• 9.376.964 stemmen

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)

Horror / Thriller | 91 minuten / 96 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 91 minuten / 96 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Jordana Brewster, R. Lee Ermey en Andrew Bryniarski

Releasedatum: 16 november 2006

Plot The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

"What you know about fear... doesn't even come close."

Tijdens hun laatste uitje voor ze naar Vietnam gestuurd worden, zijn de twee broers Eric en Dean met hun vriendinnen Bailey en Chrissie het slachtoffer van een ongeluk. De nachtmerrie begint voor hen echter pas echt als lokale sheriff Hoyt ter plaatste komt en hen meeneemt naar een groot huis, waar hij en zijn gestoorde, kannibalistische familieleden wonen ...

Uncle Charlie Hewitt / Sheriff Hoyt

Sheriff Winston Hoyt

Thomas Hewitt / Leatherface

Slaughterhouse Supervisor

FillumGek schreef:

Geen Jessica Biel?? Damn....

Het gaat over andere tieners, drie jaar eerder, lijkt me ook sterk dat Jessica's personage ooit nog in de buurt van Texas komt.

avatar van FillumGek

FillumGek

Je hebt gelijk. Stom van me.

avatar van IcU

IcU

Trailer. Pas op, hij is niet altijd beschikbaar.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Op deze site kun je 'm gewoon bekijken, zonder tijdslimiet.

Vond het persoonlijk wel een aardige trailer, lijkt dezelfde sfeer te gaan hebben als de remake van drie jaar terug. Vooral leuk om verscheidene elementen te zien uit de originele TCM, die ze niet in de remake hadden ...

Angrod_Pallanén

Erg spannende trailer, dat sfeertje van drie jaar terug komt weer helemaal naar boven. Vind het alleen nergens op slaan dat dit "The Beginning" wordt genoemd, want het komt nergens naar voren waarom de familie zo is geworden. Het is gewoon weer een slasherfilmpje met vier tieners.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Heeft ook ongeveer hetzelfde verhaaltje als 3 jaar geleden..

Dat maakt overigens niets uit, ik wil deze dolgraag zien.

avatar van bert&ernie

bert&ernie

Hij lijkt mij wel iets moet ik nu al zeggen.. ben benieuwd!

avatar van darkcity

darkcity

Trailer ziet er erg goed uit, zo te zien hebben ze hier de briljante familydinner-scene erin, kan niet meer wachten!

avatar van foreli

foreli

Goeie trailer, mischien ligt het aan mij maar ik vind het einde van de trailer een beetje lijken op TCM 4

avatar van FillumGek

FillumGek

Ben erg onder de indruk van de trailer en het wekt voor de verandering eens een keer niet de indruk dat een sequel altijd slechter is.

Ik ben echt zwaar benieuwd en ik heb er nu al alle vertrouwen in dat deze minstens zo goed wordt als de vorige TCM.

avatar van stan

stan

Trailer is wel cool ben benieuwd

avatar van Halcyon

Halcyon

Trailer ziet er vetjes uit. Hoewel ik een beetje de indruk heb dat het TCM-concept de laatste jaren tot in den treure toe wordt uitgemolken, kan ik toch niet wachten tot deze in de zalen verschijnt.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Charles Manson schreef:

ik verwacht geen juweeltje maar dat zou wel leuk zijn!

het feit dat Lee Ermey meedoet, vind ik wel een pre.

die man heeft iets.

voor de rest zal het wel gewoon een hele moderne film worden.

dus:

-heel veel veels te snelle videoclip-achtige actie.

-extreem nietszeggende personages die extreem domme beslissingen nemen.

-hele korte dialogen en weinig sfeer-opbouw omdat de gemiddelde bioscoop bezoeker al gaat lopen janken als er zeg... langer dan 2 minuten "niks gebeurt".

-"brute"scenes die keurig binnen het bij elkaar gepijpte Hollywood gebeuren passen.

oh ja, en natuurlijk zijn alle meiden extreem slank en hebben alle mannen een strakke blokjes buik, want: "zo hoort het"; >

Net als in Amityville, waarin de hoofdrolspeler/timmerman/bouwvakker klaarblijkelijk tussen zijn werk en het verhuizen en gek worden tijd heeft om middels een personal trainer die looks te hebben....

Goede omschrijving van hoe het horror-genre (en meerdere genres) om zeep is geholpen inderdaad

Halcyon schreef:

Dit ziet er toch wel degelijker uit dan de vervolgen op he torigineel.

avatar van ToNe

ToNe

orbit schreef:

Als je 't in het licht kan zien van een cynische afrekening van het glossy superficial establishment zou het niet eens zo gek zijn.

Maar dan geef je de makers enige credit voor een greintje originaliteit en genialiteit, waar er in dit geval, totaal geen sprake van is.

avatar van foreli

foreli

Het liedje op de officiele site heet Amazing Grace, best een mooi en gepast nummer voor op die site, nu verwacht ik van de film natuurlijk ook best wat, ik vond de trailer er ook goed uitzien.

avatar van Safri

Safri

Best aardige trailer, echter niet bijzonder. Producer is weer Michael Bay die heus wel zal zorgen voor een goed bioscoopproduct. Ik verwacht echter geen vernieuwingen of baanbrekende scenes. Mooie meisjes weer (tuurlijk) en de soundtrack leek ook wel ok. Beetje Thomas Bangalter deuntje gedurende de trailer (die van Irreversible).

Tsja, ik ga me meer verheugen op de nieuwe Rob Zombie.

avatar van megaman

megaman

ik hoop dat deze toppie wordt! ik vond de remake uit 2003 namelijk zeer geslaagd en had bijna de zelfde macabere sfeer als het origineel uit 74 (vind ik de beste). deel 2 vond ik meer freakyer dan eng. deel 3 had wel weer iets..en deel 4 vond ik erg slecht! hieronder mijn lijst van goed naar slecht:

1: THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE

2: THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE (REMAKE)

3: THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE 2

4: LEATHERFACE: THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE

5: TEXAS CHAINSAW MASSACRE: THE NEXT GENERATION

ik ga The Beginning ook zeker kijken!

avatar van movie-freak

movie-freak

Wat origineel deze film! Ik kan vast verklappen dat alleen de brunette het overleeft, net als in het vorige deel, net als in Wrong Turn, net als in Scream, net als in I Know What You Did Last Summer, net als in House Of Wax, net als in aaaaal die andere griezelfilms...

avatar van JSC

JSC

Ach erg origineel moet het voor mij niet zijn als het om dit soort films gaat

avatar van JurassicPark

JurassicPark

ben erg benieuwd

Horrordude

hoop op een bizarre, legubere sfeer zoals in TTCM 1974 ( ik kan het jaartal mis hebben hoor)

ik hoop ook (vanwege de titel) dat we wat meer over de jeugd van Leatherface komen te weten

en of dese film daadwerkelijk gebaseerd is op de daden van Ed Gein...

Angrod_Pallanén

Daadwerkelijk zal wel niet.

Maar ik betwijfel sterk of deze film de achtergrond van Leatherface vertelt. Het is waarschijnlijk het verhaal over zijn eerste moorden (waarom dat dan weer een groepje van vier moet zijn snap ik niet).

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

L. luchtloper schreef:

Ze blijven maar bezig met deze film, er zijn al 6 delen gemaakt, ik heb TTCM gezien van 2003 en die vond ik niet slecht overigens.

Ik heb gisteren de trailer in de bioscoopreclame gezien. Hij lijkt voor mijn gevoel veel op die van 2003, maar ik houd er wel van en ik vond die politieman en Leatherface weer geweldig .

Horrordude

Jeuses, kan echt niet wachten !!!

avatar van Charles Manson

Charles Manson

hoewel ik al een beetje denk te weten wat voor soort film het gaat worden, heb ik toch wel zin om deze te zien.

ik verwacht een film in het zelfde straatje als de 2003 remake.

een film met de sfeer van het orgineel zal helaas wel nooit meer gemaakt worden of er moet ZO'N bijzondere regisseur opstaan....

Charles Manson schreef:

ik verwacht een film in het zelfde straatje als de 2003 remake.

Ik vond 2003 niet echt een remake hoor, volgens mij wordt dit eerder de remake van de 1974 versie

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ik heb door die tijdslimiet nog steeds de trailer niet gezien en de site waar er geen tijdslimiet is werkt bij mij niet dus ik wacht met smart totdat ik de trailer kan zien... grrrr!

Angrod_Pallanén

Vreselijke poster, echt, vergeleken bij de prachtige eerste poster is dit gewoon troep.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Angrod_Pallanén schreef:

Hehe... als ik zo naar de poster hierboven kijk, lijkt het net of 'ie een gigantische lul vasthoudt. Heel vaag.