- Home
Geregisseerd door: Oxide Chun Pang en Danny Pang
Met onder meer: Kristen Stewart, Dylan McDermott en John Corbett
Releasedatum: 31 mei 2007
Plot The Messengers
"There is evidence to suggest that children are highly susceptible to paranormal phenomena. They see what adults cannot. They believe what adults deny. And they are trying to warn us."
De familie Solomon heeft het gehaaste leven van Chicago verruild voor het bestaan op een afgelegen boerderij in North Dakota. Te midden van de rust en de velden vol zonnebloemen, komt de 16-jarige Jess erachter hoe angstaanjagend hun isolement kan zijn wanneer zij en haar jonge broertje Ben onheilspellende geesten waarnemen die niemand anders zien kan. Niemand gelooft haar, ook niet wanneer de verschijningen gewelddadig worden. Jess wordt geconfronteerd met het duistere verleden van vorige bewoners van het huis en kan alleen maar hopen dat er naar haar geluisterd wordt voordat het te laat is.
Jess Solomon
Lindsay Rollins
Ben
Ben
Rianneke_Dan
Vond ik dus ook al, maar dat wil niet zeggen dat deze me minder goed lijkt.
Ik hou wel van dat soort films, en deze wil ik dan ook zeker wel zien.
Onlangs The hills have eyes gezien. En ik was blij dat het toen niet opnieuw of een gezin was uit de stad dat op het platteland de nodige rust zoekt, of een groep tieners waarvan de bekendste actrice (lees hoofdrol) uiteindelijk overleeft.
Deze film bevat standaard het gezin uit de stad met wat probleempjes dat naar het platteland trekt in een verlaten huis. Qua verhaal is het niet veel soeps. Dan zat er nog meer variatie en uitwerking in andere recente horrorfilms. De Japanse horrorstijl met de schrikeffecten helpt wel en maakt de film toch nog genietbaar. Het acteerwerk is ook nogal teleurstellend, zelfs voor een horrorfilm.
Toch nog 2.5 omdat die schrikeffecten ergens wel werken. En hij is dan wel niet origineel, hij stoort ook niet echt.
Macmanus
Helaas geen geslaagd Amerikaans avontuur.
De studio van Sam Raimi vondt The Eye waarschijnlijk heel leuk en liet de heren dus hetzelfde kunstje doen in de US. Helaas is het asian horror gedoe al redelijk uitgemolken en moet je wel met heel wat leuks komen. Op voorhand gaf ik de Pang Bros wel wat kans om dit te kunnen. Maar helaas wilden of mochten ze maar weinig nieuws doen en krijgen we toch een redelijk cliche verhaaltje over geesten. Uiteraard zijn de Pang's niet de eerste de besten, dus opzich komt er zo nu en dan best iets leuks langs en hoor je leuke geluidjes. Maar om nou weer met geesten die nog iets goed hebben te maken te komen, getuigd dat wel van hele erge ideeën armoede. Re-cycle en Ab-Normal Beauty waren veel leuker. Ook niet perfect maar je zag dat ze lekker bezig waren. Ach je mag ook wel eens voor de centjes gaan.
Hopelijk laten ze in de remake van Bangkok Dangerous weer wat leuks zien.
2.5 sterren hiervoor. Alleen voor de mensen die nog niet moe zijn van J-Horror. (en zelfs dan is het geen hoogvlieger)
J-Horror
Hoewel de Pangs duidelijk meegelift hebben op de Aziatische horror hype vind ik hun films niet onder de J-Horror noemer vallen. Afgezien van de typische geesten is het werk van de Pangs alles behalve "less is more". De broertjes staan garant voor visueel verzorgde films en schuwen de filmtrucjes niet.
Hun overstapje naar Amerika vind ik ook geslaagd. Had er zeker niet zoveel van verwacht. Hun kunstjes zijn ze nog steeds niet verleerd. En het mag dan niet geweldig origineel zijn, spannend is het zeker nog wel. De kleurtjes zijn wat verdwenen, maar visueel is het nog steeds erg mooi. Daarbij enkele zeer sterke scenes en een mooie setting en veel kan er niet meer foutlopen.
