• 9.379.001 stemmen

The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)

Horror / Thriller | 91 minuten / 96 minuten (unrated version)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 91 minuten / 96 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Jonathan Liebesman

Met onder meer: Jordana Brewster, R. Lee Ermey en Andrew Bryniarski

Releasedatum: 16 november 2006

Plot The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning

"What you know about fear... doesn't even come close."

Tijdens hun laatste uitje voor ze naar Vietnam gestuurd worden, zijn de twee broers Eric en Dean met hun vriendinnen Bailey en Chrissie het slachtoffer van een ongeluk. De nachtmerrie begint voor hen echter pas echt als lokale sheriff Hoyt ter plaatste komt en hen meeneemt naar een groot huis, waar hij en zijn gestoorde, kannibalistische familieleden wonen ...

Uncle Charlie Hewitt / Sheriff Hoyt

top

avatar van Woutjinho

Woutjinho

het is deels gebaseerd op Ed Gein.

Ed Gein heeft vrouwen vermoord (maar 2 bekend, maar ze vonden nog lichaamsresten in de oven bijv. die niet ontbraken uit de graven die hij heeft geplunderd)

hij heeft ze doodgeschoten. hij werkte alleen. hij heeft gezegd niet aan necrophlilie en kannibalisme te hebben gedaan, maar daar wordt aan getwijfeld. en hij heeft meubels gemaakt van de lijken/slachtoffers. en hij was travestiet.

lekker slordig mijn post...

pre-quel horror films vind ik bijna altijd erg interessant, maar vaak valt het einde erg tegen. ik moet deze nog zien, maar draait hier niet

avatar van --Nancy

--Nancy

tcm is een goede film. je moet er gewoon van houden. van deze soort films komen vaak vervolgen. ik vind ze zelf heel goed. er gebeurt dan vaak hetzelfde in, maar iedereen word daar op een andere afgrijselijke manier vermoord. saw zijn ook goede films. Het is maar gewoon net wat je smaak is.

het is deels gebaseerd op Ed Gein.

Sounds like "Silence of the lambs"... die Edje is een bron van inspiratie voor velen regisseurs....ja zonder Gein!

avatar van savi_7

savi_7

lekker slordig mijn post...

Ed Gein Graafde ook lijken op, dat was een andere hobby van hem.

avatar van M.ike

M.ike

31 maart op dvd. ik kan niet wachten !:)

avatar van dzeaz

dzeaz

net gekeken en ik vond hem weer lekker supergoor

ik houd wel van dit genre net als saw reeks

ik geef toch 4*

van mij mogen ze wel meer van dit uitbrengen

zit te wachten op hostel 2 en hills have eyes 2

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

M.ike schreef:

31 maart op dvd. ik kan niet wachten !:)

Echt waar? Ik dacht dat ik hem al had zien liggen... of is mijn geheugen gewoon belabberd?

avatar van Valeriya.

Valeriya.

eergister pas bekeken en ik moet toegeven dat het echt een goeie bloederige film is dudee =D alleen jammer dat je nou pas op het eind pas het verleden van die creep weet.. nou nog steeds wel 4 *

INCTRL

Vond hem wel aardig op zich.

Echterrrrrr in vergelijking met de versie uit 2003 is deze een beetje overbodig. Had die versie uit 2003 een kwartiertje langer gemaakt en je had in dat kwartiertje de 2003 en 2006-versie in 1 kunnen hebben.

Zal marketingtechnisch gezien wel niet oke zijn geweest. Nu is het een leuke melkkoe geworden natuurlijk.

Al moet ik zeggen dat deze versie wel iets gorder is dan die uit 2003, maarja dat zijn wat accentverschillen.

*3,5

lekker slordig mijn post...

Wees dan alvast blij dat op de DVD een stuk of 3 Alternatieve eindes (komen te) staan.

Mooie film vind k zelf

tis gwoon the texas chainsaw, al1 dan weer ff anders maar mooi gedaan, k weet al1 nog niet waar dat ventje van de texas chainsaw uit 2003 ineens vandaan komt, jedidiah ofzo heetie iemand anders misschien ???

