• 9.379.403 stemmen

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)

Horror / Thriller | 91 minuten / 96 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 91 minuten / 96 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Jordana Brewster, R. Lee Ermey en Andrew Bryniarski

Releasedatum: 16 november 2006

Plot The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

"What you know about fear... doesn't even come close."

Tijdens hun laatste uitje voor ze naar Vietnam gestuurd worden, zijn de twee broers Eric en Dean met hun vriendinnen Bailey en Chrissie het slachtoffer van een ongeluk. De nachtmerrie begint voor hen echter pas echt als lokale sheriff Hoyt ter plaatste komt en hen meeneemt naar een groot huis, waar hij en zijn gestoorde, kannibalistische familieleden wonen ...

Uncle Charlie Hewitt / Sheriff Hoyt

Sheriff Winston Hoyt

Thomas Hewitt / Leatherface

Slaughterhouse Supervisor

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Filmkriebel schreef:

Het is grimmig, ongezellig, respectloos tegenover het menselijk leven, nihilistisch en zonder een sprankje hoop.

Grimmig vind ik juist een zeer positief punt , dat is juist wat ik zoek in zowel films als muziek....

En die andere punten, nou ja dat zijn nou eenmaal de kenmerken van een doorsnee Horror film.

Maar deze film vond ik helemaal niet zo goor als jij het beschrijft....

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Hip-Hop Drunkie schreef:

Maar deze film vond ik helemaal niet zo goor als jij het beschrijft....

Het zit 'm waarschijnlijk in wat we allebei gewend zijn. Heb je de film uit 1974 gezien? Het verschil laat zich smaken hoor : minder bloederig maar wel een flink stuk spannender

De extreme wreedheid waarmee alles gebeurde stoorde me hier meer dan het goorgehalte.

avatar van s d r

s d r

playah26 schreef:

Ja echt doen is een heel aardige film in de ttcm reeks en laat je vooral niet beinvloeden door sommige negatieve reacties zoals hierboven

Aanradertje!

Ja, lees alleen de lovende berichten voor een realistisch beeld !?

avatar van Waku

Waku

Deze prequel heb ik lang laten liggen.

Ik had het verhaaltje van "Texas Chainsaw Massacre"wel een beetje gezien.

Maar ik moet zeggen dat ik me toch wel ziekelijk vermaakt heb met

deze "the beginning". Het is allemaal erg voorspelbaar en eng wordt het niet, laat staan dat er schrik momenten zijn.

De film moet het vooral hebben van het gore en het sinistere sfeertje. En die zij ruim aanwezig.

Verstand op nul en gaan met die kettingzaag...

avatar van DaanvD

DaanvD

Eng en Spannend was het niet

Sadistisch en bloederig weer wel

Ik vond dat huis daar in de middle of nowhere in Texas vol met gestoorde kanibalen wel een leuk sfeertje brengen.

Horror/thriller film waar je niet te veel bij na moet denken

avatar van davincstyle

davincstyle

Pas weer gekeken, spannende en gore film

avatar van EliasZ

EliasZ

ik hou van horror films maar ze kunnen denk ik nooit meer dan 4 sterren krijgen

geef deze 3 sterren
spanning zat er goed in, gore scenes
wel veel voorspelbaar, soms erg onrealistisch

bijv ergens in het midden als dat wijf probeert te vluchten met een auto, opeens staat die tommy naast de rijdende auto en slaat op haar in

en ook op het eind, rijd dat ander wijf weg, zit die tommy in de auto? wtf

al met al, leuke horror

avatar van G to the J

G to the J

Het apart..xD

avatar van darkcity

darkcity

Wat een verrassend hoog gemidelde zeg, zeker voor zo'n soort film.

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Het einde was geweldig

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

De remake van Texas Chainsaw Massacre vond ik echt goed.

Deze zal waarschijnlijk een herhaal oefening zijn, maar toch ben ik geinterreseerd in het begin.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Vind deze zelfs nog beter dan de remake van texas chainsaw massacre. Heb beiden op dvd.

avatar van rocco101

rocco101

vanavond lekker kijken!

avatar van Tokkelboer

Tokkelboer

Net gezien op tv maar vond het maar een but film.

Vond hem dan ook geen drol aan.

Echt een film waar je eerst 10 joints voor moet roken.

avatar van Xen0n

Xen0n

Wat een 'zieke' film, dat er mensen zijn die zulke dingen doen. Schokerend is het zeker. Eigenlijk kun je aan de hele film zien dat het waargebeurd is, heel anders als een standaard horrorfilmpje eigenlijk.

Dat is dan een pluspunt, maar je moet van het moorden e.d. houden, ik ben er niet zo voor, maar toch een wel sterke film. Als horror scoort deze heel hoog wat mij betreft.

avatar van 606

Zeker een prima film en net wat anders als voorgaande delen.

Ziek is het wel maar ach het is horror.

3,5 ster

avatar van K@i

K@i

ZWAAR VERROTTE FILM

Het enige leuke aan deze film is de aanwezigheidt van Baily en Crissie erg lekker toen deze op handen en voeten kroop

avatar van maxo922

maxo922

Gister gezien op VERONICA!!!!! Ik heb helaas de eerste 20 min. gemist kweenie of dat erg is. En ik heb de eerste tcm ook niet gezien.

Erg spannende film!

(SPOILER)Eigenlijk weet je dat geen van die tieners het einde van de film haalt.

