• 9.383.689 stemmen

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Gerard Butler, Lena Headey en David Wenham

Releasedatum: 22 maart 2007

Plot 300

"Spartans, prepare for glory!"

In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.

avatar van GreenHorN

GreenHorN

wat ik van dethom niet snap, als hij dan vind dat het zo´n slechte film is is dat hij zich niet afvraagt hoe de verteller weet wat er gebeurt nadat hij weg ging om het thuisfront te vertellen wat er gebeurt is

Ik vond het een hele gave film. Als je van actie houdt met een zwaart schilt en pijlen moet je hem zeker kijken!

dat vind ik wel leuk dus ik geef hem 4,5*

avatar van Riddick

Riddick

Hele goede film.

Precies wat ik verwacht had een paar maanden geleden.

Mooie beelden, goed verhaal, en bij passend humor.

Misschien een top10 plek.

avatar van Bla

Bla

Materny schreef:

Waarom heeft iedereen het toch over gladiator ? .

Is er een soort van grote vergelijkenis ?, Aub vertel het.

Ik heb een making of gezien op TMF (ik weet dat dit niet de zender is met de beste programma's wat films aangaat) en hier zegt Gerard Butler dat deze film draait om 300 vechtmachines waarvan elke man Russel Crowe in Gladiator is. Misschien dat dat het is?

avatar van The_Phoenix

The_Phoenix

In zijn genre een uitstekende film.

Dat gezeur dat het niet historisch correct is of dat er geen verhaal in zit. Nee goh, daar was het ook echt om te doen

De beelden waren fenominaal! De gevechten waren heel gaaf meegegeven en de Spartanen zijn gewoon bruut.

Jammer dat de voetbalploeg Sparta dat niet zo heeft .

In het genre zeker 5*. Als film zal ik er dan wel iets afhalen, omdat ik het niet zo'n complete film vind als de films die ik wel 5* heb gegeven, maar zeker in de bios is het wel een absolute aanrader voor een gave avond. En als je uit de bios bent, heb je ook nog een enorme hoeveelheid adrenaline in je lichaam

avatar van RoBoVitch

RoBoVitch

No retreat, no surrender (How How How).

Film staat bol van de special effects en is een must voor

het oog. Het verhaal is meeslepend.

Een dikke 4.

avatar van colliej

colliej

totaaal mijn film,, geen gezeik,, voor jezelf opkomen,, vechten tot je er bij neer komt,, geen plek voor twijfelaars en bangerikken,, SPARTA! (( blijf toch voor feyenoord:P))

avatar van MrDN

MrDN

Ik heb hem nu een keer in de bios gezien maar wil hem eigenlijk nog een keer in de bios zien. De gevechten waren mega vet met die versnellingen en en dan weer vertragte beelden vanaf de zijkant. En de hoofdrolspeler vond ik erg goed.

avatar van Tom Savini

Tom Savini

"Our arrows will block (of blot) out the sun!"

"Then we shall fight in the shade."

Dit stukje zit ook in '300 Spartans'.

avatar van Tha-Player

Tha-Player

Wooowwww , wat een mega vette film!!

*5*

avatar van GreenHorN

GreenHorN

trouwens, toen ik hem gister in de bios zag, werd er zelfs nog bij de helft van de film (de scene met de koningin) geapplaudiseerd ivm spoilers hou ik het hier bij, maar als je hem gezien hebt weet je denk wel welke scene ik bedoel.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Vandaag gezien in de bios, en man man man....

Vanaf het moment dat ik erachter kwam dat Zack Snyder 300 ging maken was ik zo blij als een kind.

De remake van Dawn Of The Dead was immers ook al zwaar okay, met vooral heel veel kwaliteit op het visuele vlak.

Maar deze film slaat werkelijk alles, zelden zie ik ze ZO mooi als vandaag en zelden heb ik ook zin om een film meteen weer te gaan kijken.

Prachtige shots, prima acteerwerk, ruige en vette actie, goed verhaal, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik lees hier op moviemeter heel veel reacties van mensen die dit kunstwerkje met Troy en Gladiator, LOTR en zelfs met Sin City vergelijken.

Films vergelijken moet je eigenlijk niet doen, toch zijn er mensen die films graag in een hokje willen stoppen en soms is het inderdaad zo dat je een film kijkt en denkt ''dit heb ik eerder gezien''.

