Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Billy Ray
Met onder meer: Ryan Phillippe, Chris Cooper en Laura Linney
Gesproken taal: Engels, Russisch, Arabisch en Latijn
Plot Breach
"How one man betrayed the security of a nation."
De film volgt FBI-agent Eric O'Neill (Ryan Phillippe), die wordt uitgekozen om voor een geheime divisie binnen de organisatie te werken. De uitverkoren agent komt er achter dat zijn mentor (Chris Cooper) de grootste bedreiging vormt voor de nationale veiligheid. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Robert Hanssen
Beautiful Reporter
Agent Nece
Mc
- 2092 stemmen
Heel onorigineel, maar door Chris Cooper misschien toch de moeite waard?
eVRT
Niets met originaliteit te maken, is waargebeurd verhaal. Speelt zich af tijdens koude oorlog.
Mc
- 2092 stemmen
Okay, maar dat maakt het niet minder erg, toch ben ik wel benieuwd, trailer ziet er goed uit.
Prudh
Trailer ziet er tof uit, lijkt me een spannende film... Chris Cooper lijkt me goed gecast hier, ik mag hem graag zien acteren!
DR. Siemer
De flm speelt zich af in 2001, volgens mij was de koude oorlog toen al voorbij.
SKY
Ferme film! Het verhaal is soms wat aan de eentonige kant maar de rest trekt dit wel recht!
Zeker het bekijken waard!
Binnetie
Dit lijkt me een leuke film om te zien. Ondanks het onorigenele verhaal, weet iemand wanneer en of deze film in de bioscoop komt? Of is hij straight tot DVD?
Koerok
Hij is te downloaden en ik vond 'm niet onaardig. Ook niet briljant overigens. Maar vooral de rol van Chris Cooper vond ik erg goed en overtuigend.
Blood Duster
Overtuigend gefilmd, niet van die overdreven poes pas. Weliswaar geen film die blijft hangen.
Toch nog goed voor een *3.0*
johnrambo
Ik heb de film net gezien, dus zit hij nog goed in het geheugen.
Geen uniek verhaal, maar als je van FBI en CIA complot films houd is dit zeker een aanrader.
De film steekt goed in elkaar en is de volle 110 minuten boeiend.
Het acteerwerk van Ryan Phillippe, Chris Cooper en Kathleen Quinlan is duidelijk van goede kwaliteit.
De sfeer en de spanning die men over wil brengen naar de kijker komt zeker aan.
Het einde vind ik niet voorspelbaar, omdat er in theorie nog veel mogelijk is.
@johnrambo:
helemaal mee eens!
Ik wist het 'verhaal' ook nog niet en ik vond deze film geweldig!
Vooral die stille momenten, geweldig!!
Prudh
Ondanks hoge verwachtingen toch een vrij grote tegenvaller. De plot van deze film bestaat uit Clichés met een hoofdletter C. De dialogen zijn van tijd tot tijd best sterk, maar monden altijd weer uit in de praatjes die al tich keer voorbij zijn gekomen in soortgelijke complot thrillertjes. Verder is het geheel climaxloos. Het schaarse aantal spannende scènes in "Breach" weet nimmer te pieken op de spanningsboog. Zelfs het einde mist een uitgesproken climax. Buitendat is er een hoop slecht uitgewerkt in deze film. De verplichte kost van een door het werk op het randje verkerende liefdesrelatie bijvoorbeeld is meer een excuus voor meer clichés dan voor diepgaande motivaties van de filmpersonages.
Wel erg positief is Chris Cooper zelf. Hij staat in mijn boekje zeer hoog aangeschreven, een uitstekend acteur. Laura Linney en Ryan Phillippe acteren overigens ook puik, maar Cooper redde de film een beetje. Verder is het geen vervelende film om naar te kijken, maar verwacht zeker niets bijzonders.
Filmi Corleone™
Da's het probleem van een welbekend waargebeurd verhaal verfilmen is het niet?
Haraldinio
Ik vond het een aangename film om te zien, begon geen moment te vervelen voor mij. De mensen die van toch wel actie houden moeten deze film niet kijken, hoofdzakelijk dialogen maar wel hele sterke
4sterretjes van mij
Koerok
"Based on a true story" betekent niet dat alles echt is gebeurd.
Prudh
In grote lijnen moet het verhaal van de film natuurlijk stroken met de werkelijkheid, maar er was genoeg ruimte om er een origineel verhaal omheen te bouwen, zelfs "een weergaloze thriller". Als jij je tevreden stelt met een film die inhoudelijk (en visueel trouwens ook) niets nieuws biedt, good for you
Ik hoopte alleen op meer.
Aston
Vond de film heel goed. Bleef boeien tot het eind. Echter waren er wel een paar punten wat betreft Eric dat ik dacht "hoe kun je inderdaad nou zo onnozel en achterlijk zijn", waaronder dat moment dat ie niet meer weet in welk vakje de PDA zat.
Filmi Corleone™
haha ja, hij deed hem continu in een ander vakje, en dan kwam hij bij hem, heb je aan mijn tas gezeten? ( scherp kijkend^ )
goeie film though!
balosa
te braaf, te standaard, er gebeurt niet veel bijzonders, en de film bouwt ook niet echt een spanning op, ik mis gewoon een aantal aspecten voor een goede thriller 2.5*
nr10micha
Wel een goede film met een goed eind, een aanrader om is te kijken. Als je er net als mij van te voren niet veel van verwacht is dit zeker een goede film. 3,5*
Waku
Prima spionagefilm.
Ryan Phillipe die het vertrouwen wint van "oude rot" Chris Cooper.
Die overigens zijn rol realistisch en uiterst geloofwaardig neerzet.
Verwacht geen tergende spanning en al helemaal geen sensationele actie maar een degelijk onderhoudend spionage verhaal die het vooral moet hebben van de dialoog.
Moeite zeker waard.
Toontje35
Film is zeer realistisch maar wel erg traag. Acteerprestaties zijn prima. Geboeid naar gekeken.
Had een ander plot verwacht
Toch wel een aanrader
Rik^
Ik vond de film helemaal niks. Er gebeurt namelijk bijna niks en de spanning die ze probeerden te creeeren kwam totaal niet op mij over. Ik werd ziek van die Chris Cooper en hoe eindeloos lang Eric O'Neill alles maar accepteerd wat er tegen hem gezegt wordt. Bleh!!1
Deze komt echt op mijn shit list.
1,5* voor de moeite :/
Madecineman (moderator films)
"Based upon a true story" Films zijn altijd mooier of spannender dan de waarheid, ook al zijn ze op diezelfde waarheid gebaseerd maar wellicht is Breach een uitzondering op deze regel. Het oppakken van "de mol" is welliswaar degelijk maar ook zeer droog en zelfs vaak saai gebracht. Enige spanning in spionnenland zit er niet in, jammer.
Verder veel gezaag over God, Gezin en Vaderland (in die volgorde ongeveer), misschien leuk voor amerikanen, bij mij maakte het allemaal maar weinig indruk.
Breach kent geen hoogtepunten maar ook geen echte dieptepunten, een nogal vlakke film dus, die ik waarschijnlijk weer snel vergeten zal zijn. 2.5*
Koos
ik vond dit echt een hele matige film!! slechte dialogen, Ryan Phillippe (normaal redelijk, maar hier echt niet te harden, gatver) en oh zo onoriginele sentimentele scenes. Kortom, ga deze film NIET bekijken. Of je moet een hele grote fan zijn van Chris Cooper.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Felon
Misdaad / Drama, 2008

A Bridge Too Far
Oorlog / Drama, 1977
spionundercoverloyaltyfbiheadquarter gebaseerd op een waargebeurd verhaalfamiliesurveillancerussian spypolitical thriller