Genre: Actie / Oorlog
Releasedatum: 22 maart 2007
Vanaf 6 maart op Netflix
Vanaf donderdag 26 februari in 10 bioscopen
Plot 300
"Spartans, prepare for glory!"
In 480 voor Christus geeft de koning van Sparta leiding aan de slag om Thermopylae. Hij gaat hier samen met zijn troepen de strijd aan tegen de opkomende Perzen. Deze confrontatie zal leiden tot 's werelds eerste democratie.
- Trailer (YouTube)
Daxos
Ephialtes
Xerxes
Biglia
zeer goede, spannnen, nooit vervelende film.
Nooit verwacht, omdat historische oorlogsfilms de dag van vandaag toch nooit op iets trokken.
Moet alvast m'n woorden terug inslikken!
4,0* (Neigt naar 4,5*)
neem dat 'historische' toch maar met een flinke korrel zout, is gebaseerd op een (overigens sublieme) comic.
gevechten zijn zeer zwaar overdreven.
en zo kan ik er nog 100 dingen opnoemen, maar ik wil de pret van andere niet bederven.
ik hou van griekse oorlog/vecht films maar dit is niks
jammer dat ze een strip verfilmen,had dan het echte verhaal van de slag bij thermopylae verfilmt
Lucasje0
een 0.5 ster van mij ,er is niks goeds over deze film te vertellen.
Ik hoop voor jou dat je wist dat dit geen realistisch-bedoeld-film was?
Dit is trouwens echt een vette film met mooie slow motion acties
AGE-411
Wat ik wel zeggen:
tis zeker geen SF-movie uit het jaar 2073: "de wereld is na een atoomoorlog teruggekatapulteerd in het stenen tijdperk. Niet echter alle vrede is teruggekeert, en de Spartanen nemen het op tegen de perzen..."
Je zou het perfect 482 voor christus kunnen plaatsen.
djelle
Dit is het soort film dat ze tegenwoordig meer de bioscoop zouden moeten binnengooien. Geen puzzelwoordelijk gedoe met 85 plottwists, geen mieterige poeha zoals Brad Pitt in Troy, maar gewoon een vette harde mannenfilm met ongeschoren borstkassen, bloedscherpe zwaarden, naakte grieten, übercoole gevechtscenes en onverwoestbare kerels die keihard Sparrrrrrtaaaa schreeuwen alsof er geen groter goed bestaat. Afgewerkt met wat -goed toegepaste- CGI om tot in de kleinste details zowel personage als achtergronden en effecten af te werken, en je hebt een crème van een film. 300 is een prachtig visueel spektakel, plaatsvindend in een vermakelijke machowereld 480 vc. Geschiedkundig te nemen met een Spartaanse brok zout, voor de rest met een paar lekkere ijskoude glaasjes bier. Waar filmgenot.
4 *
Gizzmann
met ongeschoren borstkassen,
Ik weet niet welke film jij gezien hebt, maar bij waren ze keurig ge-epileerd en met goudkleurige olijfolie ingesmeerd....
djelle
shit ja, dat moest 'baarden' zijn. Excuses.
Friac
Dit is mijn ding blijkbaar absoluut niet.
Een ietwat idiote 'spierbalrollende' film vol stoere praat, maar die absoluut een spanningsboog mist. Ook bleef het wachten op cruciale scènes, en was het geheel gewoon een aaneenschakeling van gevecht op gevecht. Tot overmaat van ramp wist de visuele stijl van de film, zowat het enige waar de film krediet voor kan krijgen zou ik denken, me niet compleet aan te spreken. Ik had op Sin City-achtige beelden gehoopt, maar kwam bedrogen uit.
En zo werd 300 in mijn ogen gewoon een overbodige dosis actieprut.
twanos
ik hou van griekse oorlog/vecht films maar dit is niks
Lucas1
Formatie?
Ik ook.
Jij hebt duidelijk de bedoeling van deze film gemist.
Dit is mijn ding blijkbaar absoluut niet.
En zo werd 300 in mijn ogen gewoon een overbodige dosis actieprut.
Phil Leotardo
Heerlijke non-stop Spartaanse slasher film
Gewoon verstand op 0 en lekker onderuit gezakt kijken naar Spartanen die de Perzen 1 voor 1 bijna allemaal afslachten. Helaas waren het er net wat teveel.
Ik geef de film 3 sterren omdat de replay waarde niet hoog is.
gojavu
toevallig had ik hier een werkstuk over
Voor degene die het niet snappen die film (en stripverhaal) gaat over hoe heredotus (spartaanse schrijver) het geschreven heeft en het heeft ook bepaalde uitbeeldingen.
de spartanen waren bijna bloot omdat op een beeld vlakbij thermopylae staat en zo willen laten zien dat ze een soort van "onaantastbaar" waren.
Heredotus omschreef de perzen als monsters zoals de onsterfelijken (die zo genoemd werden omdat als er 1 man ervan stierf het meteen werd vervangen door een andere soldaat)
Ook werd in Sparta een baby met een afwijking onmiddelijk gedood omdat het niet goed was volgens hun.
Daarom was ephialtes (komt uit Grieks metonymische taal en betekend verrader) ook een rare gebochelde, hoewel hij maar een boer was en die spartanen er nooit achter zijn gekomen wie hij was