Wel enkele mensen bij ons in de zaal die blijkbaar nog nooit een film van de Pangs gezien hadden. Nogal wat gekrijs en zichzelf geruststellend gegiechel met andere woorden.
Geslaagde film vond ik het. Niet zo goed als Diary, maar toch beter dan een Re-Cycle. Erg solide film, die makkelijk boven het gros van hun Aziatische concurrenten uitkomt.
Kleine maar verdiende 4*
mister blonde
Wanneer leren ze in Hollywood (ook al zijn dit niet echt typische Hollywood regisseurs) nou eens dat je geen angst of spanning opwekt door zo nu en dan heel hard de muziek aan te zetten of opeens een geluidseffect er door heen te jagen? Dat gaat dan vaak nog gepaard met een flits van iets waarvoor we als kijker bang zouden moeten zijn. Het is compleet onzinnig. Als je 's-nachts met een koptelefoon op slaapt en iemand zet keihard het geluid aan, schrik je ook. Dat betekent nog niet dat het eng is. Compleet belachelijk en er is dus een nieuwe trend in valsspelen, in horror Hollywood.
Verder neme we een akelig spookhuis, vreemde geluiden, een puber die niemand gelooft, de vreemdeling met een verleden die doordraait (wat compleet ongeloofwaardig en eigenlijk belachelijk was), spanningen in het gezin (waarvan de toedracht natuurlijk zo lang mogelijk wordt uitgesteld), een stukje van the Birds('hé, dat kunnen we wel gebruiken'),een beetje van het bovennatuurlijke en een beetje van een slasher. En wat krijg je dan? Een kutfilm zonder ballen, die niet eens het lef heeft iemand dood te laten gaan (en dan heb ik het niet over de badguy) en zelfs durft aan te komen met een misselijk makend happy end. (Ver onder de) standaard filmpje. 1 ster
Ook een erg lelijke film, trouwens. Het wezen dat op het plafond liep was eerder lachwekkend dan eng en ook was de look van de film vreselijk saai.
tukkerstein
Eigenlijk heeft deze film een heleboel positieve punten:
*Filmlocatie is prachtig
*het uiterlijk van het huis
*Acteerniveau ligt hoog
Het probleem is enkel dat de spanning totaal ontbreekt, terwijl het juist een thriller is. En de regisseur maakt de fout dat wanneer je iets donkers voor de camera ziet bewegen dat spannend is. Het is allemaal veel te vaag om het spannend te vinden.
Denden 100 Piek
Een standaard horrorfilm met alle bekende ingrediënten. Wat wel helpt is de invloed van de Aziatische regisseurs, want die weten wel wat eng is. De film heeft zijn momenten, het is vakkundig gefilmd, en uiteindelijk is het gewoon een zeer vermakelijke horrorfilm waar niet zoveel mee mis is.
Demoniac
Leuke film, mooie locatie, vrij creepy zo af en toe, aardige schrikmomenten, redelijk geacteerd, alleen jammer van sommige ongeloofwaardige stukjes.
3,5 *
hellblazer93
Vrij ordinaire film met af en toe een goed schrikmoment. Maar spannend wordt het niet echt. Acteurs speelden niet erg goed, vooral Jessicca speelde overdreven. Vermakelijk filmpje om niet bij na te denken.
Origineel: Een gezin die verhuist naar het platteland in een ...jawel, behekst huis.
Maar deze film vond ik wel een stuk beter dan de gemiddelde horrorfilm die hier om draait. Het 1e half uur was wat saaiig, maar das begrijpelijk want zon film moet altijd even starten. Maar daarna werd hij best spannend en ook best origineel. Leuk verhaal en het is eens niet een geest die er rond spookt, maar wat anders...
Aanrader voor horror/thriller liefhebbers.
Weinig spanning en een uiterst voorspelbaar verhaal, doen deze clichématige film de das om. Enigszins nog een beetje onderhoudend, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Matig.
%%%%%%
Wat een slechte Horror/Thriller film
De film weet geen seconde de indruk te wekken van wow overtuigend
En je ziet alles al aankomen en dan valt zelfs tegen hoe ze dat hebben gemaakt
Verder is het verhaal slecht acterend ook dramaties
Ok dan hoop je ok het is een horror dan komt er mischien een beetje goor in nou dat zit er ook helemaal niet in
Is zeker een van de slechtste horror film die ik heb gezien 1ster
Dan heb ik het niet over de slechte twist die ik gewoon lachwekkend vind
Onovertuigende film die ze beter niet hebben kunnen maken
De film is slechter dan mijn Nederlands dat zegt al genoeg denk ik
Tonypulp
''Een opvallende uitzondering in het voorspelbare horrorgenre''
Dat staat er, op de achterkant van het dvd hoesje.
En deels ben ik het er wel mee eens.
The messengers volgt een verhaal dat we al talloze keren zijn tegen gekomen, en vaak maar matigjes uitgevoerd met ontelbaar veel cliché's.
Op goed geluk heb ik me er toch aan gewaagd
Ik had de hoop al bijna opgegeven, het spookhuis genre was voor mij niet meer zo heel interessant, naast el orfanato is er recent maar weinig verschenen dat ook maar een beetje vermakelijk is.
Gelukkig dus dat ik hier aan ben begonnen, de messengers is alles behalve vernieuwend maar ontzettend spannend.
Een paar zenuwslopende scénes, weliswaar op één hand te tellen, zorgen ervoor dat deze spookhuis film wél boeit.
Er zitten zat cliché's in, je hebt absoluut niet te maken met een vooruitstrevende productie, maar wel een boven gemiddelde uitvoering van een bijna dood sub-genre.
Binnenkort ook maar eens The haunting in conneticut kijken, wie weet word ik nogmaals verrast.
sinterklaas
Als fan van de Pang-broertjes ook maar eens hun Amerikaanse horror-debuut bekeken. Ik had hiervoor al hun Amerikaanse Bangkok Dangerous gezien die nog best te pruimen was. Nu The Messengers. The Messengers heeft een interesant verhaaltje en de Pang-elementjes en geesten zijn er natuurlijk ook ruimschots aanwezig. Alleen wat me opviel is dat deze film zowat helemaal niet zo erg eng is. Het verhaaltje lijkt daarintegen standaard (behekste huis door het verleden enz) maar op het eind zal je raar opkijken. Het acteerwerk is ook prima. Vooral van die John en dat zorgt dan toch weer voor iets interesants. Het einde is ook totaal onverwachts en erg bizar.
De Pang broertjes hebben met The Messengers wel weer iets prima's weten voor te schotelen kwa climax. Kwa engheid valt de film nogal tegen. Geesten zagen er daarintegen wel goed uit en ook typisch op zijn Pangs. Desalnietemin toch nog een redelijk geslaagde film.
PS: Maar het moet iig niet zo zijn dat de Pang Broertjes fuse Hollywood regiseurs worden want dat zou dan wel weer zonde zijn. Als ze gewoon zo nu en dan een Amerikaanse film maken en dan evengoed nog wel in Thailand en China blijven werken vind ik dat prima.
Redelijke horrorfilm.
De film begint redelijk clichematig, wanneer de beeldschone Jess, haar broertje Ben en haar ouders van de stad naar het platteland verhuizen.
Blijkbaar is het in Amerika normaal dat het huis nooit van tevoren wordt bekeken, alleen door de vader blijkbaar.
Ook neemt de vader een typische "Hollywood" beslissing door zomaar een vreemde man aan te nemen en bij hun laat slapen, hoe naïef kan je zijn. Uiteraard gaat dit ook fout op het einde van de film.
Het verhaaltje begint redelijk gemoedelijk en komt ietwat traag op gang.
Op een gegeven moment gaat ze de kelder in, dan weet je dat er wat gaat gebeuren. Ze ziet dus een dode kraai liggen, uiteraard gaat ze erin porren, want het is een horrorfilm. Redelijk voorspelbaar dus. Uiteindelijk vliegt de kraai weg waardoor je schrikt , ook voorspelbaar. Maar wel zo uitgewerkt dat je alsnog schrikt.
Dat is voor mij het grote verhaal van de film ook, hier en daar voorspelbaar, maar toch wel spannend.
Bijzonder effectief was voor mij de scene met Jess en Ben in de armen midden in de nacht. Ze hebben allebei blijkbaar wat gehoord en het moment dat ze van achter beslopen werden was echt spannend. Het moment dat Ben bijna gegrepen werd en Jess omdraaide was voor mij het hoogtepunt van de film! Heerlijk en toch onvoorspelbaar toen er niemand bleek te staan.
Typische horrorfilm is natuurlijk ook het moment dat Jess in het maïsveld staat en een gedaante om het hoekje van de schuur heen ziet gaan. Als je helemaal over de rooie bent van wat er is gebeurd en je bent bang, dan ga je echt achter zo'n gedaante aan de schuur in, om vervolgens gegrepen te worden. NIET dus!
Conclusie:
Ik vind het een wisselvallige film. De film had wel een uitstekende setting(platteland) met hier en daar echt spannende momenten. Alleen de voorspelbaarheid van het verhaal en het voor mij teleurstellende climax zorgen ervoor dat het geen topper is.
MNV2
- 1900 stemmen
De zoveelste duffe horrorfilm dat hier en daar wat schrikeffectjes bevat maar dat compleet vergeet eng te zijn. Reden daarvoor is dat dit weer 90 minuten kijken is naar een hoge berg opgestapelde clichés. Links en rechts werd er zelfs wat 'gepikt' uit films als The Birds, The Amityville Horror en een zooi Japanse horrorfilms, aan originaliteit een duidelijk gebrek dus. Neem verder het matige acteerwerk en de soms wat zwakke effecten en dit is duidelijk tijdverspilling.
1.5 sterren
Aardig horrorfilmpje, dat ondanks dat er redelijk wat clichématige zaken in voorkomen, toch best fris oogt. Visueel ziet het er allemaal goed uit, met daarnaast een aantal prima schrikmomenten, die ondanks dat je enkele van tevoren aan ziet komen, wel werken. Daarnaast heeft de film een goede spanningsboog, iets wat ik bij horrors altijd wel belangrijk vind.
De wezens oogden soms wel wat goedkoop maar daarnaast is de plaats waar alles plaatsvindt, een afgelegen huis met uitgestrekte zonnebloemvelden, en juist veel licht i.p.v. donkere ruimtes af en toe mooi geschoten. Dat er af en toe leentjebuur van andere films wordt gespeeld is ook niet erg, zolang een film er maar en eigen draai aan weet te geven, en dat gebeurd hier in ieder geval. Leuk vermaak wat mij betreft.
Dikke 3,0*
ibendb
De openingsscene was nog eng, maar daarna is het maar flauw. Kristen stewart heb ik nooit kunnen waarderen.
Halcyon
Twijfelgeval. De Pangs zetten een doeltreffend sfeertje neer, toch het belangrijkste element in een "haunted house" flick. Het eerste uur is dan ook sterk met een goed spelende Stewart, een griezelig afgelegen huis en een degelijke opbouw rond het mysterie. De plotse twist daarentegen mist de nodige bezieling om te overtuigen. Van dat moment af sleept de film zich aan de hand van clichés naar de aftiteling. Zo blijkt maar weer dat tal van regisseurs hun vingers al verbrand hebben aan dit genre.
Zeriel
Als je nog nooit horror of een occulte thriller hebt gezien, dan is het best aardig.
Alle genre-clichés passeren een voor een de revue. Krakende planken, de afgesloten deur, een dode vogel die opvliegt, plotseling un beeld verschijnende personages, een onheilspellend wiegeliedje, de kelder, tienermeisje wat niet geloofd wordt door de ouders, de speurtocht (speurtochtje) naar de geschiedenis enz. enz.
Het onderliggende verhaaltje is zeer simpel, en de apotheose wordt snel afgewerkt, het was geen verrassing dat de vreemdeling de booswicht blijkt. Wat er nog aan ontbrak was het vermoorde gezin op te graven in de kelder en ze een fatsoenlijke begrafenis te geven zodat het huis gezuiverd wordt en de dooden rust krijgen.
Wel een mooie lokatie, met die zonnebloemvelden.
Het begin van de film is nog wel aardig maar al gauw vliegen de clichés je om de oren. Echt spannend of eng wordt het eigenlijk nergens. Ondanks dat keek de film zich nog wel redelijk weg en zagen de beelden er ook best aardig uit. Ook trouwens best een aardige rol van Kristen Stewart.
K. V.
Een film van de Pang broers, maar toch een van hun mindere. Je kent ze misschien van The Eye, maar deze was toch een trapje lager. De film bouwt langzaam op, maar de film bevat zoveel verwijzingen naar andere films (de makers hebben absoluut naar "The Birds" gekeken en misschien hadden ze de film ook beter The Birds revisited of zo genoemd) dat de film zelf niet echt origineel te noemen is.
'k zou de film zeker niet onder horror klasseren, maar eerder onder thriller.
Geen must see, maar ook niet super slecht. Een standaard film.
Nitrouz
Bij het vergeten van het meenemen van een horror DVD huren we er toch eentje in de videotheek, de keuze lag tussen The Reaping en The Messengers, beide wou ik graag nog eens zien, gekozen voor de tweede. Geen slechte keus gebleken.
De Pang broertjes ken ik van de The Eye trilogie en Re-Cycle. In alle 4 de films zie je wel dat het op zich goede regisseurs zijn, maar bij geen enkele film wisten ze me compleet te overtuigen, met The Messengers is dit alsnog wel gelukt.
The Messengers is voor mij een erg enge horror met veel schrikmomenten, sfeer en op zich aardige acteerprestaties. Over het kleine jochie lees ik hier veel irritaties, maar dat vond ik wel meevallen, dat gewijs van hem vond ik wel tof eigenlijk. De film is goed spannend, en je bent toch benieuwd naar uitleg, de film blijft eigenlijk de gehele film erg eng, de schrikmomenten werken stuk voor stuk en de angstige sfeer is meesterlijk. Af en toe bevat de film inderdaad wat haunted house clichés, maar dit stoort niet in mijn ogen.
Al met al is The Messengers voor mij een film die ik niet gauw zal vergeten, de vele schrikmomenten en de angstaanjagende sfeer maakt The Messengers voor mij gewoon een heel geslaagde horror!
Montorsi
Bij toeval op tv gezien, meteen de eerste Amerikaanse film van de gebroeders Pang die ik zie.
Vond hier in ieder geval helemaal niks aan. Het enige wat me in positieve zin opvalt zijn de aardige pogingen wat met de camera te doen, en wat sfeervolle scenes, met name in die kelder. Voor de rest is het een ontzettend clichématige, flauwe en slappe film wat tegen het einde dommer en dommer wordt, die flashbacks met die vent, zo idioot zie je ze zelden
. Ook het geforceerde dramarandje is vooral lachwekkend.
Eigenlijk een enorm goedkope B-film, waar soms nog wel wat van te maken valt, maar hier is vrijwel alles slecht uitgewerkt, en valt het horroraspect heel erg tegen. Saaie slappe film. 1.5*
Insignificance
Spookhuishorror die er mee door kan. Netjes ingericht zodat het over de gehele speelduur aan de praat blijft. Drama en achtergrond verspreid over het scenario, film ziet er verzorgd uit en de Pangs hebben het vuurtje al snel opgestookt met allerlei plaagstootjes in de opmaat. Voldoende dreiging via de vogels, de tractor, de vlek op de muur en meer. Levert een aantal prikkelende scènes waaronder de gang en de zwerm kraaien. De finale had wat maniakaler gekund, maar voldoet nog wel.
Metalfist
You saw it too... didn't you?
The Messengers stamt nog uit een tijd toen ik helemaal niet zo bekend was met het horror genre. Bij de release was ik een jaar of 15 en de meeste fun bestond er altijd uit om te proberen of ik mee in de cinema gesmokkeld kon worden. Dat lukte praktisch elke keer maar ik heb lange tijd het gevoel gehad dat de randomstandigheden mee verantwoordelijk waren voor de score van 3.5*. Hoog tijd dus om eens te gaan checken of de film die score kon vasthouden of dat de Pang broertjes zich verslikten in hun Amerikaanse debuut.
