Silent Hill (2006)
Geregisseerd door: Christophe Gans
Met onder meer: Radha Mitchell, Sean Bean en Laurie Holden
Releasedatum: 25 mei 2006
Plot Silent Hill
"We've been expecting you."
Sharon (Jodelle Ferland), het dochtertje van Rose (Rahda Mitchell), wordt geplaagd door nachtmerries waarbij ze altijd dezelfde naam roept: Silent Hill. Nadat Sharon een bijna-doodervaring heeft tijdens een van haar nachtelijke slaapwandelingen, besluit Rose, ondanks de protesten van haar man (Sean Bean), om met Sharon naar Silent Hill te gaan. Tijdens een nachtelijke dollemansrit, waarbij ze op de hielen worden gezeten door overijverige politieagente Cybil (Laurie Holden), verliest Rose de macht over het stuur en krijgt een ongeluk. Wanneer ze bij haar positieven komt is Sharon verdwenen, en Rose zet alles op alles om haar terug te vinden in het mysterieuze spookstadje.
Rose Da Silva
Christabella
Distressed Woman
Christabella's Aide
SuperSideSwipe
Mooie en originele horrorfilm.
Wellicht dat het voor mensen die de spel kennen minder is, maar ik heb het in ieder geval nooit gespeeld.
Dit is een leuke film, die de dingen niet overhaast. Er wordt een goede sfeer van angst gecreeerd met die alarmen om de zoveel tijd.
Vooral ook leuk dat er een groote diversiteit aan monsters is. Meestal moet je het met maar een soort doen.
De tweede helft van de film is wel wat minder als de eerste helaas, waardoor mijn eventuele zin om deze film binnen korte tijd nogmaals te bekijken wordt verminderd. Dat gedoe met die kerkelingen is een beetje aan de saaie kant.
Maar al met al een top horror die (op de rode draad met het vermiste meisje) voor 90% niet voorspelbaar blijft.
Sander D.
Ik vind dit de beste verfilming van een spel tot nu toe, misschien met uitzondering van de x-men.
X-Men is gebaseerd op een strip... zucht.
sun
Heb het spel nooit gespeeld maar daarom is dit geen minder goede film.
Visueel zeer mooi gefilmd, de CGI's zijn mooi weergegeven. Het verhaal is goed, het eerste half uur is best spannend, de rest is gewoon een goede sfeer.
Het einde van de film is minder verassend ( voor mij althans ) omdat deze al herhaald is in 2 andere films ( kan niet zeggen welke anders is de verassing er totaal af )
Ik geef 3,5 omdat hij toch boven het gemiddelde van de horrorfilm steekt
jasha
Wat een vreselijke gore film. Geen minuut probeert de regisseur delicaat of subtiel te zijn wat betreft beelden en dood. Het verhaal zelf slaat ook letterlijk of niets (wat meestal de bedoeling is maar er zijn grenzen). Zoveel onzinnig bloedgespuit heb ik alleen nog maar in de slechte trailers van The passion of the Christ gezien en zo een slechte acteerprestaties zijn te vergelijken met de mindere afleveringen van Baywatch (dat zegt volgens mij genoeg).
Om een lang verhaal kort te houden; ZEVER en 0.5!
dutchtuga
Om een lang verhaal kort te houden; ZEVER en 0.5!
Als je een beetje had geweten op welk spel deze film gebaseerd was had je niet zulk onzinnig commentaar geleverd. Delicaat is het laatste waar je aan denkt tijdens Silent Hill de game. Blijf dit een prachtige film vinden en zeer ondergewaardeerd. Als er eindelijk eens een horrorfilm niet binnen de lijntjes van slechte voorspelbare moderne horror kleurt is het meteen slecht of onzinnig.
jasha
Hou het dan op een spel en niet op een film. Het is niet omdat een spel leuk en goed is, dat een film het ook is.