Maar het is natuurlijk leuk om je, zoals ik, van de domme te houden en te zeggen 'Ze hebben nog een kansje'.

Aardig geacteerd en hele spannende scenes.

Toch leuk dat je van, volgens mij, een simpel verhaal een hele spannende film kan maken.

*3,5

avatar van Spetie

Redelijke film en in feite niets meer dan een herhaling van zetten ten opzichte van het eerste deel. Sfeer, gore en ranzigheid is in dit deel volop aanwezig, maar spannend wordt het eigenlijk nergens. Het acteerwerk is ook vrij matig, zoals in wel meer horrorfilms, alleen Erney doet het meer dan aardig. Ondanks deze gegevens is de film verder wel vermakelijk en onderhoudend en kijkt het allemaal wel lekker weg.

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

Grimmig, ranzig, gruwelijk.....wat wil je nog meer in dit genre? Jammer dat Brewster het niet overleeft. Als zoiets bij mij thuis vast gebonden op een stoel zat dan had ik toch hele andere plannen zal ik maar zeggen.
Lekkere onplezierige rol van de heer Emery ook weer.

Leuk voor een avondje vermaak maar daar houd het dan ook hard mee op!

avatar van Rosicky

Rosicky

Hoe komt deze film in godsnaam aan z'n gemiddelde? Ik denk dat het te maken heeft met de boodschap op het einde, waarin wordt beweerd dat deze film waargebeurd is. Dit trucje is ook al eerder gebruikt, zoals in de Blair Witch Project, maar het voegt volgens mij toch niks toe aan het geheel.

Het mooie aan een prequel is dat je een kans krijgt om te vertellen hoe iemand is opgegroeid en wat hem maakte tot het monster wat hij is. Helaas gebeurt dat niet in TTCMTB. We zien kort zijn geboorte, en vervolgens is onze vriend Leatherface al groot, vies en lelijk. Bovendien speelt hij niet eens de hoofdrol in deze film.

TTCMTB is overgewaardeerd door een gefakete boodschap aan het einde en een hoop gore beelden. Een goeie prequel is het in ieder geval niet.

avatar van nightbreed

nightbreed

Als horrorfanaat geef ik deze film een 4 (7,5/10) ondanks een paar tenenkrommende scenes. Ik vond de regie erg goed en de film kijkt gewoon lekker weg. Dus als horrorfreak ben ik dan al snel tevreden, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen dit een matige film zullen vinden vanwege die tenenkrommende scenes (zoals: iemand kan makkelijk wegkomen en de politie waarschuwen maar gaat weer terug om het zelf ff op te lossen en tijdens het vluchten een schuur inrennen. )

avatar van RedLine

RedLine

Heb deze gister gister en vond het slechter dan de eerste remake.

Maar toch was dit best een goede film.

Ik ga vandaag het orgineel kijken.

avatar van maerk

maerk

Hoe het allemaal begon, niet interessant eigenlijk. Gewoon vermaak dat net iets beter is dan de 2003 versie.

The Beginning. Ik hoopte eigenlijk op een uitgebreide uitleg over Leatherface. Hoe komt het nou dat hij zo'n monster is geworden en hoe komt hij aan een misvormd gezicht? Met zo'n titel wil je gewoon dat alles uit de doeken wordt gedaan. Maar we zien hem alleen geboren en gevonden worden. Voor de rest is het gewoon de ouderwetse Leatherface en een zelfde slachting als normaal. Niks geen uitleg of een opgroeiende Leatherface. Liebesman heeft wel een iets brutere aanpak. Dit deel bevat een stuk meer gore en gruwelen dan de andere. De kettingzaag wordt ook wat meer gebruikt. Ook de lekker smerige locatie is weer terug. Een oud en krakend huis met ongelooflijk veel troep en vocht dat van de plafonds afdruipt. Het idee dat die gestoorde familie in zo'n huis woont vind ik bijna nog enger dan de massacre. Andere aanpak of niet, de film komt nog steeds niet boven de middelmaat uit. Het is meestal wachten tot er iets gebeurd, medeleven met de personages is er niet (of in ieder geval weinig) en spanning is er maar soms. Aan het einde heb je dan ook een gevoel van 'was dit alles?', maar hij heeft niet verveeld.

3*.

avatar van Steinson

Steinson

vermakkelijk, Een heerlijk vieze horror, Kijkt wel lekker

weg! maar hij is wel kort, en dat huis.., maakt het helemaal af, maar ja blijft nartuurlijk niet het beste spul.

hollywood king

waardeloos, het is een schande voor de deel van 2003

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Waarom is het een schande? De film is praktisch hetzelfde.

hollywood king

het is schande omdat die heel goed is en omdat deze waardeloos is, en het is niet hetzelfde

avatar van Kelly_90

Kelly_90

Jaaa..

Echt een horror.

Ik hou meer van een goede actie of thriller.

Maar dat terzijde.

Best wel een slechte film, af en toe lachwekkend.

Waarom moeten zielige jochies toch altyd verminkt zyn voordat ze gaan moorden?

Ik zou hem zeker niet aanraden.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

hollywood king schreef:
Ten eerste: waarom is deze waardeloos?
Ten tweede: Volgens mij is het wel hetzelfde. Het 'groepje' komen in allebei de films op één of andere manier op het terrein van Leatherface. Ze worden allebei achterna gezeten, en vervolgens afgeslacht. En de visuele sfeer in de films zijn allebei het zelfde. Wat het is verschil?