• 9.378.498 stemmen

Rocky Balboa (2006)

Drama / Sport | 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Drama / Sport

Speelduur: 102 minuten / 116 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Sylvester Stallone

Met onder meer: Sylvester Stallone, Burt Young en Antonio Tarver

Gesproken taal: Engels, Spaans en Georgisch

Releasedatum: 18 januari 2007

Plot Rocky Balboa

"It ain't over 'til it's over."

Rocky Balboa, één van de grootste bokskampioenen in de geschiedenis, heeft al jaren niet meer gebokst, The Italian Stallion, die bekend stond om zijn stalen kaak en zijn wilskracht om te winnen. Zijn vrouw Adrian is inmiddels overleden en zijn zoon en hij zijn inmiddels uit elkaar gegroeid. Rocky woont weer in de straten van Philadelphia waarin hij een restaurant runt. Wanneer ESPN een virtuele match toont tussen hem en de huidige wereldkampioen, Mason Dixon, en belachelijk wordt gemaakt op tv, begint Rocky na te denken. Uiteindelijk wordt hij door de manager van Dixon overgehaald om nog één keer de ring in te gaan...

Robert 'Rocky' Balboa

Paulie Pennino

Mason 'The Line' Dixon

Robert 'Rocky' Balboa Jr.

Tony 'Duke' Evers

Lou DiBella

Mike Tyson

avatar van Salto

Salto

orange schreef:

zeer groot pluspunt, en daar lees ik niet's over:

de rol van Pauli. Niets veranderd en nog steeds zoals in deel 1. werkelijk fenomenaal.

Ik heb een compliment aan Burt Young gegeven een paar reacties eerder. Naar mijn mening een oscar-nominatie voor beste bijrol??

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Een en al cliché maar toch erg vermakelijke film

avatar van de.krei

de.krei

wie zegt nu dat dit deel beter is dan rocky 4

dat was toch de beste van alle delen

tegen die grote rus

en daar was rocky ook in bloedvorm als ik zo naar zijn lichaam kijk

deze was ook goed hoor maar niet de beste dat was nog altijd DEEL 4

Stallion75

Ik heb hem ook eindelijk gezien en het was precies wat ik er van gehoopt had, alles zat erin om de serie waardig af te sluiten.

Vooral de wat emotionele scenes vond ik zeer mooi gedaan, en de muziek van Bill Conti blijft en is gewoon TOP!

Stallone zette zijn karakter weer goed neer , veel beter dan in deel 5 want daar kwam hij toch wat geforceerd en overgeacteerd over.

Ik heb genoten en kan niet wachten op de dvd die uitkomt in maart want daar staan als het goed is veel scenes op die de film niet hebben gehaald ivm de tijdsduur maar die zeker de moeite waard zijn, vooral de scenes tussen Rocky en Paulie, daar blijken er meer van te zijn.

avatar van salim

salim

Had er echt veel meer van verwacht. Te veel gezever. De bijrollen sloegen ook nergens op. En het einde was het dieptepunt van de film met een totaal slecht geregisseerde boksscene

avatar van jeroenATA

jeroenATA

Lang naar uitgekeken, misschien dat ie daarom wat tegen valt. Leuk, maar niet erg origineel. Had graag gezien dat ie hem in de laatste ronde KO had geslagen. Verder wel vermaakt. 3 sterren

Stallion75

Het eindgevecht vond ik juist wel gaaf, was echt in HBO style, dus leek daardoor ook realistischer.

Zou ook raar wezen dat Rocky wel van hem won, was ook niet de opzet, het ging Rocky erom om gewoon nog een keer te boxen en tot de distance gaan wat hij dus ook deed.

Perfect einde dus.

avatar van DonMarco

DonMarco

Damn, was eigenlijk van plan om 'm niet te zien (dacht dat kan nooit wat zijn... waarom nou weer deel 6?!) MAAR gelukkig heb ik 'm wel gezien! Echt goed en leuk om te zien!

Leuk script en Stallone laat toch weer zien dat ie zeker wel kan acteren.

Zat wel weinig boksen in de film, maar miste het totaal niet.. dus dat heeft ie goed gedaan

Knap hoor.

4 *

avatar van ROOSKY

ROOSKY

Weer erg voorspelbaar en altijd volgens hetzelfde concept...maar zoals altijd weer zo leuk om naar te kijken Zes maal Rocky, zes maal 3.5*

avatar van KLah

KLah

Leuk om naar te kijken. Alleen het gevecht hadden ze anders moeten aanpakken. Het leek alsof het gevecht er niks toe deed. Maar weer genoten hoor!

avatar van bossie40

bossie40

Gisteren gekeken.Ik had na de positieve berichten meer van deze film verwacht. 2,5*

avatar van Woussie

Woussie

Heb de film gekeken en had er veel van verwacht, maar geen woord is gelogen een zeer goede film. Deze film bewijst maar weer eens dat stallone een goede acteurs is.