metaledje
spellen hebben altijd een betere sfeer dan een film, als je geen echte gamer bent, dan liever geen commentaar hierop, maar ik zag weinig overeenkomsten tot het spel, het spel heeft spanning en sfeer waar je U tegen zegt, deze film heeft weinig, een paar leuke scenes,maar acteerwerk zeer matig. zonde man, altijd game verfilmingen maar verneuken.. word het hele spel door verpest, kap toch eens met deze onzin, hou het gewoon bij spellen, maak er alsjeblieft geen film van, want gamers zoals ik worden daar echt pissig van
SSeagal
1 als je geen echte gamer bent, dan liever geen commentaar hierop,
2 maar ik zag weinig overeenkomsten tot het spel,
Waar slaat dat nou weer op, iedereen mag reageren
2. Je hebt toch wel dezelfde film gezien? Of een andere game gespeeld?
dutchtuga
2. Je hebt toch wel dezelfde film gezien? Of een andere game gespeeld?
Idd. Game en film hebben behoorlijk veel overeenkomsten.
johnablade
vind het ook wel gaaf gedaan hoor hoe ze de beklemmende sfeer van de game naar het witte doek hebben gebracht. lekker een creepy film die het best tot zijn recht komt in de bios of thuis op een donkere regenachtige avond met de dolby op standje hoog
vind het wel een toppertje --> 3,5
olivier
Driewerf hoera: de slechtste film van de afgelopen maanden est arrivé! 'Silent Hill' blinkt niet alleen uit door een wanstaltig scenario, verfoeilijke acteerprestaties (het manwijf was het hoogtepunt!), onbegrijpelijke plotwendingen, een hoop foute special effects en wat cheape "gore", maar is bovenal de ultieme geeuw van de eeuw. Dit kon nog maar op één manier beter: laat 'silent hill' regisseren door lieven debrauwer en noem het 'silent confituur'. Ik heb gesproken en ken met veel trots een zeldzame 0.5 uit. U mag nù applaudisseren.
Banelion
Ik zou me bijna vereerd voelen dat 'oliver himself' een reactie heeft geschreven, maar dat doe ik niet... Je valt in de grote menigte die de sfeer van Silent Hill (voornamelijk de associaties met de game) niet kan begrijpen, waardoor je simpelweg een (naar mijn mening onterechte) 0.5 geeft. Voor mensen zoals jij is het daarom tijdverspilling, maar troost je met de gedachte dat jouw leed mij een plezier doet.
jasha
Je valt in de grote menigte die de sfeer van Silent Hill (voornamelijk de associaties met de game) niet kan begrijpen, waardoor je simpelweg een (naar mijn mening onterechte) 0.5 geeft. Voor mensen zoals jij is het daarom tijdverspilling.
Laten we nu niet met een dergelijke veralgemening beginnen; het is niet omdat iemand die film waanzinnig slecht vindt, dat hij geen kennis heeft van het spel. Ikzelf heb deze een paar keer geprobeerd bij een goede vriend en ik moet zeggen dat ik mij geen moment verveelde. Bij de film daarentegen was het het tegenovergestelde. Ik stelde me eerlijk gezegd al vragen op het moment dat ik de poster zag (men moet geen doktoraat hebben in special effects om te zien dat de afweking van de mond van dat klein meisje op niets trekt).
Het is ook spijtig dat men dan in zo een film even een budget van 50 miljoen dollar neergeteld wordt (meer dan de duurste Europese film (Un long dimanche de fiancaille)ooit (buiten Engeland) , terwijl er met dat geld zoveel beters kan gedaan worden.
Ik schrijf geen andere argumeten op aangezien ik deze hogerop deze pagina reeds heb ingevuld.
Mijn beste,
gelieve dat stijlloos toontje van je een beetje te temperen. Ik kon toch ook niet weten dat jij 's nachts sliep met dat spel onder je arm en dat een gemene opmerking over deze film je pijn zou doen? Ik echter, beoordeel een film als een film en nu mag het spel dan nog ô zo tof zijn, als de film een stinkerd is, doet de waarde van het spel er langs geen kanten toe.
ps ik zou ook vereerd zijn als oliver himself een post aan mij wijdde, driewerf helààs, mijn naam is olivier
Turkeyloverz
Silent Hill vanavond in de bios gezien en het viel wat tegen. Verhaal slaat nergens op, is erg ongeloofwaardig en op sommige momenten erg saai. (vooral het begin)
Acteerwerk was wel voldoende, jammer dat de film totaal niet eng is, maar het donkere sfeer van de stad vond ik weer wel indrukwekkend.
Pluspunten: mooie agente Benning en Sean Bean
SSeagal
Wat is dat toch met die kritieken hierboven, Slechte Special effects??? Sorry hoor, maar ik geloofde alles weldegelijk wat er op het scherm gebeurde, alles zag er supermooi en realistich goed uit. Ook lees ik steeds, niet eng of niet spannend, ik heb echt 2 uur lang in de bios op de punt van mijn stoel gezeten, kan de beleving van een persoon dan zo anders zijn?? Blijkbaar, want hierboven lees ik dat het begin vooral saai is, en dat terwijl die opening met dat rare coconmonster al erg strak is en creepy, sorry hoor, moest het even kwijt in mijn enthousiasme. Ok, ik ben een enorme fan van de games, maar was ik dit niet dan nog zou het een enorm spannende en lekkere zieke horrorfilm zijn, zucht.... sommige kritieken zou ik misschien wel nooit kunnen bevatten.
jasha
kan de beleving van een persoon dan zo anders zijn??
Voor zo een film? Ik dacht het wel. By the way, kijk eens naar die prachtige special effects van die affiche. Om neer te vallen... van het lachen.
dutchtuga
Dit snap ik dus niet helemaal he. De film begint toch gewoon recht toe recht aan? Het duurde volgens mij maar 15 min ofzo voordat ze het stadje binnenkwam.
watcherwaas
beste filmfanaten,
ik heb wat uitleg nodig over de film silent hill. Ik heb het spel silent hill 2 als enigste gespeeld en nog maar voor de helft ook. Echt creepy... maar goed ik heb al een idee hoe het vervolg op de film zou gaan maar heb nog een grote vraagteken over het volgende ::: spoiler :::
Het schijnt dus dat rose in een andere dimensie beland. Wat ik niet begrijp is hoe zij in deze dimensie gekomen is. En hoe is deze dimensie ontstaan? En wat ik raar vind, is dat rose op het einde helemaal niet raar staat te kijken dat ze nog steeds in de horrordimensie is met de mistige aslucht.
Als iemand mij dit kan uitleggen , heel graag
. Vindt het verhaal zo creepy dat ik echt alles wil weten/begrijpen!!
danijel
Jongens zeg, jullie nemen films veels te serieus. Vooral deze, hijs gebaseerd op een game en dan nog zo doen. ouwe mannen van 60 lijken jullie wel!
trouwens, hij whas heel goed in de bios hoor. Het begin viel wel beetje tegen maar dat whas wel te verwachten;)
Turkeyloverz
15 min? Leek veel langer en dat zegt genoeg toch?
Na het zien van de trailer, had ik een snelle, duistere start verwacht. Een kind dat slaapwandelt, terwijl ze elke keer de stad ''Silent Hill'' noemt, vind ik niet interessant genoeg.
beste filmfanaten,
Als iemand mij dit kan uitleggen , heel graag
. Vindt het verhaal zo creepy dat ik echt alles wil weten/begrijpen!!Het was toch zo, dat het meisje dat sprekend op Sharon lijkt, Rose ''aanwijzingen'' geeft, om de waarheid te ontdekken over wat er in Silent Hill echt is gebeurd en wat Sharon daarmee te maken heeft. Door die aanwijzingen te volgen, kwam ze in een andere dimensie terecht.
Ik vond het wel jammer toen ik die agente ook zag, ik had liever gezien dat alleen Rose in de andere dimensie kon komen..
Da Prophet
Hoewel ik het een aardige film vond, blijf ik met enkele vragen zitten die jullie mij hopelijk kunnen verklaren:
Waar komt in vredesnaam die kwaadaardige dimensie vandaan? Ik zie de link niet tussen die dimensie en het meisje en waarom vallen de monsters rose aan, terwijl het meisje juist rose nodig heeft om uit te leggen wat er nou echt is gebeurd in silent hill.
