Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Daxos
Ephialtes
Xerxes
Drown
300 is een film die uitstekend doet waarvoor deze gemaakt is, namelijk het visuele spektakel en de
overvloed aan bloederige gevechten en stoere one-liners.
Mij persoonlijk sprak deze film aan omdat hij zo goed is in datgene waarvoor hij gemaakt is. En zeg zelf, als ze echt een mythologische film wouden maken was dat ook gerust in het storyboard opgenomen.
Aldus minimaal in het verhaal verwerkt, dus meer tijd voor splatter en bloodshed en harde woorden.
Ik verliet de zaal met volle tevredenheid en een testosteron niveau van 100+
Schpitfrik
Een beetje goedkoop overkomende film, de special effects waren van dermate slecht niveau dat het me moeite koste de film af te kijken. Erg donkere film waarschijnlijk om te verbloemen dat het om een nepomgeving ging. 1,5 ster.
davey jones
als je naar de vijhand kijkt hoe die eruit zien wa shet volgens mij de bedoeling dat het odnker is, hij is van de zelfde maker (de strip dan) als die van sin city en die is ook donker.
linda1968
dit is geen film voor mij ik vond er helaas niet echt wat aan maar hou ook niet van dit soort films
First Angelus
Had ie nog steeds beter raak kunnen gooien.
Het punt dat we net de hele tijd proberen te maken is dat het beter is om hem niet te doden.
Kijk maar naar de vorige berichten, er staan genoeg argumenten waarom.
Kijk maar naar de vorige berichten, er staan genoeg argumenten waarom.
Geen enkele die mij overtuigd. Had hij raak gegooid dan was het leger van Xeerses direct uit elkaar gevallen en had dat de Grieken een hoop gevechten gescheeld. Wellicht hadden ze het ook nog overleefd omdat zij een God hadden gedood en dus nog machtiger bleken. Bovendien als Xerxes zijn hoofd niet had bewogen was hij wel raak geweest, dus het argument dat hij express misgooide gaat sowieso niet op.
Anyway, zal me verder een zorg zijn, had liever nog een heroisch gevecht gezien.
Psolitsa
Mooie film.....
4,5 ster .
Ik ben eigenlijk een beetje uitgekeken op dit soort films, maar ik vond deze toch wel anders dan de rest, door de hele manier waarop het gefilmd is..
Scarecrow
300 van Frank Miller is naar mijn mening niet duidelijk te beoordelen.
Op het eerste gezicht is het een bombastische, visueel overweldigende actiefilm geworden. Maar zelfs in de bioscoop sloop mij het gevoel te binnen dat de film eigenlijk weinig om het lijf had.
Het acteerwerk is niet bijzonder en het verhaal verrassend simpel. En na een uur vechten heb ik de geweldige vechtscenes ook wel weer gezien, zeker als ze in ultra slowmotion staan... Ik heb absoluut niks tegen deze manier van filmen, maar om de helft van de film in slow motion te zetten vind ik wat overdreven.
Maar, en hierbij kom ik weer op mijn openingszin, deze scenes zijn wel erg mooi. En voor het verhaal zelf ging ik niet naar de bioscoop, meer voor de stijl. En die weet wel te overtuigen! De kleuren en achtergronden zijn prachtig, de one-liners zijn sterk, de ophemeling van de Spartanen is heerlijk en de sfeer voelt lekker aan.
Ben je dus bereid om een kleine twee uur naar een visueel prachtig weergegeven vechtpartij te kijken, dan raad ik je deze film zeker aan. Alhoewel het overmatige gebruik van slowmotion en het gebrek aan een diepgaand verhaal op den duur misschien toch gaan vervelen.
viewtiful
SPARTAN, WAT WAS DIT TOCH EEN MOOIE FILM...AANVALLUH...
