• 9.371.676 stemmen

Geregisseerd door: Baz Luhrmann

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Claire Danes en John Leguizamo

Releasedatum: 6 maart 1997

Plot Romeo + Juliet

"My only love sprung from my only hate."

Dit is het klassieke verhaal van Shakespeare, maar nu in een modern jasje gegoten. De Capulet en de Montague families zijn eeuwige rivalen. Romeo Montague en Juliet Capulet worden ondanks deze rivaliteit verliefd op elkaar, maar hun liefde is gedoemd een tragisch einde te hebben.

avatar van starbright boy

Lotteke schreef:

Ben benieuwd naar Baz Luhrman's versie van Alexander, Baz kennende zal ook die weer spectaculair worden!!

Dan kun je lang wachten, heeeeel lang.

avatar van Miss

Miss

Echt een geweldige film!!! Precies zoals het toneelstuk!!!!

avatar van Lotteke

Lotteke

starbright boy schreef:

Dan kun je lang wachten, heeeeel lang.

Hmm, heb gelezen dat ie in 2006 verwacht wordt, dus das wel lang wachten, maar niet zo heeeeeeeel lang, toch.?!

avatar van starbright boy

Waarschijnlijk komt Luhrmans Alexander er helemaal niet. Het project staat voorlopig in de ijskast, omdat Luhrman die financiering niet rond kreeg. Aangezien er net een film over Alexander geflopt is wordt de kans alleen maar kleiner dat de film er ooit zal komen. IMDB heeft de film al van de site verwijderd.

Carow

Hm.. ik vraag me dus af of deze film goed is. Ik wil deze heel graag zien, want op school doen ze dus een musical van Romeo en Julia en ik speel mee.

avatar van Film Pegasus

Deze film is me enkel bijgebleven omdat hij zo slecht is. Komt voor een deel door regisseur Baz Luhrmann wiens genre me totaal niet aanspreekt. Z'n andere film Moulin Rouge vond ik ook maar niets. Ik geef wel toe dat z'n manier van regisseren origineel is en bij sommige mensen wel zal aanslagen. Maar voor mij hoeft dit echt niet. Toch nog 1 ster omdat er nog slechter films bestaan.

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Carow schreef:

Hehe, welke rol speel je? Romeo of Juliette? Bij beide rollen niet zo veel geluk.

spuit11

Ik heb even alle voorgaande berrichten gelezen en ontdek veel discussie, wat op zich een goede zaak is. Ik ben een groot fan van deze film en vind het geweldig hoe ze het hebben aangepakt. Ik kan het juist enorm waarderen dat ze alles in een modern jasje hebben gestoken maar wel de originele teksten gebruikt hebben, dat geeft de film juist iets extra's.

Verder ben ik ook geen DiCaprio-fan, maar vond hem juist uitermate geschikt voor de rol van Romeo. Waarschijnlijk was dit ook de beste acteerprestatie van Claire Danes tot nu toe.

En anders voor Lotteke, in Stage beauty zet ze ook een mooie rol neer.

Verder was John Leguizamo ook goed op dreef.

De muziek in de film was ook ontzettend goed gekozen, heb zelf beide soundtracks in huis. Het nummer kissing you van Des'ree zorgt gewoon voor kippenvel.

Maar ik denk dat je van de stijl vanLuhrmann moet houden, maar ik vind het geweldig......

avatar van Lotteke

Lotteke

spuit11 schreef:

En anders voor Lotteke, in Stage beauty zet ze ook een mooie rol neer.

Heb ik ook gezien en ik ben het absoluut met je eens dat dat ook een hele mooie rol was, maar met waarmaken bedoel ik meer, dat zij het in Hollywood niet echt gemaakt heeft in de zin dat ze een ''grote'' naam is, wat mij toch wel verbaasd want ze had veel potenties, en dan denk ik ook aan de serie My so called life, waarin ze heel sterk was, Little Women en dus Romeo and Juliet. Maar op Stage beauty na, vind ik het reportair na deze films dus erg teleurstellend en dat zal dus wel komen omdat ze gewoon geen betere scripts krijgt op gestuurd en vandaar dat zij het in mijn ogen dus niet heeft waar gemaakt......

XfofaXX schreef:

Die van Engel.. ik zit wel de hele tijd op het toneel 'het verhaal te volgen'... zit ik mooi eerste rangs... en ik moet Romeo en Julia op het einde wakker kussen.. maar eigenlijk ben ik dus de hele tijd op het toneel

Carow

Ik heb een stukje van de film gezien! Benvolio lijkt echt PRECIES op degene die bij ons Benvolio speelt

Carow schreef:

Ga je de rest ook kijken, zo ja wat vond je ervan?