Van mij de volle mep 5*!

avatar van Paranoid

Paranoid

stallone = sh*t acteur

avatar van fariba

fariba

luek om naar te kijken !!!!!

begin was eigelijk een beetje saai maar de einde was super luek

avatar van Huggie1960

Huggie1960

Hij weet van geen ophouden, 60 jaar en (alweer) een rocky film maken.

Voor dit deel kon ik niet warmlopen. Een man van 60 met zo'n conditie, dit kan gewoon niet. Ik zie graag films van Stallone, maar dit deel had hij beter niet kunnen maken.

En dan te bedenken dat er in 2008 nog een Rambo film uitkomt. Hopelijk loopt hij dan niet op krukken.

Een 2,5*

avatar van Modar

Modar

Tja als rocky fan moet je deze gewoon kijken. Gister deze in de bios gezien, en hij is het geld waard. De sfeer in de films is wel iets anders dan in voorgaande delen, maar dit is niet negatief anders...

De flashbacks waren wel geinig om te zien, en op sommige momenten zat ik best diep in de film en leefde ik een beetje met rocky mee omdat ie het zo moeilijk had met het overlijden van Adrian.

Jammer maar helaas de rocky-saga is afgelopen.... 4 sterren !

avatar van Pascal A

Pascal A

Rocky altijd vet, jammer dat de film v.a. de training minder gaat worden, missien hadden ze de film iets langer moeten maken.

avatar van Salto

Salto

KLah schreef:

In alle rocky-films was het gevecht eigenlijk bijzaak.

Zoals in de eerste Rocky-film: Rocky zet een wereldprestatie neer, maar het enige waar hij aan dacht was zijn geliefde Adrian en wilde niets weten van de rest van de wereld...

Stallion75

Ja en natuurlijk dat hij de kans kreeg om tegen een echte kampioen te vechten en gaan tot the DISTANCE en aangezien wordt als volwaardige boxer en niet 1 of ander loser van de straat.

Paranoid schreef:

stallone = sh*t acteur

mensen moeten toch op z'n minst deel 1 hebben gezien voordat ze deze film gaan kijken..anders is het natuurlijk HELEMAAL niks. deze week heb ik trouwens rocky balboa in de bios gezien. ik zat nét niet op plaats nr. 13

avatar van FixX

FixX

gisteren in de bioscoop gezien

een zeer goed, waardig einde van de rocky saga

heb zeer genoten van de film een 5,0

avatar van jimbo_koda

jimbo_koda

Een hele mooie film waarin veel elementen uit het echte leven in voorkomen...
Fantastisch om dat oude rocky gevoel weer boven te krijgen!
Hoe dan ook vindt je het niet erg dat rocky verliest

Goeie film dus !!!

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Woow wat een rocky alweer he... de herrineringen kwamen weer helemaal naar boven van alle rocky delen.

Er zit weer een redelijk goed verhaal in, en het was weer schrikken dat dat kind uit rocky 1 die steeds op de hoek stond te roken en shit ' Er hier als vrouw met rocky omging, erg apart... De training was kort maar krachtig en er waren een paar flinke uitspraken in de film van rocky die erg emotioneel waren. Verder is het gevecht het realistish van elke rocky film en de afsluiting is perfect.

De muziek is ook top..

Mijn complimenten

avatar van Youri

Youri

Het zoveelste dieptepunt van Stallone. Jammer!

Youri schreef:

Het zoveelste dieptepunt van Stallone. Jammer!

ga deel 1 kijken, man. wie weet zie ik je in de ring

avatar van by_the_way

by_the_way

Hele goeie afsluiter. De film wordt goed opgebouwd, wat een Beul die Stallone maar hij doet het weer erg leuk. Ook erg leuk om veel personage's uit deel 1 weer terug te zien. De vechtscene's zijn goed, echt tof dat ze geprobeerd hebben de sfeer uit deel 1 weer op te pakken dat is redelijk goed gelukt. Kippevel bij de flashbacks en de geweldige muziek, graag had ik 'Going the Distance' gehoord in de 10e ronde maar dit nummer was ook leuk. De muziek was bijna hetzelfde als in de 1e 2 delen en daarom gewoon geweldig. Mooi gefilmd en de wedstrijd was weer zeer goed gedaan. Goed bezig Stallone!

Zeer goede afsluiter.

4* sterren

lowhusky

hij was er wel, Going The Distance in een nieuw jasje. ik had natuurlijk ook graag de originele gehoord. maar toen ik in het begin Take You back hoorde, voelde ik me weer helemaal leven. gelukkig waren er geen nummers zoals eye of the tiger of die van rocky iv gebruikt.

avatar van xentos

xentos

vond het weer een topper! een 5.0!

avatar van Woslo

Woslo

De film riep bij mij weer de sfeer op van de vorige rocky-films, maar de dialogen kwamen niet echt over..leuk geprobeerd, en ook wel leuk om naar te kijken, maar het kippenvel-moment die ik toch wel bij de andere rocky-films had, bleef uit. Jammer!!

2,5...

avatar van tekh