En het is een twijfelgeval geworden want The Messengers hinkt wat op twee benen. Het uitgangspunt van het behekste huis is zo oud als de straat maar aan de hand van wat visuele truukjes wordt er toch nog een vermakelijk sfeerbeeld geschetst. Weliswaar een resem typische scènes (en onduidelijkheden want wat was in godsnaam de bedoeling van die kerel die je elke keer met dat contract ziet afkomen?) die je in elke horrorfilm van de laatste jaren tegenkomt, zoals de flitsen van het jongetje/moeder, maar af en toe met een zeker oog voor detail waardoor er een paar geslaagde beelden op de proppen komen. Persoonlijk vond ik de shots waar je naar Jess kijkt vanuit de kelder (de scène die ook als voorbeeld voor de poster heeft gediend) het beste. Toch sleept de film voort van het ene naar het andere cliché en is het wachten of de climax nog iets nieuws zou kunnen brengen. Hoewel ik de film dus een aantal jaren geleden al wel had gezien, wist ik niet meer hoe hij afliep. Het is dan ook een pluspunt dat ik nu nog altijd de twist met John niet had zien aankomen maar bon, ik suck dan ook wel in het zien aankomen van dit soort twists dus misschien ligt dat wel gewoon aan mij.
Het jaar 2007, het moet toch nog een periode van onbezorgdheid zijn geweest voor Kristen Stewart. Een jaar vooraleer ze door het gehele internet vergruisd zou worden vanwege Twilight en nooit meer een filmrol zou kunnen aanpakken zonder commentaar te krijgen hoe een slechte actrice ze eigenlijk wel niet is. Toegegeven, het is geen baanbrekende actrice maar in The Messengers is ze op haar plaats en vult ze haar rol zo goed als mogelijk is in. Hetzelfde geldt voor de rest trouwens want The Messengers biedt weinig ruimte voor enige diepgang van personages. Toch nog even de jonge Evan en Theodore Turner vermelden want die doen het ook wel sterk als de kleine Ben. Altijd lastig om met kinderen te filmen maar ze raken de juiste snaar.
Uiteindelijk is The Messengers een standaard geval geworden. Vermakelijk om een keer gezien te hebben maar gevuld met een resem clichés die ervoor zorgen dat de film nergens boven soortgenoten uitsteekt. Een handvol geslaagde scènes en een redelijke, weliswaar vergezochte, climax zorgen voor het voordeel van de twijfel.
arno74
Weinig originele horrortje, ondanks dat wel vermakelijk genoeg en ruim voldoende schrikeffecten, al gaat de geluidsband overdreven daarin mee. De originaliteit is inderdaad ver te zoeken, met de standaard horrorcliché's zoals de steeds terugkomende vlek, spooky huis, enge zolder, kraaien, kinderen die door ouders niet geloofd worden, en de toevallige voorbijganger die niet zo toevallig blijkt te zijn.
De 90 minuten maken wel dat de film zo voorbij is. Doorsnee horror die haar doel bereikt, maar niet van het niveau die je van aziatische horrors zou kunnen verwachten. Aardig.
Kondoro
The Messengers
Ik denk dat The Messengers niet geschikt is voor mijn plezier. Begrijp me niet verkeerd maar ik vond de lol er wel een beetje vanaf. Na het zien van gelijkenissen aan geesten film zit deze laag op de grens van 'niet eng'. Daarbij acteerden iedereen wel goed maar, kwamen we er maar niet bij waarom er geesten waren. Ja, ze werden vermoord zoals je duidelijk in het begin zag. Maar, mijn kameraad zei "ze waarschuwen de mensen las ik". Ik kon me er na een tijdje wel bij vinden dat, dat ook de waarheid was maar, toen begon die man helemaal gek te worden en kon ik me er wel in vinden..
Nee, The Messengers heeft me er moeilijk door heen gesleept. Ik verveelde me en we begonnen te praten. Dat moet niet in een film! Het verhaal stond ons ook totaal niet aan en we konden er amper wat van maken. De geesten zagen er prima uit niks mis mee, maar ook toen ze over de muur gingen lopen schoot ik in de lach. Het concept is nog wel redelijk maar daar blijft het ook gewoon bij! Prima film om in de middag te kijken maar, eng is hij zeker niet.
SmackItUp
Degelijke horror, die naar een hoger plan wordt getild door de regie en de mooie visuele uitstraling. Verhaal is wederom één groot cliché. Familie betrekt nieuw (spook)huis, het spookt, niemand gelooft dat het spookt behalve 1 persoon. Uiteindelijk wordt ze geloofd, er volgt wat actie, bla bla. Het zal allemaal wel. Heb meer genoten van de uitstraling en het karakter van de film dan het plot.
