• 9.384.355 stemmen

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)

Horror / Thriller | 91 minuten / 96 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 91 minuten / 96 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Jordana Brewster, R. Lee Ermey en Andrew Bryniarski

Releasedatum: 16 november 2006

Plot The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

"What you know about fear... doesn't even come close."

Tijdens hun laatste uitje voor ze naar Vietnam gestuurd worden, zijn de twee broers Eric en Dean met hun vriendinnen Bailey en Chrissie het slachtoffer van een ongeluk. De nachtmerrie begint voor hen echter pas echt als lokale sheriff Hoyt ter plaatste komt en hen meeneemt naar een groot huis, waar hij en zijn gestoorde, kannibalistische familieleden wonen ...

Uncle Charlie Hewitt / Sheriff Hoyt

Sheriff Winston Hoyt

Thomas Hewitt / Leatherface

Slaughterhouse Supervisor

avatar van bollepeer

bollepeer

ik heb genoten, vooral van de gore. op naar het deel van 2003.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Tonypulp schreef:

Overbodig doch erg vermakelijk.

Laat dat vermakelijk trouwens maar weg. Dikke drek dit. Een soort gecastreerde Leatherface in een veld met pony's. Dikke fuck you richting het legendarische origineel en het briljante 2e deel.

avatar van rep_robert

Hehe, dit is inderdaad wel een erg gemakzuchtige cash-in.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ik kan het bij de remake uit 2003 nog wel begrijpen, ook al ben ik ook daar niet heel blij mee geweest bij herziening. Hierbij kan ik het, zeker na het zien van het originele tweede deel en wat docu's, niet spotten. Ik zie bij jou trouwens geen stem staan voor deel 2...is wel een aanrader dan! Voor een foute avond ofso, voor wat kwalitatieve nonsense

avatar van rep_robert

Klinkt goed, hij staat denk ik dan voor morgen op het programma.

avatar van eavymetal

eavymetal

De gore is in deze film ruimschoots aanwezig, en daar heb ik toch wel het meest van genoten, maar verder is het verhaal niet echt opzienbarend.

avatar van Nitrouz

Nitrouz

Waar de film The Texas Chainsaw Massacre uit 2003 volledig overtuigde, en een dikke 4 sterren waard was, wist dit deel uit 2006 te vermaken, niet meer dan dat.

The Beginning keek lekker weg, maar ook niet echt veel meer dan dat. Het speelt zich af in de jaren 70, maar weet daar totaal geen gebruik van te maken. Zonder dat belachelijke Vietnam gedoe had het zich ook in 2006 kunnen afspelen. Als een film zich in de jaren 70 afspeelt, dient het daar ook gebruik van te maken. Het sfeertje zat er dus helaas totaal niet in. Het dramatische aspect daarnaast wist ook niet te overtuigen, eerder lachwekkend kon je het wel noemen.

Maar waarom deze film The Beginning heet snap ik eigenlijk niet, want ook van dat gegeven wordt geen gebruik gemaakt. We zien hoe Leatherface aan zijn 'chainsaw' kwam, we zien hoe hij ontstaan is. Maar dit wordt allemaal zo simpel gedaan, en zo blijft het toch een erg simpel slashertje, waar je juist van verwacht dat dit deel juist wat dieper gaat dan dat.

Maar ook van het slasher gegeven wordt weinig gebruik gemaakt, helaas. De kills zijn interessant te noemen, maar bleven mij niet echt bij. Daarbij mis ik het heerlijke geluid van de kettingzaag, dat maar 2 of 3 keer te horen is in de gehele film.

Maar wat doet The Beginning dan wel goed? Een uitstekende dosis gore, dat zeker. Want al bij de openingsscène ziet de kijker al dat de slachtoffers er niet gemakkelijk vanaf komen. De kijker krijgt namelijk een niet al te smakelijke bevalling te zien, in een niet al te fris slachthuis.

Daarnaast is er nog één geweldige scène. Het moment dat een van de chicks het huis uit rent, en enkele seconden later Leatherface met zijn kettingzaag er achteraan rent. Dit was écht heerlijk om te zien.

Maar buiten dat blijft het toch een herhalingsoefening, die dan wel weer lekker wegkeek.

avatar van davincstyle

davincstyle

Nog een keer hergezien, ik laat me stem bij een 4. De gore is meer aanwezig dan het vorige deel

avatar van movie-edje

movie-edje

meer gruwlijke daden.

maar voor de rest is het allemaal weer een tiener overlevings verhaaltje.

avatar van zicht

zicht

Hoe mooi en goor dit ook gemaakt is ik blijf erbij dat de originele versie uit 1974 van Tobe Hooper gewoon de beste is en ook ooit zal blijven. Dat blijft een echte klassieker.