Oeps, ik heb net 300 gezien, en ik heb volgens mij dat schreeuw virus overgenomen. Maar ow, wat een prachtige film was dit. De personages werden heel erg goed neergezet, en vooral visueel mankeert er totaal niets aan de film. De gevechten waren heel erg bruut, vooral de slowmotion gedeeltes waren heel erg mooi neergezet. Gelukkig duurde de film 2 uur, maar die waren helaas veelste snel over. Waarom is dat nou altijd bij zo'n goede film:)
Voor mij absoluut 5,0 ster waard.
tessai
vond eigenlijk de aftiteling het mooiste van de film... voor een comic verfilming slecht gedaan... voor een historische actie slecht gedaan. Wel erg LOTR geinspireerd (niet origineel)
Veel geleend, weinig gemaakt. 1,5 ster (wel uitgekeken)
hell300
Veel geleend, weinig gemaakt. 1,5 ster (wel uitgekeken)
Zack snyder heeft de film gebaseerd op de strip dus het overduidelijk dat hij dat hij de film niet objectief heeft gemaakt dus daar kan je, naar mijn mening geen minpunt noemen(het was zo bedoeld). Alhoewel, in het begin van de film zat toch wel een kern van waarheid (over het opgroeien van spartaanse jongens). Het is trouwens bijzonder goede comic verfilming(als je naar the making off kijkt zie je dat bepaalde schetsen die Frank miller heeft gemaakt precies overeenkomen met bepaalde scenes en het kleurgebruik en cameragebruik versterkt de stripcontext in de film geheel voor 100%). Dus ik snap niet waarom waardoor je denkt dat ze veel geleend hebben van andere films. Het ziet er totaal anders uit lotr(veel meer actie, andere soorten gevechten en camera gebruik etc.) Dit is gewoon een mooie kunstwerkje, en als je niet van actie en vermaak houdt, moet je geen verkeerde argumenten geven om zo toch een 1.5* uit te delen. Vind je niet
Niet overal even geslaagd, maar toch best een fijne filmervaring. De film komt wat traag op gang, maar als de film eenmaal wat vaart krijgt sleurt het je mee in een paar schitterende gevechten, met enkele nog mooiere one-liners. De bullit-time in de gevechten werkt overgens uitstekend, mede door de typische strip bloedspetters die daaruit voort vloeien.
Wellicht beetje veel vorm en weinig inhoud, maar ik maal er niet echt om. Had niet anders verwacht.
Lippuzz
Zeer genoten van de film!
Ik vind het knap dat de film mij zo bleef boeien met zo een simpel verhaal.
In de eerste paar minuten wordt het verhaal vertreld en in de rest van de film is er weinig nieuws, gewoon vechten.
wel een film die je in de bios gezie moet hebben, denk niet dat ie zo overwelmend over komt in de huiskamer (ofja, in de meeste huiskamers
3.5 ster
Leuke film met op het eerste zicht een vrij simpel verhaal. Maar de verrassingselementen en gevechten maken veel goed. Ook cinematografisch is dit een plezier om naar te kijken. Na het mislukte ghostrider was ik toch weer benieuwd naar opnieuw een stripverfilming, maar deze 300 is pakken beter. Een aanrader.
flawless
Geweldige film, dat het verhaal dun zou zijn interesseert me ook helemaal niks. Het is een visueel hoogtepuntje dit jaar en daarnaast is het gewoon een ontzettend stoere film over stoere mannen net als ik
juhn18
Erg goede film vond hem heel erg vet en ik kkeek er niet naar om er eens mn mening over te geven. 5 sterren dus.
Bobby Digital
Ben 2 weken geleden heen geweest en deze film heeft me geen moment verveelt, een heerlijke film die vooral niet te serieus moet nemen, leuk in elkaar gezet allemaal en ook paar komische momenten naar mijn mening.