Kleine 3*.
joolstein
Corvus corone, Kraai ook bekent onder "de Boodschapper van de Dood" en ook al hebben ze een kleine rol in deze film, de titel is dus wel een verwijzing naar deze vogel. Een film die het Amerikaanse debuut van Oxide en Danny Pang is, een tweeling uit Hongkong. De broers Pang maakte als regisseurs al meerdere misdaad- en horrorfilms die zich vooral kenmerken door veel gevoel voor visuele flair maar verder luchtige inhoud. Dat is bij deze dan ook niet anders! De familie Solomon heeft een huis in North Dakota kunnen kopen. Dat het huis spookt, merken alleen de kinderen. Maar wie gelooft nou een zestienjarige meid en kleine Ben, die niet kan praten. Zo'n beetje elke horror-cliché komt wel voorbij en ook elementen (laten we het op hommages houden) van meerdere horror-klassiekers zoals ‘The Grudge’, 'The Shinning' en natuurlijk 'The Birds' Ondanks dat de film vrij conservatief is en zeker het wiel niet opnieuw uitvindt, levert de film wel anderhalf uur degelijk vermaak. Iets wat, mits in goede handen, soms ook wel eens fijn is!
Shadowed
Mak resultaat.
Vanwege de status op wheresthejump bekeken. Dit zou 1 van de films moeten zijn waarin de meeste scares zitten. Het voornaamste probleem met deze scarefilms is dat de scares voornamelijk falen. Lijkt me ook niet de sterkste factor van deze broertjes te zijn.
Deze film scoort voornamelijk op het visuele gebied. Leuk grauw sfeertje dat door de film heen gepoetst is. Enkele gave beelden. Regelmatig sfeervolle inrichting. Huis ziet er spookachtig uit. De broertjes ondernemen regelmatig een paar experimenteren en ook dat weet best te werken.
Waar gaat het dan mis? De rest eigenlijk. De film weet op geen enkele andere manier te scoren buiten het feit dat de visuele look bovengemiddeld is. Acteerwerk om mee te beginnen is niet heel sterk. Stewart lijkt zich al op jonge leeftijd in automatische piloot terug te trekken. McDermott en Corbett hadden eigenlijk van rol moeten verwisselen.
Opbouw naar scares is ook buitengewoon slordig. Op een paar goedkope harde geluiden na weet de film nergens maar een beetje spannend te worden. Zeer slordige opbouw naar scares toe. Random harde geluiden. Weinig doeltreffende scares ook. Wel scares in overvloed, maar als het elke keer op een wat slordige wijze gebracht wordt weet het zijn doel niet bepaald te raken.
Voor de rest ook te geforceerde pogingen om sfeer te creëren. Dat random gefluister van kinderstemmen en een te sterk aangezette soundtrack is ondertussen vooral een uiterst onkundige manier om je horror op te bouwen. Voelt allemaal zeer geforceerd en zelfs amateuristisch aan.
Voor de rest ook weinig interessante of intrigerende karakters. Kon me weinig inleven met een enkel karakter. De opening waarbij het Corbett blijkt te zijn die de boeman was had ik ook direct door. Die wordt net wat te duidelijk weggegeven. De titel geeft ook voor de rest de twist direct weg. Was dit eigenlijk de bedoeling?
Uiteindelijk, na een uur kijken, was ik toe aan de eindcredits. Vond het in bijna geen enkel opzicht eng of sfeervol. Visueel ziet het er goed uit echter, de beelden van de zonnevelden zijn erg geslaagd. Tevens ook de CGI en de inrichting van het huis. Jammer dat de regisseurs extra geforceerd sfeer in de film willen pompen dat de film niet ten goede komt.
Tarkus
Aan mijn eerste mening over deze film ga ik niets wijzigen.
Ondertussen weten we allemaal dat Kirsten Stewart wel meer in haar mars heeft dan wat ze hier toont, al is dat ook lang niet slecht.
Kirsten Stewart heeft betere films. Da's kort en bondig, heb een beetje van de score afgetrokken.

Messengers 2: The Scarecrow
2009

Panic Room
Thriller, 2002

Speak
Drama, 2004
child murdernorth dakotalittle boylandelijk gebiedsunflower child murderravendeath threat