• 9.378.448 stemmen

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titel: Op Zoek naar Nemo

Geregisseerd door: Andrew Stanton en Lee Unkrich

Met onder meer: Albert Brooks, Ellen DeGeneres en Willem Dafoe

IMDb beoordeling: 8,2 (1.195.718)

Releasedatum: 27 november 2003

Plot Finding Nemo

"There are 3.7 trillion fish in the ocean. They're looking for one."

De clownvis Marlin leidt samen met zijn enige zoon Nemo een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij Australië. Wanneer Nemo onverwachts weggehaald wordt van zijn thuis, en in het aquarium van een tandarts belandt, is het aan Marlin om hem te redden. Hij krijgt hierbij hulp van Dory, de vis met het slechtste kortetermijngeheugen en het grootste hart van de hele oceaan.

Marlin (stemrol)

Bubbles (stemrol)

Deb / Flo (stemrol)

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Kijk eens een Ghbili - film, hoe het ook kan.

Daar zit anders ook genoeg moraal in hoor.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Maar veelal niet zo opzichtig en speciaal op kinderen gericht als hier. Daarbij zijn er genoeg films van Ghibli die geen moralen bevatten en gewoon een simpel, avontuurlijk verhaal vertellen aan de hand van sfeerschetsen zoals Rupan Sansei: Kariosutoro no Shiro, Laputa: Castle in the Sky, My Neighbour Totoro, Kiki `s Delivery Service, My Neighbours the Yamadas en Sen to Chihiro no Kamikakushi.

Dit is echt niet meer op kinderen gericht dan een Ghibli. Snap echt niet hoe je daar bij komt.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Het is allebei op kinderen gericht, maar de verpakking is gewoon anders waardoor Ghibli films wat minder kinderachtig overkomen.

kos schreef:

Doorgaans belerender en minder naturel. Vandaar ook dat het eens zo hard opvalt. Al hangt het er maar vanaf welke "Ghibli" je neemt. Eco-Miyazaki vind ik doorgaans ook wat minder.

avatar van s0njaa

s0njaa

whhhaaaaaaaaaaaaaaaaa humor

avatar van canciser

canciser

1 van de leukste anamatiefilms van de afgelopen jaren die ik gezien heb. 3.5

avatar van parel123

parel123

Geweldige film. Leuk verhaal en heerlijk sterke humor. Ik zeg, Ik hou ervan!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Een heerlijke film.

Er zit drama en humor in. De beelden zijn super en net zoals de verschillende soorten en kleuren dieren je ziet.

Je ziet hoe het onder water gaat en ook op het land.

Gewoon een heerlijke animatie film voor jong en oud.

Zo ik heb me stem verhoogd van 4 naar 4,5 *

En nu is het gemiddelde ook omhoog gegaan maar hij staat nog niet in de top 250

Achja als ik hem maar leuk vind toch, 4,5*

avatar van icy

icy

mooie animatie,schitterende kleuren,ontroerend en grappig

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Degelijke Pixar . Mooie onderwaterscenes waarin een standaard plot zich afspeelt. Latere Pixar-films sla ik wel hoger aan dan Finding Nemo, omdat deze toch nog enkele kinderachtige en moralistische trekjes heeft.

avatar van Thom1994

Thom1994

Hij heeft in ieder geval zijn verdiende plaatsje in de Top 250

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Erg leuke film!

Voor de kleuren nodigen uit en maken het 1 groot spektakel!

* * * En vooruit, nog een halfje erbij!

avatar van Minotaures

Minotaures

Thom1994 schreef:

Hij heeft in ieder geval zijn verdiende plaatsje in de Top 250

Nu helaas niet meer.

avatar van Thom1994

Thom1994

Komt wel weer. ( Hoop ik )

avatar van flups

flups

"I shall call him Squishy and he shall be mine and he shall be my Squishy". geweldige film. 5 sterren.

avatar van van duijn

van duijn

Vond dat mini-visje wel grappig

avatar van Veruca

Veruca

Ja, ik vind vissen wel leuk!

avatar van Ozymandias88

Ozymandias88

Ik vind hem enorm leuk, maar ben helaas de dvd kwijtgeraakt.

Anders zou ik hem nog een keer herzien.

Een juweeltje van pixar!

avatar van Kippie.

Kippie.

Geweldige film. Ik kan me nog herinneren dat ik samen met een vriendin een heel stuk uit de film kon opzeggen. 4* en een welverdiende top-250 notatie.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Leuke Disney Pixar film. Erg mooi gemaakt allemaal. Weer een leuke avontuurlijk en vermakelijke Disney Pixar film dus 4,0.

avatar van Minotaures

Minotaures

Zeer populair, als bedrijven nog steeds het lef hebben om er 12,99 voor te vragen. Schandalig!

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Tegenvaller. Eén van de minste van Pixar.

avatar van clockwork72

clockwork72

Juist een van de beste van pixar! Moet deze film dan ook nodig weer herzien maar ik vond hem destijds echt geweldig! Die blauwe vis was ook erg grappig!

avatar van Kippie.

Kippie.

En ineens staat 'ie niet meer in de top 250 Het is dat ik mijn bericht nu niet meer kan wijzigen, maar alsnog een zeer goede film!

avatar van Charmides

Charmides

Beter dan al die andere vissenfilms die er na kwamen.

avatar van Frenetic

Frenetic

Leuke animatiefilm voor jong en oud

Ook het verhaal is goed

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Meerdere keren ben ik aangespoord om eens een Pixar uit te proberen. Jarenlang ben ik hier gereserveerd over geweest omdat ik al een angstvallig vermoeden had van wat Pixar te bieden heeft. Om elke twijfel weg te nemen en er een juiste indruk aan over te houden heb ik uiteindelijk de, volgens 'kenners', meest geprezen Pixar opgezet, namelijk Finding Nemo.

De twijfels waren al na tien minuten weggevaagd. Mijn vermoedens klopten als een bus. Pixar is mij té gericht op enkel kinderen. Ik heb op momenten best genoten van wat mooie animatie hoor, maar kom op zeg. Je hoeft maar een Miyazaki op te zetten en je ziet daar meer inventiviteit in vijf minuten dan in 90 minuten Pixar. De visjes zijn niets meer dan een vermenselijking van, met al zijn stereotypering (kan Pixar wel wat anders?), en de animatie van de 'echte mensenwereld' was bijna te gênant voor woorden. Plat, lelijk en gewoon fantasieloos.

Aan het verhaaltje ligt het verder niet, deze is normaal gesproken ondergeschikt aan het avontuur van een dergelijke film, maar zelfs dan maakt Finding Nemo er een saaie bedoening van. Wanneer vader vis' road trip erop zat had ik al geen idee meer wie hij allemaal had ontmoet onderweg. Pijnlijk om enkel non-interessante personages door je film te doen zwemmen.

De avonturen deden me verder ook helemaal niets omdat elke vorm van spanning snel werd weggenomen door een veel te aanwezige score, eentje die het ook nodig vindt om elke beweging van een personage te voorzien van een noot of twee. Dit soort bombasme is niet aan mij besteed, zeker niet in zo'n gelikte en weinig creatieve context als deze. Rest een paar mooie plaatjes en misschien een of twee grapjes die een glimlach wisten los te weken, maar verder hou ik Pixar wel weer voor gezien.

avatar van Bionicle

Bionicle

dutchtuga schreef:

Ik raad je aan om eens "Wall-E" te kijken. Ook van Pixar, maar juist zeer gericht op volwassenen en kinderen.