Misschien heb ik de film wel niet goed begrepen, of had ik de spellen moeten spelen om achter de antwoorden te komen, maar ik vind de film om dit moment middelmatig en geef daarom 2,5*
dutchtuga
Waarom moet er toch telkens overal een antwoord op zijn? Kan je tegenwoordig niet meer gewoon genieten van het audiovisuele zonder overal een antwoord achter te zoeken? Zegt veel over het bioscooppubliek dit, en dat terwijl deze film eigenlijk al veel te veel uitlegt. Als je antwoorden wil laat deze film dan lekker langszij en koop een kaartje voor The Omen remake ofzo.
Da Prophet
Je zou ook kunnen vragen: Waarom zou alles tegenwoordig maar voor zoete koek moeten worden aangenomen? Maar dit is offtopic, dus laten we er maar over ophouden, misschien zijn er wel anderen die mijn vragen willen beantwoorden.
olivier
Wat een ronduit idiote opmerkingen! Een film die visueel snor zit -en dan heb ik het dus niét over 'silent hill'!- die een volslagen onnavolgbaar scenario heeft, is nog steeds een mislukking! Waarom een film "antwoorden" moet geven? Ten eerste moet een film geen anwoorden geven, want dat duidt op onoverkomelijke plotholes, maar een film dient absoluut wél pistes op te lossen en dat is een groot verschil. Een plotse deus ex machina die alles verklaart, is verwerpelijk. Maar een film dient op het einde zichzelf verklaard te hebben, tenzij daar bepaald redenen voor zijn om dat niét te doen (een open einde? een nieuwe piste openen?). Maar 'silent hill' is gewoon een warboel waar kop noch staart aan valt vast te knopen, de vaagheid van 'silent hill' is niet de magie van een mysterie maar de mislukking van een gerateerde scenarist die zelf de teugels van het verhaal heeft verloren!
Da Prophet
Klasse Oliver! Helemaal mee eens, hoewel ik er geen gezeur om wou gaan maken
maar blijkbaar verschilt ieders verwachting van een film behoorlijk gezien de opmerking van dutchtuga...
agent smith
maar een film dient absoluut wél pistes op te losse...Maar een film dient op het einde zichzelf verklaard te hebben
hoezo moet elke film volgens een boekje? en zo vaag was de film helemaal niet, er zat wel een rode draad in het verhaal hoor, vond ik. ok dat met die dimensie's enzo is een beetje raar, maar niet echt storend volgens mij. Deze film is mooi door zijn sfeer, en de beelden die je ziet.

Return to Silent Hill
2026

Silent Hill: Revelation 3D
2012

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Nieuwe horrorfilm 'Return to Silent Hill' in de maak, met terugkeer regisseur Christophe Gans

Regisseur bevestigt vervolg op horrorklassieker 'Silent Hill'

The Others
Horror / Thriller, 2001

Nashan Naren Nagou
Drama, 1999
verpleegsterkindermishandelinghotelnonmonsterchild murderclassroomsymbolismpedofiliemother rolewitch burningfogsufferingdarknesssadismebovennatuurlijkweeshuisbezitwraaksurrealismebloedvergietenoverlevinggoed tegen kwaadschoolreligieheroismbloedbarbed wiremoral ambiguityziekenhuisanother dimensionmartelenschepselbloedbadpedophilewreedheidgewelddemonreligious fundamentalismchild molestergothicconsciencemolestation gebaseerd op videogamemissing childdismembermentpersecutionreligious fanaticismreligious cultchild molestation child murderghost townmistimmolation sleepwalkingnightmare becomes realitylimbo body horrorbugspolice woman sexual predatormoeder dochter relatiethroat cutbiopunksilent hillskinning supernatural powersupernatural horrorpsychotronic filmextreme violencechild sexual abusereligious fanaticism condescending