*****5!!! :D

Horrordude schreef:

Bedoel je TCM 2003?? zo ja, dan begin ik te twijfelen of je die wel gezien heb. Daar zit namelijk letterlijk geen verhaal in.

emmm... niet veel gezeik hoor, maar als jij in TCM 2003 geen verhaal hebt gevonden, dan denk ik dat jy degene bent die de verkeerde te pakke heb

avatar van M.ike

M.ike

Angrod_Pallanén schreef:

dat is dan denk ik de voorganger uit 2003

avatar van MaestroJ

MaestroJ

M.ike schreef:

dat is dan denk ik de voorganger uit 2003

moet ik je toch teleurstellen dat ik hem zojuist heb gezien

zeer creepy goeie film

avatar van Snitz129

Snitz129

Geweldige film. Met een aantal mooie gore stukken, zoals die biker die middendoor word gezaagd en als Leatherface het gezicht van zijn slachtoffer filleert.
Een dikke 4* voor deze film is zeker op zijn plaats.

Waar vinden ze toch altijd dit soort huizen? In Devils Rejects en House of 1000 corpses ect. zijn er altijd van die creepy huizen.

avatar van johnrambo

johnrambo

Spannende film.

Lijkt erg veel op de vorige, maar is voor de liefhebber van dit genre zeker de moeite waard.

Veel gehak en gezaag in lichamen voert de boventoon in deze film.

Camerawerk, acteerwerk en audio zijn van een A-film niveau.

Het betrekken van de kijker in de film is zeker gelukt.

De film kent geen momenten van inzakken, en houd de spanning tot de laatste minuut vast.

4 Sterren

avatar van HoTCr3WTeam

HoTCr3WTeam

Helemaal met de rest eens! Goede Film ! 4 * van mij!

avatar van ebbuh

ebbuh

ik heb de dvd gezien en ook de alternatieve eindes, die vond ik niet erg goed. de rest van de film was erg goed en alle puzzelstukjes van het vorige deel vielen in elkaar, een 4 krijgt hij van mij

avatar van lala20

lala20

op het einde van de film word gezegd dat die familie 33 moorden heeft gepleegd.. is dat echt waar???

avatar van ellie

ellie

Zeer Geslaagde Horror / Thriller mooi camerawerk 4*

avatar van darkcity

darkcity

Heel aardige slachtfilm, ik vond de remake van het origneel briljant dus was er wel erg benieuwd naar en het heeft m'n verwachtingen prima waargemaakt!
Genoeg bloed en gore aanwezig, spanning is goed, alleen jammer dat personages nogal oninterressant waren, dat het meer van hetzelfde is en jammer dat iedereen doodging, maar ja, dat kon natuurlijk niet anders.
Sluit goed aan op de remake en prima vermaakt!
Echt mijn soort film! 3.5 ster.

avatar van patrick17

patrick17

Wat een hak en zaag werk in deze film die ik vanmiddag heb bekeken.Het begin was al gelijk goed met de afslachting van de baas.Toen de film wat doorging wist je eigenlijk al wat er ging gebeuren dus niet echt een geweldige verhaal.Camera werk was overigens heel goed.

3.5 *

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Horror zoals horror hoort te zijn: een flinterdun verhaaltje, maar met goede locatie's, die daadwerkelijk eng zijn, goede effecten, die daadwerkelijk goor zijn. Zelden walg ik bij een horrorfilm, maar bij deze film heb ik mijn gezicht toch in een aantal grimassen verwrongen.... Heel de film voelt heel goor aan, bijna vettig. Complimenten voor de makers, want ik ben een persoon die nogal trouw is aan het origineel. Deze film doet eer aan het origineel, maar dat zal wel komen door de medewerking van Tobe Hooper. 4 hele dikke sterren!!

avatar van Skuller

Skuller

Ik vond hem niet zo geweldig ,na de 2003 versie is deze eigelijk overbodig.

Beetje jammer .

avatar van FillumGek

FillumGek

Een klein tikkie minder dan de versie uit 2003, maar nog steeds erg de moeite waard.

De acteerprestaties waren naar behoren. Ermey was weer erg goed, Leatherface zelfs beter en Brewster als 'het lekkere wijf' van het verhaal.

Hoewel verhaal...hoewel het een prequel is was er niet echt veel verhaal. De scenes die bepaalde dingen deden uitleggen waren niet echt origineel en gewoon logisch.

Maar al met al toch geboeid zitten kijken en als horrorfan moet je deze natuurlijk hebben gezien.

****

avatar van _Daan_

_Daan_

Top Film! Als je van slachten houd helemaal

avatar van Vinco

Vinco

Wat een heerlijke en tegelijkertijd tijd gruwelijke film!

Als je van dit genre hou is dit echt een top film!

4,0 sterren

avatar van jimbo79

jimbo79

deze is er 1 teveel je hebt het allemaal al in de vorige gezien

remake was stukken beter alleen op het einde komen er een paar lekker gore stukken in maar de zieke sfeer die ze proberen te verkrijgen is te geforceerd

avatar van etherman

etherman