Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 88 minuten / 93 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor
Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Efren Ramirez
Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans
Releasedatum: 6 september 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Crank
"There are a thousand ways to raise your adrenaline. Today, Chev Chelios will need every single one."
Professioneel huurmoordenaar Chev Chelios ontdekt dat hij door zijn rivaal Verona is vergiftigd met 'The Beijing Cocktail', nadat deze merkte dat Chev zijn baas zou hebben vermoord. Dit gif zorgt ervoor dat Chev zal sterven als zijn hartslag begint te dalen. Om in leven te blijven moet hij zijn adrenaline de hoogte injagen. Chev gaat opzoek naar zijn aartsrivaal Verona maar moet ondertussen ook zijn liefje Eve beschermen. De klok tikt en gedreven door wraak en adrenaline onderneemt Chev een dolle tocht door Los Angeles.
Chev Chelios
Haitian Cabbie
Doctor
Alex
darkwing
Leuke actiefilm. Spectaculaire scene's, leuke humor.
Gewoon zoals een actie film bedoeld is. 4*
Alleen jammer dat ze dat einde niet iets realistischer/spannender kunnen maken. Dat bellen in de lucht zag er niet uit, maarja het was van de ene kant ook wel enigzins grappig.
JJ_D
‘Crank’ is dé film van de laatste jaren die zowat alle conventies doorbreekt, of daar toch poging toe onderneemt. Op cinematografisch vlak gebeurt er veel in hoog tempo, met als doel het totaal gebrek aan inhoud enigszins te verhullen. Aanvankelijk lukt dat nog, tot ook seks, naast al een overdosis geweld, zijn intrede doet in het verhaal. Vanaf dan gaat het regisseursduo pas helemaal de mist in: stereotiepe personages en voorspelbare handelingen zijn slechts een deel van de ellende, de opeenstapeling van gratuite actie en sentiment vervolledigen het plaatje van ‘Crank’ als een film om snel te vergeten, ondanks de gewaagde regie.
Adammeh
Mooie films is t niet
??
En nog lachen ook. Jason Statham public sex, sinds wanneer??
Maar is ok.
Joe-K
Verhoogd naar een 4,5. Ik heb hem inmiddels al 3 keer gezien en het is zo'n geweldige film. Zit vol gepompt met adrenaline en ik krijg er maar niet genoeg van. Ik zet hem ook in m'n top 10. Jason is sowieso een geweldige acteur maar hier is hij echt zwaar bruut en ook grappig.
The Spiff
Ontzettend goede film waarin Jason Statham echt helemaal tot z'n recht komt. Ook erg knap qua camerastandpunten en special effects. Een van mijn favoriete films op het moment. Aanrader voor iedereen die van veel actie houdt!
Wat ik dus niet wist, ik heb deze film gedownload (oh foei, stoute Spiff) maar deze is dus blijkbaar nog niet in Nederland in de bios geweest! Why?! Volgens IMDB (en moviemeter zag ik net) komt ie 6 september pas in de bios. En ik wil hem zo graag op DVD hebben (met NL subtitles en de hele rattaplan, dus geen import). Wordt nog lang wachten dan...!
jorisdelemarre
Koning statham is op dreef!!
brute actie, uber vlot gemonteerd, leuke onverwachte effecten...
HELEMAAAAL top!
4.5 sterren
nong
Wat een super film, Dit is echt een aanrader, in tijden niet zo'n goede film gezien
vander
Zeer vermakelijke actie komedie die in het zelfde straatje past als 'the Transporter'.
Matchostomos
Past in het zelfde straatje als 'The Transporter'.
Met het verschil dat 'Crank' esthetisch gezien enkele stappen verder gaat en zo 'The Transporter' in het niets doet verdwijnen.
'Crank' is overigens absoluut aan herziening toe, want die 3.5* lonken al een tijdje.
soete
Ik vond het echt een topfilm, veel actie en humor. De film houd de vaart er goed in. Jason Statham zet een goede acteerprestatie neer.
dijkieR
kijk deze film niet te kritisch want dan is t niks
gewoon verstand op nul en kijken maar
zeker wel een vette aktie film dan
lekker tempo heeft deze film
hij dendert maar door
en zo hoort t ook
Cfour
Vond het geen slechte film maar om nou te zeggen goed uh nee. Soms werd ik een beetje gek van die muziek. Bevat zeker grappige acties. Vind de transporteur veel beter en toch anders (sorry vander). Deze film krijgt van mij niet meer dan 2.5 sterretje.
*Nientjah*
Heerlijke film, geweldige actie, erg grappig en lekker over the top! Prachtig! De beste echte actiefilm die ik heb gezien!
4 sterren.
Martijnnn
hoezo zoveel stemmen al en pas in september in de bioscoop? 4 *
Omdat de film al in 2006 is uit gekomen in zowat alle andere landen op de wereld.
dijkieR
hoezo zoveel stemmen al en pas in september in de bioscoop? 4 *
ooit van downloaden gehoord
of ben ik de enige
johnhendrikos
woooooooooooooooow knetterde actie en een superstoere jason. Kijk dit is nu de definitie van actiefilm zoals hij bedoeld is....
offermen
mischien is the 11th Hour voor je minder geweld en sex
Betamax
Waanzinnig spannende actie.
De hele film op het randje van de bank gelegen.
Vooral de ontknopping was prima.
Jason Statham vind ik een topacteur.
Hondsdol
Is deze nu pas in de bios ??
Heb hem nu al een paar keer bekeken , blijft een van de weinige films waar na afloop zelf compleet opgefockt rondloopt

Crank: High Voltage

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
vergiftigenhelikoptersluipmoordenaarhuurmoordenaaradrenaline vuistgevechtzwembadwraakschietpartijmotorfietsdrugscell phoneauto achtervolgingpharmacydefibrillationhospital gownemergency room post-credits scenesweatshop runaggressiveepinephrine desperateforceful