Maar sommigen begrepen niet waarom hij die speer mis gooide, volgens mij werd dat wel uitgelegd in de film, als ik t goed begrepen had..
zjandannybob
ik vond dit wel een goeie film vooral de slowmotions vondk erg goed, vond de effecten helemaal niet slecht, alleen de schilden leken net schuimrubber.. maar verder mooie film. laatste gevecht hadden ze ook nog wel mogen laten zien:P..
Scratt
Leuke gevechten, simpel maar boeiend verhaal, goed acteerwerk, maar vooral de bijgetekende achtergronden waren de moeite om te zien. Ook de onheilspellende sfeer hing 117 minuten in de lucht waardoor deze razendsnel voorbij zijn.
Trigoo
Normaal gezien ben ik wel te vinden voor dit soort films, maar mij persoonlijk viel hij wat tegen, je weet natuurlijk dat het een stripverfilming is, maar toch doet de film zelf je daar te veel aan denken. Niet slecht maar had er toch meer van verwacht.
II Fenomeno
Ik was benieuwd naar de film, door de vele lovende criticasters. na het kijken van de film kan ik echter concluderen dat het in deze film ontbeerde aan inhoud en zeker aan originaliteit.
Kwa inhoud was het een film van abominabel niveau. Alles was gericht op de gevechten, die ook nog eens tegenvallen. een voorbeeld:
Tijdens een massagevecht kwam een reusachtig wezen ( grote neushoorn) met een enorme snelheid op de spartanen aflopen. Un Spartaan gooide enkel een speer het en het massale beest viel neer, einde spanning.
De spanning werd in het algemeen al veels te snel ontnomen (de gevechten waren te kort en te gemakkelijk).
De slowmotion werd ook veel ste veel toegepast tijdens de gevechten (een enkele keer is mooi, maar niet de constante tijd).
Kwa originaliteit is het verhaal nog slechter. De makers hebben goed afgekeken bij de lord of the rings. ('gollum' en andere wezens). Ook hebben ze technieken van de gladiator gebruikt. (gedurende het einde met flashbacks gewerkt op exact dezelfde wijze en op hetzelfde moment als in gladiator. De laatste jaren zijn er ook al veel films over hetzelfde genre gemaakt ( troy, gladiator, alexander, kingdom of heaven)
Er waren ook nog enkele pluspunten. Zo vond ik de special effects erg mooi en was het een goed optreden van de acteur, die leonidas speelde. Door het (redelijke)spektakel was het toch nog enigszins de moeite waard om te kijken. Door deze pluspunten wordt mijn stem opgekrikt naar een 2,5
c4ssh3rn
ik vond het een mooie film, vooral de actie momenten en die waren goed overgebracht.
Tiesse
ik heb deze film al een tijd geleden in de biscoop in Canada gezien en het heeft mij van het begin tot het eind vermaakt ...............
Halrod
Hele vette film, zeer meester
Vond vooral dat stukje met die lichamen cool
Zeer mooi gemaakt, alleen beetje weird einde, dus daarom net geen 5je
4.5 ster
JTV-kijker
- 2017 stemmen
ik heb hem onlangs gezien, zeer vette film !!!
alleen vond ik het nogal onrealistisch dat je overal bloed zag vliegen
maar er lag nergens bloed op de grond...
hij scoort 4.5 voor mij
Materny
Toch iets teveel eer aangedaan in 1e instantie.
Van 4.5 terug naar 4*
VS60*
Leonidas vertelde dat voordat hij als spartaan ten onder zou gaan, hij een zogenaamde 'god' zou laten bloeden. Xerxes beweerde dat hij een 'god' was. Leonidas houdt zich aan zijn woord en laat Xerxes, de 'god', bloeden door een speer langs de zijkant van zijn hoofd te jassen. Net genoeg om hem te laten bloeden. Vandaar dat hij vooraf verteld waarom hij zijn schild en andere 'armor' neerlegt. Omdat het een enorme preciesie van hem vereiste en dit hem uit balans brengt.

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe