Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Daxos
Ephialtes
Xerxes
The Last
Ga 'm vandaag kijken ( EINDELIJK! ). Ben benieuwd.
hellblazer93
Ik heb mijn stem toch maar even verlaagd naar 3 sterren hoor. Hij wordt wel erg eentonig nietwaar?
The Last
Mooie film. Beeld was prachtig en de gevechten waren ook mooi om te zien. Alleen ik twijfel nog over deze film, tja ik weet niet. Ik geef 'm voorlopig 3 sterren.
Remi
Ik vond het een mooie film, het meeste was erg mooi in beeld gebracht.
Gerard Butler speelt een leuke botte, eervolle koning die zijn land moet en zal beschermen.
Er zaten inderdaad ook wat minpuntjes bij, de personages bijvoorbeeld. Ik kon weinig empathie tonen voor het einde, omdat de karakters niet diep zijn uitgewerkt. Dat vond ik erg jammer, want het had mooier gekund.
Ook die wezens die erin spelen, vind ik een voordeel en een nadeel. Het is allemaal heel mooi in beeld gebracht, maar ze vergeten inderdaad dat de Spartanen echt geleefd hebben. En op deze manier maak je het wel minder reeel...
Wat ik wel mooi vond, waren de gevechten. Het camerawerk vond ik prachtig en hoe sommige beelden in slow-motion zijn gebracht vind ik ook erg mooi.
Ik had er eigenlijk meer van verwacht, omdat ik echt onder de indruk was van Sin City. Ik geef deze film
mikey
Net als het kind met de traan: visueel bijzonder sterk. Tja sparta, een totalitaire staat met een economie dat gebouwd was op slavernij, vandaar dat het zulke profs waren in the fine arts of warfare. Niet mijn ding, historisch gezien wel aardig maar niet geheel juist. 2.5 (een zuinige)
danny61
Ik vond het maar niks .
Ben na een tijdje gestopt met kijken.
Geef 0,5 op 5
ExXxtreme
Een terechte 5.Je ziet bitterweinig dat het met de computer is gedaan allemaal...
haha, lol die is echt goed grap van de eeuw, die dan nog sereus bedoeld was.
Rujar
Jammer dat het beeld zo korrelig is
Ziet er soms niet uit. Ik weet niet wie er nog meer last van had?
B100!
Geweldige film. Had andere verwachtingen van deze film, maar viel mij enorm mee. De manier van filmen ... fantastisch! En die vechtscenes waren bijna rustgevend....
Koos
Matig, matig... Moralistisch geneuzel, monologen door acteurs met lelijke stem, naja etc, etc, 1.5*
Beholder
Geweldige verfilming van Frank Millers strip. Het grijpt u meteen mee om u niet meer los te laten. Veel prachtige en sterke kadrages die duidelijk uit de strip voortkomen en de film een grote meerwaarde geven. Heel sterke en krachtige beelden en zo moet dat voor zo een film met dit onderwerp. Perfect voor wat het moest zijn.
echoooo
Helemaal mee eens de gevechten waren inderdaad wel mooi hé maar mischien jammer dat er meer dan de helft van de film alleen maar gevochten werd. En dan ook nog zo'n onwaarschijnlijke wezens in rondlopen. Ik vond het verhaal verschrikkelijk slecht uitgewerkt. Ik vond dit typisch een voorbeeld van hollywood flut filmpjes. Veel en extreme actie met weinig tot geen verhaallijn.
echoooo
Ik weet het niet het lijkt laatste tijd niet echt goed te gaan met die historische films Alexander, Troy, King Arthur als voorbeelden en ik ben vaak bang bij dit soort films.
De enige film in de 21e eeuw die dan nog goed te beschrijven valt is Gladiator als het niet meer is.
Maar goed eigenlijk ben ik wel altijd benieuwt, omdat de geschiedenis mij gewoonweg boeit.
Dat is me ook al een paar keer opgevallen.
Ik wijt de flops die je daarboven opsomde (buiten gladiator) aan de acteurs. Het zijn altijd de typische hollywoodsterretjes die geheel afbreuk doen aan het verhaal en waardoor het verhaal meer sensatisch achtig wordt. Wat geheel fout is aangezien we het hier hebben over belangrijke historische gebeurtenissen. Ook deze film vind ik hier een voorbeeld van hoewel hier duidelijk alles om het vechten gaat en praktisch niets over het verhaal
Martijnnn
Ik vind juist dat deze titel helemaal geen typisch voorbeeld van hollywood is, dit is nou niet meteen een film waar het grootste gedeelte van de mensen warm voor loopt en er zitten nou ook niet bepaalt beroemde en typische sterren in. Is een heel ander soort film dan Alexander, King Arthur en Troy, waarbij ik overigens alleen de laatstegenoemde slecht vond. Zoals je al zegt gaat deze film vooral om de actie en moet je het verhaal niet al te serieus nemen.
Klagen over historische correctheid en vervolgens Gladiator noemen als Historisch correct is trouwens wel erg hypocriet.
AGE-411
zeer goede, spannnen, nooit vervelende film.
Nooit verwacht, omdat historische oorlogsfilms de dag van vandaag toch nooit op iets trokken.
Moet alvast m'n woorden terug inslikken!
4,0* (Neigt naar 4,5*)
Isildur
Erg goede film, op een andere manier verfilmt dan al die andere films van dat genre. Ook fantastishe gevechtsscéne's...
0nno
Één van de mooiste films die ik sinds lange tijd gezien heb. Een dikke 5.
Ook fantastishe gevechtsscéne's...
Max en Joep
dan heb je of Tekken nog nooit gespeeld of 300 nog niet gezien of je bent blind
mikey
M.N de evaluatiefilmpjes dat je na elk gevecht voorgeschoteld krijgt. In slow mo! Is Tekken natuurlijk wel wat cooler.
bduits
Mijn mening: een baggerfilm. Heb hem grotendeels op 8-voudige snelheid gekeken, zodat ik er snel doorheen was.
Le Edzel
Beetje eentonig natuurlijk de film, alleen maar knokken en knokken.
Maar vond het niet vervelend. De stem van Leonidas gaf me ook zin om mee te strijden als het ware haha.
Mooi camera werk/mooi gedaan met de computer dus ook haha.
Vette film inclusief gratis adhd-boost
The Director
144.000 stemmen op imdb.com en dan gemiddeld een 8 als cijfer, dat behoeft verder geen uitleg. Goede film, computer animatie had wat minder gemogen, beetje in de stijl van The Matrix. Goed gedaan door de jonge onervaren regisseur Zack Snyder, zijn laatste film Dawn of the Death, was minder succesvol. Film werd vooral gedragen door het acteer werk van Gerard Butler, daar gaan we de komende jaren meer van horen.
3,5 ster
johan76
Ging er met niet al te hoge verwachting naar kijken in de cinema maar daar had ik mij toch wel vergist zeker, geweldige scenes, ok het is vollebak actiegevechten in het tweede deel maar die zijn o zo geweldig uitgewerkt.

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe