• 9.376.945 stemmen

Geregisseerd door: Christophe Gans

Met onder meer: Radha Mitchell, Sean Bean en Laurie Holden

Releasedatum: 25 mei 2006

Plot Silent Hill

"We've been expecting you."

Sharon (Jodelle Ferland), het dochtertje van Rose (Rahda Mitchell), wordt geplaagd door nachtmerries waarbij ze altijd dezelfde naam roept: Silent Hill. Nadat Sharon een bijna-doodervaring heeft tijdens een van haar nachtelijke slaapwandelingen, besluit Rose, ondanks de protesten van haar man (Sean Bean), om met Sharon naar Silent Hill te gaan. Tijdens een nachtelijke dollemansrit, waarbij ze op de hielen worden gezeten door overijverige politieagente Cybil (Laurie Holden), verliest Rose de macht over het stuur en krijgt een ongeluk. Wanneer ze bij haar positieven komt is Sharon verdwenen, en Rose zet alles op alles om haar terug te vinden in het mysterieuze spookstadje.

Rose Da Silva

Distressed Woman

Christabella's Aide

avatar van metaledje

metaledje

je kan de film nu wel pindakazen heb ik vernomen van een vriend..

avatar van davidovitch

davidovitch

Gisteren in premiere mogen zien, viel dat tegen! EErste halfuur wordt nog deftig opgebouwd, maar vanaf dan gaat het mis. Immense cliches, schrikmomenten die je al van ver ziet aankomen, maar vooral niet realistisch (en dan bedoel ik de dingen die eigenlijk wel realistisch zouden moeten zijn). Echt een tegenvaller, had er meer van verwacht. Je ziet eraan dat het een verfilming is van een spel.

avatar van Jigzoz

Jigzoz

Ik heb 'm net binnen via de "pindakaaspot". Ik ben heel benieuwd...

avatar van Jigzoz

Jigzoz

Ik heb 'm net gekeken en het valt inderdaad nogal tegen. Nu had ik ontzettend hoge verwachtingen bij deze film, dus dat wil dan weer niet zeggen dat de film waardeloos is.

Wat mij betreft wordt er in de film gewoon te weinig gebruik gemaakt van de kracht van de Silent Hill-spellen. Die zijn juist zo spannend vanwege de onduidelijkheden en het grote mysterie. En wat doen die lui van Sony? Ze gebruiken de halve film om de boel eens even haarfijn uit te leggen! Mooi is dat...

Hadden ze het nou voor elkaar gekregen om het eerste gedeelte te verlengen en het laatste gedeelte weg te laten, dan had dit een geweldige horror kunnen zijn.

Helaas...

Maar goed:voor het eerste gedeelte 4*, voor het tweede gedeelte 2. In totaal dus maar drie, maar dikke kans dat ik dat na verloop van tijd nog verander.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

aaah klink niet veel belovend zo.

Maarja meestal de films die mensen slecht vinden die vind ik leuk haha...

Dus zal wel goedkomen, ben nog steeds erg benieuwd.

seth gecko

om te beginnen...de film kon beter.

er zit een stuk in de film waarin de clue uitgelegd wordt en dat voelt ietsjes te geforceerd aan,sommige scenes zijn ook niet zo effectief uitgewerkt als ze zouden kunnen zijn en sommige acteerprestaties zijn aan de theatrale overacterende kant....

vergeleken met de Paul Andersontroep is dit echter een pure verademing.

de film is erg trouw aan de games en zit vol herkenbare dingen,maar werkt gelukkig ook nog eens als entertainende film.

dit is gewoon zoveel beter dan pakweg de duffe brave simpele resident evil verfilmingen.

Silent Hill staat als game bekend voor zijn sicke gruwelhorror en dit is wat mij betreft erg goed naar het scherm vertaald.

de visuele look die Gans op het biosscherm brengt is zowiezo erg sterk...sommige beelden zijn hallucinant mooi gebracht...heel veel andere gruwelijk,ziekelijk maar evenzeer impresionant.

ik moet er zeker ook aan toevoegen voor de downloaders dat de film bijlange niet hetzelfde effect heeft op een pcscherm of zelfs gewone tv.

in een donkere zaal op een groot biosscherm komen de beelden nog sterker over...maar het is vooral het thxgeluid dat intens veel verschil uitmaakt.

de sterke muziek,maar vooral ook de geluiden van de monsters en het geschreeuw en ga maar door maakt de horrorervaring heel wat doeltreffender.

3.5***

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

De clou van Silent Hill vond ik eigenlijk nog wel aardig; het was de rest van de film waar ik me maar met moeite doorheen kon worstelen. Op een paar enge monsters na vond ik het een nogal rommelige, vervelende en vooral slecht geacteerde horrorprent. Het zag er weliswaar prachtig uit, en vooral het monsterdesign van Patrick Tatopoulos is geweldig, maar het totale gebrek aan spanning maakt Silent Hill er niet bepaald boeiender op.

