor toy story waren........

avatar van Phoenix

Phoenix

Dus omdat er minder merchandise is is de film slechter?

hans vd togt

er staat bij bj toch ook niet dat ie daarom de film slechter vond... wel een waar woord trouwens dat er totaal geen coole gadgets zijn van nemo

avatar van Phoenix

Phoenix

Sorry, ik haalde jullie even door elkaar...

avatar van SzJoowNiejCah

SzJoowNiejCah

Gewoon zeer vermakelijke film, al komt ie ooit nog 'nz op tv gaan ik 'm echt niet missen, vond 'm echt gewoon lekker..!

SzJoowNiejCah schreef:

al komt ie ooit nog 'nz op tv gaan ik 'm echt niet missen

klinkt inderdaad alsof je hem heeel cool vond

avatar van BartGast

BartGast

Lachwekkende film, zeker de moeite om te kijken, ook de effecten zijn goed gemaakt, 4 sterren is hij zeker waard

hans vd togt

coole poster trouwens...als je hem van dichtbij bekijkt zie je dat iedereen erop staat; van de grote rollen tot de kleinste pis rol....en wie staat er niet op: juist, Nemo!

avatar van davidov

davidov

de zeester ook?

avatar van catweasel

catweasel

best leuke film,ik had eigenlijk iets meer van het verhaal verwacht

davidov schreef:

de zeester ook?

damn je hebt gelijk die staat er ook niet op

avatar van eerdekes

eerdekes

Een zéér zéér mooie film, tot op het detail afgewerkt en meesterlijk uitgevoerd.

Ik heb de volle 100 minuten in één ruk afgezien, en ik die altijd zei dat 'the lion king' de prachtigste disney film was die ooit was gemaakt en ooit gemaakt zou worden. Tsjonge tsjonge, ik trek daar nu sterk men twijfels over.

Ik blijf héél nobel !

*+*+*+* = ****

eerdekes schreef:

heb je toy story en monsters inc niet gezien... die zijn toch beter als nemo ofnie

avatar van neo

neo

hans vd togt schreef:

en wie staat er niet op: juist, Nemo!

mijn vermoeden is dat die zoek is

hans vd togt

hahaha ja samen met de zeester dan denk ik want die staat er inderdaad ook niet bij