Carow

Heb ik ook gezien... in één woord HARTVERSCHEUREND! Dat einde.. dat je ineens niets hoort en dan in eens!

avatar van seth gecko

seth gecko

ik hou van het shakespeareverhaal,romantisch en tragisch verhaal dat in je ziel kerft en een schitterende stijl...shal i compare the to a summersday......

toen ik een paar jaar terug deze film voor het eerst begon te kijken op video heb ik hem maar half bekeken,ik kon me niet vinden in de over the top stijl.

nu een aantal jaren later kan ik de prent beter naar waarde schatten.

in het begin is alles erg over the top

maar nu stoort het mij niet meer.

t'komt flitsend en grappig over en het past gewoon.

vanaf de introductiescenes van romeo(op radiohead) en juliette (operastijl,grappig)

weet je gewoon dat het goed zit.

dicaprio is perfect als romeo en claire danes zet juliette neer als een mix van sensualiteit en kinderlijke onschuld.

wat me opviel is dat het eerste deel vol extravagante cameratrucs zit,flitsend en zinderend tempo om bij het feest in overdrive te gaan en dan plots op 1 moment af te zwakken.

het moment waarop romeo juliette ziet.

1 van de meest romantische scenes die ik ooit gezien heb,maar das persoonlijke voorkeur.

vanaf dat moment is de cinematografie niet meer zo rusteloos.

iets wat de gevoelens van romeo reflecteert.

van dan af wordt de prent gewoon erg romantisch zonder klef te worden.de beelden en muziek zijn prachtig.

het gebruik van muziek van the cardigans en prince......

de acteers die de dialogen zo overtuigend brengen.

het verhaal dat na al die eeuwen nog steeds staat als een huis.

de hartverscheurende finale.

baz luhrmann heeft in mijn optiek een pareltje afgeleverd.

1 van mijn persoonlijke favorietjes.

spuit11

Ik neem aan dat je de scene bij het aquarium bedoeld, ook een van mijn favoriete scenes, met geweldige muziek erbij gekozen.

Deze film kun je blijven bekijken zonder dat hij gaat vervelen.

Hoewel het een traqgedie is, blijft het een van de romantische films aller tijden

avatar van seth gecko

seth gecko

eigenlijk is vanaf dat moment met het aquarium de feestscene gewoon intens romantisch.

de ogen die elkaar ontmoeten,julliette die met paris moet dansen en de blikken die mekaar blijven kruisen,de kusscene in de lift en het ontdekken dat ze eigenlijk gezworen vijanden zijn in 1 heerlijk romantische scene.

ik was al totaal in de film voor die scene maar vanaf dat moment was ik volledig in de ban en de film blijft je gewoon vasthouden.

seth gecko schreef:

Ben het volledig met je eens.

Dit was ook de eerste dvd die ik heb aangeschaft, terwijl ik hem al op video had.

heyhey is m,n eerste keer hier .maar ik vind die film ook super mooi de muziek ,de beelden net of het ook die personen waren geweest .en de film niet in een nieuw jasje is gestoken ...het stukje bij de aqarium is super romantishe en denk ook dat iedereen dat wel een x zou willen meemaken ...kheb de film nu 2 keer gezien maar begint nog steeds niet te vervelen ....groetjes nadia

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Hoe kon dit bij op 1,5* staan had hem nog niet gezien en het is ook nog eens een prachtfilm.

Anyways, geweldige film. De gevoelens van deze voorbestemde liefde is gewoon in de huiskamer voelbaar, ik zat naar hun liefde te kijken en dacht bij mezelf: Dat wil ik ook!! Behalve die realisering van tekortkoming heeft de film mij ook genoeg positieve vibes gegeven. Zoals ik al aangaf de voorbestemde liefde is prachtig weergegeven maar door een familievete kwamen deze liefde tot een abrupt eind. Prachtige muziek, goed acteerwerk van DiCaprio en Danes en hier viel mij pash et 'leuke' aan Danes op. Nu is ze niet veel meer imo, maar dat terzijde.