Daar heb ik bij deze film dus totaal geen last van gehad.

Visueel verslaat die alle ''vergelijkbare'' films met gemak en ook het acteerwerk en de actie is helemaal niet te vergelijken met bv Troy of Gladiator.

Ik zeg : kom maar op met de volgende Zack (Watchmen waarschijnlijk!)want dit smaakt naar meer!

avatar van otherfool

otherfool

Afgrijselijke, puberale stoerdoenerij die zich lijkt te richten op de leeftijdsgroep die juist niet tot deze film wordt toegelaten, vol half-naakte, boos kijkende, one-liners spuwende gekken, die om de zin schreeuwen FOR SPARTA! De ronduit lelijke art-direction en bombastische muziek werken de film, samen met de belachelijke monsters die weg lijken te zijn gelopen uit een of andere B-horror-film (en dan nog niet eens een vermakelijke), verder tegen. Zwakke voice-over ook. Het macho gehalte ligt ver boven een gemiddelde rap-video, maar dat is absoluut geen reclame voor deze aanfluiting.

1,5* (net aan) voor de mooie battle-scenes.

avatar van Juvefan

Juvefan

WAT EEN FILM!

Ik ben er net heen geweest om hem even gezien te hebben want ik verwachtte er niet heel veel van maar deze film heeft mn verwachtingen dus zwaar overtroffen. Door de prachtige weergave van de actie schreeuwt deze film om blu-ray en ik ga hem dan ook direct kopen op blu-ray als hij uit is. omdat ik al een fan ben van dit genre filoms geef ik hem toch 5*. Objectief gezien haalt hij dat naar mijn mening niet, maar veel zal het niet schelen.

avatar van Reinbo

otherfool schreef:

Afgrijselijke, puberale stoerdoenerij die zich lijkt te richten op de leeftijdsgroep die juist niet tot deze film wordt toegelaten, vol half-naakte, boos kijkende, one-liners spuwende gekken, die om de zin schreeuwen FOR SPARTA! De ronduit lelijke art-direction en bombastische muziek werken de film, samen met de belachelijke monsters die weg lijken te zijn gelopen uit een of andere B-horror-film (en dan nog niet eens een vermakelijke), verder tegen. Zwakke voice-over ook. Het macho gehalte ligt ver boven een gemiddde rap-video, maar dat is absoluut geen reclame voor deze aanfluiting.

Da's exact wat ik ervan verwacht morgen ga ik kijken.

avatar van mr.shhh

mr.shhh

Geniaal goede film.

Goed verhaal en vooral de dialogen zijn mede dankzij de welgeplaatste "snappy one-liners" goed uitgewerkt.

"we've been showing you our culture all morning" Vond ik toch wel briljant

De stijl van de film is ook erg mooi je kunt echt zien dat Frank Miller behoorlijk wat invloed had op het maken van de film, net als bij Sin City wordt ook in 300 gespeeld met de kleuren/tinten en filters die de sfeer in de film zeker te goede komen.

De mooie camera posities en slowmotions maakten de gevechten een genot om te zien.

Men moet echter wel in gedachten houden dat 300 absoluut geen historisch kloppend verhaal is, maar na het zien van sommige mytische wezens zal dit ook wel duidelijk zijn

En op Gerard Butler is natuurlijk weinig aan te merken met zijn: "This... is... SPARTA..."

Overigens heeft de film genoeg eye candy voor de vrouwen om er van te genieten

avatar van gieluzz

gieluzz

Heerlijke film, spannend tot het einde zeker 5 sterren waard!

avatar van fasca

fasca

Net 300 gezien. Wel een leuke film, maar wat mij betreft is Gladiator toch (veel) beter hoor: 3.5 (gladiator 5.0).

avatar van jfk8680

jfk8680

Een GEWELDIGE film. Verwacht geen historisch epos in de trend 'Braveheart' of 'Gladiator' maar verwacht een overweldigende actiefilm met verbluffende beelden, geluid, montage en effecten. Lekker 'over the top'.

Inderdaad is er weinig inhoudelijke verhaallijn maar toch blijft de film van begin tot einde boeien. De vele oneliners zijn erg cliche en zouden eigenlijk tegen het 'foute' aan moeten zitten maar ze zijn zo goed getimed en in beeld gebracht dat het geheel gewoon klopt.

Vooral de scene: 'Madness???? THIS ... IS ... SPARTA!!!!' met de daaropvolgende scene gaf me gewoon de rillingen. Wat een rush!

Lang geleden dat ik zo van een film heb genoten!!!

avatar van The_Game

The_Game

Goed uitziende film, met lekker veel geweld. Ik heb me prima vermaakt met deze film, maar het verhaal steld vrij weinig voor. Veel one-liners, door onze boos kijkende Spartanen, maar dat had ik ook wel verwacht. Het is uiteindelijk geen top film geworden, maar aan de 3.5* komt hij nog wel.

avatar van SubbiE

SubbiE

De film heeft echt niets meer te bieden dan de trailer je laat zien. De rest is allemaal meer van het hetzelfde.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Van de Volksskrant kreeg hij 2 sterren. Van de metro 3 sterren terwijl die altijd wel gul zijn met het geven van sterren. Ik hoef hem niet te zien. Het lijkt me gewoon een standaard actie film. Daar zijn er al talloze van.

avatar van christophel

christophel

veel bloed...wel goede inhoud....3.5

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Hmm tjsa. Hoge verwachtingen werden toch niet helemaal vervuld. Wel op visueel gebied en wat betreft brute actiescenes, maar er waren ook flink wat dingen op de film aan te merken. Sowieso is er iets grondig mis met het glorificeren van de fascistisch-avant-la-lettre levensstijl van de Spartanen (bovendien valt er ook weinig 'vrijheid' en 'democratie' te verdedigen), om maar niet te spreken van de Perziers, die als een ware freakshow worden opgevoerd. de vergelijking Jezus/Leonidas op het eind is ook totaal niet op zn plaats. De loze strijdkreten ('Glory!', 'Honor!', 'This is where we fight! This is where we die!') kwamen me op een gegeven moment compleet de strot uit. Het B-verhaal met Leonidas' vrouw was overbodig.
Maar goed. Toch 3* want visueel is de film prachtig, en ook de liefhebber van gore komt nog enigzins aan zn trekken.

avatar van TimD

TimD

Ik vond deze film niet zoveel bijzonders. Actiescenes die er mooi uitzagen maar verder ook niet veel waren en een vaag verhaal wat niet blijft boeien. Alleen het visuele stijltje was wel oké. 1,5 *

avatar van swrene

swrene

mooie vechtscènes. het is bijna een en al geweld, maar het gaat niet vervelen. Dat is knap. de vechtkunsten zijn echt prachtig. Het elitekorps van de Perzen is alleen wel een beetje overdreven orkachtig weergegeven, net als nog enkele perzische monsters. Verder ontbreken de harnassen een beetje bij de spartanen. maar toch zeker een film die de moeite waard is

avatar van TimD

TimD

Bleven de vechtscenes jou echt boeien? Ik had het er na een 10 minuten wel weer mee gehad eerlijk gezegd.

avatar van Fontane

Fontane

Geweldige film, maar dat kwam vooral door de mooi achtergronden voor mij! Ik vondt het allemaal zulke mooi lokaties waar het zich afspeelde... ik had nog nooit eerder zo'n aparte omgeving gezien in zo'n historische film.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Voor de echte liefhebbers; het filmboek is heel fijn....

Mooie uitleg over hoe bepaald scenes gedaan zijn en prachtige foto's.

avatar van MrGG

MrGG

Nee, niet mijn voorkeur. Te herotisch en te verheerlijkend van het 'spartaanse' leven van de spartanen. Het staat te ver van de werkelijkheid.

Iedere mens is bang en zenuwachtig op zijn tijd en dat maakt het mooi. Nooi bang, nooi zenuwachtig? Dan is het niet leuk meer, toch?

Als je zo graag wilt sterven, spring dan van het ravijn...

Hoewel ik liefehebber ben special effects viel deze film me nogal tegen.

avatar van jfk8680

jfk8680

swrene schreef:

Vergeet niet dat dit een verfilming van een comic book is. In de Frank Miller comics lopen die gasten er ook zo bij.

Veel mensen klagen over hoe overdreven en onrealistisch alles is maar bij de X-men, Spiderman maar ook Sin City films hoor je hier niemand over. Deze hoort toch echt in dat rijtje thuis en niet bij Troy, Braveheart, Gladiator etc....