• 9.378.811 stemmen

Geregisseerd door: Oxide Chun Pang en Danny Pang

Met onder meer: Kristen Stewart, Dylan McDermott en John Corbett

Releasedatum: 31 mei 2007

Plot The Messengers

"There is evidence to suggest that children are highly susceptible to paranormal phenomena. They see what adults cannot. They believe what adults deny. And they are trying to warn us."

De familie Solomon heeft het gehaaste leven van Chicago verruild voor het bestaan op een afgelegen boerderij in North Dakota. Te midden van de rust en de velden vol zonnebloemen, komt de 16-jarige Jess erachter hoe angstaanjagend hun isolement kan zijn wanneer zij en haar jonge broertje Ben onheilspellende geesten waarnemen die niemand anders zien kan. Niemand gelooft haar, ook niet wanneer de verschijningen gewelddadig worden. Jess wordt geconfronteerd met het duistere verleden van vorige bewoners van het huis en kan alleen maar hopen dat er naar haar geluisterd wordt voordat het te laat is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van film88888

film88888

matthijs_013 schreef:

Helemaal met je eens. De setting was geweldig! Ik snap niet dat mensen op het platteland kunnen wonen
Alhoewel ik wat strenger ben, aangezien de clichés mij wel stoorden. En John Corbett was de dader, wat een verrassing... Waarom werd er trouwens geen verklaring gegeven voor al dat monstergebeuren? Als in: Hoe konden die geesten dat allemaal doen? Dat was verreweg een van de grootste plot holes die ik ooit heb gezien.
µ
Vroeg ik me ook af, want de geesten hadden niks te maken met het einde vond ik.

avatar van MovieEter

MovieEter

Het verhaal in zijn geheel is nogal zwak maar ondanks dat vond ik de film spannend, sfeervolle en visueel een plaatje. Horrorclichés? Zeker, de film puilt ervan uit, maar dat gebeurt zoveel in het genre en deze keer is dat weer eens goed gedaan. 4*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

''Een opvallende uitzondering in het voorspelbare horrorgenre''

Dat staat er, op de achterkant van het dvd hoesje.

En deels ben ik het er wel mee eens.

The messengers volgt een verhaal dat we al talloze keren zijn tegen gekomen, en vaak maar matigjes uitgevoerd met ontelbaar veel cliché's.

Op goed geluk heb ik me er toch aan gewaagd

Ik had de hoop al bijna opgegeven, het spookhuis genre was voor mij niet meer zo heel interessant, naast el orfanato is er recent maar weinig verschenen dat ook maar een beetje vermakelijk is.

Gelukkig dus dat ik hier aan ben begonnen, de messengers is alles behalve vernieuwend maar ontzettend spannend.

Een paar zenuwslopende scénes, weliswaar op één hand te tellen, zorgen ervoor dat deze spookhuis film wél boeit.

Er zitten zat cliché's in, je hebt absoluut niet te maken met een vooruitstrevende productie, maar wel een boven gemiddelde uitvoering van een bijna dood sub-genre.

Binnenkort ook maar eens The haunting in conneticut kijken, wie weet word ik nogmaals verrast.

avatar van Orlibloompje

Orlibloompje

Ik vond het een hele spannende film, veel schrikeffecten, en Kristen kan wél goed acteren! Ik vond de acteerprestaties supergoed.

avatar van ikkie72

ikkie72

Ik heb genoten van deze film lekker creepy,niets nieuws maar lekker spannend,alleen irritant die ouders die het maar niet willen geloven

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Als fan van de Pang-broertjes ook maar eens hun Amerikaanse horror-debuut bekeken. Ik had hiervoor al hun Amerikaanse Bangkok Dangerous gezien die nog best te pruimen was. Nu The Messengers. The Messengers heeft een interesant verhaaltje en de Pang-elementjes en geesten zijn er natuurlijk ook ruimschots aanwezig. Alleen wat me opviel is dat deze film zowat helemaal niet zo erg eng is. Het verhaaltje lijkt daarintegen standaard (behekste huis door het verleden enz) maar op het eind zal je raar opkijken. Het acteerwerk is ook prima. Vooral van die John en dat zorgt dan toch weer voor iets interesants. Het einde is ook totaal onverwachts en erg bizar.

De Pang broertjes hebben met The Messengers wel weer iets prima's weten voor te schotelen kwa climax. Kwa engheid valt de film nogal tegen. Geesten zagen er daarintegen wel goed uit en ook typisch op zijn Pangs. Desalnietemin toch nog een redelijk geslaagde film.

PS: Maar het moet iig niet zo zijn dat de Pang Broertjes fuse Hollywood regiseurs worden want dat zou dan wel weer zonde zijn. Als ze gewoon zo nu en dan een Amerikaanse film maken en dan evengoed nog wel in Thailand en China blijven werken vind ik dat prima.

avatar van Rowen

Rowen

ik vond dit wel een leuke film.

Vond het ook wel fijn dat het een keer een happy end had

Alleen snap ik niet dat ze er blijven wonen....

avatar van Layla!

Layla!

Deze film heeft echt weer de elementen van The Ring en The Grudge. Daarmee bedoel ik de geest die zo schokkend beweegt. Geesten en dergelijke kwamen wel heel goed over in de film.

Heeft heel veel schrik momenten. Wel een beetje een voorspelbare film.

Wel was het einde echt niet voorspelbaar. Dat maakte de film een 3 1/2 ster waard!

avatar van EdwardNorton

EdwardNorton

Heb de film net gehad. Ga hem maar eens snel kijken, want hij lijkt me erg spannnend aan de reacties te zien.

avatar van animo

animo

Leuke film, genoeg spanning en zeker een goed verhaal.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Aah ben helemaal verzot op die kleine Ben

Redelijke horrorfilm.

De film begint redelijk clichematig, wanneer de beeldschone Jess, haar broertje Ben en haar ouders van de stad naar het platteland verhuizen.
Blijkbaar is het in Amerika normaal dat het huis nooit van tevoren wordt bekeken, alleen door de vader blijkbaar.
Ook neemt de vader een typische "Hollywood" beslissing door zomaar een vreemde man aan te nemen en bij hun laat slapen, hoe naïef kan je zijn. Uiteraard gaat dit ook fout op het einde van de film.
Het verhaaltje begint redelijk gemoedelijk en komt ietwat traag op gang.
Op een gegeven moment gaat ze de kelder in, dan weet je dat er wat gaat gebeuren. Ze ziet dus een dode kraai liggen, uiteraard gaat ze erin porren, want het is een horrorfilm. Redelijk voorspelbaar dus. Uiteindelijk vliegt de kraai weg waardoor je schrikt , ook voorspelbaar. Maar wel zo uitgewerkt dat je alsnog schrikt.
Dat is voor mij het grote verhaal van de film ook, hier en daar voorspelbaar, maar toch wel spannend.

Bijzonder effectief was voor mij de scene met Jess en Ben in de armen midden in de nacht. Ze hebben allebei blijkbaar wat gehoord en het moment dat ze van achter beslopen werden was echt spannend. Het moment dat Ben bijna gegrepen werd en Jess omdraaide was voor mij het hoogtepunt van de film! Heerlijk en toch onvoorspelbaar toen er niemand bleek te staan.

Typische horrorfilm is natuurlijk ook het moment dat Jess in het maïsveld staat en een gedaante om het hoekje van de schuur heen ziet gaan. Als je helemaal over de rooie bent van wat er is gebeurd en je bent bang, dan ga je echt achter zo'n gedaante aan de schuur in, om vervolgens gegrepen te worden. NIET dus!

Conclusie:
Ik vind het een wisselvallige film. De film had wel een uitstekende setting(platteland) met hier en daar echt spannende momenten. Alleen de voorspelbaarheid van het verhaal en het voor mij teleurstellende climax zorgen ervoor dat het geen topper is.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Ik vond het wel wat hebben. Ik zag het niet aankomen dat de dader die persoon zou zijn. Dat was verrassend. Zeker kijken. Een aanrader

avatar van Chucky92

Chucky92

Al zag ik gelijk dat die helper dood zou gaan en slecht is is het toch een vermakelijke film. Af en toe wel echt spannend.

avatar van clockwork72

clockwork72

Leuke vrijdagavondfilm. Verhaal is bekend natuurlijk maar dat deert opzich niet. Film is erg spannend en kijkt lekker weg.

avatar van clockwork72

clockwork72

Whatswithandy schreef:

KRISTIN STEWART nou dan krijgt ie 5 sterren

Geef je daarom 5 sterren? Volgens mij heb je hem niet eens gezien.

De film krijgt geen 5 sterren. Kristin Stewart wel hahaha

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

redelijk goede horrorfilm.. althans, het heeft genoeg schrikmomenten en een juiste sfeer.. al was de twist op het einde erg voorspelbaar in mijn ogen

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Cliché, maar de vele schrikmomenten en de sfeer maken veel goed.

Wel voorspelbaar en dan heb ik het vooral over het einde. Die graanvelden met de kraaien zijn daarentegen prachtige decors voor een horrorfilm.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

'Een uitzondering in het voorspelbare horrorgenre'.

Dat stond op de hoes, maar dit klopt werkelijk voor geen meter. Dit soort filmpjes hebben we wel al veel meer gehad en alles is werkelijk voorspelbaar en clichématig van in het begin. Meestal bij recente horrorfilms, maar dit neemt nog niet weg dat The Messengers niet spannend kan zijn.

Het script is zwak, tja enorm voorspelbaar en clichématig. Het kent een te lange inleiding. Hier en daar krijg je in het begin een voorsmaakje van hoe de film zal zijn maar daarbij kon ik mijn aandacht jammer genoeg niet houden. Praktisch halverwege de film komt een spannende scene die de film zowat in gang zet. Dit is jammer genoeg de enige spannende scene want ook de finale van The Messengers is zwak.

Qua acteerwerk kon het een stuk beter. Kirsten Steward acteert zeker niet slecht, maar laten we eerlijk zijn , het kan een stuk beter. Dit geldt trouwens ook voor de meeste acteurs. 'Goed maar kan beter'. Alleen de jonge heer van het basketbalplein is een uitzondering. Die kan echt wel niet acteren!

De setting/decor is een groot pluspunt. De griezelige boerderij met de kraaien, het ziet er allemaal wel goed uit voor een horrorfilm. Ook is de muziek goed , en enkel dat weet op bepaalde momenten nog enige spanning te creeëren.

Maar toch moet ik concluderen dat The Messengers te flauw is. Het kent matig acteerwerk en slap verhaal. Er is enkel spanning met zijn momenten, alleen is de setting en de muziek echt goed.

avatar van rep_robert

Dat had ik ook ja, man verhuist met zn gezin naar het platteland, GAAP!

De setting daarintegen is natuurlijk wel goed, afgelegen plekjes zijn altijd wel garantie voor "spanning".

avatar van Judithboes

Judithboes

Ik vond het horror gedeelte van deze film niet helemaal goed tot zijn recht komen in deze film. Het einde was dan wel weer spannend. Maar niet door het horror element, meer het "the Shining" element Allemaal heel cliché inderdaad, wat ik daarentegen wel weer heel verrassend vond was dat "the sigarette smoking man" uit x-files ook een kleine rol speelde.

avatar van mock turtle

mock turtle

mooi verhaaltje, maar nergens echt bijzonder. Kirsten Stewart acteert goed, overige personages zijn ook heel lievelijk allemaal. Plot zit ook goed in elkaar. In tegenstelling tot wat hierboven wel wordt beweerd, klopt het allemaal. Twist is aardig maar niet héél verrassend, en de horroreffecten zijn ook niet superangstaanjagend. Toch redelijk boeiend, al moet ik wel zeggen dat ik me wel een beetje ergerde aan het Hollywoodachtige verloop en slot van de film. Dat had allemaal wel wat minder zoetsappig gemogen.

3 sterren voor de zonnebloempjes.

avatar van haagsev

haagsev

Zeker geen slecht verhaal moet ik zeggen.. Vooral de dochter vind ik erg goed acteren (Kristen Stewart). Verder een erg mooi landschap om de film te maken.

Vond de film wel boeiend en hield me bezig, al kon je een groot gedeelte van de 'schikmomenten' wel verwachten.

Verder vond ik het einde wel erg goed, wat ik opzich niet meteen had verwacht...

Een 3 voor de zonnebloem-boer met zijn gezin.

avatar van Kristen

Kristen

Whatswithandy schreef:

tis Kristen ,

excuse me , maar haha ,

kheb dezelfde naam & kan er dus niet tegen als mensen

kirsten , kristin of kristel ofzo zeggen

avatar van Woutrr

Woutrr

Zeker niet wat ik ervan verwacht had!

Wat een belachelijk ongeloofwaardig cliché filmpje.

Snappen regisseurs echt niet dat wanneer de hoofdrolspeelster (altijd een weerloos meisje) super bang is, ze in werkelijkheid echt niet achter de "geesten" gaat aanlopen... Altijd het recht in eigen handen nemen -> geloofwaardigheid Clicheé Cliché Cliché Gaap Gaap Gaap

En toen in het midden van de nacht: Ben probeert die "geest" aan te raken... urenlang (zolang leek het wel) die spanning opbouwen . Jess draait zich om en... hij is weg???? Pfffff *zucht*

Voorspelbaar durf ik het einde niet te noemen, maar ik kon al wel een link leggen.. het was nogal voor de hand liggend

avatar van komerad

komerad

De sfeer is goed, de spanning vrij goed opgebouwd, de schrikmomenten zijn ok. En dat behoed voor mijn part de film een 0.5 te krijgen. Want alles wat gezegd is over de cliche's klopt.

- Net nadat het meisje doodsangsten uitgestaan heeft gaat ze inderdaad een onbekende gedaante achterna in de schuur.
- Wanneer ze in het huis achtervolgd worden door de man met de riek die constant door de muren heen steekt lijkt het alsof er geen kamers zijn, de man kan immers aan de andere kant van de muur even snel meelopen EN zijn riek door de muur knallen als hun. Bij momenten zelfs 2 rieken tegelijk!
-Moeder en zoontje vluchten de kelder in voor de slechterik, de deur op slot, slechterik boenkt op deur. 2 minuten later komt dochter thuis, slechterik lijkt verdwenen (heeft geen interesse meer in moeder die in de kelder zit?) Slechterik doemt op, meisje vlucht het hele huis door (zie voorgaande met de rieken door de muur) om daarna ook de kelder in te vluchten. (Heeft moeder de deur terug losgemaakt ofzo?)

Sommige films kunnen erover zijn. Dit is zo een!

avatar van Niinza

Niinza

Ik heb me ma-te-loos geërgerd aan Kristen Stewart. En de film vond ik eigenlijk ook niet erg verassend. Het begon wel oké, en Jess' broertje die 'dingen' zag vond ik wel goed. Maar aan de andere kant - het einde had van mij niet gehoeven. Die vond ik niet zo geslaagd. Goede rol van Dylan McDermott.
Maar schrikmomenten? - Nee. Niet dat dat altijd essentieel is voor een goede horrorfilm, maar in deze film hadden ze die wel kunnen toevoegen. Een van de beter scènes was wel dat Kristen Stewart ergens naar toe gesleept werd door die wezens. Maar voor de rest... tja. Moeizame 2.

avatar van misterwhite

misterwhite

Leuke thriller/horror,

Het is niet erg bijzonder maar wel eens leuk waneer er niets op tv is. Het is allemaal nogal voorspelbaar maar toch komen er verassende stukjes in voor. Er zitten ook leuke schrikmomenten in maar voor de rest is het verhaaltje zeeeer chliché. Acteerprestaties viel mee en de sfeer zat er ook in maar het is niet echt heel griezelig te noemen.

3 sterren !!