Teleurstellend, 1.5 sterren.

avatar van theo h

theo h

De hoofdpersoon in deze film, is een moeder die haar dochtertje in een enge stad zoekt.

Het enige wat de regisseur doet is een radeloze moeder laten zien die alleen maar de hele film door hard door straten en gebouwen rent, alsmaar roepend om haar dochter en om de vijf minuten wat engerds ten tonele voert; dit alles gelardeerd met veel mist en wat mysterieuze spreuken.

Halverwege de film begon het voor mij lachwekkend te worden, tenslotte, en dat is veel erger voor een film, werd het belachelijk.

1.5 ster voor de speciale effecten.

Bij gebrek aan veel beter deze maar een keertje gekeken in de bios.

Vooral de designs van de monsters en de omgeving sprak mij aan. Was ook de reden waarom ik deze film toch wel een keertje wou zien (zie bepaalde posters). Het begon alleen erg slecht. Leek wel één van die vreselijke Amerikaanse remakes van een matig Aziatisch supsens filmpje. Melig, flauw, voorspelbaar.

Eens aangekomen in Silent Hill wordt het allemaal veel boeiender. Gans geeft de film een aardige visuele stijl mee, en de monsterdesigns zijn bij momenten echt lekker. De scene in die toilet was echt een hoogstandje. Op deze basis weet de film eigenlijk de hele lengte wel te boeien, al is het tussen deze scenes soms nogal saai.

Slechte punten genoeg verder. Barslecht acteerwerk (die vader is triest!), het voelt ook écht als een game aan (de deur achter het schilderij, die tekeningen als clues, ...) en het hele verhaal achter de film kon mij geen seconde boeien. Sfeer en monsters, meer had het niet moeten zijn om een topper te worden, jammer genoeg wordt er tussendoor teveel stilgestaan bij oninteressante zaken.

En het rolt vooral allemaal een beetje vierkant. Hoewel er visueel veel gebeurt, is het als een bibliotheek aan mooie melodieën die wat onachtzaam aan elkaar geweven en geplakt worden. Zoals zo vaak in dit soort filmpjes verknoeit het flauwe tempo in de scenes nogal wat. Daarbij is er af en toe een less-is-more aanpak die hier allesbehalve thuishoort. De monsters hadden wat mij betreft ietwat meer in de schijnwerpers mogen staan. Letterlijk.

Maar uiteindelijk is de balans wel positief. Met het stevige potje goor uit de eindscene erbij was het een fijn filmpje, waar het vooral smullen is van de designs, concepten (de sfx waren soms iets minder) en de belichting.

avatar van Linn

Linn

Aardige film die inderdaad begint als een film waar er al weer duizenden van zijn. Maar zodra de hoofdpersonen in Silent Hill komen word het wel wat spannender. Verder was het een vermakelijke film 3,5*

seth gecko

verklapt de korte inhoud die bij de beschrijving van de film bovenaan staat niet net iets teveel van de film?

mij lijkt het toch alsof een belangrijl element gespoild wordt dat veel van de spanning wegneemt

avatar van Esteban

Esteban

Akkoord, deze adaptatie heeft tot op zekere hoogte z’n sfeer mee (die grijze, mistige stad en de bekende Hill-sound), mooi overgenomen van de zeer beklijvende game. Met het bedenkelijke scenario valt enigszins te leven. Een grote smetvlek op het doel van deze verfilming is de CGI. Will they ever get it? Personages van vlees en bloed geplaatst tegenover uit pixels opgetrokken wezens, het werkt niet. Spannend? Zelden. Griezelig? In geen geval. Als ze ons -idioten- vervolgens ook nog eens het vrij belegen plot achter deze lang uitgesponnen teaser (meer dan 2 uur) haarfijn gaan uitleggen, well. Een gemiste kans.

Silent Hill **

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

akkoord

Ik heb er bijna een week over gedaan om uit te vissen wat ik ervan vond. Nu ben ik wel echt een groot liefhebber van de eerste Silent Hill's van Konami, dus dat heeft mijn verwachtingen wel beïnvloed.

Positief: de visuele stijl, Jodelle Ferland, enkele scènes die mooi in beeld waren gebracht, de poster (!)

Negatief: te zwakke hoofdrollen, te voor de hand liggend scenario, te veel willen verklaren en logisch maken, foute finale (geheel afbreuk aan de silent hill-stijl), ...

Eigenlijk zijn er enkele elementen en personages van de Silent Hill-gamereeks gebruikt om er een heel nieuw scenario mee te schrijven en het helaas te eindigen laten in een goedkoop goor horrorgeval.

De film was op zijn minst inconsequent te noemen: men heeft geen origineel werk geleverd, maar is evenmin getrouw aan Silent Hill gebleven.

Samengevat: als je silent hill nog niet kende kun je zo wel kennis maken met de wereld van silent hill en als de film je wat zegt, hou je dan maar vast voor the real thing.

P.S. Waarom toch niet gewoon het gamescenario volgen? Waarom Harry Mason afvoeren?

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Het begon veel belovend, maar één maal die monsters en demonen tevoorschijn kwamen... en het einde vond ik ook té wanneer Alessa tevoorschijn komt met die "armen" in prikkeldraad...Over het algemeen wel een goede film op de soms overdreven monsters na.

avatar van DarII

DarII

Ik ben eigelijk best wel benieuwd naar deze film,

heb de trailer gezien en het was best wel eng.

Misschien is de film beter dan 't spel, die was namelijk niets.

Je begint er snel bij te vervelen. Horror games zien er vet uit, maar dan ook echt de enigste leuke om te spelen vind ik Resident Evil 4.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

DarII schreef:

Misschien is de film beter dan 't spel, die was namelijk niets.

Je begint er snel bij te vervelen.

Zeg dan gewoon dat je het niet snapt of er geen geduld voor hebt .

seth gecko

het coole aan de silent hillgames is toch wel die twisted zieke ongemakkelijke sfer die er hangt.

niet zozeer de monsters,maar de momenten tussen de encounters door maken de meeste indruk..gewoon ronddwalen door de mistige vervallen straten en dan je radiotje dat begint te ruisen doet toch serieus de haren op je arm rechtstaan.

resident evil 4 is een heel ander soort game.

het lijkt meer een hommage aan oude 50's B-horrorfilm met wat texas chainsawmassacre in de mix gegooid,meer nadruk op het brute geweld en algemene viezigheid.

al even zalig als Silent hill 2,maar totaal ander soort game

avatar van Berthy

Berthy

Hoe kunnen jullie nu al op de film gaan stemmen.. hij is nog niet eens uit!!.. (bioscoop: 25 mei 2006)

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Volgens mij is de film in Belgie al uit.

avatar van Linn

Linn

dutchtuga schreef:

Volgens mij is de film in Belgie al uit.

Yup in Antwerpen gezien

avatar van Berthy

Berthy

ooh vandaar

avatar van Nieke

Nieke

Neen, neen, neen.

Dit was de laatste en ik probeer het enkel nog in de videotheek daarna: Geen verfilmingen van spelletjes meer.

Persoonlijk bezit ik geen Xbox of PsP of Ps2 of wat dan ook, maar soms had ik het gevoel alsof ik in een game zat. figuurtjes die op de hoek van de straat in rondjes lopen, het netjes afgebakende, de special effects...

Ik vind het erg dat Sean Bean zich voor deze film wilde lenen.

Het moet gezegd worden ,zij die het spel spelen kunnen misschien beter aan de film aan uit dan Game-virgin ik.

Aan allen die gevorderd zijn: veel plezier.

Alle anderen: blijf er zo ver mogelijk vandaan...

2.5* (voor de af en toe spannende momenten)

avatar van renoow

renoow

Voorspelbare film, die zeker veeeel te ver gaat in het proberen mensen bang te maken.. Op deze manier wordt het daarom een lachwekkende film die eigelijk nergens over gaat, daarbij slaat het acteerwerk nergens op.. De scène in de kerk was wel heerlijk, maar dan vooral omdat ik hou van dit soort stukken, en niet omdat ze zo goed in elkaar zitten.. 2*

avatar van renoow

renoow

dutchtuga schreef:

Zeg dan gewoon dat je het niet snapt of er geen geduld voor hebt .

Wat een vooroordelen, misschien vindt hij er echt niets aan? Ieder zijn mening toch?!

avatar van aimane

aimane

ik ken het spel hiervan die is ook heel eng en vet misschien de film ook

avatar van AHWA

AHWA

Saaie film, niet spannend en ook niet eng. Dat zou toch eigenlijk wel de bedoeling moeten zijn. Ik snap niet wat voor nut de rol van Sean Bean in deze film heeft. Hij gaat op zoek naar z'n vrouw en dochter, maar als het hem even tegenzit, houdt hij er maar mee op en gaat hij maar weer naar huis.

De scene in de kerk op het einde was nog wel aardig qua gore, maar daar blijft het dan ook wel bij. 1,5*

avatar van firestarter33

firestarter33

Ik vind dit de beste verfilming van een spel tot nu toe, misschien met uitzondering van de x-men.

Niet dat ik de film erg sterk vond maar wel behoorlijk.

p.s wat me opvalt is dat veel mensen hier de film afkraakt maar dat de film tot nu toe met 29 stemmen toch een dikke 3 scoort hmmm raar!

2.5

avatar van AHWA

AHWA

Zo hoog is 3,08 niet, hoor. In het begin zijn de gemiddeldes juist hoog, omdat de mensen die de film het graagste willen zien, meestal het eerste gaan kijken.

avatar van firestarter33

firestarter33

AHWA schreef:

Meestal als je een film heel graag wil zien kan hij alleen maar tegenvallen