hier was jullie geschiedenisles jongens
hoe bedoel je?
Voodoo
Geweldige film, heb hem nu alweer 3x gezien.
Geweldig geacteerd, hele goeie vechtscenes, en prachtig opgenomen.
Had niet beter gekund!
hoe bedoel je?
Je klaagt over historische incorrectheid, overdreven gevechtscenes en stripverfilmingen.
Terwijl het nu net de bedoeling was om een luchtige, over the top amusementsfilm te maken. Het streeft helemaal niet naar realisme of geschiedkundige adequatie.
Zie ook gojavu's uitleg. Vanuit die gegevens werd hier verdergefantaseert zoals het toen werd voorgesteld (Heredotus' opgeblazen versie van de waarheid).
Artifact
Blijf dat idd één van de meest vreemde kritieken vinden bij deze film.
...!!john!!...
ja ok,maar meningen verschillen,het is gewoon mijn ding niet, deze film.
djelle
Uiteraard verschillen meningen, alle respect dat dit jou ding niet is. Het gaat er alleen over dat je de juiste intenties naar geslaagdheid moet beoordelen, geen kat verwijten dat het geen hond is. Je kan perfect een komedie bekritiseren 'dat er humor inzat', maar... tja.. Je snapt wat ik bedoel neem ik aan.
Gevechten: 4,5
Cameratechniek: 3,5
Sfeer: 4,0
Personages: 1,0
Verhaallijn: 1,0
Acteren: 1,0
15,0/ 6 = 2,5 sterren gemiddeld
Als de personages meer waren uitgediept, als de verhaallijn en de dialogen beter waren ipv bijvoorbeeld de one-liners, als er andere acteurs waren die ook woede en passie lieten zien bij het schreeuwen, etc... Kijk, dan is het pas een fantastische film.
Of doe ik nu soms iets verkeerd? Moet ik de film alleen maar een cijfer geven voor de gevechten?
Een goede film heeft een goede mix van alle dingen. Vergelijk het maar met alle dingen. Als je bier drinkt, wil je ook dat het de juiste temperatuur heeft en lekker smaakt. Niet dat alleen de verpakking er super uitziet.
Martijnnn
De onliners, het verhaal zoals het nu is de personages zoals ze zijn, maken juist de film!.
Een film hoeft van mij niet altijd alle elementen te hebben, als ik mij maar vermaak.
djelle
Misschien ligt het aan mij, maar ik begrijp het niet
Hier komt het feitelijk op neer:
Als je immer uitgediepte personages zoekt in film ben je bij een luchtige actieprent als dit simpelweg aan het verkeerde adres.
Stel dat ik iemand ben die steeds diepgaand drama verlang of een realistisch verhaal als absolute must aanschouw bij eender welk project, dan zal ik bij een film als Die Hard ook terugkomen van een koude douche. Alleen zeg ik dan gewoon dat het niet mijn ding is, ipv te verwijten dat het die elementen niet heeft. Het is niet relevant.
Vandernagel
Tjonge jonge. Hele zinnen waar je met pijn en moeite de waarheid kan ontwarren. Lijkt wel politiek.
Waarom zeggen jullie gewoon niet dat het alleen om het vechten gaat en voor de rest niets!?
Met betrekking tot de Die Hard reeks. Dat zijn nu films die naast het vechten en de one-liners, ook leukere personages, betere acteerprestaties en een betere verhaallijn hebben. Dus die krijgen van mij dan ook een hoger cijfer dan 300.
Maar ja zoals blijkt, blijft het subjectief wat men goed vindt en wat niet. En kan men kritiek niet hebben want dan "begrijp je de film niet". Misschien geldt dit ook voor films waar jullie lage stemmen hebben gegeven. Jullie hebben de film "niet goed begrepen".
Max en Joep
Waarom zeggen jullie gewoon niet dat......
helemaal mee eens.
Moviemeter lijkt voor sommige figuren hier wel alleen maar een platform om te laten zien hoe "welbespraakt" ze wel niet zijn.
Erg irritant.
Martijnnn
Laat mensen toch gewoon de film mooi vinden om de reden waarom zei dat vinden. Als jij vind dat er niet meer dan gevechten in zit, dan wil het nog niet zeggen dat de rest van de wereld dat ook vind.
@ max en joep, heeft het niet gewoon te maken met dat jij gewoon niet welbespraakt bent...
Ik kan bij deze film namelijk maar bar weinig stukjes vinden waar dat uit leidt.
Als mensen sms en msn taal gebruiken is het niet goed, als mensen goed nederlands spreken is het opeens ook weer niet goed?

300: Rise of an Empire

Drama / Thriller, 2006

Fantasy / Avontuur, 2009

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
vertellingeviscerationjavelin shieldlegerepischblood splattergebaseerd op stripzwaardgevechtbloedvergietenbloedbadoude wereldbased on graphic novelancient greeces.a.t. minionswarriorancient warfaresparta greece 5th century bcwarmale protagonist bloody deathspartaspartansbattle of thermopylaegod kingbattle axe