Alles wat daarna komt is nep en namaak.

avatar van Phantasm

Phantasm

Wel genoten van de gore scene's, kijkt lekker weg, prima vermaak.

avatar van Riddierid

Riddierid

Als je het eerste deel hebt gezien uit 2003 dan kun je al heel erg veel voorspellen wat er in dit deel gaat gebeuren. dat is wel jammer maar voor de rest ist een goede film! dus een 3

avatar van BloodyGore

BloodyGore

Wel leuke film vooral dat hij lekker wreed gaat doen

avatar van misterdhdh

misterdhdh

leuke film, al vond ik hem net iets minder dan die van 2003, sommige dingen wist je al zonder naar deze film te moeten kijken, verhaal wordt goed uitgelegd, leuke personages, goed acteerwerk. mijn favoriet blijft de sheriff. ben minder geschrokken dan de vorige (remake) maar heb me wel geamuseerd tijdens deze film, werd nergens saai. het gore is heel goed in beeld en realistisch gebracht.

3.5/5

avatar van HoneyRyder

HoneyRyder

11 maart op tv!!!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ja, eindelijk! Wilde hem al heel lang zien

avatar van zicht

zicht

Deze lag vorige week samen met dat deel uit 2003 bij MM voor maar 3.99 euro, daar kon ik ze niet voor laten liggen en maar origineel aangeschaft nu.

avatar van sharik

sharik

Vanavond te zien op sbs, opzich een aardige film maar de 2003 versie is stukken beter.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik word deze zieke familie een beetje zat. Ook het verhaal kennen we nu wel. Het enige dat deze film iets interessanter maakt, is dat we eindelijk wat meer achtergrondinformatie over Leatherface te zien krijgen. Verder niks vernieuwends. Ze doen alles nog eens fijntjes over met een paar lekkere meiden. Nee, dit kon absoluut niet tippen aan het origineel.

avatar van ILDIB

ILDIB

Tsja, t ziet er allemaal wel lekker stoffig en grauw uit maar inhoudelijk is t werkelijk helemaal niks. Of t moet de bh zijn van bailey..

avatar van Daan258

Daan258

Gister voor de 3e keer gezien en het blijft een heerlijke horror film.

Er zat lekker veel gore in de film en het was goed spannend.

Erg goed geacteerd met name R. Lee Ermey (de Sheriff), erg goed hij ze roll speelde.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Gisteren voor de eerste keer gezien (eindelijk) en het beviel me bijna net zo goed als het voorafgaande deel uit 2003(wat dus eigenlijk een vervolg van deze film is), maar dat maakt allemaal niet uit, want je kan het gewoon los van elkaar kijken. Ook omdat er eigenlijk helemaal niet veel word getoond over de geschiedenis van Leatherface en zijn vreselijke familieleden/vriendjes en dat is best jammer. Had er graag nog wat meer van gezien, dan alleen wat standaard dingetjes die eigenlijk niet zo bijzonder waren. Die dikke vrouw die we ook in het andere deel zien, was toch wel het toppunt hoor vanwege het komische keerpunt.

Natuurlijk weer erg veel bloed, gruwelijkheden en nog meer zoals we gewend zijn, maar dit deel vond ik toch wel iets heftiger dan de versie uit 2003. Je bleef eigenlijk met een soort rotgevoel achter (en dat had ik al verwacht). Dat kwam natuurlijk door dat niemand van de hoofdrolspelers het overleefde, terwijl je dat zo hoopt. Maar helaas kon het niet anders, anders was het niet The Beginning. Ook vrij rottig dat ze er gewoon mee weg komen ook nog, al weet je natuurlijk dat Leatherface 1 arm kwijtraakt en de politieagent overreden word (dacht ik) in het vervolg en dat maakt het wel wat troostelijker.Ook al is het maar een film, ik neem het soms wat te diep in me op.

De cast is prima, al had Jordana Brewster niet altijd zo geweldig acteerwerk, maar over het algemeen was het prima te doen. Meer naar het einde werd het toch wat meer afgezaagd en zagen we wat meer bekende scenes die we al eerder gewend waren en is het toch wat afgeraffeld, net alsof ze een limiet hadden met speelduur al had het wel een goede opbouw. Alleen maar spanning gehad tot zeker ver naar het einde, al vond ik het toch vreemd dat Chrissie niet zag dat Leatherface achter in de auto zat, dat moet je toch wel zien. En ook erg vreemd dat hij daar toevallig zat.

