• 9.376.124 stemmen

Met onder meer: Sienna Miller, Guy Pearce en Hayden Christensen

Gesproken taal: Engels, Tsjechisch, Frans, Slowaaks en Italiaans

Releasedatum: 21 augustus 2008

Plot Factory Girl

"When Andy met Edie, life imitated art."

New York, 1965. Edie Sedgwick heeft alles wat ze maar wil: Ze is rijk, ambitieus en prachtig. Wanneer Edie echter kunstenaar Andy Warhol ontmoet in zijn befaamde club 'The Loft', verandert haar leven volledig. Vanaf dat moment is ze altijd aan zijn zijde en volgt hem in alles wat hij doet of van haar vraagt. Warhol beantwoordt haar liefde echter nauwelijks en drijft haar in de armen van de agressieve muzikant Danny Quinn.

avatar van /wendy/

/wendy/

heej

weet iemand wanneer deze film uitkomt

alvast bedankt

avatar van Goldfarb

Goldfarb

Zeer benieuwd naar deze.

avatar van Hilarious

Hilarious

Ik ben wel benieuwd hoe Mary-Kate Olsen het in dit genre er vanaf gaat brengen.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Haar rol is te klein om inhoud in haar karakter te kunnen verwekken.

avatar van /wendy/

/wendy/

wat voor rol speelt ze er dan in, gewoon een bijrol?

avatar van Onomkeerbaar

Onomkeerbaar

Weet niet goed op welke manier ik moet uitkijken naar deze film. Edie Sedgwick is voor mij een zeer fascinerende vrouw en "the Factory" is zomogelijk nog fascinerender. Ben echter bang dat de film de diepgang gaat missen en zinspeelt op de grote massa. Ik hoop echter dat het een film wordt van en voor kenners. Afwachten dus.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Verhaal ziet er interessant uit, met de cast zit 't ook prima. Ben erg benieuwd.

Bob Dylan wil verbod film 'Factory Girl'

Bron: http://www.nieuws.nl/442327

avatar van panicdoll

panicdoll

weet iemand al wanneer ie hier in de bios komt ?

hij schijnt best tegen te vallen maar ben toch erg benieuwd.

avatar van olsenfreakie

olsenfreakie

mary kate olsen doet er in mee !!

avatar van panicdoll

panicdoll

nou die valt niet eens op.

ze is gewoon een figurant

avatar van streeter

streeter

Die is er bijna helemaal uitgeknipt.

Ik vond de film redelijk - het was amusant om te kijken in het eerste uur, voornamelijk omdat het onderwerp zo interessant is en omdat het leuk is om de all-star cast te zien. Maar in het laatste half uur valt het uitelkaar.

Cary Elwes speelt ook mee (met baard) maar zit niet in de credits en ook (nog) niet op IMDB.

De sexscene is ook interessant om te bekijken. Is het echt? Moeilijk te zeggen maar zeker mogelijk.

**1/2

avatar van Hilarious

Hilarious

Is dit dus het enige moment dat ze te zien is. Waha ik zou haar niet eens opgemerkt hebben. Wat een acteerprestatie.

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Wie? Wat? Hoe? Waar? Is Mary-Kate dat meisje in de zwarte jurk in het filmpje, komaan zeg dat noem ik geen acteren hoor!

avatar van The Lexx

The Lexx

streeter schreef:

Het is echt.

avatar van Tun-89

Tun-89

oh de sex is gewoon ECHT en is Mary Kate het meisje met die hoed (of zo iets) en die bril? of met die zwarte jurk achterin?

avatar van JustEmma

JustEmma

Ik vond het een geweldige film, vind iedereen heel goed gecast, als de aftiteling komt zie je de echte mensen, en de cast lijkt echt sprekend. Ik vind iedereen enorm goed acteren en het verhaal is erg indrukwekkend! En heel lekker om in de bios te zien, ik wil nog een keer!!

avatar van yonca81

yonca81

Ik wil m erg graag zien. Weet iemand of het al uit is op DVD of dat ik m ergens in de bioscoop kan zien?

avatar van Adammeh

Adammeh

yonca81 schreef:

Ik heb hem al in de kasten in de videotheek.

Dus ik neem aan van wel

Maar is een film waarvan je van moet houden..

Soort van Lifestory.

Maar ik vond m wel goed hoor.

avatar van theresia

theresia

agressief.. heb ik niet gezien in de film.. het is een zeer aangrijpende film.. heeft me geboeid van begin tot het einde..

4.5 *

avatar van aerogp1

aerogp1

Goede rol van Guy Pearce!

avatar van Alleygator

Alleygator

Aardige biopic (lees: gespeelde documentaire)over de muze van de New Yorkse kunstenaar Andy Warhol. Ze heet Edie Sedgwick en komt op de hippiecultuur van Warhol af maar ontdekt dat het een broeinest van eigengereide zwevers is. Tot ze door een vriend aan folksinger Danny Quin (Bob Dylan) wordt voorgesteld.Op dat moment raakt Edie de kluts kwijt en teert de inmiddels drugsverslaafde vrouw van 25 niet langer meer op pappa's zak omdat Warhol in staat is voor haar te kunnen zorgen. Maar dat blijkt heel anders af te lopen. Warhol betaald zijn medewerkers nauwelijks want zij moeten trots zijn bij hem te mogen werken.

Quin stookt haar op tegen haar baas en het dreigt verkeerd af te lopen. In de staart van de film wordt snel uit de doeken gedaan hoe Edie aan haar einde komt. Factory Girl is een redelijk geslaagde film over de opgefokte New Yorkse kunstwereld in de mysterieuze jaren 70; de zoveelste ook in de rij films over of met Andy Warhol. Wie ooit zijn dagboek(en) heeft gelezen weet dat de sfeer van de film treffend is.

Guy Pierce als Andy is goed op dreef: het weeïge toontje van Warhol is weerzinwekkend, dus goed geslaagd. Sienna Miller als Edie zou best eens in één van de vele filmprijzen kunnen vallen.

avatar van elry

elry

hayden's accent slaat echt nergens op.

vind de film ook niet overtuigen.

avatar van gotti

Werd verrast door de trailer, de laatste keer dat ik hem in de bioscoop zag. Was zelf nog meer verrast toen ik erachter kwam dat Warhol vertolkt werd door Guy Pearce, iets wat ik niet zag de eerste keer. Alleen daarvoor zou ik hem wel willen zien...

avatar van wibro

wibro

Deze film vanavond gezien. Het positieve van deze film is dat het een interessant jaren zestig tijdbeeld geeft van Andy Warhol. En ook de muziek mocht er zijn, zeker die van de Velvet Underground. Voor de rest stelde de film erg teleur. Ik vond hem veel te rommelig. Er werd te veel van de hak op de tak gesprongen. Het acteren was wel ok, maar de film kon me in zijn geheel niet boeien. Omdat ik de jaren zestig bewust heb meegemaakt had ik van deze film gewoon meer verwacht, maar helaas!

avatar van gotti

Een enorm fijne '60 look en dito sfeer. Vooral geweldig gedraaid, enorm intens, waardoor het spel van Miller enorm goed uit de verf komt. In combinatie met Pierce (bijna onherkenbaar in zijn geweldige vertolking van Warhol) erg sterk. Mist wel een beetje vaart aan het eind helaas.

avatar van Jt*

Jt*

Goeie film! Sienna Miller speelt erg goed in deze film!

avatar van dmnqdeluxe

dmnqdeluxe

panicdoll schreef:

nou die valt niet eens op.

ze is gewoon een figurant

Ik wou net zeggen, ze heeft een stuk of 5 zinnen. That's it.

Na bijna twee jaar is hij dan eindelijk ook in België uitgekomen.

avatar van Reinbo

Dit si de 4e of 5e film die ik zie over Warhol en ondanks dat het me een ontzettend boeiend personage en periode vind, weet geen van die films mij te boeien. Zo ook deze. Warhol wordt altijd als een soort vage levenloze homo geportreteerd en ik geloof dat er toch zeker een sterke kant aan hem moet zitten. En Pierce leek gewoon Pierce met veel mae up. een soort travesteit en dat was Warhol zeker niet.

Ook de hoofdpersoon vond ik weinig charismatisch of sexy. (En dat was ze in de foto's tijdens de aftiteling wel.) Enkel Dylan vond ik interessant neergezet. Filmisch was het ook weinig bijzonder. Ik vind de films over West Coast in die periode vrijwel altijd sterker.

avatar van dmnqdeluxe

dmnqdeluxe

olsenfreakie schreef:

mary kate olsen doet er in mee !!

Die is er helemaal uitgeknipt, je ziet er 1 seconde op de achtergrond als Andy Edie ontmoet.