En tot slot nog dat prachtige shot van Romeo en Juliet, dood in elkaars armen. Prachtig en een adembenemende verfilming van 1 van de mooiste love stories die ik ken.
En mijn hoop voor dezelfde mooie voorbestemde liefde in mijn leven is nog steeds levend. 4*

avatar van Film Pegasus

Heeft de zelfde stijl als Moulin Rouge die me nog steeds koppijn krijgt als ik eraan denk. De film heeft een aparte stijl die wel de nodige kijkers kan aantrekken, maar ik zap toch liever door.

avatar van timbo_

timbo_

Schitterende film. Ik vond het eerste kwartier echt even wennen. Het kwam allemaal zo onwerkelijk over maar ineens stoorde ik me er niet meer aan en vond ik het geweldig. Di caprio waar ik bepaald geen fan van ben vond ik erg goed. maar vooral van Harold Perrineau Jr. was ik zwaar onder de indruk. Al met al een geweldige film en 4,5 ster van mij. Dit komt voornamelijk omdat ik even tijd nodig had om erin te komen. Dus de kans is groot dat eind deze week romeo + juliet op 5 sterren uitkomt.

avatar van Frouk

Frouk

Ik Heb romeo en juliet sinds kort gezien... de scene dat ze gaan trouwen vind ik geweldig!!

Ik ben op zoek naar de muziek die op dat moment word gespeeld alleen kan het nergens vinden!! Wie kan mij hierbij helpen?

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Bedoel je Everybody's Free (To Feel Good) door Quindon Tarver? Dat staat in ieder geval gewoon op de originele soundtrack, die volgens mij nog goed verkrijgbaar is.

Let dan wel op: er zijn twee soundtracks uitgebracht, je moet het eerste deel hebben.

avatar van Frouk

Frouk

ja die bedoelde ik!! Dankje

avatar van Lenn

Lenn

Slecht.Niet goed. Had veel meer verwacht. De heerlijke dialogen die shakespeare zo mooi heeft gemaakt passen niet. En ik weet het is de bedoeling en blablabla maar als je een moderne versie maakt dan moet alles modern zijn. Desondanks is de taal toch het beste uit deze film. Tegegeven deze film heeft alles waarvan een goede film gemaakt zou kunnen worden maar hij doet het niet goed, Luhrman.

Leo Dicaprio heb ik alle kansen gegeven om hem te beoordelen (zonder vooroordelen) maar hij is echt een slecht acteur. anno 96 althans. Heb ook the aviator op dvd zal hem eens bekijken en als hij ook hier tegenvalt is het afgelopen voor mij. Met zijn kinderstemmetje.

*2.95 (3 zou teveel zijn)

avatar van jessis

jessis

Ja ,een appart gemaakte film

Ik vind het wel gewaagd dat de teksten die ze zeggen op een oude manier zijn,en de beelden zijn ook apart.

Leuke moderne versie

4.5 sterren

avatar van Woutjinho

Woutjinho

deze heb ik met engels gezien, grappig hoe alle meide zich helemaal in de film inleven

raar om de acteurs oud engels te horen spreken "thou" en "let's away"

avatar van donnie darko

donnie darko

ik heb hem eens meegenomen van de bibliotheek samen met strictly ballroom. Als hevige moulin rouge! fan schaam ik mij namelijk dat ik deze twee nog niet heb gezien.

avatar van stefkuh

stefkuh

Behoorlijke film. Oud verhaal in een moderne film, met Dicaprio in de hoofdrol, and i love it;) Vind het wel leuk met het oude engels, maar soms duurt het allemaal ietsje te lang. De muziek is heel passend, maar ik heb wel het gevoel dat de mensen dikwijls vastzitten in een oude tijd (juliet woont in een kasteel, haar ouders bepalen met wie ze trouwt,... maar toch word de stad hedendaags voorgestelt)

***1/2

avatar van katie morosky

katie morosky

Woutjinho schreef:

raar om de acteurs oud engels te horen spreken "thou" en "let's away"

Voor ons was het extra leuk omdat we toen net een week tevoren het toneelstuk hadden gespeeld. We kenden de dialogen nog uit het hoofd (ik was de nurse trouwens ).
Al bij al vond ik dat je dankzij de grote inleving van de acteurs dat Oudengels vergat. Het kwam helemaal niet houterig of onnatuurlijk over. Knap vond ik de toevoeging van populaire moderne elementen als When Doves Cry bijvoorbeeld. Eigenlijk is de film visueel een lange videoclip. Bijzonder knap. Romeo en Juliet voor de MTV-generatie, en dat bedoel ik niet slecht.