Dit samen met de versie uit 2003 de meest gruwelijke horrorfilms ooit. Misschien ben ik nog niet veel gewend met dit genre maar ach, de sfeer is gewoon erg goed gedaan.

avatar van Lennert

Lennert

Alweer een duffe remake/vervolg van een briljant origineel. Tobe Hooper's film uit 1974 had dan wel geen druppel bloed, maar had sfeer, suspense en sterke, angstaanjagende scenes, terwijl hier de toevoeging van wat gore (weinig schokkende overigens) en een hogere bodycount nauwelijks voor een interessante film zorgt. Allereerst is er al een groot probleem dat de hoofdrolspelers duf neergezet zijn (Jordana Brewster kan niet acteren en die broers had ik geen moment sympathie voor) en dat de badguys ook weinig inspirerend zijn. R. Lee Erney doet het aardig, maar op geen enkele manier dat zijn personage echt angstaanjagend over komt, terwijl Leatherface nergens zo eng is als in het origineel. Ook het moederfiguur en haar moddervette vriendin vallen typisch in het clichébeeld van inbred rednecks, maar zijn zo cartoonesque dat het allemaal geen moment interessant wordt.

Nee, voorlopig vind ik Aja's remake van The Hills Have Eyes de enige horrorremake die het origineel met gemak overtreft door excessief geweld en een gruwelijke sfeer. Deze film heeft zoals ik al zei matige gore die nergens intensief wordt. Natuurlijk is er wat gezaag en geschiet, maar het is allemaal zo vluchtig en in de schaduwen gefilmd, dat er alsnog weinig te griezelen valt. Gewoon de zoveelste duffe poging om in te cashen op het succes van een briljant origineel.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

wat mij opvalt is dat michael bay zich naast over de top

actie films zich dus blijkbaar ook een horror liefhebber is.

zijn eerste texas chainsaw was gruwelijk goed.

maar vooral zijn remake van friday 13 vond ik een hoogstandje horror

vooral door het begin een filmpje in een film.

deze is op zich ook goed.de gore was lekker luguber aanwezig.

het verhaal stelt op zich nix voor,.

maar er zijn maar weinig horror films die dat wel hebben.

was dus best o.k

avatar van Insignificance

Insignificance

Dat leek nog wat te worden in het begin met onder meer enkele rake klappen, maar al snel vraag je je af waarom ze wel een verhaaltje willen vertellen en dan met zoiets onnozels op de proppen komen. Af en toe krijg je wel het idee dat het tijdsbeeld wat beter gevangen is. Helaas staat daar een hopeloos sounddesign tegenover.

Het zal wel heel dreigend bedoeld zijn, maar het werkt vooral averechts. Ondanks wat gore weet het nergens echt hard te worden en Ermey wordt zo rond de push-ups een karikatuur. Dat overstijgt hij nog één keer met de tweede geslaagde scène, iets met balans, maar het etentje toont aan wat voor geesteloos product dit is.

avatar van RuudC

RuudC

Hoe degradeer je een icoon tot een simpel griezelfiguurtje? Dat Tobe Hooper hier aan meewerkt, is verbijsterend. Dat had ik nooit gedacht. De naam die het grootst op dit product vermeld wordt is die van Michael Bay, de man die alles wat hij aanraakt in een dikke, dampende drol laat veranderen.

Ook hier is het niet anders. Ik ben maar gewoon begonnen met The Beginning, want ik weet wel hoe het originele verhaal loopt. Ergens was ik wel benieuwd of deze prequel nog iets kon toevoegen, maar helaas is het tegendeel waar. Men kiest voor schaamteloos cashen door het originele concept overboord te gooien. Daarbij is zelfs niet eens de moeite genomen om met een nieuw plot te komen. Weer een busje tieners waarmee het slecht afloopt. Dat hebben we natuurlijk nog nooit eerder gezien. Opvallend is wel de rol van R. Lee Ermey die het kijken nog enigszins loont, maar daar is het echt mee gezegd. Er is nauwelijks enige sfeer of gore en de aangeboden verdieping is waardeloos. Zoals gezegd, dit passieloos product is met slechts een doel op de markt geslingerd en dat is om nog even flink te cashen.

avatar van mnrk

mnrk

We're on our own tonight people... and alone, we shall rise above it all!

Dit was toch wel een leuke/redelijke horror/thriller van Jonathan Liebesman...

Het verhaal is natuurlijk niet zo bijzonder, maar de "slachtpartijen" maken veel goed en ook de gehele setting en aankleding zorgt voor een lekker sfeertje bij deze film...

Ook de aanwezige cast is in orde , vooral R. Lee Ermey als Sherrif Hoyt is natuurlijk geweldig en de aanwezigheid van Jordana Brewster maakt ook veel goed ...

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Een van de beste TCM films

avatar van wapner

wapner

TomaskeX schreef:

Een van de beste TCM films

De allerbeste TCM film blijft gewoon de enige echte The Texas Chain Saw Massacre (1974) !!!

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Remake van Ft13th was ok. Halloween van Rob Zombie en Nightmare on Elmstreet remake waren vreselijk. Deze ook niet echt denderend. TCM 2003 ging wel. Het origineel blijft het best en deel 2 met Dennis Hopper is ook aangenaam

Nieuwe versies waarschijnlijk leuker als je de oude niet kent.